|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
1.10.2008 14:57:47   
Mika
Draga Enni, ti si izgleda pravo rastgana na sve strane! Novom trudnoćom želiš zaboraviti pobačaj a opet te strah da se sve ne ponovi. Na drugoj temi sam čitala da ti je dr rekao da se pretrage rade tek nakon nekoliko pobačaja. To su i meni govorili ali sam ja rekla brieseve RADITE SAD i tako i bi. One genetske pretrage nisam radila i ne znam da li ću. Ja smatram da prvo trebam poredati stvari na svoje mjesto a to znači PRVO rasčistiti sama sa sobom da imam snage, hrabrosti i sabura da se ponovo upustim u novu trudnoću, ONDA uraditi bar osnovne pretrage da vidim da mi je organizam spreman na isto. Ja sam izgubila dvije bebe u 20 toj nedjelji, obje su rođene žive i umrle nakon poroda. Ja vrlo dobro znam kako je mrziti doktore i svaki mogući pregled. Ali želim potpuno mirna ući u novi pokušaj. Čitala sam čini mi se da si ti "friško" udata i vjerujem da si još u fazi prilagođavanja na novi način života što nekad može biti jako stresno. Ja lično želim prvo uraditi sve po pitanju moje tužbe, pa onda rješiti svoj radni status i onda ponovo odraditi pretrage i naći nekog iole pouzdanog ginekologa i još jednog pored njega za rezervu i drugo mišljenje. Tek onda ću biti mirna i moći se sva okrenuti novom pokušaju. Ne želim novu trudnoću da bi zaboravila prošlu jer to neću nikad ali želim se sva posvetiti novoj trudnoći a to neću moći dok ne dovedem u red haos oko mene.  

Borba je počela!

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 201
1.10.2008 16:03:32   
Anoniman
draga Enni, slažem se sa Mikom što se tiče nove trudnoće! Htjela sam ti to i prije napisati, ali hajde reko da me ne shvatiš pogrešno! Nemoj nigdje žuriti i raditi nešto navrat-nanos. Ako je doktor rekao šest mjeseci, valjda ima neki razlog, ja bih se fino opustila, trudila da sad sebi ugodim, jer ti si ta koja treba i fizički i psihički oporavak, friška si u braku, ja bih se posvetila mužu i da stvorim sa njim lijepu atmosferu, jer najbolje je kad brak krene bez nekog opterećenja, vi ste tu u ovom trenutku jedno radi drugog, a beba treba biti samo posljedica sve te ljubavi, a ne treba se sad samo to ganjati. Desilo se na početku, desilo se i da završi, ali to je tako suđeno i vjerovatno je Bog imao razlog što je odgodio trenutak kad ćeš se susresti sa svojim čedom... Isto tako, to je sad iskušenje za tebe, tvog muža i vaš brak... zato gledaj da ga pobijediš. Izgradi u sebi tvrđavu, u kojoj će tvoja beba moći živjeti sigurno i bezbjedno devet mjeseci. Mlada si, biće to sve uredu, vidjela si koliko je takvih slučajeva bilo na forumu, pa su danas sretne mame!!! Priušti sebi malo odmora, uključi se u neku novu aktivnost, otiđite negdje... Malo se posveti sebi, sredi se, vježbaj, nabaci frizuru, jedi zdravu hranu, uzimaj vitamine, ne obraćaj pažnju na okolinu, u inat budi sretna, jer ti ideš u susret svojoj bebici ako Bog da! Trebaš tu trudnoću da dočekaš u zdravlju, veselju, lijepa i opuštena, a ne razmišljajući kad ćeš, šta ćeš, možeš li je sad praviti ili kad... Nemaš pojma koliko je psiha bitna! Tako ćeš steći više samopouzdanja i nećeš strahovati ni kad zatrudniš, jer će se tvoju beba osjećati zadovoljno i sigurno u tebi, bićeš jaka. I tvoj muž će osjećati manji pritisak, a harmonija je idealno okruženje za život koji će ako Bog da rasti u tebi! Vjeruj u sebe, jer i mi to činimo i opusti se!

(odgovor članu Mika)
  Neposredna veza do poruke: 202
1.10.2008 17:18:55   
Mika
Izgradi u sebi tvrđavu, u kojoj će tvoja beba moći živjeti sigurno i bezbjedno devet mjeseci.
IZVORNA PORUKA: Shee

Potpuno se slažem! Svima nam to treba prije novog pokušaja jer ni jednoj bebi ne treba neurozna mama! Stići ćemo mi na sve, meni je 33 pa mi par mjeseci ništa ne znači, ali drugi put to želim uraditi kako treba! A kako preživjeti to čekanje? Pa na ovom forumu naravno user posted image

Borba je počela!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 203
1.10.2008 20:24:55   
Malaja
Drage moje Mika i Shee
Potpuno se slažem sa vama..
U svakom slučaju biti će kada bude bilo suđeno, na silu nikako...

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 204
2.10.2008 8:39:15   
Enni
Drage moje, stvarno vam hvala , vidim da ste stvarno osjećajne, jer ste baš pogodile moju situaciju.
sve ste dobro rekle , kao što bih sama sebi. rastrgana na sve strane, istina je .Ali još veća istina da se trba posvetit sebi.
Hvala vam od srca.

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 205
2.10.2008 12:39:49   
nesuđena mama
Drage moje buduče i sadašnje mame!
Eto i ja sa vratila sa druge kiretaže.Zadržali su me duže jer sam imala problema. Kad sam dobila injekciju da maternica izbaci iz sebe sve što je ostalo ja prestala curit a kad su počeli bolovi panika me uhvatila  tako da nisam oka sklopila tu noč od bolova i straha da bi pred jutro dobila odljev a iz mene su išli komadički tkiva,mesa.Koda me nisu dobro očistili.Rekla mi je doktorica da nebi smjela više puno krvarit no međutim ja dobrano curim,doduše evo sad malo manje.Pomirila sam sa sa tim da je tako moralo biti.Kod mene su sada malo drugačije promjene,više na psihičkoj bazi.To više nisam ja,osječam se samom ,osim vas eto i nema nikog uz mene.Vratila sam se kuči pa sve koda nisam doma.U velikoj sam dvojbi dali iči na 3 pokušaj ili diči ruke od svega i otič i nastavit svoj život sama daleko od svega ovoga.Kad budem na čisto sama sa sobom i ako se odlučim na 3 šansu onda ču promjeniti nik.Do tada hvala vam na svemu i želim vam puno sreče,divim se vašoj hrabrosti i odlučnosti to je pravi način razmišljanja.
Pozdravlja vas NESUĐENA  MAMA.user posted image

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 206
2.10.2008 13:28:01   
Mika
Draga moja NEMA ODUSTAJANJA!!!

To što ti sada osjećaš je samo početak onoga što svaka žena osjeća nakon što izgubi trudnoću. Pročitaj ovo ako već nisi

http://www.ringeraja.ba/forum/m_30510/mpage_1/key_/tm.htm

To što ćeš se osamiti i otići negdje nije rješenje jer od svojih misli ne možeš pobjeći. Prvo plači, dobro se isplači, i plači svaki put kad ti dođe. Suze će kasnije zamijeniti po koji smješak i sve tako. Bol će otupiti s vremenom i tada ćeš se početi baviti mišlju o novoj trudnoći.
Ne spominješ TM, kako je on sve to podnio? Mnogim ženama uključujući i mene, podrška MM je bila neprocjenjiva.

NISI SAMA, MI TE RAZUMIJEMO. Javi se ako ti nešto zatreba ali nemoj se zatvarati u sebe.

Borba je počela!

(odgovor članu nesuđena mama)
Neposredna veza do poruke: 207
2.10.2008 13:30:40   
Malaja
Draga nesuđena mama

Tako mi je žao što si prošla kroz sve touser posted image Svaki put se toliko potresem kada neka od nas napiše da joj se desilo tako nešto..
Htjela sam da ti kažem da ne smiješ puno krvariti, a ako budeš otiđi kod drugog doktora neka te pregleda. Nije to za zanemarivanje. Ne znam da li ti je ta doktorica dala ikakve antibiotike?
Što se tiče narednog pokušaja, nemoj sada razmišljati o tome. Pusti neka vrijeme prođe. Opusti se, odmori se.. Kao što sam već više puta rekla biće kada bude bilo suđeno. Razumijem te da se trenutno lomiš i da imaš dvojbe da li pokušati ponovo ili ne. Sve se vrlo skoro desilo i nije ni čudo da tako razmišljaš. S vremenom će se i to promijeniti.. Samo polako, nemoj se opterećivati-to ti sada najmanje treba. Drago mi je da si se pomirila sa činjenicom da je tako trebalo biti-i jeste..
Tu smo jedna za drugu i u dobrom i u lošem...user posted image
Budi jaka...

< Poruku je uredio Malaja -- 2.10.2008 13:32:01 >

Neposredna veza do poruke: 208
2.10.2008 15:10:44   
nesuđena mama
I on je sve to teško podnio ali ipak lakše nego ja.Zaokuplja se poslom kojeg uvijek ima i na taj način ja ostajem sama.TO je inače i moj način da se zatrpam poslom ali pošto moram strogo mirovat za sad namogu ništa.Svako ima svoj način prerade bola a pošto mi imamo isti to dovede do razilaska.

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 209
2.10.2008 15:39:34   
Mika
Ovo sam jedne prilike govorila i Enni, nemoj šutiti i očekivati da će ti čitati misli. Reci mu da ti treba podrška i da želiš da jedno drugom budete podrška u teškim trenucima. Zagrlite se i plačite zajedno! Nedaj da se otuđite jer trebate jedno drugo. Najlakše ćete zajedno sve ovo preživjeti. Ovo ti govorim iz ličnog iskustva i čak sam se onako blago rečeno zgrozila kad je direktorica MM rekla da joj je drago što zajedno sve preživljavamo jer brakovi često pucaju u ovakvim situacijama. Tek sad vidim šta je htjela da kaže jer dođe period kad je teško naći zajedničku riječ u svom tom bolu. Ali vidjećeš kako je lakše isplakati se zajedno sa mužem, i nadam se da nisi od onih koje kažu da muškarci ne trebaju da plaču?! I oni su živa bića baš kao i mi i po nekad je i njima potrebno da iskažu svoj bol na takav načim. Dakle, uzmi stvar u svoje ruke, zovni ga, zagrli ga i reci mu "sad ćemo plakati zajedno"...biće vam lakše vjeruj mi.

Borba je počela!

Neposredna veza do poruke: 210
2.10.2008 15:41:30   
nesuđena mama
Hvala ti.pročitala sam u suzama i sad me stvarno sram.

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 211
2.10.2008 15:53:06   
Mika
Nemoj da te bude sram! Svakome je njegova tuga najveća!!! Bitno je shvatiti da ipak nisu sve lađe potonule i da se ne odustaje, uvjek ima gore, a mi se nadamo da se loše više nikad neće ponoviti.

Borba je počela!

Neposredna veza do poruke: 212
2.10.2008 16:35:34   
Malaja
Draga Mika

Stvarno nisam mogla da izdržim a da ne prokomentarišem.
Svaka ti čast, za svaku od nas si imala pravi odgovor, riječi podrške i savjet kada god je to trebalo. Stvarno si veliki čovjek i hvala ti na tome. Ja vjerujem da se dobro dobrim vraća. Znam šta se tebi dogodilo i vjerujem da će se tebi dobro vratiti i da ćeš uskoro biti sretna user posted image
Svaka ti čast! user posted image

< Poruku je uredio Malaja -- 2.10.2008 16:36:07 >

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 213
2.10.2008 17:08:34   
Mika
Draga moja Malaja, hvala ti na lijepim željama ali još ćemo se sve mi takmičiti čiji je veći user posted image

Borba je počela!

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 214
2.10.2008 17:24:56   
mamy Sabina
Mika ja se u utrku za najveći stomak uključujem u martu aBd!

Sve ćemo mi bitiuser posted image !
Zahtjeva puno borbe,truda,iznad svega optimizma.
Cure moje drage nama ga Mika ovdje daje
nesebično u ogromnim količinama!Zato ti šaljem velikiuser posted image

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 215
3.10.2008 0:31:40   
Aquarius
Ja još ne znam kad ću vam se pridružiti. Prošlo je 10 dana od spontanog a meni je još kao da je jučer bio.
U svakom slučaju vrijeme do novog pokušaja ću pametno iskoristiti, od pretraga do psihičkog jačanja.

Želim nam svima u sljedećoj godini barem jednu živu i zdravu bebicu.
Puno sreće svima.user posted image

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 216
3.10.2008 8:43:21   
Mika
Draga mamy2, tebi  i ostalim (NAMA) budućim mamama veeeeliki user posted image  

Taman da imam i ja jaranicu za mart! Kako god smo MM i ja skontali biće to februar / mart sljedeće godine za novu trudnoću aBd! Evo mislim da će i Aquarijus prispjeti u taj vakat, taman će imati vremena da malo dođe sebi, da ponovo nabaci osmjeh i krene dalje. Ne kažem da nam do tada neće doći još koja "žuta minuta", ali to se rješava ovako: plač, (udaranje, lupanje ako kome ovako godi user posted image ), umivanje i idemo dalje!
Enni i Malaja će nam definitivno otvoriti sezonu krajem ove godine jer su se već "naoštrile" user posted image  ali stići ćemo mi njih ne sikiram se ja za nas!

Pusa svima!

Borba je počela!

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 217
3.10.2008 9:13:07   
lida
Drage moje zahvalite Bogu na ovom pozitivnom stvorenju koje se zove Mika

Nesudjena mama normalno je sto sad tako razmisljas sve je to frisko...kao sto ti kaze Mika isplaci se razgovaraj sa MM a onda digni glavu i u nove pobjede

Ja cu moliti Boga da vam da snage za borbu i da iduce godine imam babina po cijeloj BiH

Irhana 28.11.1999.

Mirza 26.04.2008.

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 218
3.10.2008 12:56:41   
Sladjusna
Nadam se da cu i ja da se pridruzim Enni i Malaja i da cemo biti user posted image krajem godine! Sutra bi trebala dobit iuser posted image prvu nakon kiretaze, imam PMS koji je odvratan. MM kaze kako je bio rahat par mjeseci od mog Pms -A user posted image jer samo nesto rondam.
Poslije prve user posted image ide se na pregled i pretrage. Javim se opet ako me hocete u drustvo user posted image
Neposredna veza do poruke: 219
3.10.2008 13:07:09   
Mika
Dobro došla Sladjusna!

Naravno da te primamo u društvo! Javi nam se kakva je situacija kod tebe kad obaviš pretrage i

dobro došla još jednomuser posted image

Borba je počela!

(odgovor članu Sladjusna)
Neposredna veza do poruke: 220
3.10.2008 13:34:18   
Malaja

Dobro došla draga Sladjušna user posted image

Što nas je više to nam je bolje user posted image Konkurencija je veća ko će otvoriti sezonu user posted image

Sretno sa pregledom i pretragama, nadam se i želim ti da sve bude okuser posted image user posted image user posted image user posted image
A svakako se javi user posted image

Neposredna veza do poruke: 221
3.10.2008 13:41:01   
mamy Sabina
Sladjusna velika dobrodošlica u našu company
i sretno s pretragama!user posted image user posted image user posted image

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 222
3.10.2008 13:45:18   
Malaja

Mika poslala sam ti PP

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 223
3.10.2008 13:45:21   
Sladjusna
Hvala na dobrodoslici!
Javit cu se kada obavim sto trebam, u medjuvremenu cu da nastavim da citam forum, mogu reci da sam jako puno naucila od vas. Mnogo mi se svidja sto se razmjenjuju iskustva, kao i to da shvatimo da nismo jedine kojima se desi na zalost nesto lose.
Ali idemo dalje do novih user posted image

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 224
3.10.2008 14:15:02   
Enni
sladjušna i ja ti želim dobrodošlicu!(kad si već nažalost morala da se priključiš ovom forumu).
Želim ti reć da vrijeme stvarno brzo prolazi , koliko god  se čini da ono stoji kad nešto željno iščekuješ.

Skužila sam da sam se udeblljala 3 -4kg.Od pregnitala vjerojatno kojeg pijem zadnaj 2 tjedna, a i prije sam pila vit. E i matičnu mliječ.A i malo sam se opustila, priznajem, pojedem nekad i slatko, kojeg ne jedem u pravilu, i kruh ne jedem ali u zadnje vrijeme ponekad, da. To mi je pomoglo da se oporavim od spontanog, a donijelo mi kg viška.Sad mi na poslu jedna kol. rekla, jesi to se ti podebljala, kao ima te svakuda?Grozno, mrzim bit debela, inače imam 66 kg, a 1.80 cm. Sad mi vaga na 70 skoro. Brrrrrrr, moram to skinut u ovih 1,5 mjesec dok ne zatrudnim.
Od danas ću na redukcijsku dijetu, u smislu da nema više prejedanja, kruha , slatka. I to je jedan cilj, kojeg moram ispunit dok bejbi ne dođe.

Pozdravljam vas sve i želim ugodan vikend!!!!!!!!!!user posted image

Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *