|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermiogram
6.1.2012 23:14:51   
prevareni
Slatka akobogda.

(odgovor članu mina minka)
Neposredna veza do poruke: 976
9.1.2012 7:15:19   
ena0002
Hasena zao mi je zbog nalaza user posted image ....ako sam dobro shvatil tm ima ukupno 5 miliona spermatozoida sto je jako mali broj......pa prema tome nalaz je jako los......otidjite jos negdje po drugo misljenje ali ako i dalje bude ovakav nalaz onda se slazem sa tvojim gin da odmah idete na inseminaciju. MM ima 20 miliona, radili smo 4 inseminacije i jos uvijek pokusavamo user posted image ........ne bih da te prepadam ali zelim da budem realna i da ti odmah shvatis da ne treba da gubite vrijeme i da se zavlacite.
Prevareni iskrene cestitke user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu prevareni)
Neposredna veza do poruke: 977
9.1.2012 14:01:17   
okana
Prevareni hvala Bogu da postoje ljudi kao ti, vratio si mi vjeru, iskrene čestitke zauser posted image

Neposredna veza do poruke: 978
9.1.2012 20:28:18   
prevareni
Hvala,takođe i vama da se želje ispune ida dobijete zdravo i čitavo,hairli djete,Hasena nisi mi rekla gdje vam je muž vadio nalaz (ako je u CHR onda računaj da je nalaz duplo bolji,ni u bolnici nije velika razlika).                                           

Samo nemojte gubiti nadu,i budite strpljivi.

< Poruku je uredio prevareni -- 9.1.2012 20:29:42 >

(odgovor članu okana)
Neposredna veza do poruke: 979
10.1.2012 19:33:28   
mina minka
prevareni cestitke od srca

Šansa se uvijek pojavljuje u najnepovoljnijem trenutku

Neposredna veza do poruke: 980
10.1.2012 22:46:48   
prevareni
Hvala,a i takođe vam i svim ostalim ,da više vjeruju u sebe i da dobro razmisle o svakom koraku,koji žele da ostvare,i da se više raspituju,o tom problemu i onda da donesu zaključak,ja i moja supruga smo slušali i pozitivne i negativne stvari i onda hladne glave donjeli zaključak,kako dalje,a naj bitnije da  negube nadu.
Puno pozdrava i velikog strpljenja.

(odgovor članu mina minka)
Neposredna veza do poruke: 981
19.1.2012 16:03:24   
palma
Zna li neko možda gdje se u Zenici radi spermokultura...Dr. Balić nam rekao da muž uradi, ali doktorica opšte prakse ne zna gdje se radi da bi dala uputnicu? i da li je potrebna apstinencija i koliko?

Neposredna veza do poruke: 982
19.1.2012 16:32:59   
patrizia
u ze je moj muz radio u KBZ Zenica ,u laboratoriji gdje se vadu krv...nalaz mu je identičan kao kod dr Balić tako da je pouzdan

7 IUI ,1X beta 50-biokemijska trudnoča ,ostale bete 0

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464
STIGAO SAV MOJ SVIJET 31.12.2012.
HVALA TI BOŽE NA USLIŠENIM MOLITVAMA !!!

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 983
19.1.2012 16:33:29   
patrizia
a da i apstinencija 3-5 dana ,a mislim da je optimalno 3.

7 IUI ,1X beta 50-biokemijska trudnoča ,ostale bete 0

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464
STIGAO SAV MOJ SVIJET 31.12.2012.
HVALA TI BOŽE NA USLIŠENIM MOLITVAMA !!!

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 984
19.1.2012 16:49:33   
palma
Je li tvoj muž radio tu spermiogram ili spermokulturu??

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 985
19.1.2012 17:12:46   
iskra82
Palma moj muž je radi u Kantonalnoj bolnici na mikrobiologiji spermokulturu. Nama doktorica ništa nije rekla za apstinenciju, tako da neznam da li je to bitno jer je nju više zanimalo da li će nalaz biti pozitvan na neku bakteriju jer je muž imao povećan broj leukocita u ejakulatu, što svakako utiče i na ukupan broj spermija i njihovu pokretljivost. Mislim da je moj muže apstinirao 2 dana jer je nakon pregleda kod balića (spermiogram), sutradan uzeo uputnicu za bolnicu, pa prekosutra dao uzorak za spermokulturu. Eto to ti je što ja znam.

Sretno user posted image user posted image

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 986
19.1.2012 20:17:51   
pepika
Palma i mm je davao nalaz spermiokulture na mikrobiologiji u bolnici,ja mislim da ne mora biti apstinencija,al opet nisam sigurna.MM je kod kuce izvadio uzorak u strilnu casicu i gore nosio,tako da mu bude lakse da ne mora to u bolnici raditi,samo je bitno da donese u roku pola sata,tako nam je rekao tehnicar sto radi gore. Znaci treba ti velika uputnica za bolnicu i za mikrobiologiju. MM je nalaz bio uredan ,a spermiogram je pokazao da ima leukocita.

Covjek snuje ,Bog odredjuje.

(odgovor članu iskra82)
Neposredna veza do poruke: 987
19.1.2012 22:58:48   
prevareni
pepika,kako je napisala je tako,ako se nađu bakterije i ostalo onda se uzima ista terapija muz i zena,i sve se pije dok se na zadnjem nalazu nenađe ništa,i poslije toga minimalno 3 mje.nemojte se nadati da moze doći do trudnoće jer terapija ubija i dobre bakterije i loše,pa se organizam mora ponove da obnavlja pozitivne bakterije i ostale stvari da ne nabrajam.a kada sam ja stjeo da vadim spermokulturu i moj doktor Gledo,nije bio siguran pa je nazvo i Mikrobiologiu i dozno šta se sve radi.Sretno svima.

(odgovor članu pepika)
Neposredna veza do poruke: 988
20.1.2012 14:29:20   
palma
Hvala vam puno...

Neposredna veza do poruke: 989
7.2.2012 18:13:14   
matei
cao forumasi...kako poboljsati spermogram,imamo samo 30% pokretnih spermicauser posted image ...unapred hvala na odgovoru...

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 990
7.2.2012 19:36:22   
okana
matei draga nemoj biti tužna, najbolje bi bilo da se TM javi urologu da mu propiuše lijek za poboljšanje pokretljivosti spermatozoida,
Od prirodnih stvari najbolje popravlja bademi, orasi povrće bogato B vitaminima, koštunjavo voće, ako možeš pomješaj teglom meda sa bademima i orasima i nek ujutru i naveče TM jede po kašikicu, onda B vitamin I E vitamin redovno nek pije, E vitamin popravlja kvalitet spermatozoida a istimuliše jajnike, možeš dobiti u svakoj apoteci za 5 KM.
draga 30% nije loš nalaz popravit će se ovo ne brini nemoj biti tužna

(odgovor članu matei)
Neposredna veza do poruke: 991
7.2.2012 19:49:30   
ledy blue
Matei tm treba prvo da se javi urologu da otkrije razlog lose pokretljivosti...pokusati rijesiti problem koji je doveo do takvog nalaza...pa se tek onda baciti na neke vitamine isl. mislim ne skode viramini (ustavri najnovija istarzivanaj kazu da nisu ni bezazleni) al razlog lose pokretljivosti moze biti velik broj leukocita...neka upala...varikokela isl. Javljalo se forumasica ciji muzevi su sanirali upalle il operisali varikokelu...i nalaz je bio bolji ..Znaci prvo neka vidi sta je dovelo do lose pokretljivosti.
A ono sto se uglavnom koristi... su vitamin E, cink..selen..l arginin..l. karnitin...bioastin.. jako su dobe i sjemenke suncokreta oko 60gr. al neprzene.
I nemoj user posted image nadam se da cete uspjeti...samo polako i strpljivo..

< Poruku je uredio ledy blue -- 7.2.2012 19:51:45 >

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu okana)
Neposredna veza do poruke: 992
8.2.2012 11:17:34   
Pikova_dama
matei, MM je sa 27% pokretnih dosao na 67%, a 10% progresivno pokretnih na 33%. Nista nije izgubljeno. Neka ode urologu, on ce mu dati neke antibiotike ako je upala, a onda ce se nalaz popraviti. Ja sam isto kao i ti bila naprosto srhvana, ali nakon par mjeseci strpljenja, dosli smo na normospermiju. Pored profertil plusa koje je doktor dao MM, jeo je bundevine kospice, uzimao selen, cink i vit E.

Biti majka znači hodati okolo sa srcem izvan tijela...

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 993
10.2.2012 23:32:21   
kiki82
Pozdrav
Moj muž ima loš spermiogram, pa je doktorica preporučila da uradi spermokulturu, briseve i test na klamidiju. Test na klamidiju je bio pozitivan, brisevi uredni,a u spermokulturi su mu otkrivene bakterije. klamidije smo se riješili, pili smo lijekove oboje, a sa bakterijama se borimo već mjesecima. Nadam se da ćemo ih se uskoro riješit, pa ponovit spermiogram, jer doktorica predpostavlja da je zbog njih tako loš. Pije još i vitamine selen,cink,i bioastin. Samo treba bit uporan, nema odustajanja :)

(odgovor članu Pikova_dama)
Neposredna veza do poruke: 994
11.2.2012 17:43:14   
narin
pozdrav muz i ja smo u braku 4 god.do nedavno su nam doktori govorili da je sve u redu medjutim ispostavilo se da je kod muza slaba pokretljivost spermatozoida.urolog nam je preporucio proxeed plus pa me interesuje dali je neko vec koristio te lijekove posto su poprilicno skupi,treba da se trose naime 6-7 mjeseci bez prekida a jednomjesecna terapija kosta oko 250km.

(odgovor članu kiki82)
Neposredna veza do poruke: 995
12.2.2012 10:52:52   
Alfa
Pozdrav za sve vas,
citam da ste zabrinute zbog M nalaza spermograma, pa samo da prokomentarisem.....
MM je imao tako los nalaz-0 % pokretnih i urolog Sabanovic mu je propisao terapiju:
E vitamin
Cink
Selen
Profertil- koji je kljucni za poboljsanje nalaza, jeste skup oko 220 KM ali isplati se jer nakon dvije takve terapije,tj. 6 mj. Dr je rekao da u životu nije vidjeo bolji nalaz-75% pokretnih, tako da se ne brinite samo vam M mora biti uporan....
E sad ja imam pitanje, pa molim za odgovor!
Znaci nalaz spermograma MM je odličan samo ima povećane leukocite 5-7% i dobio je terapiju koja traje 5-6 sedmica i pije neke antibiotike i neke tablete, pa me zanima da li možemo pokusavati sa bebom dok MM pije te tablete, tj. može li to imati neke negativne posljedice? Ima li ko iskustvo sa tim?
( prosto smo to zaboravili pitati Dr )
Hvala!!!!!

(odgovor članu narin)
Neposredna veza do poruke: 996
12.2.2012 11:00:59   
pepika

IZVORNA PORUKA: narin

pozdrav muz i ja smo u braku 4 god.do nedavno su nam doktori govorili da je sve u redu medjutim ispostavilo se da je kod muza slaba pokretljivost spermatozoida.urolog nam je preporucio proxeed plus pa me interesuje dali je neko vec koristio te lijekove posto su poprilicno skupi,treba da se trose naime 6-7 mjeseci bez prekida a jednomjesecna terapija kosta oko 250km.

MM proxed nije pomogao,nadavali smo se para na njega,a nista. Sto ne znaci da tvom muzu nece. Jel on isao urologu,jel ima leukocita,jel radio spermiokulturu? Da provjeri ima li bakterija. Jer ako to nije ok,djaba da pije vitamine. Prvo se treba rijesiti upale i bakterija pa onada sa vitaminima.Mislim treba otkriti sta je razlog losije pokretljivosti.user posted image Iscitaj malo ovu stranicu ima dosta korisni savjeta,sretno dragauser posted image

Covjek snuje ,Bog odredjuje.

(odgovor članu narin)
Neposredna veza do poruke: 997
12.2.2012 19:07:22   
narin
isao je kod urologa upale,leukocita nema, bakterija sasvim nesto malo ali nakon uzimanja lijekova i to je rijesio, problem je u tome sto je nalaz spermograma bio uredan kada smo radili na jednoj klinici a na drugoj losuser posted image ,zbog tih razlicitih rezultata urolog je prvenstveno preporucio te vitamine kao naime da pospjesuju sazrijevanje spermatozoida,i jos je uz to preporucio da uzima med i polen.muz vec mjesec dana koristi proxeed i nadam se da ce dati rezultate jer svaki dan postajem sve vise i vise ocajna..... kazu nada zadnja umire a ja svoju lagano gubim..

(odgovor članu pepika)
Neposredna veza do poruke: 998
14.2.2012 10:11:27   
bettina
Pozdrav svima!!
Čitam vaše teme i ja imam sličnih problem nažalostuser posted image .U mene su polucistični jajnici obadva,i bila sam jucer kod ginekologa s nalzima hormona,koji su mi također potvrdili ciste tj.FSH 4.30 i LH 17,20.ostali hormoni su ok,ma da mi menstruacija kasnie savki mjesec do 7 dana,ali uglavnom dobijem ju,reko mi kad dobijem menstruaciju da dođem kod njega da ćemi datii neke tablete i da mužu mora pogledati brzinu spermića.Te ciste mi smanjuju mogućnost za trudnoću,toliko sam zabrinuta,i gubim nadu user posted image
Da li ima itko od vas istog iskustva sa ovim??Hvala

(odgovor članu narin)
Neposredna veza do poruke: 999
14.2.2012 11:06:33   
balasgirl
Narin nama proxeed nije pomogao, mm ga je pio 6-7 mjeseci, nadavali se para i para, on ga je samo udebljao i to pravoo. Pokušajte tim vitaminčićima, ima i dr lijekova koje možete probati (padutin,bioastin, mens argin max, profertil). malo iščitaj temu spermiogram mnoge forumašice su pisale o tome. Želim vam svu sreću, pozz

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu bettina)
Neposredna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *