|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  135 136 [137] 138 139   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
15.5.2012 13:35:01   
anđelo
probat cu i to

eto probudio se malo oko 12..škiljio,i ja mu dam siku,on povuče koji put i opet plač..onda opet zaspao,kakio,ja da promjenim pelenu stolica zelena.

odem do frižidera,umlačim mu ono izdojeno mlijeko i dam na flašicu da popije,jer izbacuje ako dam na spricu ...i to popije sa dvije pauze..
onda ga stavim na ležaj pored sebe i dam da još malo doji..kad za divno čudo uzeo siku,i vukao 10-tak minuta slabijim intenzitetom..al eto,meni dovoljno da se smirim....još spava....

znači od jutros u pola 6 kad je dojio kvalitetno 1o-tak minuta ..pa sve do sad je jednom jeo

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3401
15.5.2012 13:52:40   
dush
Andjelo, mozda je samo jedan od onih dana kada im sve smeta... Proci ce mila, ne sekiraj se user posted image Probaj non stop da mu forsiras siku, kada bude gladan zgrabit ce je. Jesi li mozda jela nesto sto bi mu smetalo (bijeli luk, kupus?).

Btw to se i kod mene desavalo da tako protestuje, pa je onda uzmem u narucje, malo pronosam, pokusam da je lupkam po ledjima da podrigne i kada se smiri onda opet vratim na siku.

Kod nas ce danas biti 7 dana da samo dojimo. Mjesec dana sam se maltretirala sa mlijekom i dodavanjem... Piskavicu i dalje pijem 4-5x na dan (zavisi da li se navecer ukomiram pa ne stignem onu petu da popijem user posted image ). Malo mi je muka vise i od te piskavice, ali dobro, neka jos...

11.4.2012 13:43, 3800gr 53cm, Tina, mamino zlato, mamino sunce....

------------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3402
15.5.2012 15:32:17   
Selma Kikoebu
Andjelo draga, citam tvoj problem i bas mi zao...i ja sam tako plakala, i sad cesto zaplacem kad vise ne znam sta bih.
Sto kaze Dush, ja mislim da je to jedan od onih dana kad je vise nervozan, znam da je tebi to tesko, al izdrzi, jesce on opet. I moja nekad doji 2-3 min i nece, pa ja onda cesce forsiram, nekad je pustim malo da kenjka ili place, pa poslije toga bolje doji.
Nama je danas 4 dana samo na dojenju, dva puta mi povratila dohranu, i meni vise ne pada na pamet da dajem, radije cu dojiti svako pola sata.
Ja pitala babicu zasto je povratila, kaze tesko joj to za probaviti, taman se navikne na tvoje mlijeko koje je puno lakse, i dohrana joj padne tesko. Meni vise ne pada na pamet da joj dajem, dok god je beba dobro, dok kaki, piski i dobiva na tezini.

Moja Mrvica, zivot moj sa tatinim okicama uljepsala nas zivot 27.04.2012. Moj zivot je dobio pravi smisao

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 3403
15.5.2012 15:44:26   
ivannna
Drage mame, imam jedno pitanjce, mojoj bebici je sada tri mjeseca, i u zadnje vrijeme doji samo po pet minuta i nece vise, okrene glavu, a ako insistiram, samo licka bradavicu ili povuce jednom pa me ugrize :). E sada nicim ne pokazuje da joj je to malo, ima 2-3 ukakane i vise upiskenih pelena, iako je prosli mjesec dobila oko 600 gr., a i ovaj ce izgleda isto, mada njoj to izgleda sasvim dovoljno jer je buca mala.
E sad ono cega je mene strah je da se ne smanji produkcija mlijeka u dojkama, a da je ovo samo neka faza, inace dojim na zahtijev a to je svakih 2-2 i po sata ili ako zaspe onda duže, po noći doji obicno dva puta. A od kada je mlijeko fino krenulo dojimo jedan podoj jedna dojka. I kako da znam da popije dovoljno onog masnijeg mlijeka za to kratko vrijeme.
Pusa za sve

< Poruku je uredio ivannna -- 15.5.2012 15:47:15 >

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 3404
15.5.2012 15:58:17   
anđelo
selma i dush..hvala mile moje

nisam jela ništa poput toga,jedem uobičajeno kao i do sada.
spava ovaj sve vrjeme,ne znam šta mu je...znam samo da je zdrav
od 12 do 3 spavao ,a ja ga budila sat vremena....pa dojio 10 minuta,pa sad opet spava..nudim mu stalno,ali on uzme usta,pvuče jednom ,i odmah zASPI

BLAGO VAMA,PONOSA SAM NA VASuser posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3405
15.5.2012 18:03:21   
Selma Kikoebu

IZVORNA PORUKA: anđelo

selma i dush..hvala mile moje

nisam jela ništa poput toga,jedem uobičajeno kao i do sada.
spava ovaj sve vrjeme,ne znam šta mu je...znam samo da je zdrav
od 12 do 3 spavao ,a ja ga budila sat vremena....pa dojio 10 minuta,pa sad opet spava..nudim mu stalno,ali on uzme usta,pvuče jednom ,i odmah zASPI

BLAGO VAMA,PONOSA SAM NA VASuser posted image

to je moj stalni problem, pisala sam vec o tome.
al sta cu, ne mogu je nikako natjerati da jede vise. Ona kad izgladni, onda pravo vuce ko velika, oci joj ko fildzani dok vuce i guta
user posted image mene to smiruje. nekoliko puta se tako mrcvari, pa onda jednom jede dobro, i opet tako. Nemoj se puno brinuti, nemoj biti nervozna, i to bebe osjeti, cudna su to mala bica user posted image Bitno je da je beba zdrava, da kaki i piski, a jesce vjeruj mi. Moja je npr sinoc spavala od 10 do 3. U 1 ja je budila da jede, stavila je na dojku, ma nema sta nisam pokusala, nema sanse. Ja je ostavila da spava, ona se sama probudila u 3, i pravo se fino najela, pa spavala do pola 6 opet. Znam ja da je bio velik taj razmak od 5 sati, ali meni babica rekla da je ok imati jedan razmak do 6 sati u toku 24 sata. Ja se trudim da to izbjegavam, al eto, sinoc je tako bilo.

Moja Mrvica, zivot moj sa tatinim okicama uljepsala nas zivot 27.04.2012. Moj zivot je dobio pravi smisao

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3406
15.5.2012 18:18:04   
veki_aki
ej cao!Pa evo ovdje dosta mojih bivsih debelih. Ja crko trazeci neke forume za bebe do godinu dana a vi ovdjeuser posted image
Samo da vas jednom sve pozdravim, kasnije cu da vam se zalim za dojenje i sl. Odo vas malo citat dok me onaj mali nije prekinuo.
user posted image

(odgovor članu Selma Kikoebu)
Neposredna veza do poruke: 3407
15.5.2012 21:38:51   
raja_ringe
anđelo ja sam neku veče tebe spomenula.. nakon što sam što zbog bolova što zbog temperture i umora plakala, kaže meni mm da odustanemo i da joj damo hapu. Ja mu kažem kako nema šanse, sa čim sve bore sve žene da bi dojile, i navedem mu tvoj primjer i kako se ti izdajaš da bi beba hapila tvoje mlijeko, a ja da odustanem a imam mlijeka bilo bi grhota. I nastavim dojiti. Tako da vjeruj mi ti si meni primjer pravog borca.. Svi smo mi makar jednom došle u iskušenje da odustanemo ali nam onda jedan dan krene sve kako treba i opet nastavimo... user posted image user posted image user posted image

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 3408
16.5.2012 11:53:44   
Aiša
ivanna, mislim da ovo što si opisala nije nikakv problem. Beba je veća i jača, dovoljno napreduje, pelene pune....tako ne brini.

I kod mene je sa tri puna mjeseca smanjio dužinu podoja sa 30-45 minuta na 5-10, ali nekako odjednom, pa sam isto kao i ti bila u dilemi šta je i kako je....na kraju sam vidjela da je sve u redu.

anđelo, je li tebi prestalo krvarenje (lohiji), da ne trebaš dobiti? Znaju se bebe tako ponašati pred menstruaciju, naročito prvih nekoliko puta, dok ne krene?

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 3409
16.5.2012 12:42:16   
anđelo

IZVORNA PORUKA: Aiša

ivanna, mislim da ovo što si opisala nije nikakv problem. Beba je veća i jača, dovoljno napreduje, pelene pune....tako ne brini.

I kod mene je sa tri puna mjeseca smanjio dužinu podoja sa 30-45 minuta na 5-10, ali nekako odjednom, pa sam isto kao i ti bila u dilemi šta je i kako je....na kraju sam vidjela da je sve u redu.

anđelo, je li tebi prestalo krvarenje (lohiji), da ne trebaš dobiti? Znaju se bebe tako ponašati pred menstruaciju, naročito prvih nekoliko puta, dok ne krene?

jeste prestalo je,ali i dok je trajalo bilo je jaaaako oskudno...tako da je sve moglo stati na jedan uložak...kažu dr.da je to sve ok...nije mi bilo uopšte puno kao sa prvom bebom...a nakon 40 dana ja mislim da menstruacija treba doći 28 dan od 40-snice...tako je bilo mi bar poslije prvog poroda...

evo sad prihvati siku,ali doji 5 minuta i zaspe...i sve tako...stolica gotovo da i nema (al to je normalno)...ponekad bude zelenkasta,pa ja malo oplačem,smirim se ,izdojim pa mu dam opet na flašicu onako u snu,jer neće na kašiku ili špricu,izbacuje ,pljuje,sve mu ode iza vrata......dok god jede moje mlijeko,pa kako god ja sam zadovoljna,proće aBd i ovo

(odgovor članu Aiša)
Neposredna veza do poruke: 3410
16.5.2012 12:45:03   
anđelo
da dodam da pravi razmeke između 5-minutnog dojenja na 3 sata user posted image
ma koliko ga budila,on ništa...zdrav je da napomenem sigurno....
jedino kad mu mjenjam pelenu on se probudi,pa onda doji 1 minutu i opet zaspi,,,a kad ogladni onda doji 5 minuta....

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3411
16.5.2012 12:49:10   
Selma Kikoebu
Andjelo, bas sam sad htjela da pitam kakvo je stanje kod tebe. Ne brini se puno, bitno je da doji, pa makar i po pet min.
I kod mene je tako. Nekad doji bas lijepo po 15 min obe sike, al nekad po 4-5 min i zaspe.
Mislim da mi prolazimo prvi skok u razvoju. Juce je Alina spavala gotovo cijeli dan, jela svako 3 sata, i tad sam je jedva probudila da jede, al sinoc je zato bas 3 puta u toku noci super dojila, i ja sam zadovoljna.
Od jutros bi da doji svakih 10 min, najradije bi da je uvijek na siki, dojila sam je nekoliko puta u 2 sata, al sta cu, valjda mora tako.
Proci ce to sve.
I jutros nam konacno otpao pupak, malo je crveno okolo, cistim alkoholom po 4 puta dnevno, tako mi rekla babica, valjda ce biti dobro.

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3412
16.5.2012 12:58:28   
anđelo
selma,pospi bivacinom sve to,i pupak i to okolo što je crveno
mene samo strah što pravi ovako velike razmake ..hej 5 minuta doji,a 3 sata spava i tako je evo 24 sata zadnja...a imao jednu zelenu stolicu...rekoh da ga glad nije obandačila

Neposredna veza do poruke: 3413
16.5.2012 12:59:23   
mamina princeza

jeste prestalo je,ali i dok je trajalo bilo je jaaaako oskudno...tako da je sve moglo stati na jedan uložak...kažu dr.da je to sve ok...nije mi bilo uopšte puno kao sa prvom bebom...a nakon 40 dana ja mislim da menstruacija treba doći 28 dan od 40-snice...tako je bilo mi bar poslije prvog poroda...

evo sad prihvati siku,ali doji 5 minuta i zaspe...i sve tako...stolica gotovo da i nema (al to je normalno)...ponekad bude zelenkasta,pa ja malo oplačem,smirim se ,izdojim pa mu dam opet na flašicu onako u snu,jer neće na kašiku ili špricu,izbacuje ,pljuje,sve mu ode iza vrata......dok god jede moje mlijeko,pa kako god ja sam zadovoljna,proće aBd i ovo

i meni jeovaj put bilo dosta krace ono pravo krvarenje i onda ostalo samo tackasto. a sto se tice menstruaije kako mislis 28 dana poslije 40 . pa nema tu pravila neko ne dobije ni po godinu i vise. ja sam bila kod doktora nedavno na uzv i kaze nema sanse da dobijem ovaj mejsec i nadam se da necu jos dugo. i da koliko sma ja citala hormoni rade po principu sto cesce dojis manja sanse da se dobije mesntruacija. kad se uvede jos nesto i kad se doji rjedje veca sansa al to ne mora ni biti pravilo jer naprimijer nekad je dovoljno i 3- 4 sata nedojenja da taj neki hormon pocne da radi i dolazi do ovulacije.
zato se ja nadam da ce me bar to zaobici jedno vrijeme jer mi dojimo skoro uvijek na 2 sata imamo jedino malo vece pauze kad smo vani al i to do 2,5 sata i prvo spavanje 3-3,5 sata ostalo je sve manje.

i da mi i dalje sikimo kratko... 5 -10 minuta. sad ja vise ne brinem zbog toga jer nama je to od pocetka tako...
a i ovaj moj voli vise da spava ngo mi ije prvo djete spvalao. on s enavece budi jer je gladan al mu se bas spava i po danu jos dosta spava nema intervale d akazem koliko al je spvalica ...

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3414
16.5.2012 12:59:40   
Selma Kikoebu

da dodam da pravi razmeke između 5-minutnog dojenja na 3 sata user posted image
ma koliko ga budila,on ništa...zdrav je da napomenem sigurno....
jedino kad mu mjenjam pelenu on se probudi,pa onda doji 1 minutu i opet zaspi,,,a kad ogladni onda doji 5 minuta....

kod mene je juce tako bilo, ja se pocela brinuti, nazvala babicu da pitam sta da radim, kaze ona to je super, dnevni razmaci trebaju biti 3 sata, a nocni 4 user posted image Naravno, ja to ne praktikujem, al kad spava, nema sanse probuditi je. Kad izgladni, onda pravo fino jede, i mene to smiruje.

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3415
16.5.2012 13:05:58   
djoisa
anđelo, da li je beba preko dana budna? ili prespava dan?

da li gledas na sat koliko dugo podoj traje?

Neposredna veza do poruke: 3416
16.5.2012 13:10:50   
Selma Kikoebu

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

i meni jeovaj put bilo dosta krace ono pravo krvarenje i onda ostalo samo tackasto. a sto se tice menstruaije kako mislis 28 dana poslije 40 . pa nema tu pravila neko ne dobije ni po godinu i vise. ja sam bila kod doktora nedavno na uzv i kaze nema sanse da dobijem ovaj mejsec i nadam se da necu jos dugo. i da koliko sma ja citala hormoni rade po principu sto cesce dojis manja sanse da se dobije mesntruacija. kad se uvede jos nesto i kad se doji rjedje veca sansa al to ne mora ni biti pravilo jer naprimijer nekad je dovoljno i 3- 4 sata nedojenja da taj neki hormon pocne da radi i dolazi do ovulacije.
zato se ja nadam da ce me bar to zaobici jedno vrijeme jer mi dojimo skoro uvijek na 2 sata imamo jedino malo vece pauze kad smo vani al i to do 2,5 sata i prvo spavanje 3-3,5 sata ostalo je sve manje.

i da mi i dalje sikimo kratko... 5 -10 minuta. sad ja vise ne brinem zbog toga jer nama je to od pocetka tako...
a i ovaj moj voli vise da spava ngo mi ije prvo djete spvalao. on s enavece budi jer je gladan al mu se bas spava i po danu jos dosta spava nema intervale d akazem koliko al je spvalica ...

hej kad vec pricate o tome, ovulacija, menstruacija, ovo ono, da i ja pitam nesto, mozda nije pravo mjesto al de hajd, halalite
user posted image

Ja sam imala prvi odnos 18 dana nakon poroda, krvarenja skoro da vise i nemam, vrlo malo, vise ko neki iscjedak. Al, nisam koristila nikakvu zastitu. Jel belaj??? user posted image user posted image

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 3417
16.5.2012 13:22:24   
mamina princeza
selma dojis .. mislim da belaj nije al ne bi trebala bas tako biti opustena ako neces dvije bebe u godini :)) haha imam u porodici jedan takav primjer pa eto ... :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 3418
16.5.2012 13:28:58   
Selma Kikoebu

selma dojis .. mislim da belaj nije al ne bi trebala bas tako biti opustena ako neces dvije bebe u godini :)) haha imam u porodici jedan takav primjer pa eto ... :)

dojim dojim user posted image

ma pocela sam piti pilulice sto mi je dr propisala, al tad nisam bila pocela, et.
Hajd nek nije belaj, necu vise hihihi

Neposredna veza do poruke: 3419
16.5.2012 13:37:42   
anđelo

IZVORNA PORUKA: ĐoIsA

anđelo, da li je beba preko dana budna? ili prespava dan?

da li gledas na sat koliko dugo podoj traje?

kad se uplašim ,pa ga dohranim svojim mlijekom,onda bude budan preko dana,oči ko fildžani,zna biti budan i 4-5 sati,skoro sam drži glavicu,voli da mu se priča,refleksno se smije.Onda zagrli sisu dok doji objema rukama,mljacka,gleda me u oči,ali sve to traje 5 minuta..da gledam na sat ,jer mi je to vrlo važno

s druge strane ,kad ga ne dohranim svojim mlijekom,onda spava u 16...i sad kad bih mu ponudila svog mlijeka na flašicu,popio bi sve....ovako gledam da ga animiram i kad god kenkne,ja trčim sa sisom njemu da mu nudim,on povuče jednom,dva put ,i opet spavanje ..a kad izgladni,onda doji 5 minuta...i opet spava 3 sata...on je sebi sam tako ritam nametnuo ,nisam ja ....

on je evo meni u krilu,sisa mu je na dohvat ruke,tačnije bradavica mu je kod usta...samo čekam da se promeškolji i da mu nudim....a nudim mu i bez meškoljenja

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 3420
16.5.2012 13:40:53   
anđelo

IZVORNA PORUKA: Selma Kikoebu

ma pocela sam piti pilulice sto mi je dr propisala, al tad nisam bila pocela, et.

hej ,moram i ja te pilulice počet koristit,fakat,koje su najbolje...?
sad ćete se vi meni smijat,al ja to nikad pila nisam ...sve smo se čuvali onako prirodno....al šta znaš

opet ni to dojenje nije sigurno toliko...moja komšinica dojila stalno bebu...ostala trudna,nije ni znala kad je prvoj bebi bilo 6 mjeseci ,ona ostane trudna

Neposredna veza do poruke: 3421
16.5.2012 13:43:16   
anđelo

meni nije ni bilo nikako tog pravog krvarenja,,sve nešto smeđe ...a kažem sve je moglo stati u uložak jedan...sav lohij...user posted image

Neposredna veza do poruke: 3422
16.5.2012 13:46:06   
Aiša
anđelo, ma nije to pravilo nikakvo. Meni je trajalo 35 dana, a onda nakon 7 dana dobijem, a on se tri dana pred ciklus tako ponašao.

Ma super si ti, samo nastavi dalje user posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3423
16.5.2012 13:46:58   
animagical

IZVORNA PORUKA: Selma Kikoebu

hej ,moram i ja te pilulice počet koristit,fakat,koje su najbolje...?
sad ćete se vi meni smijat,al ja to nikad pila nisam ...sve smo se čuvali onako prirodno....al šta znaš

opet ni to dojenje nije sigurno toliko...moja komšinica dojila stalno bebu...ostala trudna,nije ni znala kad je prvoj bebi bilo 6 mjeseci ,ona ostane trudna

ja ne bih pilule uz dojenje, dzaba sto nisu estrogenske... proguglaj...dojenje nije vid kontracepcije... odoh OT skroz... takodjer, i bez dojenja,ko se odluci na pilulu,nek uradi prvo koagulogram

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3424
16.5.2012 14:13:41   
treće
anđelo
a je li mu stolica iste texture, stolica ako odstoji oksidira pa bude zelena,
a gladne su drugačije teksture

a carice o keksu, meni konci stoje kako stoje

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  135 136 [137] 138 139   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  135 136 [137] 138 139   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *