scarlett
|
anđelo, kako daješ bebi AD, na flašicu ili neki drugi način? Pitanje koje si mi postavila, vjeruj da sam se i sama pitala, nakon što sam pročitala, jer nemam pojma koliko je moj zaista popio kolostruma, jer čini mi se da uopšte nije sisao u bolnici, samo je držao bradavicu i davali su mu AD sa čime smo nastavili kod kuće naredne 3 sedmice. Nemoj se sekirati da li tvoje mlijeko doprinosi razvoju imuniteta tvoje bebe, jer imunitet ne podrazumijeva samo dobru funkciju crijeva, nego cijelog organizma. Čak i u ovom slučaju kada beba doji pa joj se doda AD, ja sam gore navedeno shvatila, kao da se smanji učinak koji se postigao dojenjem unutar bebinih crijeva i da treba toliki period da se vrati na onaj kvalitet koji je imao prije dodavanja ADa. Evo približit ću to još jednim primjerom: Moja mama me dojila 1 godinu, nisam pila AD, koliko je pazila sa uvođenjem namirnica i kako je bilo prije 30 godina, mislim da je sada suvišno komentarisati. ALi, ja sam teški alergičar. Alergična sam na polen i kada krene podražaj očiju, sluznice nosa, kihanje, oticanje i svrab grla, pa čak i ušiju u februaru - to traje do augusta u tom periodu znam imati napade kihanja (da kihnem zaredom 30 x) što se odražava na moje opće stanje, disanje, bronhitis, nervozu itd. U periodima kada je moja alergija izraženija ne smijem jesti skoro nijednu vrstu voća koja ima sok (najveći alergeni su mi jabuke, citrusi, trešnje - nisam probala od 1998, itd,...) Eh sada, zamisli kakva bih ja tek bila da me mama nije dojila, možda bi ta alergija bila još gora i intenzivnija. Zato, bez obzira dal' dodaješ AD ili nešto drugo, svaka kap tvoga mlijeka je neprocjenjiva, a da ne pričamo o tome kada beba zaista doji kao što ti ionako već činiš