Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Nisam Muslimanka,Srpkinja sam.ALI SAM PRVENSTVENO COVJEK.Kad sam vidjela sve ove stolice nije mi bilo dobro.strasno.kad sam vidjela one lutke i mede na stolicama muka me uhvatila.ne dao Bog nikome.Neka im dragi Bog podari mir
Svaka ti čast, ako je iz srca, a vjerujem da jeste, a draga moja u Sarajevu nisu ubijana samo muslimanska dkeca, već i pravoslavna, katolička, jevrejska , romska, isto tako u redovima Armije BiH i Specijalne jedinice ginuli su i drugi, a ne samo muslimani, kao nevini civili ubijani su svi koji su bili u Sarajevu, bez obzira na ime i prezime, i to je strašno, i to je ISTINa, i to se ne smije zaboraviti.
Ja sam cijeli dan slomljena, ne daj Bože nikome da se ovo više ponovi i da niko ovo ne preživi šta mi preživjesmo
Mama Alma, jel se sjećaš kad su naši drugovi iz razreda ranjeni ispred tramvaja Džana i Goro. Da li ti znaš šta je s njima?
Kako ne sjećam, Džana je tu, eno cijeli dan psuje i laje po FB, uspješna mlada žena, jako, jako obrazovana, za Goru nisam čula dugo, ali mislim da se i on oženio, ima djete, a Mirza sjećaš li se Mirze, e on je danas uspješan političar, helem, bilo, ne ponovilo se i ne zaboravilo se
Miriše Sarajevo poput prelijepe stidljive djevojke.Poput stare hanume sa Vratnika. Miriše šamijom moje nane.Miriše somunom ramazanskim. Miriše Tabijom i barutom topa tabijskog.Miriše Miljackom, Bembašom, ćuprijama. Miriše bolan prijatelju... Osjeti i ti malo. Miriše džamijom i minaretom, miriše crkvom, Sinagogom i Sahat-kulom starom. Miriše Saračima i Kovačima, Sedrenikom i Bistrikom... Miriše prijatelju, stani malo pa miruhni. Miriše vodom sa Sebilja i drugih česmi. Miriše ćevapima, burekom, sirnicom, krompirušom. Miriše kahvom prženom, osjetiš li ? Miriše bakrom i kalajom, miriše kaldrmom. Miriše ljudima stranim i domaćim, poznatim i nepoznatim. Miriše prijatelju Sarajevo i krvlju i suzom. Suzom majke koja je sina dala da bi Ti danas mogao mirisati Sarajevo. Zato stani pa duboko udahni, osjetit ćeš još više nego što ti rekoh, jer još više i ljepše miriše Sarajevo... Prijatelju moj....06,April! — in Sarajev
Miriše Sarajevo poput prelijepe stidljive djevojke.Poput stare hanume sa Vratnika. Miriše šamijom moje nane.Miriše somunom ramazanskim. Miriše Tabijom i barutom topa tabijskog.Miriše Miljackom, Bembašom, ćuprijama. Miriše bolan prijatelju... Osjeti i ti malo. Miriše džamijom i minaretom, miriše crkvom, Sinagogom i Sahat-kulom starom. Miriše Saračima i Kovačima, Sedrenikom i Bistrikom... Miriše prijatelju, stani malo pa miruhni. Miriše vodom sa Sebilja i drugih česmi. Miriše ćevapima, burekom, sirnicom, krompirušom. Miriše kahvom prženom, osjetiš li ? Miriše bakrom i kalajom, miriše kaldrmom. Miriše ljudima stranim i domaćim, poznatim i nepoznatim. Miriše prijatelju Sarajevo i krvlju i suzom. Suzom majke koja je sina dala da bi Ti danas mogao mirisati Sarajevo. Zato stani pa duboko udahni, osjetit ćeš još više nego što ti rekoh, jer još više i ljepše miriše Sarajevo... Prijatelju moj....06,April! — in Sarajev
Pokušavam da nekako napišem sve ono što osjećam...ali nema pravih riječi...tako mi je teško...Sarajke i Sarajlije drage...svaka vam čast...za sve dane opsade koje ste izdržali dostojanstveno...neka poginulima dragi Bog podari najljepše mjesto u džennetu...Ja jednostavno volim Sarajevo!
žene moje drage što se isplaka gledajući ove snimke,pa trebalo je to sve preživjeti ,a ostati normalan,gledam ubijaju djecu u majkinim utrobama,gadjaju snajperom djecu,kaže svaki ubica jednog djeteta trostruki je ubica. ja gledam i plačem ,ovo se ne smije zaboraviti
žene moje drage što se isplaka gledajući ove snimke,pa trebalo je to sve preživjeti ,a ostati normalan,gledam ubijaju djecu u majkinim utrobama,gadjaju snajperom djecu,kaže svaki ubica jednog djeteta trostruki je ubica. ja gledam i plačem ,ovo se ne smije zaboraviti
grozno, nikada u zivotu mi nije teze bilo nego gledati upravo taj snimak .... tu scenu sa ubijenim djetetom u stomaku, pred sami porod :(((((((((((((((( nisam nacionalista, naprotiv imam jako dobre prijatelje razlicitih vjeroispovjesti... ali i njih ovo boli, i oni placu ... i oni osudjuju. zlocince mrzim... ne prastam, proklinjem ih za svaku kap krvi i suzu...
Nisam Muslimanka,Srpkinja sam.ALI SAM PRVENSTVENO COVJEK.Kad sam vidjela sve ove stolice nije mi bilo dobro.strasno.kad sam vidjela one lutke i mede na stolicama muka me uhvatila.ne dao Bog nikome.Neka im dragi Bog podari mir
Svaka ti čast, ako je iz srca, a vjerujem da jeste, a draga moja u Sarajevu nisu ubijana samo muslimanska dkeca, već i pravoslavna, katolička, jevrejska , romska, isto tako u redovima Armije BiH i Specijalne jedinice ginuli su i drugi, a ne samo muslimani, kao nevini civili ubijani su svi koji su bili u Sarajevu, bez obzira na ime i prezime, i to je strašno, i to je ISTINa, i to se ne smije zaboraviti.
Ja sam cijeli dan slomljena, ne daj Bože nikome da se ovo više ponovi i da niko ovo ne preživi šta mi preživjesmo
Troduplo je teze kad prolazis i koracas pored tih nijemih stolica A kad dodjes do onih malih stolica ...kad dodjes do njih! Tek tad te tuga uhvati....tek tad ne mozes da zadrzis jecaj iz grudi, tek tad shvatis kakvi su to krvnici bezosjecajni koji su smogli snage i digli oruzje na ono neduzno, nemocno stvorenje koje ni za sta na ovom svijetu ne moze biti krivo
Cijeli dan sam tuzna...Gledam stolice i zamisljam lica ljudi koji bi tu mogli sjediti, njihove price koje imaju za ispicati...ali ne mogu. Dusmani im ne dadose. Zamisljam djecu sa tih malih crvenih stolica...danas bi to bili odrasli muskarci, zene, ocevi, mame, doktori, fudbaleri, ekonomisti, pravnici, frizeri...imali bi svoje svakodnevnice...ali ne, ovako je sve stalo...i za sobom ostavilo jad, cemer, bijedu, bijes, mrznju... Boze, spusti 11 541 milost, podijeli utjehu onima koje su ostavili za sobom, daj nam nadu u bolje sutra, daj nam mir i slobodu, ali i onaj djelic humanosti u grudima nasim da ne mrzimo drugacije...Molim Te...
...tamo gdje počne bol izazavna gubitkom , tamo gdje suze sa neba padaju, tamo gdje djeca za djecom plaču jer ih nema...tamo je moj grad.... Da sam imala snagu danas da zaštitim svaku stolicu svojim plaštem, svojim srcem...skrila bi ih od kiše...bar do toga ...od svega drugoga nismo uspjeli....
kada kažemo 11.541 zvuči kao neki statistički broj a kad bacim pogled na ulicu i vidim koliko bi ljudi sada na tim stolicama sjedilo da su živi nije mi dobro..... pobiti toliko muškarce, žena, dječicu.... strašno, užasno
mislila sam malenu dovesti popodne da položimo cvijeće, za sve ubijene, za mog rahmetli brata... al nisam sigurna... razboljeću se.... mislim.... i tako bježim od svega.....
al drago mi je jer ovaj grad na ovakav način odaje počast žrtvama, jer danas ko se našao u Sa bit će upoznat sa dešavanjima i patnjama ovog grada..... bolu onih koji su ostali iza poginulih....
toliko puta si me nasmijala ovih godina , sinoc si me rasplakala i neka si slika tebe i A. ispred onih stolica bi kamen rasplakala tvom brtau neka je vjecni rahmet tvojoj majci i ostalim clanovima samo sabur . Svim zrtvama neka dragi Allah podrai Dzennet , a ONI , ne intresuju me niti me vise mogu iznervirat ni oni ni njihovi komentari KRVNIK OSTAJE KRVNIK i bice , na zalost nama je sa vlastitim Dzelatima zivjet
I da neces suze same idu. Evo citam ovo, vrtim film i ... Sta da kazem? Moze li se ista pametno reci? Grozno mi je bilo sinoc poslije one emisije, pogotovo otkad sam i ja majka. Neopisivo. Tesko je bilo i onim doktorima, gledas one mrve a nista ne mozes Da li sam zaboravila - ne! Nikada necu. ...
toliko puta si me nasmijala ovih godina , sinoc si me rasplakala i neka si slika tebe i A. ispred onih stolica bi kamen rasplakala tvom brtau neka je vjecni rahmet tvojoj majci i ostalim clanovima samo sabur . Svim zrtvama neka dragi Allah podrai Dzennet , a ONI , ne intresuju me niti me vise mogu iznervirat ni oni ni njihovi komentari KRVNIK OSTAJE KRVNIK i bice , na zalost nama je sa vlastitim Dzelatima zivjet user posted image user posted image user posted image user posted image
hvala draga moja na riječima utjehe, ljubim ja tebe