Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja imam jedno pitanje povodom ove "gradske naknade"..Ja nisam nikad od općine primala porodiljsku naknadu, jer sam primala punu plaću od poslodavca..Tako da me i nema na općinskim spiskovima. Sad me zanima da li ja imam pravo na ovu gradsku naknadu? Ako da, kako da "dođem" do nje? I da, porodiljsko mi je završilo 28.01.2012.
Eto, ako ko zna, cijenila bih odgovor [/quote]
Zar se ne prima naknada od opcine ako ti poslodavac daje platu? Ja sam mislila da svako ima pravo na tu naknadu, a do poslodavca je da li ti zeli dodatno placati ili ne.
Naravno da imas pravo ako si otvorila porodiljsko bolovanje..poslodavac ti moze davati koliko hoce, bitno da si predala sve potrebne papire u opcinu kad si se porodila, papir kojim otvaras bolovanje, bebin rodni list i dr. imas u Opcini kojoj pripadas obrazac na kojem sve pise..
Ma otvorila sam ja bolovanje i dobila rjesenje za naknadu, sve mi je to jasno, ali ne kontam zasto Super beba pise da nije primala naknadu jer joj je poslodavac davao cijelu platu??? Svejedno je mogla ostvariti pravo na naknadu...
a ja sam prijavljena kod mame, stizace mi na tu adresu. hoce li to biti problem, sta mislite? je li trazi postar da se licno potpisem ili nesto? moze li se traziti da isplacuju na racun?
Nece biti problem. U mom stanu su sad podstanari, oni mi samo jave da su stigli zuti papirici i ja odem u postu na Zeljeznickoj stanici i podignem novac. A posto ti na toj adresi stanuje mama, moze ona podici taj novac. Ja ovdje podignem nekad novac za komsinicu koja se preselila i potpisem za nju, onda proslijedim. Znaci, moze bilo ko uzeti novac, samo ja ne zelim da idem podstanarima na vrata svaki mjesec, da ne ometam ljude
Ma otvorila sam ja bolovanje i dobila rjesenje za naknadu, sve mi je to jasno, ali ne kontam zasto Super beba pise da nije primala naknadu jer joj je poslodavac davao cijelu platu??? Svejedno je mogla ostvariti pravo na naknadu...
Zato što mi u rješenju stoji da nemam pravo na općinsku porodiljsku naknadu. Ja radim u državnoj instituciji i kod nas je takav princip, što je i pošteno.
Znam da je off topic, sli treba mi informacija gdje se podižu mlijeko i sokovi. Konačno sam dobila rješenje. Jel' to ide retroaktivno ili od donošenja rješenja. Predali smo još u oktobru, ali zbog nekih papira tek prošle sedmice je došlo rješenje.
Mogu li se ovaj mjesec nadati i onoj jednokratnoj?
Hvala
Znam da je off topic, sli treba mi informacija gdje se podižu mlijeko i sokovi. Konačno sam dobila rješenje. Jel' to ide retroaktivno ili od donošenja rješenja. Predali smo još u oktobru, ali zbog nekih papira tek prošle sedmice je došlo rješenje.
Hvala
Mojmilo atomsko skloniste, blizu onog Amko komerca...tu se podizu skokovi i mlijeko... a trebala bi i ta jednokratna u ovom mjesecu....
Hvala
Mojmilo atomsko skloniste, blizu onog Amko komerca...tu se podizu skokovi i mlijeko... a trebala bi i ta jednokratna u ovom mjesecu....
Hvaaaaala.
Super beba i ja radim u državnoj instituciji i takodjer sam primala naknadu po odluci Vijeca ministara. S obzirom da nismo ostvarivale pravo na naknadu preko opstina nemamo pravo i na jednokratnu naknadu od Gradske uprave, ovo je obavjest i za sve ostale zene zaposlene u institucijama BiH a koje su ostvarivale pravo na porodiljsku naknadu po odluci Vijeca ministara.
Super beba i ja radim u državnoj instituciji i takodjer sam primala naknadu po odluci Vijeca ministara. S obzirom da nismo ostvarivale pravo na naknadu preko opstina nemamo pravo i na jednokratnu naknadu od Gradske uprave, ovo je obavjest i za sve ostale zene zaposlene u institucijama BiH a koje su ostvarivale pravo na porodiljsku naknadu po odluci Vijeca ministara.
Hvala na infu :)
Zato što mi u rješenju stoji da nemam pravo na općinsku porodiljsku naknadu. Ja radim u državnoj instituciji i kod nas je takav princip, što je i pošteno.
Nisam znala da je u pitanju drzavna institucija...to je onda u redu
Hvala
Hvaaaaala.
Evo mene opet s pitanjem za ovo mlijeko i sokove... koja je procedura? Ima li neki broj da nazovem da se informišem?
Hvala još jednom.
Odes na ovu adresu gdje se podizu mlijeko i sokovi, od 15. do 20. u mjesecu od 15 do 17 sati sa licnom kartom i od trenutka kad podignes prve pakete primas jos 5 puta, mjesec za mjesecom. U slucaju da preskocis mjesec gubis pravo da naknadno dobijes te pakete mlijeka i soka. Za tacno vrijeme podizanja, opet provjeri, a mozda neko drugi napise. Meni zaova podigne te pakete, tako da nisam sigurna sto se tice vremena podizanja
Moze jedno pitanje kolko dugo se mora biti prijavljen na biro da bi se ostvarila porodiljska naknada za ne zaspolene mame jer ima neki period... hvala
Ja nisam uopce na birou,a primala sam 2 puta
pa jesili u radnom odnosu ja nisam u radnom odnosu, ne zaposlena sam a muz me osigurava ... nisam na birou bila nekad pa me skinuli duga prica....
Nisam u radnom odnosu i ja sam osigurana preko muza,nisam nikada bila na birou,i 2 puta sam primala 12 mjeseci po 120 KM
hvala Ti puno za informaciju meni neko rece ako nisi na birou nema 120km a gdje se onda odu predati papiri kad se porodis ko ti daje tih 120 kmkoja si ti opcina sory sto peglam menije prvi put pa sam puna dezinformacija ...
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.