|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermiogram
16.3.2012 23:09:04   
prevareni
Ja fala dragom bogu iskreno i istinito mogu reći da da nem boljeg lijeka od pro fertila ali ne na biljnoj bazi(moj jaran je pio pro fertil na biljnoj bazi i nista mu nije pomogo)Pro-fertil ja sto sam nabavljo iz Austrije 120 eura za 3 mje.i kada sam ga popio urolog mi je rekao da sam ja sanjim završio jedino ako nebudeš imao uspjeha da napravim kontrolu,ali ja sam na svoju ruku popio još jednu kutiju Pro fertila i fala dragom bogu i danas imam hairli zdravog i čitavog Sina,što idrugima želim,za sve one koji imaju problema neka pročitaju moje Poruke i vidjeće da sam sve detaljno napisao.A ko nevjeruje za moj slučaj neka se malo raspitaju u Zenici pa će vjerovati.Sretno svima tuj sam da pomognem.

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 1026
17.3.2012 9:16:33   
bosss
aida ortomol fertil plus nije bas neki lijek to su ustvari samo vitamini i minerali koji su potrebni spermatozoidima, to je isto ko da svom muzu dajes vitamine dodatne samo sto je u ovom preparatu su oni u dozama koje su potrebne za pravilno odvijanje spermatogeneze.
ortomol fertil plus nije lijek vec dodatak prehrani tako da nemoze naskoditi.
kod nas kosta 110km terapije za mjesec dana a ako imas nekog u austriji tamo imaju pakovanja za 3 mjeseca i izadje te povoljnije.

(odgovor članu prevareni)
Neposredna veza do poruke: 1027
26.3.2012 14:40:10   
sreca 27
Veliki pozdrav za sve vas!Nadam se da ce neko znati odgov.na moje pitanje mm je dobio uputnicu da radi spermiogram u bolnici Zenica pa me interesuje da li gore treba imati zakazan termin ili do koliko sati treba doci,molim vas pomozite nam jer nam je sve ovo novo pa jos nemamo pojma gdje,sta kako...i koliko vi vjerujete njihovom nalazu,posto je meni moj ginekolog rekao da bi on volio da radi mm u bolnici sperm.jer kao on njima najvise vjeruje,ja upitah mozeli negdje privatno on kaze ako bas ja insistiram neka bude...!!!Hvala....!!!

(odgovor članu bosss)
Neposredna veza do poruke: 1028
26.3.2012 14:50:10   
pepika
Za spermiogram se ne trebas narucivati samo je bitno da dodje ujutro do 10 sati. Mora apstinencija biti 3-4 dana. Radi se u labaratoriji na drugom spratu. Dace mu casicu i mora otici u wc da dadne uzorak MM je radio i kaze da su grozni usloviuser posted image Spermiogram nije opsiran,pise samo ukupan br. i kolko ima progresivno pokretni. Samo par oni stavki. Nema ni aglutinacije ni bakterija,ni leukocita.Mislim da je pouzdan sto se toga tice,jer kad je MM radio spermiogram u Tz kod Balica bio je priblizno isti sa tim u bolnici sto se tice pokretni,samo sto je taj kod Balica prikazao i leukocite sto u Bolnici nije. Sretno draga,nadam se da sam bar malo pomogla.

Covjek snuje ,Bog odredjuje.

(odgovor članu sreca 27)
Neposredna veza do poruke: 1029
26.3.2012 15:49:18   
sreca 27
pepika draga puno Ti hvala,pomogla si kako da nisi...ah to za uslove kakvi su mogu misliti ali hajd valjda ce i to izdrzati,samo da bude sve ok s nalazom...

(odgovor članu pepika)
Neposredna veza do poruke: 1030
28.3.2012 19:23:25   
prevareni
Pooz,ako nije već izvadio nalaz u Bolnici,treba minimalno 3 dana,apstinenciju imati(da nema te odnos uota 3 dana)pošto ste novi ako neznate,i pokazaće vam progresivno pokretne,a što vam je DR rekako da nevadite nigdje drugo terbao je i obavezno da kazeu povjerenju da nevadite u CHR jer bi se razočarali kadabi izvadio nalaz dole,po njihovom nalazu u CHR nemože niko imati djete,jer su tako napravili ili biolog dotična nezna da uradi nalaz.Dole je najbolje vaditi nalaz da se vidi samo dali ima leukocita i ostali stvari jer to rede u CHR,tako sam ija radio,ako mu je loš nalaz neka nabavi lijek.
PRO-FERTIL.

(odgovor članu sreca 27)
Neposredna veza do poruke: 1031
29.3.2012 10:46:48   
sreca 27
Pooz prevareni, hvala i tebi na info.nismo jos radili spermiogram ovih dana cemo,jel znas ti koliko se ceka nalaz radjen u bolnici Zenica,ako nalaz ne bude dobar gdje se moze nabaviti taj lijek PRO-Fertil jeli to treba dr.propisati ili se moze uzeti na svoju ruku...

Neposredna veza do poruke: 1032
29.3.2012 11:49:47   
pepika
Draga srecouser posted image nalaz ce dobiti taj isti dan poslije 14 h ili sutra. Ja mislim da bi vi sa tim nalazom ako Ne daj Boze ne bude dobar otici urologu da cujete njegovo misljenje i da on tm preporuci terapiju. Lijek profertil smo mi nabavljali iz Njemacke nismo ga mogli ovdje naci,to su ti vitamini koji su potrebni za muskarce da im se poboljsa spermiogram. Al prvo nek on izvadi nalaz mozda mu nista nece trebatiuser posted image

(odgovor članu sreca 27)
Neposredna veza do poruke: 1033
29.3.2012 14:57:51   
sreca 27
Hvala draga pepika sta bih ja bez Tebe,kako ti to meni sve lijepo pojasnis...ja se nadam da ce sve biti OK,ako ne  bude onda cu ja vas opet smarati kako sta dalje,valjda cete me moci trpit...user posted image

(odgovor članu pepika)
Neposredna veza do poruke: 1034
29.3.2012 17:02:17   
pepika
Tu smo jedna za druguuser posted image nadam se da ce nalaz biti dobar,javi kakav je kad bude gotov.

(odgovor članu sreca 27)
Neposredna veza do poruke: 1035
29.3.2012 20:07:08   
vanchi88
cure sta je dobro za poboljsanje spermica?
mm ima ok ali da malo poboljsamo ne boli glava od viska jel tako........
neki prirodni lijekovi itd.....domaci

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu pepika)
Neposredna veza do poruke: 1036
29.3.2012 20:43:12   
malena27 RR
Vanchi evo tema: http://www.ringeraja.ba/forum/%C5%A0to_bi_mu%C5%A1karci_trebali_piti_za_plodnost/m_109007/tm.htm

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 1037
1.4.2012 18:33:39   
prevareni
Znate dobro sve šta sam pisao,u vezi lijeka Pro-fertil,meni je pomogao i svakom bi naredio da pije ako želi djete,a svi vi to želite,onda Pro-fertil,radi vremena,radi para,da što prije dobijete pa makar jedno hairli djete da je zdravo čitavi i da mu dragi Allah đ.š podari dug život i lijepu nafaku.ja sam nakon 15 god.baraka dobijo faladragom ALLAHU Đ.Š SINA,što i vama želimo ja i moja supruga.

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 1038
1.4.2012 20:30:35   
vanchi88
prevareni jel se taj lijek moze bez recepta uzeti kako se pije

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

Neposredna veza do poruke: 1039
1.4.2012 21:33:37   
prevareni
Može bez recepta,180 kap.2x1,za 3 mje.Najbolje da se kupi u Austriji,jer je ona proizvođač,nije na biljnoj bazi,120 eura kutija od 180 komada kapsula,da znate koliko je dobar,pozajmili bi novac i kupili ako nemate ja garantujem za 6 mjeseci da u svakoga bi nalaz dostigao normu koja je potrebna da prirodnim putem dođe do trudnoće. Sretno.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 2.4.2012 20:18:23 >

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 1040
1.4.2012 22:15:26   
Leva
Prevareni sticem dojam da prodajes Profertil! Koliko je meni poznato, bilo je dosta slucajeva kojima ovaj lijek nije pomogao. Niti se popravio broj niti pokretljivost. Mozda ces sada jos reci kako nasi muzevi ne znaju pravilno popiti lijek user posted image

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

Neposredna veza do poruke: 1041
2.4.2012 20:13:22   
prevareni
Znate šta kada se od stotina prijavljeni nekaže najmanju provalu,i pojavi se LEVA koja da je moje poruke čitala onda bi vidjela da je se provalila,ali vi pojedini negledate unazad pa se provaljujete.Da bogdo prodajem,onda bi vama ili vašem mužu poklonio kutiju da se uvjerite da je orginal,opet kažem da ste se provalili i da bi se trebali sramiti,što ste ikako ovdje na ovom mjestu,vama predlažem da se vratite unazad i da sve dobro pročitate.i da se izvinete,a vaši muzevi bi da piju i da puše i da nalaz bude dobar,to nikom nije islo glat,jer zelim u ime Allaha đ.š da pomognem narodu,i svi koji me poznaju će reći sve najljepše.A vama pamet uglavu.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 2.4.2012 20:17:45 >

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 1042
2.4.2012 20:17:02   
malena27 RR
MM je koristio profertil i nije mu nista pomogao, cak mu je nalaz bio i gori. To je sve individualno i naravno zavisi od dijagnoze.
Na kraju smo dijete dobili vantjelesnom oplodnjom.

Prevareni, koja je kod tebe bila dijagnoza tacno?

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

Neposredna veza do poruke: 1043
2.4.2012 21:01:17   
prevareni
Pro-fertil,ima i na biljnoj bazi a ja sam ga kupio u Austriji,a kada sam drugu kutiju kupio onda mi je uzeto u NJemačkoj i bilo je razlike u odnosu na prvi put ali mala razlika,i veoma važno je kada se pije da se ne koristi Alkohol,Cigarete i Nesmije se sikirati kao i da ima redovan san,ja sam to sve primjenio jer mi je lahko bilo pošto nepušim i nepijem.i nalaz je ekstra bio,A i drugih proizvođača pod istom licencom,uglavnom kada sve se uzme u obzir onda nemoguće da nebi pomogao,Malena mozešli mi pojasniti kada je vas muž pio,gdje je nabavio i ostalo,Ali fala dragom bogu pa ste vi postali mama,to je naj bitnije,a ako ikada budete dolazili u Zenicu da popijemo kafu sa porodicom pa da se ispričamo,ako želite.

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 1044
2.4.2012 21:08:38   
Leva
Ama covjece boziji pratim te vec vise od tri godine i samo pises o Profertilu. Nikada nisi napisao na sto se tacno odnosio tvoj uspjeh, da li se popravila pokretljivost, broj sa koliko miliona i procenata si dosao na koliko, jeste li ikada ostvarili trudnocu prirodno ili ne? Svaki put odgovor na ovakva pitanja izbjegavas i zato sticem dojam da nesto mutis.

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

Neposredna veza do poruke: 1045
2.4.2012 21:23:38   
gerberka
mm je imao dg astenoterato..operisao je varicocelu, pio profertil, prestao pušiti..rezultat je normospermia..e sad šta je pomoglo Bog Dragi zna user posted image

nekom pomogne jedno, nekom nijedno..sve je individualno...

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 1046
2.4.2012 22:29:12   
prevareni
Leva da ste čitali ispočetka onda bi vidjeli sve detaljno šta sam pisao,koliko je pomoglo i ostalo,i ako te bas toliko interesuje,prirodnim putem smo dobili falla dragom Allahu,djete,a da pišem detalje nezelim radi djeteta,a neistinu govoriše,da nisam odgovorio da sam dobio djete,to je neistina,potraži i vidjećeš da sam napisao da sam postao otac,opet vam kažem vama i ostalim da pročitaju moje poruke i vidjeće sve sam detaljno napisao,a ako neko želi savjet neka me pita za sve na pp,je čisto sumnjam da ću više navraćati na ringeraja.ba,jer nemogu ja da objašnjavam više puta istu stvar.VELIKI POZDRAV.Pišite mi na (P.P).Sretno svima na ostvaranju cila.Prevareni.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1047
11.4.2012 23:42:09   
Donaa
Zdravo svima,nisam dosad bila na ovoj temi vise sam na temi vantjelesna.
Al evo htjela sam vam reci kako je moj muz popravio nalaz.Saznala sam upravo da sam trudna poslije prvog tretmana IMSI.
Kad smo krenuli sa inseminacijama prije 2.god muz mi je imao katastrofalan nalaz.Imao je mali broj i slabu pokretljivost.
Imao je samo 1milion pokretljivih.Doktorica nakon detaljnih nalaza mu je prepisala Tamoxifen i Cink+ Selen.
Svaki dan po jedna tableta.Nakon 6.mjeseci ima 8.miliona od cega 5.miliona brzo pokretljivih.
Super mu se popravio nalaz.Znam da tablete mozete kupiti i kod nas u apoteci kutija kosta 10.km a dosje jedno 30 tableta.
Te tablete inace koriste zene u slucaju raka dojke pa smo se kad smo procitali recept malo prepali,jeli to ok da pije?
Al nasli smo ovdje u Svicarskoj jednu izuzetnu doktoricu koja se bavi iskljucivo parovima koji ne mogu dobiti dijete.
I ona nam je to prepisala.Dva mjeseca prije samog tretmana sam mu doduse svako jutro cijedila narance,limun ili grejfut i hvala bogu nalaz se super popravio.Slobodno probajte,nisu skupe al nekom treba nama su ostale 4 ili 5 kutija rado cu vam ih dati.

Neposredna veza do poruke: 1048
12.4.2012 19:07:42   
Azyy
Dona mogu li se te tablete uzeti u apoteci bez recepta ili bas mora dr. prepisat?

Dum spiro spero – Dok dišem (živim), nadam se

(odgovor članu Donaa)
Neposredna veza do poruke: 1049
12.4.2012 21:46:31   
Donaa
Da,mogu se uzeti.Ja sam bila uzela u Mostaru bez recepta.

(odgovor članu Azyy)
Neposredna veza do poruke: 1050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *