|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermiogram
13.4.2012 7:56:37   
Leva
Dona iskrene cestitke user posted image user posted image
Drago mi je sto si svoje iskustvo podijelila s nama. Za ove tabletice ranije nisam cula ali jedva cekam da uhvatim malo vremena i da prostudiram sastav user posted image
p.s. Pretpostavljam da se radi o kombinaciji vitamina..

< Poruku je uredio Leva -- 13.4.2012 7:57:51 >

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu Donaa)
Neposredna veza do poruke: 1051
13.4.2012 9:44:17   
Donaa
Hvala puno draga Leva .
Vidim ti si radila ICSI nisi IMSI,ovdje doktori ako ICSI ne uspije odma prelaze na IMSI puno su vece sanse zato bi ti to preporucila.
Mi smo direktno presli na to radi muzevih nalaze al eto bas na taj dan njemu se i nalaz znatno poprovio.
Sto se tice tamoxifena to ti u biti nisu neki vitamini al ta doktorica Weber koja je jedna od najboljih specijalista u Svicarskoj kaze da iz isukustva je vidjela da taj lijek sadrzi u sebi nesto sto super pobaljsava pokretljivost i broj spermatozida.
Stvarno ako nekom treba nek mi posalje pp ja cu rado poslati jer je nama ostalo.

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 1052
16.4.2012 17:17:57   
choirgirl
Draga Donaa, kako si me obradovala samo da znas...user posted image user posted image
Sjecam te se s inseminacija, nekako smo u isto vrijeme inseminacije radile. Ovo je bio 2. pokusaj vantjelesne, jel tako?
Ja se spremam na prvi ISCI nekad krajem maja...
Sve najbolje mila i cuvaj sebe i bebicu, puse

< Poruku je uredio choirgirl -- 16.4.2012 17:18:33 >

(odgovor članu Donaa)
Neposredna veza do poruke: 1053
18.4.2012 21:37:35   
ena0002
Dona iskrene cestitke user posted image user posted image user posted image .....vidis ko zna taj lijek je mozda pravo otkrice a svidja mi se sto nije skup user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu choirgirl)
Neposredna veza do poruke: 1054
19.4.2012 13:35:14   
sreca 27
Evo nalaz mog muza radjen u KBZ Zenica:                                                                                                                                           Volumen 3,2                                                                                                                                                                                          E.ph 7,6                                                                                                                                                                                                  Ukupan broj 80 000 000                                                                                                                                                                       Jako pokretni 63                                                                                                                                                                                     Slabo pokr.nakon 60 min 20                                                                                                                                                                   Nepokretni nakon 60 min 17                                                                                                                                                                  Normalni oblici 80                                                                                                                                                                                   Patoloski oblici 20                                                                                                                                             Sta vi mislite jeli to sve OK...                                                                                                                                                                                                       

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1055
19.4.2012 15:58:19   
malena27 RR
Sreca, po meni normospermija, ima dosta brzo pokretnih koji su zaduzeni za oplodnju jajne stanice...i dobra mu je i morfologija...opusteno u akciju user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu sreca 27)
Neposredna veza do poruke: 1056
22.4.2012 15:27:29   
maja_zeljo
Spermiogram mog muza :
Nepokretni 50%
ne progresivno pokretni 40% = u mjestu pokretni
slabo progresivni 10%
normalni 70%
defekti glave 10%
defekti vrata ili srednjeg dijela 20%
aglutinacija 10%

Koliko je to "lose"? Sta vi predlazete?

*::::Wer Schmetterlinge lachen hört, der weiß wie Wolken schmecken::::*

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 1057
22.4.2012 19:23:29   
Leva
Koliko miliona ima u sjemenoj tecnosti koliko ima progresivno pokretnih?

.-..-.
?/

(odgovor članu maja_zeljo)
Neposredna veza do poruke: 1058
22.4.2012 19:26:33   
maja_zeljo
174.000.000 u 3ccm! nema nikako dobro pokretljivih spermija! 50 %nepokretnih a od ostalih 50 % su 40% u mjestu pokretni i 10 % slabo progresivnih!! user posted image user posted image

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 1059
22.4.2012 19:33:23   
Leva
Ima li tm varicocelu, ima li mozda leukocita u spermi? Varicocela je prosirenje vena na testisima kada prepipas testise pod prstima izgleda kao gliste. Ne mogu da vjerujem da na ovoj kolicini nema progresivnih...

.-..-.
?/

Neposredna veza do poruke: 1060
22.4.2012 19:36:27   
maja_zeljo
Pise na nalazu da ima nesto leukocita. Nismo jos uvjek nosili nalaz da ga urolog ocita i kaze svoje misljenje. Tek u utorak ce otici da vidi sta dalje. Nismo nista primjetili. :((

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 1061
22.4.2012 19:38:21   
maja_zeljo
Urolog je prepipao testise i nije nam nista rekao. user posted image

Neposredna veza do poruke: 1062
22.4.2012 19:42:34   
Leva
Moj muz je progresivne poboljsao zahvaljujuci saniranju upale prostate i vitaminima te na taj nacin izgubio ono Asthenoo iz dijagnoze. U svakom slucaju cak i da se nista ne popravi mozete na vantjelesnu i to na ICSI metodu. Nemoj paniciti, za sada je prvi korak odlazak kod urologa. Nakon urologa ces vec imati neku informaciju vise za istrazivati.
Ako urolog nije spominjao varicocelu znaci da je nema. Da li je tm mozda bio bolestan (gripa, upala grla) u zadnja 3 mjeseca? Sve od ovoga sto sam navela moze utjecati na kvalitetu spermiograma.

< Poruku je uredio Leva -- 22.4.2012 19:45:15 >

.-..-.
?/

Neposredna veza do poruke: 1063
22.4.2012 19:46:57   
maja_zeljo
Znam... Vidjecemo u utorak sta ce nam reci. Cekamo nalaz da dodje iz Beograda Spermiokultura. Nadam se da je samo neka upala ili bakterija koja se moze antibioticima ili snekim lijekovima sanirati. Pokusavamo vec tri godine ... i tek smo sad otisli da prekontrolisemo sve. Uhhh...

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 1064
22.4.2012 19:50:18   
maja_zeljo
Iskreno nisam obracala paznju na to ... u svakom slucaju on je punokrvan i ima visok pritisak. To smo sve rekli urologu, pa cemo vidjeti sta i kako.

Neposredna veza do poruke: 1065
22.4.2012 19:56:00   
Leva
Hajde samo polako, dobro se ispusi i onda laganini. Nisam iznenadjena sto ste pokusavali 3 godine i da je tek sada napravljen spermiogram, tako to fercera u nasem svijetu... Bakterije u spermi se dosta tesko saniraju ali da ne skacemo pred rudu idemo korak po korak. Za poboljsanje spermiograma i same pokretljivosti nama su se dobro pokazali Bioastin, Vitamin E, C, Zink; Selen...
Detaljnije mozes naci na mom blogu i to negdje sa pocetka price (link je u mom potpisu) posto se vise puno toga i ne sjecam, osim toga ako imas jos nekih pitanja a bojis se da ih na temi niko nece vidjeti slobodno pisi na neplodnost@djeca.org (ovaj mail provjeravam svako malo)

.-..-.
?/

Neposredna veza do poruke: 1066
22.4.2012 19:59:23   
maja_zeljo
Hvala ti puno! Lijepo je imati nekoga skim mozes pricati o takvim stvarima! Ipak to nije toliko lijepa vijest da sad pricam svima. Haos.

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 1067
22.4.2012 20:08:00   
Leva
Nema na cemu! Voljela bih da sam ti mogla malo vise pomoci. Imas hug jer znam da nije lako po prvi put suociti se sa neplodnoscu user posted image

.-..-.
?/

Neposredna veza do poruke: 1068
22.4.2012 20:17:08   
maja_zeljo
Bas tako ... Stvarno je zeznuto. Nisam se nadala, sve kontas po pricama ... Mladi ste, tebi je tek 20 a njemu 25, bice to ... itd. A muz je cutljiv. Nezeli da prica, ceka misljenje doktora. Pa me to sve zeza.

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 1069
6.5.2012 19:32:29   
maxus svratila
Muz je imao neke bakterije, imali smo terapiju, nakon terapije ponovljen nalaz je pokazao STREPTOCOCCUS SPECIES bakterije.

Kakve su to uopste bakterije, i jel se tesko iskorjenjuju.
Ponovo mi je doktor ukljucio terapiju, ali mene zanima sta bi mogao pored te terapije da pije, da li imaju neke tablete na prirodnoj bazi.
I jos nesto, ja trenutno trosim vaginalete, i 10 dana antibiotik koji pije i on, on ce nastavit posle mene druge lijekove, mene zanima jel mozemo imat odnos bez konodma, ili da koristimo kondom, nekako sam to zaboravila pitat doktoricu.

Evo od mog muzica nalaza.
PH - 8
volumen - 3
Boja blijedo - zut
Likvefakcija _ Normalna
Koncentracija _ 55.500.000
Progresivno pokretnih -22.2
Slabo pokretnih -30,2
Nepokretnih -47,6
Leukocita - 14,7
U opsiu nalaza : Nalaz u referentnim vrijednostima, ali sanirati upalu.
Ali, meni grebe oci sto je samo 22,2 progresivno pokretnih....

spermokutura:

u kulturi sperme izolovane bakterije identifikovane kao ENTEROBACTER SPECIES.
U direktnom preparatu pronadjene rijetke gramm pozitivne stapicas_te bakterije.
Dobio je tablete: esbesul 2X2, a nakon toga Ciprol 2X1.

Ovo je bio stari nalaz, pa ako moze koji komentar?user posted image

< Poruku je uredio maxus svratila -- 6.5.2012 19:33:45 >

Sve što sam starija to udobnije gaće biram!

Neposredna veza do poruke: 1070
8.5.2012 19:32:04   
larra
Pozdrav, ja sam ovdje nova i trebala bih malenu pomoc od sviju Vas! Naime ja i MM radimo na bebici godinu i pol a ja nikako da ostanem trudna pa smo se odlucili otici k ginekologu koji je meni dao da uradim nalaz hormona koji je uredan i nalaz spermiograma za MM. Pa ako mozete vi da mi date svoje misljenje za njegov spermiogram:

vol:3.1  PH: 7,5

Ukupan br u 1ml : 24 000 000

Jako pokretni nakon 60min:15 %

Slabo pokretni nakon 60min: 35%

nepokretni nakon 60 min : 60 %

Normalnih oblika : 40%

Patoloskih oblika : 60%

Kvalitet pokretljivosti: Spermiji se donekle krecu u ravnom pravcu ali jos uvijek sporo. U razmaku spermiji su normalne grade i velicine.

Jako me brine ovih 15% jako pokretnih spermija!

doktor nam je dao terapiju klomifen 3 mjeseca za MM ali klomifena nema vise na trzistu pa nam je rekao da potrazimo klomid, medutim ni njega nema na trzistu. Zanima me da li mi mozete vi preporuciti neki lijek, ili prirodni caj. Unaprijed se zahvaljujem na pomoci.

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 1071
9.5.2012 8:58:39   
maxus svratila
Larra, nazalost, dobro dosla, zelim da sto prije predjes u vedrije teme.
E, posto na ovu temu se slabije svraca, ja bih ti predlozila da ovaj svoj post prekopiras na ovu temu http://www.ringeraja.ba/forum/m_1295454/mpage_10/tm.htm

Ovdje djevojke vise svracaju, i razgovara se o nasim problemima.
Pozz...

Sve što sam starija to udobnije gaće biram!

(odgovor članu larra)
Neposredna veza do poruke: 1072
9.5.2012 18:59:03   
sabas
larra , spermiogram nije los cak sta vise dobar je prema standardima minimum je 20 mil a tm ima 24 mil ne brini , Znam da je u zadnje vrijeme tesko naci Klomifen probaj na temi Klomifen da vidis gdje cure nabavljaju

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu maxus svratila)
Neposredna veza do poruke: 1073
10.5.2012 12:43:28   
okana
lara,
klomifen možeš kupiti u Apoteci Dina na Čengić Vili i košta 5,30KM, sretno i da što prije ugledamo sve +user posted image user posted image

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 1074
10.5.2012 17:16:30   
laraa
hvala puno na odgovoru, mene brine ovih 15% pokretnih spermija. MM je radio spermiograam nakon 6-7 dana apstinencijje, pa se pomallo tjesim, jer kazu da nakon 4 dana apstinencije oni potaju "lijeni".

(odgovor članu okana)
Neposredna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *