|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mršajmo zajedno !
22.4.2012 22:47:05   
reallove

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: reallove

http://www4.slikomat.com/11/0422/nrj-170420.jpg

Uzbuna! Uzbuna!
Imamo uljeza na temiuser posted image ...ženo draga šta ti želiš izgubiti...pogledaj se....sve potaman!!!
ma neeee,nisam ja..Molim te stavi tvoju sliku,ja sam te upoznala,znam kako izgledas,ima da te brisu odmah

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1226
22.4.2012 22:49:56   
reallove

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Uzbuna! Uzbuna!
Imamo uljeza na temiuser posted image ...ženo draga šta ti želiš izgubiti...pogledaj se....sve potaman!!!

nek si joj rekla user posted image
draga moja ti samo malo vjezbica i bices ko top model
vjezbam Visnja,svaki dan po sat vremena,hvala vam drage moje na ovako lijepim rijecima

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1227
22.4.2012 22:52:16   
canim
Ja "vrijednica" mislila samo nasuti sastojke u masinu za hljeb I da ona sama sve odradi user posted image kao da Sam je poslijednji put koristila prije 2 dana a ne prije 2 godine, definitivno je treba osvjeziti Ali nemam kuci limuna tako da cu sutra kupiti da je prebrisem, tako da Sam rucno potkuhala I eno cekam da nadodje pa cu da pecem ili veceras ili cu ostaviti za ujutro da bude vruce za dorucak user posted image

Ja Sam sve pravila odokativno pa cemo vidjeti rezultat user posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1228
22.4.2012 22:57:10   
canim

Uzbuna! Uzbuna!

Ma imamo mi puno uljeza na ovom temi, Ali neka ih user posted image

Neposredna veza do poruke: 1229
22.4.2012 22:59:35   
reallove
Neka nasuser posted image user posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1230
   [Obrisana poruka]
22.4.2012 22:59:41   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu reallove)
  Neposredna veza do poruke: 1231
22.4.2012 22:59:43   
eko beba
Odličan je ... samo trebala dodati malo više soli ... sutra vaganje i zdrava ishrana ... ova mjeseeva mi se baš dopala (mada sam u principu protivnik dijeta, a pobornik - prepolovi porciju) za 24h dva kg manje i onda nastaviš sa zdravom ishranom, divota. Još danas uzeh i onaj mljeveni ćurakot, u šta ću ga ujutru zabrkati a da ne bude bljak, neam pojma

Mjesec i Sunce - 23.01. 25.08.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1232
22.4.2012 23:12:14   
klemzi

Uzbuna! Uzbuna!

Znala sam...eto, znala sam...još kuka kako su kile prestale opadati...pa znaju i one kad ne treba više user posted image
user posted image Ljeptica naša user posted image user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

Neposredna veza do poruke: 1233
22.4.2012 23:14:16   
klemzi

Uzbuna! Uzbuna!
ma neeee,nisam ja..Molim te stavi tvoju sliku,ja sam te upoznala,znam kako izgledas,ima da te brisu odmah

A vala i ovo što kažeš...ja sad gledam njene slike iz Splita i pitam se user posted image gdje su kile user posted image
Nemojte da ja stavljam sliku rasne žene sa viškovima na sve strane user posted image user posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1234
22.4.2012 23:29:18   
reallove
user posted image user posted image

Zenice drage,ovo sam ja,kako sam skinula 5,5 kg,znaci da sam prije bila debela,nije mi bilo fino,tako da nisam bila uljez ovdjeuser posted image

eh sada po mom misljenju,zenice koje ne bi trebale biti ovdje:Iman,Hannica,Skvo,Visnja,to su one za koje znam da stvarno lijepo izgledaju,za ostale ne znam

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1235
22.4.2012 23:31:10   
reallove
Klemziuser posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1236
22.4.2012 23:32:12   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: senjorita

drage zene kako vam ova tema funkcionira, vidim svima spadaju kile pa bih i ja :-)
porodila sam se prije nepuni mjesec dana,dojim pa moram pazit da mi ne zafali mlijeka,nisam se jos vagala od poroda jer ne smijem , cini mi se ni kilu nisam smrsala, a udebljala se u trudnoci 30 kila.bas katastrofa. znaci cilj mi je izgubit 30 kila,akoi vise nebih se zalila :-)

Ova tema funkcioniše da jedna drugu hrabrimo, savjetujemo, ružimo i dijelimo korisne informacije o što zdravijem gubitku kilograma.

Mene možda poznaješ sa teme o problemima sa dojenjem. Znaš kako kažu "trebalo ti je 9 mjeseci da dobiješ višak kilograma, daj sebi makar toliko da ih skineš. I da ne dojiš, nepuni mjesec iza poroda nikakvo dijetalno skidanje kilograma ne dolazi u obzir. Ti se oporavljaš od poroda, i bit će još tako sigurno mjesec dva.
Dojenje je posebna priča, majka je svojom ishranom odgovorna i za bebinu dobrobit. Tokom dojenja tebi ne smije ništa nedostajati, ni ugljikohidrata ni masti ni bjelančevina, tako da dijete tipa da se neka vrsta namirnica izbaci ili da se neka pojačano jede ne dolaze u obzir. Ako zbog dijete mršaš naglo toksini zarobljeni u mastima se oslobađaju u krvotok, a jetra ne stiže da ih obradi i izbaci pa odlaze u mlijeko.

Ali nije da ne možeš ništa uraditi po pitanju ishrane i gubljenja kilograma. Šta više, period dojenja je dobro iskoristiti da se uvedu posebne prehrambene navike koje će omogućiti zdravo gubljenje kilograma uz najmanje napora.

Ako ste se ti i beba uhodali u dojenju i već se poprilično znate, ako nisi imala problema sa zastojem ili mastitisima, pij dosta vode. Dojilje su često dosta i žedne pa se uvijek savjetuje da piju prema žeđi. Ako ti ne osjećaš posebnu potrebu pij koliko si žedna i dodaj makar još jednu flašicu od 0,5l (jesam dosadna sa ovom flašicom, evo je pored mene, pijuckam polako user posted image ) i popij je po malo tokom dana. Izbjegavaj kupovne sokove svih vrsta, pretrpani su šećerom, a šećer su ti nepotrebne kalorije koje se samo talože, a ne daju ništa korisno ni tebi ni bebi. Također izbjegavaj slatko.
Hranu pripremaj kuhanjem ili pečenjem bez puno masnoće, prženje izbjegavaj. Koncentriši se na masnoće poput maslinovog ulja, a izbjegavaj životinjske masnoće. Proteine i što je važno kalcij traži u malo masnim jogurtima koji veoma povoljno djeluju na cijeli organizam. Koristi nemasno mlijeko.

Za dojilju je važno da unosi potreban broj kalorija dnevno, a regulacija zavisi kakve se kalorije unose, da li su to kalorije koje se daju lijepo iskoristiti za proizvodnju mlijeka ili one koje se samo lijepe.

Meni se recimo jako sviđa režim naše članice Canim, i ona je dojilja. Ona ima 5-6 malih obroka dnevno, i trudi se da oni budi što zdraviji.

Još jedna važna stvar kod regulacije težine je motivacija da istraješ, a i to je dobro kod ovog režima koji primjenjuje Canim, povremeno, umjereno, u te svoje dnevne obroke Canim uključi i ono što nije baš najzdravije ali se nagradi (slatkim, prženim, roštiljem ...), a bez posljedica na kilažu. Tako sebi postavljaš kratkoročne ciljeve prema kojima ideš postepeno.

Canim je dosta pisala o svom režimu, ali vjerujem da ti uz malenu bebu nemaš vremena tražiti po temi, no vjerujem da će ti Canim drage volje opisati svoj režim na PP ako si zainteresirana.

Draga senjorita, u ovom trenutku najvažnije je da se posvetiš bebi, ona još nije potpuno navikla da živi izvan tvog stomaka, i ti si joj sve. Kad se malo uhodate, kad krenu intenzivniji izlasci vani u šetnje sve će se to samo regulisati. Samo od početka izbjegavaj zamku majki, svekrva, tetaka o tome da se mlijeko proizvodi od kolača, prešećerenih kompota, šerbeta i boze user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu senjorita)
Neposredna veza do poruke: 1237
22.4.2012 23:36:10   
Lejla Ka

user posted image user posted image

Zenice drage,ovo sam ja,kako sam skinula 5,5 kg,znaci da sam prije bila debela,nije mi bilo fino,tako da nisam bila uljez ovdjeuser posted image

eh sada po mom misljenju,zenice koje ne bi trebale biti ovdje:Iman,Hannica,Skvo,Visnja,to su one za koje znam da stvarno lijepo izgledaju,za ostale ne znam

Ako ti je cilj skinuti još 5kg, tebi je cilj neki anoreksićni izgled user posted image pa ostat ćeš bez svih ženskih aduta user posted image .

Sad si taman, nigdje stomaka, kukovi ko u tinejđerke, ako skineš još dvije za slijedeći mjesec preći ćeš u mršavice. De ti počni iščitavati kako se prelazi na režim za održavanje postignutog.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1238
22.4.2012 23:39:41   
klemzi
to su one za koje znam da stvarno lijepo izgledaju,za ostale ne znam
Pa i ja lijepo izgledam, samo sam debela user posted image user posted image
Šalim se, znam šta si mislila user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1239
23.4.2012 1:53:33   
ena007
pozdrav svim forumasicama na ovoj temi,
zelim vam uspjesnu narednu sedmicu... pridruzujem vam se sutra
user posted image

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1240
23.4.2012 6:56:33   
mama2884

Uzbuna! Uzbuna!

Potpisujem user posted image
Mada ja uopce nisam iznenadjena....jer vidim da se zaista trudis,a uz toliki trud,rezultat ne moze izostati....user posted image ...Cestitam na izgledu user posted image

Neposredna veza do poruke: 1241
23.4.2012 7:00:17   
mama2884
Dobro jutro sve ostale curke moje....

Vidim sinoc ste se raspisale....Kao sto sam i predpostavljala,ko ce drugi, nego ja probiti led....user posted image
Jutrosnje vaganje -2 kg user posted image
Canim, radi update imam, 67 kg okruglo
Znam da je ovo onaj prvi val kada kile lete, ne ocekujem narednu sedmicu ovako dobru,ali kad bi pola kg uspijela,bilo bi super....user posted image
Zelim vam svima srecu jutros i puno -,-,-,........

Tipkamo se opet poslije

(odgovor članu mama2884)
Neposredna veza do poruke: 1242
23.4.2012 7:45:26   
myb@by
Dobro jutro cure.
Ja sam 800 gr u plusu user posted image user posted image .Canim upii mi 68.9 kg. Pitam se da li u ikada spasti ispod 65 kg ili barem doi do te cifre.

Bio mi je rođendan pa sam jela tortu i prijateljici sam išla na babine pa tamo jela kolače ali sam imala i 3 ubitačna treninga.Danas astim raju iz firme tortom pa e opet pasti jedan komad user posted image user posted image
Tješi me jedino to što mi ovih dan-dva treba doći user posted image , pa valjda je do toga. Ostalim ženicama sretno.

< Poruku je uredio myb@by -- 23.4.2012 7:57:11 >

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu mama2884)
Neposredna veza do poruke: 1243
23.4.2012 8:20:09   
palachinken

IZVORNA PORUKA: klemzi

to su one za koje znam da stvarno lijepo izgledaju,za ostale ne znam
Pa i ja lijepo izgledam, samo sam debela user posted image user posted image
Šalim se, znam šta si mislila user posted image

user posted image
Ni ja se ne žalim, samo ne mogu ništa zakopčati preko prsa a ni oko pasa pa mi isplatnije ofaliti nego obnavljati svu garderobu user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1244
23.4.2012 8:22:18   
enči80
68,9user posted image

Iman,zaboravih ti napisati da sam pila onu fructalovu cveklu i mrkvu.

P.S Slažem se sa ostalima...ti si uljez na ovoj temi kao i reallove.

Sretno ostalima na vaganju!

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 1245
   [Obrisana poruka]
23.4.2012 8:40:15   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu enči80)
  Neposredna veza do poruke: 1246
23.4.2012 8:56:56   
azra I ADI
user posted image Kod mene 58,5-ja zadovoljna...Nadam se minusu i naredni ponedjeljak!

Neposredna veza do poruke: 1247
23.4.2012 8:58:22   
eko beba
evo ga, prvo vaganje: 59,5 ... cilj mi je 57, tj. kilaža prije trudnoće

Mjesec i Sunce - 23.01. 25.08.

Neposredna veza do poruke: 1248
23.4.2012 9:00:47   
Lejla Ka
Službeni rezultat nakon subotnjeg mjesečarenja: 65,8 user posted image

Preporučujem mjesečarenje svakoj zdravoj ženi (za dojilje još nisam sigurna, raspitat ću se). Lično ne vjerujem u brzopotezne dijete, skidanje kila za dva dana, a onda povratak starom načinu ishrane. Meni bi ova mjesečeva dijeta zvučala previše nestvarno i previše instant da nam je nije preporučivao učitelj joge dok sam bila aktivna, kao sredstvo detoksikacije i reenergizacije organizma.

Mjesec dana sam bila zaglavila na 68, i sve gore dole po stotinu grama. A sve se hrabrila samo da mi je sedmicu ugledat iza šestice. I kad konačno vidjeh sedmicu slijedeće jutro mi se ukaza petica user posted image

Slijedeće mjesečarenje nedelja 29.04.2012 od 11:59. Ja stavila u mobitel da me podsjeti.

Dalje nastavljam sa standardnim režimom.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 1249
23.4.2012 9:12:34   
Selminja
Ja u plusu 200gr user posted image 73,700
Ja mislim da je deprimirajuce za ženice koje stvarno imaju viška i žele to skinuti, kad dodju na ovu temu i suoče s s vašim brojkama (60, 65kg) i nerviranjem zbog kile gore dole. Ja da sam na njihovom mjestu ne bih se uključivala ovdje, jednostavno bi se demoralisala. Jos reallove postavila sliku i hoce jos 5kg user posted image Ni ja uopšte nisam debela, ali zelim skinuti jos 5 kg iz čistog razloga sto mi nista od odjece ne moze, i jer mi je isplatnije smršaviti nego obnavljati odjeću.
Meni je žao, jer je ova tema super kao potpora i podrska, što se ne javlja više ženica jer bi zajedno uspjele skinuti kilograme, koliko god da viska ima user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *