|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  126 127 [128] 129 130   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
4.5.2012 21:41:54   
treće
nije mi jasnno baš ni ovih sat i po , umorio bi se moj i zaspao za sat i po.
a isto i moj radi te pokrete glavom vuče na sve strane i stenje, ja ga onda dignem naslonim uz sebe i lupkam da podrigne, kad podrigne i ištuca nosam ga, ninam, sjedem na pilates loptu i lagano skakućem da se unina i opusti pa ga stavim da spava, pa kad se probudi presvučem podojim, već voli i da mu se priča, sestre mu pjevaju...
IZVORNA PORUKA: anđelo

evo stavila sam piskavicu da kuha....ima 6 šolja...nadam se da se odjednom može napraviti cjelodnevna doza,a ne svakih 2 sata da pravim frišku,jer nekad nemam vremena....

borim se ,taman odustanem ,pa čitam vas,gledam svog bebija pa se podignem.....ranije je čitavu noć znao dojiti u razmacima od 3 sata....i to doji jednu siku,pola sata ,ali intenzivno doji..i baš se čuje gutanje...jadničak od navale mlijeka nije imao kad da odmori...
sad vuče po noći i po sat i pol i opet ga mm dohrani sa 30 ml.....idemo piti piskavicu 1,5 l dnevno narednih 6 mjeseci

animagical hvala za link

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3176
4.5.2012 22:25:31   
scarlett

Pošto nisam u mogućnosti da sve čitam, pa da odgovaram, ići ći redom, a može se desiti da ste već dobile isti savjet, pa nemojte zamjeriti user posted image

Vidim da ste bodrile jedna drugu i to mi jako drago, jer iz generacije u generaciju na RRu vidim da se mnogo toga mijenja nabolje po pitanju dojenja i da su žene sve bolje informisane o tome kako riješiti neki problem, što znači da je svaka od vas u stanju da pomogne nekome iz svoje okoline dobrim savjetom i da nije sve samo na Mamama savjetnicama, što nas je više informisanih, to će se dojenje u našem društvu smatrati "normalnijom" pojavom nego što je to trenutno kod nas i žene će se po uzoru jedna na drugu više truditi da svojim user posted image daju poklon za cijeli život.

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu april9)
Neposredna veza do poruke: 3177
4.5.2012 22:35:29   
scarlett

IZVORNA PORUKA: april9

Drage iskusne mame... imam jedno pitanje i nadam se da cete mi pomoci.. beba je stara mjesec i deset dana, nekoliko zadnjih dana u toku dana kad ga stavim da doji on krene lijepo u pola procesa pocne da udara nogicama i rukicama i pocne da place, sav se zacrveni i vuce sisu u svom smjerovima. i na kraju prekinem podoj i pokusam ga umiriti, i kad ponovo pokusamo sve isto se desava. e sad jeli moguce da nema dovoljno mlijeka ili mu je mrsko vuci kad dodje na red gusce mlijeko jer sam mu davala caj na flasicu zbog grceva? ili su to grcevi zbog pokretanja probave tokom dojenja? takodjer zadnjih par dana pojavi nam se i neka zelenkasta pelena, ali sve u svemu fino kaki i uvijek nam je mokra pelena. eto pa pomozite..

Draga april, moguće je da beba ima grčeve, što je nerijetka pojava u tom periodu, međutim, još je veća mogućnost da je riječ o skokovima u razvoju. Na ovom PDFu imaš temu o tome, pa možeš pročitati više iskustava drugih majki vezano za tu temu.

Svaka user posted image prolazi kroz skokove u razvoju, a kasnije i djeca kada više nisu bebe. To su periodi u kojem oni prolaze kroz intenzivnije faze rasta i razvoja i to je nešto sasvim normalno i prirodno.

Obzirom da je tvojoj bebi nekih 6 sedmica sada, jedan od skokova se dešava upravo u tom periodu. Neke majke ga uopće ne primijete, dok neke majke prolaze kroz naporan period.
To znači da beba uslijed rasta, povećava potreba za većom količinom mlijeka, te je neophodno da češće doji. To frekventnije dojenje će poslati informaciju tvome tijelu da proizvodi još mlijeka, onoliko koliko je tvojoj bebici u datom trenutku potrebno. Ne uvodi dohranu, ovo stanje obično traje pokoji dan i onda se stabilizira, ali samo uz stavljanje bebe na dojku - naravno na zahtjev.

Nastoj da i dalje jedeš zdravo, unosiš što više tekućine i odmaraš se, opustiš i predaš apsolutno potrebama tvoje bebice.

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu april9)
Neposredna veza do poruke: 3178
4.5.2012 22:40:52   
scarlett

IZVORNA PORUKA: mamina princeza
mene strah jer je vrucinaa mi puno hodamo ... znaci i ako ovako kratko doji nema potebe za vodom i cajem ni dok je ljeta? to definitivno ? mene je toga nesto najvise stzrah jer znam koliko pijemo tecnosti ljeti ....

Draga, ako beba doji na zahtjev, nema brige user posted image , a osim toga ti opet možeš nuditi i češće da se "napije"user posted image

Ukoliko paziš da se beba ne umara previše, da je ne topliš previše, da se ne znoji mnogo, da ne udiše previše suh i zagušljiv zrak, a vjerujem da paziš, onda se samo opusti.

Nadam se da vam je bolja situacija sa stolicama user posted image

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 3179
4.5.2012 23:05:17   
scarlett

IZVORNA PORUKA: april9

hvala na odgovorima, i ja sam mislila da su grcevi al me brinulo i to da mozda nema dovoljno mlijeka. pokusat cu izbaciti flasicu iz upotrebe a probati s spricom dati malo caja jer kapi espumisan ne pomazu.

April mila, nemoj dodavati čaj, to samo može (a ne mora) ublažiti tegobe tvoje bebe, jer jednom dozom čaja, nećeš pomoći, grčevi obično traju duže, što znači da će taj čaj ipak biti nešto češće u upotrebi, a bilo kakvo dodavanje tečnosti prije navršenog 6 mjeseca se ne preporučuje, jer to sapire zaštitni sloj unutar bebinih crijeva koji je stvorio kolostrum.

Bilo bi dobro da iščitaš malo temu o grčevima na RRu, ima mnogo dobrih savjeta, masaže i sl. i naravno dojenje i samo dojenje, dodir koža na kožu, trbuh na trbuh, ritmično ninanje, sve to bebu smiruje, jer ritmičnost je podsjeća na otkucaje majčinog srca.

(odgovor članu april9)
Neposredna veza do poruke: 3180
4.5.2012 23:23:16   
scarlett

IZVORNA PORUKA: treće

bravo dush samo se ne daj
anđelo meni je čak više geršlo-ječam djelovalo od piskavice, ja piskavicu nabavila iz inostranstva nisam ni znala na našem kako se zove i da je ima kod nas,
u redu je to za špricu ali kažem da ti je najbolje da ubrzaš proces izbacivanja dohrane, ali sa špricom ćeš i morati to je i tebi i njemu mučno
neka me neko ispravi, čak sam čitala da se poništavaju imunoglobulini kad se daje kombinovano majčino i ad. mlijeko

Ja sam davno pročitala, ali ne mogu da nađem, da je navodno isključivo dojenoj bebi koja popije flašicu ADa potrebno nakon toga čini mi se 40 dana da se crijevna flora obnovi i vrati u stanje prije nego što je popila AD. Ovo je sada polovična informacija, jer nemam referencu, ali potrudit ću da je pronađem, pa to podijelim s vama :)

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3181
4.5.2012 23:33:05   
scarlett

i koliko ti spava poslije toga? je li ga budiš za 1,5h npr.
samo pitam i u mene bebek svaho malo doji, a spava noću po3-4h, ali danju jedan san od 1,5h ostalo ili nosamo il idoji,doduše ima slina koje ga ometaju a malo i grčiće, a nekad kad zaspi pprobudi se bljucne ili štuca jer nije mogao podrignuti i tako u krug

Mi smo imali mnogo problema sa slinicama, ali problem riješen kada smo nabavili nosni aspirator(onaj za usisivač), imam ga i dan danas i stvarno svakom preporučujem, a moja prva reakcija kada mi je MM rekao da bismo to trebali kupiti je bila, ŠTA..., usisivač.... bebin nosić user posted image Ali stvarno je zakon, patili smo se običnim vakumskim pumpicama, on se vrtio, i bojala sam se uvijek da ga ne povrijedimo, ali ovo sa usisivačem ide brzo i bezbolno :)

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3182
4.5.2012 23:57:11   
scarlett

IZVORNA PORUKA: scarlett

bravo dush samo se ne daj
anđelo meni je čak više geršlo-ječam djelovalo od piskavice, ja piskavicu nabavila iz inostranstva nisam ni znala na našem kako se zove i da je ima kod nas,
u redu je to za špricu ali kažem da ti je najbolje da ubrzaš proces izbacivanja dohrane, ali sa špricom ćeš i morati to je i tebi i njemu mučno
neka me neko ispravi, čak sam čitala da se poništavaju imunoglobulini kad se daje kombinovano majčino i ad. mlijeko

Ja sam davno pročitala, ali ne mogu da nađem, da je navodno isključivo dojenoj bebi koja popije flašicu ADa potrebno nakon toga čini mi se 40 dana da se crijevna flora obnovi i vrati u stanje prije nego što je popila AD. Ovo je sada polovična informacija, jer nemam referencu, ali potrudit ću da je pronađem, pa to podijelim s vama :)

40 dana - malo sam pretjeralauser posted image

Evo pronašla sam na relevantnoj stranici sl. tekst:
"Da li ste znali da će relativno male količine formule dane isključivo dojenom djetetu (jedno hranjenje u 24 sata) rezultirati promjenom crijevne flore u onakvu kakva je karakteristična za bebe hranjene adaptiranim?

Nakon dohrane nadomjestkom i nakon ponovnog uspostavljanja isključivog dojenja potrebno je 2-4 tjedna da se crijevna flora i intestinalna okolina vrate u prijašnje stanje!"

Ako neko bude htio link za više info na ovu temu, javite mi se na PP.

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 3183
5.5.2012 0:11:42   
treće
vadi li on one dubinske sline, ja s onim običnim uspijem izvaditi šta je u nosu ali gore dubinski samo osjetim da ih ima ali ih ne povuče
IZVORNA PORUKA: scarlett

i koliko ti spava poslije toga? je li ga budiš za 1,5h npr.
samo pitam i u mene bebek svaho malo doji, a spava noću po3-4h, ali danju jedan san od 1,5h ostalo ili nosamo il idoji,doduše ima slina koje ga ometaju a malo i grčiće, a nekad kad zaspi pprobudi se bljucne ili štuca jer nije mogao podrignuti i tako u krug

Mi smo imali mnogo problema sa slinicama, ali problem riješen kada smo nabavili nosni aspirator(onaj za usisivač), imam ga i dan danas i stvarno svakom preporučujem, a moja prva reakcija kada mi je MM rekao da bismo to trebali kupiti je bila, ŠTA..., usisivač.... bebin nosić user posted image Ali stvarno je zakon, patili smo se običnim vakumskim pumpicama, on se vrtio, i bojala sam se uvijek da ga ne povrijedimo, ali ovo sa usisivačem ide brzo i bezbolno :)

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 3184
5.5.2012 0:17:38   
scarlett

IZVORNA PORUKA: Hurma

@ scarlett

sinoc mi nije htio dohrane... i u toku dana vrlo malo ali sinoc haman nikako, prvo buđenje u 1, pojeo nekih 30 ml max, prije toga dojio obje dojke sigurno pola sata, mozda i vise...
sljedece buđenje u 3:30...dojio opet...kakio, razbuđivala ga... dohrana samo nekih 20 ml popio...
buđenje u 6:30... dojenje iz jedne sike iskapio je... i popio opet 30 ml... ponovo kakio...
(pelene su uvijek mokre max... koristim premium care i procuri mu ako ne promijenim jedno hranjenje... )

kasnije sam se izdajala, jer nije htio lijevu... i iz nje izvukla 35 ml, fakat je bilo u mlazevima cijelo vrijeme na vise mijesta... ja se ibretila :) pa kontam da je i iz desne popio toliko i 30 iz flasice, to je njegova doza na ovaj vremenski razmak... tako su mi rekli i u bolnici da je pio 60... i to na duži razmak... do sad jednom je popio 90 ml ali zato je bljuckao stalno, i haman izbacio 30 ml...

je li bljuckanje uvijek višak??? iako podrigne...

je li fakat u toku noci i jutra veca produkcija mlijeka? pa on tako malo popije dohrane...

hvala

Jesam li dobro razumjela - bebac nije htijo lijevu pa si mu pripremila AD ? Mislim da bi ovdje bilo dobro forsirati da doji, jer on iz nekog "njemu poznatog" razloga odbija dojku, a onda mu ti dodatno olakšaš flašicom (na koju se on sve više navikava), a onda izvučeš izdajalicom to mlijeko koje je on odbio ( a ne možeš izvuči koliko bi beba ) i opet tvoje tijelo nema realnu predstavu o količini mlijkea koju treba proizvesti za tvoju bebu.

Noćni podoji su općenito do 6 sedmica jako važni radi stimulisanja dojki i radi efikasnijeg uspostavljanja laktacije. Postoji mišljenje da se količina mlijeka navečer smanjuje, zahvaljujući prirodnim izmjenama hormona tijekom dana. Ali recimo dr. Peter Hartmann, znanstvenik koji se bavi proučavanjem svih aspekata dojenja je utvrdio da količina mlijeka nije bila smanjena kod žena koje je promatrao, ali i da se količina mlijeka smanji, ono je obično masnije navečer (osobito ako se doji na zahtjev), pa količina kalorija koju beba unese nije znatno promijenjena. Nekim bebama smeta sporiji protok mlijeka u toku noći.

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3185
5.5.2012 12:13:18   
anđelo
evo noć protekla bez kvalitetnog dojenja i evo sve do sad neće da doji..mlijeka ima jer ga se nakupilo po noći,ali beba mi je danas nešto nervozna samo bi se nosao...stalno kenka....nudim mu siku stalno ,ali on povuče jednom dva puta i pusti..maloprije se zagrcnuo i počeo vrištati i odustao od dojenja...ruke ,kičma i noge me bole od nosanja.stavila sam ga sad na jastuk ,pa na noge da ga ljuljam...pjevušim mu,sve on to sasluša malo i opet kenka....ne znam dal da izdojim mlijeko pa mu ga dam ili da mu nudim dojku stalno

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3186
5.5.2012 12:24:01   
megi
pozdrav

vidim moje terminuse su ovdje

andjelo ja bih dojila, probaj nudi mu
mi izgleda imamo onaj skok u razvoju sa 3 sedmice
nemirni smo u spavanju, malo doji pa malo nece, mene sve strah da ne pojede dovoljno
pa se nosamo, ljuljamo, pa opet dojimo i tako ukrug

valjda nece dugo trajati

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3187
5.5.2012 12:29:56   
anđelo
evo ga konačno zaspao..od 8 nije spavao ,,,jednom ga malo prenjelo,spavao oko pola sata ,dok sam ja veš raširila da se suši....pokušat ću da ga podojim malo u snu...dok spava ,valjda ga neću probuditiuser posted image

jer inače on meni dok spava neće da doji....

eh pitanje za scrlet,u vezi ovih imunoglobulina ,crjevne flore i ad
da li to znači da mlijeko moje koje moja beba popije pored ad ,apsulutno ne doprinosi ništa razvoju imuniteta moje bebe?

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 3188
5.5.2012 15:05:14   
scarlett
anđelo, kako daješ bebi AD, na flašicu ili neki drugi način?

Pitanje koje si mi postavila, vjeruj da sam se i sama pitala, nakon što sam pročitala, jer nemam pojma koliko je moj user posted image zaista popio kolostruma, jer čini mi se da uopšte nije sisao u bolnici, samo je držao bradavicu i davali su mu AD sa čime smo nastavili kod kuće naredne 3 sedmice.

Nemoj se sekirati da li tvoje mlijeko doprinosi razvoju imuniteta tvoje bebe, jer imunitet ne podrazumijeva samo dobru funkciju crijeva, nego cijelog organizma. Čak i u ovom slučaju kada beba doji pa joj se doda AD, ja sam gore navedeno shvatila, kao da se smanji učinak koji se postigao dojenjem unutar bebinih crijeva i da treba toliki period da se vrati na onaj kvalitet koji je imao prije dodavanja ADa.
Evo približit ću to još jednim primjerom: Moja mama me dojila 1 godinu, nisam pila AD, koliko je pazila sa uvođenjem namirnica i kako je bilo prije 30 godina, mislim da je sada suvišno komentarisati. ALi, ja sam teški alergičar. Alergična sam na polen i kada krene podražaj očiju, sluznice nosa, kihanje, oticanje i svrab grla, pa čak i ušiju u februaru - to traje do augusta u tom periodu znam imati napade kihanja (da kihnem zaredom 30 x) što se odražava na moje opće stanje, disanje, bronhitis, nervozu itd. U periodima kada je moja alergija izraženija ne smijem jesti skoro nijednu vrstu voća koja ima sok (najveći alergeni su mi jabuke, citrusi, trešnje - nisam probala od 1998, itd,...)
Eh sada, zamisli kakva bih ja tek bila da me mama nije dojila, možda bi ta alergija bila još gora i intenzivnija.
Zato, bez obzira dal' dodaješ AD ili nešto drugo, svaka kap tvoga mlijeka je neprocjenjiva, a da ne pričamo o tome kada beba zaista doji kao što ti ionako već činiš user posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3189
5.5.2012 15:14:48   
scarlett

IZVORNA PORUKA: anđelo

evo noć protekla bez kvalitetnog dojenja i evo sve do sad neće da doji..mlijeka ima jer ga se nakupilo po noći,ali beba mi je danas nešto nervozna samo bi se nosao...stalno kenka....nudim mu siku stalno ,ali on povuče jednom dva puta i pusti..maloprije se zagrcnuo i počeo vrištati i odustao od dojenja...ruke ,kičma i noge me bole od nosanja.stavila sam ga sad na jastuk ,pa na noge da ga ljuljam...pjevušim mu,sve on to sasluša malo i opet kenka....ne znam dal da izdojim mlijeko pa mu ga dam ili da mu nudim dojku stalno

Anđelo, bilo bi dobro da izdojiš, čisto da održavaš produkciju i da ne daj Bože ne dođe do zastoja, a nudi mu što češće, ali nemoj forsirati ukoliko oddbija, da sebi ne stvarate nervozu, nego nek mu dojka bude stalno na dohvat ruke user posted image .

Pokušaj da se opustiš i ne sikiraš zbog toga, da dojite u mirnom okruženju gdje mu druge stvari neće skretati pažnju. Nastoj da imate što više kontakta koža na kožu, da se mazite. Ako imaš maramu za nosanje, to ti može mnogo pomoći, a i bebi će prijati.

Ukoliko sumnjaš da je gladan, daj mu svoje izdojeno mlijeko kašikicom ili špricom.

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3190
5.5.2012 19:39:23   
dush
Dan!

Ja ne znam sta je ovo danas... Citav dan mi je user posted image na siki... Od 12 danas nije spavala user posted image . Cak sam morala i flasicu da dam, jer kapi mlijeka nisam imala, a ona jadna vuce u prazno i place... Mislila sam da ce barem poslije flasice da odspava jedan sat, ali jok... Smori me citav dan... user posted image Pretpostavljam da je skok u razvoju, danas nam je 3 sedmice i 3 dana... Morat cu povecati i piskavicu, ne cini mi se da imam nesto vise mlijeka, opet je poslijepodne sve prazno user posted image

Hurma, kakva je kod vas situacija?

11.4.2012 13:43, 3800gr 53cm, Tina, mamino zlato, mamino sunce....

------------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 3191
5.5.2012 19:42:28   
teacher75
to vam je sigurno skok u razvoju

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 3192
5.5.2012 20:12:04   
Mrgica
Pozdrav drage moje ja sam novopecena mamica sa puno pitanja o dojenju.Mojoj bebici je danas masalah 15 dana i dojimo od 1 dana,sike mi nekad izgledaju prazno tj tacnije, rijetko su nabrekle,ali kako cujem moguce da se vec uspostavila ponuda i potraznja,pa me interesuje kako da znam jel moja beba gladna tj da li joj je dovoljno mlijeka,pelenice su pune stolica zlatnozuta,masalah i ona je poprilicno mirna Hvala Bogu.Evo dojila je oko 17h i jos uvijek spava, ja bih nju budila da ruca,ali nema sanse da je razbudim, recite mi kako ako znate?Danas uvodimo i D3 kapi kako da ih dajem jel na kasikicu pomjesanu sa svojim mlijekom.Unaprijed hvala na odgovoru.I da ako beba bljucka nakon podoja jel to visak mlijeka koji popije ili sta?

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3193
5.5.2012 20:12:27   
anđelo
kod mene danas situacija kritičnauser posted image
ne znam šta mu je...pio je ad na aventovu flašicu,ali momku sad smeta i ona mala rupica na flašici aventovoj,postane razdražljiv na cuci,pokušava da je razvuče i vuče onu cucu a iz nje izlazi jedan mali tanki mlaz,a on bi želio da je mlaz veći.....takav je i na sisi ,jer mora vuć nema mlijeka kao prije pa da povuče par puta a da ono samo krene....

scarlet
ja nisam dana dojila,odmah me na kravlje vime priveli,dolazila žena svako jutro donosila kravlje mlijeko normalno odrasla .moja sestra dojila 2 godine ,teški alergičar,svako proljeće kiše nenormalno....a moj brat dojio 4 godine,prvi put bio bolestan u životu sa 16 godina
treće jeste terminušo moj N zna dojiti po sat ipo

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 3194
5.5.2012 20:13:47   
anđelo
i da zaboravih reci ....hranimo se na špricu

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3195
5.5.2012 20:19:21   
raja_ringe
hurma vidim da smo budne u isto vrijeme :) i moja se tacno tada budi.

Ima li neko savjet kako da odviknem bebu od silikonskih bradavica? Rakade su skoro skroz prosle, pa bi voljela sada bez njih dojiti. Pokusala sam joj dati bez, ali ona odbija. Borimo se 15-ak minuta i ja popustim, stvim silikon i ona odma prihvati.

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3196
5.5.2012 20:38:47   
treće
anđelo i baš ti vuče sat i po, ne znam šta da ti kažem
evo moj danas sve krene malo pa zaspe,ma tvrdo ne možeš probuditi ali 5-10 min pa opet traži, nikako da fino povuče i završi čitav dan, a onda opet tako razvlači nervozno na sve strane i ja kontam malo mu ili je skok, i više ne mogu da kontam pronosam da izađemo iz začaranog kruga

sinoć sam skokove u razvoju pročitala liči na to
mrgice ja d3 dajem na kašikicu pred podoj

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 3197
5.5.2012 21:02:55   
anđelo
Treće ,moj N je drugi dan od poroda vukao siku 2 sata od 12 do 2 ujutru..ali je nakon toga se rasplakao,orilo orodilište ,i dohranili ga,popio 70 ml.često kažem da mi je tad jače vukao nego saduser posted image

eh sad da baš vuče 1,5 sat konstatno,to ne,ali mu je sisa u ustima toliko,pa vuče neko vrijeme ,pa onda vuče samo bradavicu i tako 1,5 sati....ali kad je bilo mlijeka,znao je konstantno dojiti pola sata i to kvalitetno dojiti,i onda bi spavao 3 sata...

danas je nešto nervozan katastrofa,više od pola dana je budan...probudio se u 7 pa zaspao u 12 i spavao do 4 ,onda opet od 4 sve do sad budan i stalno vriska ,slabije jede i moje mlijeko i ad...razgleda,voli da se nosai da mu se priča......slinice mu vadili onim aspiratorom ,al džaba i nakon toga opet nervoza,nije mu vruće,nije gladan,čista mu pelena.....dajem mu sisu ,on vuče ,jer ima potrebu da nešto doji,ali mu ide pomalo mlijeko pa mu smeta i pljuje mlijeko iz usta

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3198
5.5.2012 21:20:19   
treće
annđelo je li N prehlađen,
možda zato slabije jede
mom kad je krenula prehlada nije bilo do jela morala izdajati da se ne upali, a kad tako drži a ne vuče ja ne dam da toliko traje, diskonektujem ga pa kad vrisne za 5 min onda makar vuče kad se probudi, ili dignem da podrigne .Jel ti bude sat i po na jednoj siki ili mu promijeni stranu?
Ma to ti je ko začarani krug, DA TI HOĆE NABOLJE aBd

< Poruku je uredio treće -- 5.5.2012 21:35:00 >

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3199
5.5.2012 21:24:13   
treće
e svakog nešto muči, ne znam ti oko toga ali probaj kad je na ivici sna kad je prenosi da joj daš i da prstima izvučeš bradavicu što više, ili eto scalett će se valjda javiti, da probaš malo istisnuti mljieka da osjeti
IZVORNA PORUKA: raja_ringe

hurma vidim da smo budne u isto vrijeme :) i moja se tacno tada budi.

Ima li neko savjet kako da odviknem bebu od silikonskih bradavica? Rakade su skoro skroz prosle, pa bi voljela sada bez njih dojiti. Pokusala sam joj dati bez, ali ona odbija. Borimo se 15-ak minuta i ja popustim, stvim silikon i ona odma prihvati.

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 3200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  126 127 [128] 129 130   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  126 127 [128] 129 130   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *