|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodilište Tuzla
8.4.2012 19:04:34   
kaktuscic
Lulu_80 pa nemas sta izgubiti ponesi pa vidi, kad sam ja bila gore, lezala je zena koja je uredno nosila grudnjak, bio joj je drugi porod pa se zena fino snasla, ovaj put i ja cu ga ponijeti, a posto idem prije tebe javit cu ti kako sam "prosla". A grudnjak se moze i poslije unijeti, ako ga na prijemu "zaplijene", ono kad mm donosi stvarcice, meni je npr. donio mm pumpicu i jos nekih stvarcica...

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 701
8.4.2012 19:56:59   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: kaktuscic

Lulu_80 pa nemas sta izgubiti ponesi pa vidi, kad sam ja bila gore, lezala je zena koja je uredno nosila grudnjak, bio joj je drugi porod pa se zena fino snasla, ovaj put i ja cu ga ponijeti, a posto idem prije tebe javit cu ti kako sam "prosla". A grudnjak se moze i poslije unijeti, ako ga na prijemu "zaplijene", ono kad mm donosi stvarcice, meni je npr. donio mm pumpicu i jos nekih stvarcica...

Ma ja ga isto fino kontam nositi i te kako, ponjeti u neseseru, uz par tufera, pa poslje neka mi sa uloscima i pelenama moji donose nove. Pa skidati ga ujutro prije vizite kada je tusiranje i presvlacenje i oblaciti opet poslje vizite.

A je li neko od sestara ili doktora govorio sta toj zeni vezano za grudnjak?

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu kaktuscic)
Neposredna veza do poruke: 702
8.4.2012 22:56:49   
kaktuscic

IZVORNA PORUKA: Lulu_08

A je li neko od sestara ili doktora govorio sta toj zeni vezano za grudnjak?

Ma dr.i ne gledaju grudiuser posted image Samo pitaju je li sve uredu? A sestre je ova zena fino ignorisala, one joj kazu da ne smije imati grudnjak, ova kaze: skinut cu, nisam znala... A smjene se mijenjaju, niko ti nece doci provjeriti jesi li ga skinula, imaju i pametnijeg posla.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 703
8.4.2012 23:28:01   
dzenyA

IZVORNA PORUKA: Lulu_08

Sve zavisi od toka poroda, odnosno da li je ishod vaginalni porodjaj ili carski rez. Obzirom da se to u vecini slucajeva ne zna unaprijed, ja bih savjetovala mini pakovanje broj 1 pelena, 2 pakovanja vir80 ulozaka i 1 pakovanje jednokratnih gacica (kao sto si i napisala).

Eh'' sada ja imam jednu dilemu.

Prvi put kada sam se porodila bio je CR, iako mozda cesto to nije slucaj, meni je mlijeko pocelo postepeno odmah nadolaziti da bih 3ci dan vec imala 90% vremena mokru spavacicu. Uz veliku ragadu na lijevoj dojci, koja je prethodno bila uvucena pa je beba u potpunosti morala "izvuci", to je bila katastrofa. Mozete zamisliti kada se mlijeko na spavacici osusi, postane krut materijal i jako vrijedja dojku koja je vec "povrijedjena".

Moji su mi donosili u viziti tufere, medjutim nisam ih imala sa cim "drzati" na mjestu obzirom da nema grudnjaka.

Ja sam "preko stele" (od mm tetak koji je medicinski tehnicak/anesteziolog) dobila gaze koje sam obmotavala oko grudi u "najgorem" periodu. Medjutim nije ni to bilo rjesenje, jer je spadalo itd itd.

A obzirom da sam 9 dana morala biti gore bas sam se sa tim napatila.

Pa se sad'' kontam, ima li ikakvog nacina da unesem grudnjak za dojenje?

Aaaaa Lulu ista stvar kod mene,obavezno ponesi grudnjak,ja imala peskir slucajno i na grudi stavljala,spavacica mokra,mlijeko mi niz stomak curilo,a one samo ujutro daju spavacicu da se promijeni...Dok jedno jutro u viziti jedna dr.pedijatar nije rekla dajte zeni pobogu spavacicu sva je mokra....

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 704
9.4.2012 8:25:17   
malisa26
Ja uzela uloske BONI, nadam se da nisam pogresila sto nisam uzela Vir 80???
I ovi ulosci Boni su mrezasti isto, fakat nemam iskustva pa valjda nisam pogresila..
Stavila sam sebi 2 peskira vlazne maramice, pampers, 2 paketa ulozaka, par jastucica za dojenje i naravno cula sam da jednokratne gacice nedaju da se nose, tako da ih nisam ni uzela...
Jos mi treba nesto za pit i neke grickalice i to je to valjda...

user posted image

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 705
9.4.2012 8:26:20   
malisa26
I naravno za higijenu stvarcice user posted image

(odgovor članu malisa26)
Neposredna veza do poruke: 706
9.4.2012 10:01:11   
kaktuscic
Malissa prije nepune tri godine ja sam nosila jednokratne i niko mi nista nije rekao, i ovaj put cu ponijeti. Ja sam rodila na carski pa mi mozda nisu nista zato govorili, ali znam i zene koje su prirodno rodile i nosile jednokratne i nisu im pravili probleme oko gaca. Mozda je sad drukcije sta, ali ja cu svakako ponijeti.

(odgovor članu malisa26)
Neposredna veza do poruke: 707
9.4.2012 10:11:54   
dzenyA
ja se u januaru porodila i nosila jednokratne gace,samo kad vizita dodje ujutru skinu se ,obavezno ponesite

Neposredna veza do poruke: 708
9.4.2012 12:33:02   
Sandrich
Lulu ne pregledaju kese slobodno ponesi, ja svega natovarila user posted image  s obzirom da ces na CR opet moj ti je savjet da poneses analgina jer meni nisu htjeli dati jer sam vec pila dosta tableta a da ih nisam ponijela umrla bih od bolova...a za jednokratne gace..ja prva tri dana sam jedva uspjela ustat kraj kreveta tako da mi nisu bila na pameti al cetvrti dann sam ih obukla i rekle su mi sestre da ih ne moram skidati, samo ih malo spustala kad me je dr pregledo.

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 709
9.4.2012 12:38:40   
bebacha
meni su kesu pregledale

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 710
9.4.2012 14:31:11   
Lulu_08
Ja sam prosli put nosila veliki neseser u kom je sva higijena bila, niko nije pregledao, ostale stvari bile u kesi isto nisu pregledali. A primjetila sam od 9 dana, da +/- 3 puta su pregledali kese sto su mi u viziti donosili (valjda ovisi od sestre do sestre).

Ovaj put planiram bolje iskoristiti prostor u neseseru haha. Kupit' cu si mini pakovanja higijene u DMu (gel za tusiranje, sampon, sapun, antibakterijski gel, kremu, kremu za bradavice, pastu za zube, cetkicu) a u ostali prostor cu staviti grudnjak za dojenje i tufere, u kesu staviti jednokratne gacice i opet poneki mali peskiric.

Sandrich hvala za tablete, ponjet' cu si analgin, prosli put sam ga tek dobila kada sam pocela tresti se od bola hahaha, pa neka ga ima za svaki slucaj.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 711
9.4.2012 18:57:43   
azra I ADI
user posted image Ja sam bila gore 8 dana, mali bio u inkubatoru...Sve sam mogla trpiti, ali umaštenu kosu nikako. E sad, imaš je gdje oprati-a ne i osušiti...Prošverca meni sestrica fen za kosu, ja fino operem kosu i u sobi se isfeniram, uz to zamoli još jedna porodilja, jer je i ona bila dugo tamo,naiđe neka druga sestra i veli "Bože dragi, ovo još nisam vidjela."user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 712
9.4.2012 19:19:04   
dzenyA
lulu i paracetamol ponesi,uh kako je meni godio za temp. za grudi

(odgovor članu azra I ADI)
Neposredna veza do poruke: 713
9.4.2012 21:32:09   
kaktuscic
Lulu ja sam ovo sve sto si nabrojala (osim grudnjaka) ponijela gore, ali nisam iskoristila nista jer nam se nisu dali tusirati, ja pitala rekli mi kad izvadimo konce smijemo ranu kvasiti, ja sam tek kuci kad sam dosla okupala se. A nama su 3X dnevno nudili tablete protiv bolova, ja uzimala 3 dana poslije nisam ni htjela jer sam vec pocela dojiti bebu, a vala ne znam ni sta su nam davali kad mi nista od njih nije bilo lakse, jedino poslije budjenja iz anestezije kad su mi trodon dali osjetila sam olaksanje.

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 714
9.4.2012 21:34:08   
kaktuscic
E da meni je dr. u razgovoru nekoliko dana prije carskog rekao da mogu ponijeti i sminkuuser posted image ja je nisam nosila jer sam znala da mi do nje nece biti sigurno tih 5 dana gore.

Neposredna veza do poruke: 715
9.4.2012 21:41:03   
Lulu_08
Cuj nisu vam dali se tusirati, svasta?

Prije 4 godine kada sam se ja porodila je higijenski rezim bio "pod moranjem" znaci ujutro ti kazu da preko stomaka obmotas onu "jucerasnju" spavacicu i da se istusiras a onda obuces novu cistu.

Eh izgleda i gore mjenjaju kako im se cefne pih.

Neposredna veza do poruke: 716
9.4.2012 22:35:06   
kaktuscic
Stvarno nam nisu dali da se tusiramo, niti su bebe kupali!!! Ja sam zadnji dan pitala dr. je li bebe treba kupati svaki dan ili ne? tad ja dr. slozila frku sestricama i onda su bebe okupale. Ne znam sta da ti kazem, svako ima drukciju pricu, haman kako na koju smjenu naletis, a treba se pripremiti na svasta, ako ti bude bolje nego sto ocekujes dobro i jestuser posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 717
9.4.2012 22:39:56   
Lulu_08
Ma slazem se u potpunosti, nas su bukvalno tjerali na tusiranje svaki dan, na moju radost zbog par zena koje su sirile svakojake mirise hahaha, joj grozna sam...

A bebu su mi od 9 gore provedenih dana 9ti dan okupali hahahahaha...

Neposredna veza do poruke: 718
9.4.2012 22:49:26   
kaktuscic
Znaci spavacicu omotas gore i tusiranjeuser posted image da znam za ovaj put necu nikog nista ni pitati, ja sam se bona tek kuci kad sam dosla okupala,mm me umoto pa zalijepio ranu da se ja istusiram, i sad se smijemo kad se toga sjetimo, kaze on izoliro meuser posted image , jer su nas istraumirali da se rana ne smije pokvasiti.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 719
9.4.2012 23:33:40   
dzenyA
i ja kad sam bila gore bilo je tusiranje svako jutro,odnosno PODAPIRANJE user posted image
spavacicu bace na krevet i hajmo kupatilo,januar a prozor otvoren brrrrrrrrrr......
sto vise vlaznih maramica,i ja sam vlazni toaletni papir ponijela a ti gelovi,sapuni,samo ih vratila neotpakovane

Neposredna veza do poruke: 720
10.4.2012 11:25:16   
Sandrich
Ja sam se samo od reza na dole sapirala, brisala se vlaznim maramicama, jer je toliki pesinluk da sam se bojala da necu kakvu bakteriju fasovat. Krenula jedno jutro, ide zena ispred mene, komadi iz nje ispadaju, po citavom kupatilu, zlo mi doslo i vjerovale ili ne tek navece su to ocistile..fuj,fuj user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 721
10.4.2012 23:17:03   
kaktuscic
I ja sam ovako kao Sandrich, samo od reza sapirala, a iznad reza brisala. Jer su mi rekli da ne kvasim rez, i onda mi bila frka sta ako mi se onaj zavoj na rezu skvasi, a oni kako su ljubazni bolje je i ne pitati da promijene zavoj. Ali ovaj put mislim da cu sve drukcije uraditiuser posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 722
12.4.2012 8:53:06   
malisa26
Bila sam samo jednom gore na ginekologiji i to na trecem spratu dolazila u posijetu.. Sta sve trebam da znam kad krenem u bolnicu?? Prvorotkinja sam i nemam iskustva... Inace zivim u Lukavcu i ovdje idem na preglede, ali uskoro cu morati sigurno i gore krenuti.. Termin mi je pocetkom Maja aBd!! Ako neko moze da mi malo pojasni? Cula sam da postoje neke i vijezbe poput disanja i razgovori.. I sta trebam na prijemnom uraditi kada dodjem??

Hvala Vam drage moje!user posted image

Neposredna veza do poruke: 723
12.4.2012 10:30:55   
nova_mama

IZVORNA PORUKA: malisa26

Bila sam samo jednom gore na ginekologiji i to na trecem spratu dolazila u posijetu.. Sta sve trebam da znam kad krenem u bolnicu?? Prvorotkinja sam i nemam iskustva... Inace zivim u Lukavcu i ovdje idem na preglede, ali uskoro cu morati sigurno i gore krenuti.. Termin mi je pocetkom Maja aBd!! Ako neko moze da mi malo pojasni? Cula sam da postoje neke i vijezbe poput disanja i razgovori.. I sta trebam na prijemnom uraditi kada dodjem??

Hvala Vam drage moje!user posted image

I ja sam imala iste dileme, ali bez potrebe. Kada kreneš gore na preglede, a to ti je neke dvije sedmice pred porod (tako sam ja), možeš naći neku doktoricu koja će te voditi, ili jednostavno otići. Na prijemnom će ti sve pojasniti i u sve te uputiti, to je gore skroz uhodano. Neko će te pregledati, pa će ti uraditi ctg i reći šta ćeš dalje. Što se tih vježbi tiče, to vodi sestra Dana, čula sam da je ona super i da te vježbe puno pomažu. Ja sam trebala ići kod nje, ali sam se tog dana, umjesto da vježbam, porodila user posted image

Moja dva velika D
06.02.2012.
15.09.2013.

(odgovor članu malisa26)
Neposredna veza do poruke: 724
12.4.2012 11:43:00   
malisa26
Cestitam Nova mama!!user posted image
I hvala za info, malo mi je lakse :)

Pozz

(odgovor članu nova_mama)
Neposredna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *