Emmy
|
Vezano za linkove koje je Leona postavila - dr. Lidija Gajski je "oponent" vakcinisanja u Hrvatskoj, a ja sam upravo postavila link dr. Richtera koji je "zagovornik" vakcinisanja u istoj zemlji, kao odgovor na prethodni link. Ako pogledamo background dr. Lidije Gajski, vidjet ćemo da je ona specijalista interne medicine, dok je dr. Rihter doc.dr, specijalista pedijatar. Ako vam se ne čita cijeli članak, dovoljno je pročitati ovaj pasus: "Da sam, npr., s kolegicom Gajski rođen na Kubi, vjerojano bismo se zajedno našli na pregledu glave u zatvorenim uvjetima, ona zbog slobode cijepljenja, ja zbog slobode govora. Međutim, vidite što je demokracija. S istim stanovištima, tj. ona nagnuta Fidelu, a otklonjena od cijepljenja, a ja otklonjen od Fidela, a naklonjen cijepljenju, hodamo slobodno svojom zemljom. I razmjenjujemo mišljenja, ja kao prosvjetitelj bez iluzija, ona kao mesija koja mora nekoga spasiti, pod svaku cijenu. Pa je dobro postaviti si i to pitanje: zbog čega me netko pod svaku cijenu želi spasiti od nečega? Spasitelji bi trebali biti dobro educirani ljudi, a specijalizacija interne medicine (L. Gajski), kao niti kirurgije (A. Wakefield), uz žive pedijatre, ne može nikoga valjano kvalificirati da spašava djecu od cjepiva i cijepljenja. Promašen poziv. Jako." http://www.cybermed.hr/osvrti/prim_darko_richter_dr_med Šta želim reći je da osobe koje zagovaraju "necijepljenje" uvijek će postaviti istraživanja koja su "kontra" vakcina, dok osobe koje zagovaraju vakcinisanje će uvijek postaviti istraživanja koja zagovaraju vakcinisanje. Baš kao što sam ja koja je ZA vakcine, nastup Jagode Savić interpretirala senzacionalističkim, te smatram da ona ipak treba da se bavi onim za šta se školovala, tako su naše forumašice koje su protiv vakcinisanja veličale njen nastup. Moj suprug koji je "operisan" od cijele ove tematike, gledajući emisiju zajedno samnom (pod prisilom ) je pitao je su li ovoj ženi sve na broju, samo ponavlja jedno te isto. Kada je moj suprug neki dan odveo mlađu kćerku na vakcinu (ja nisam bila prisutna) morao mi je podnijeti referat šta mu je doktorica rekla, kako je postupila, itd., da bi on mene prekinuo i rekao: "počela je ona meni pričati, a ja sam samo rekao - ja se stvarno u to ne razumijem, mi smo skontlai vakcinišemo djecu i to je to ".