Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 13.3.2012 15:30:42
delfin
Alfa, ako nisi prekontrolisala hormone štitne žlijezde uradi to, jer ako tsh nije u redu to može otežavati začeće, a uputnice možeš uzeti i kod dr. opšte prakse, daneideš kod ginekologa u dz, koji s epetljaju gdje im nije mjesto, a kad treba šta d apomognu upute na odjel za sterilitete (npr. obična folikumetrija) Znam d aje laparpskopija operacija, ali nakon hsg ako s eništa nedešava oper rade laparoskopiju, a hsg većinom rad eprivantici pa i to naplate. Dr. Godinjak je zaista stručnjak u svom poslu i mene su slali tamo vamo dok nisam došla kod njea i evo sad imam 2 pilića, vodio mi je obe trudnoće Možep još uraditi bris na bakterije tako nekkao od tm, da nema kod nejga nekih bajica :) uzmeš uputnicu od dr.opšte prakse ili gin. odeš na dip, dajuti bočicu i štapić i objasn ekako da uradiš
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 13.3.2012 16:13:30
Funky
Alfa,
laparaskopija nije strašna operacija i kako su ti ostale žene rekle samo se ti drži Godinjaka. Za početak bilo kavih pretraga potrebno je prikupiti sljedeće nalaze :
21 DC ponoviti nalaz hormona: PROGESTERON PROLAKTIN
BRISEVI: PAPA NIK. MIKO I UREAPLAZMA KLAMIDIJA BAKTERIOLOŠKI BRIS CERVIKSA I VAGINE NA AEROBNE I ANAEROBNE BAKTERIJE (Uputnicu možeš uzeti od ginekologa u lokalnoj ambulanti)
SUPRUG: SPERMOGRAM (apstinencija 3-4 dana, otići na GAK kod tete Radmile Mujkić br. 033/250-275 ili 276, naglasiti ako ste pacijenti prof. Godinjaka, uplatiti na blagajni GAK-a 18,00 KM. Nalaz se preuzima uz priloženu uplatnicu s blagajne)
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 13.3.2012 16:39:04
M kao Mama
ja sam prije dvije ili tri godine više ni ne znam radila komplet nalaze štitne i hormone, među kojam su bili i polni dr. opšte prakse mi nije mogla dati uputnicu, kaže dobili naređenje da to samo ginekolog smije izdati tako da sam morala u skrelića
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 13.3.2012 17:20:21
delfin
to za uputnice može biti, zavisi i od dr. opšte prakse , ja sam oba puta i prošle i pretprošle godine uzela i uputnice za bolnice od svog dr. a već tadasu neki rekli da imaju problema sa dr. opšte prakse, tako da izgleda sve zavisi od dr., amožda s eistanje promjenilo, i aj sam se ond aspremala za laparoskopiju, al u međuvremenu dok je dr. bio na godišnjem ja ostala trudna
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 14.3.2012 14:47:48
Alfa
Cao, hvala VAM drage moje na odgovorima i savjetima..... Ali neke od vas me nisu baš shvatile.......ja sam uradila sve moguće nalaze (osim štitne i šećera), znači hormone 8DC i 21DC, papa test, bris cerviksa, klamidija, eliza test na klamidiju, mikoplazma i ureaplazma, UVZ- sve ok, MM spermogram i spermokulturu (imao je povećan br. leukocita i pio je 5-6 sedmica antibiotike)-takođe ok, pa nakon tri ciklusa klomifena-štoperice i menopura, sad mi je dr Godinjak predložio Laparaskopiju.Ono što su se "čudili" ti dr u DZ je što mi prvo radi Lapara., nego što prvo ne uradi HSG, pa ako bude potrebe onda Laparaskopiju i tako sam zbog te dileme propustila ovaj mjese, a kad sam pitala dr G što lapar., on kaže da je to dijagnostička operacija, tj. putem kamere se gleda ima li kakvih nepravilnosti, a u isto vrijeme će mi kao raditi i HSG. Međutim, hvala vam mnogo na odgovorima i savjetima-kako nemamo mnogo izbora, a kako je dr G. stručnjak, prosto mu moram vjerovati i slušati, ali zato ću do idućeg mjeseca uraditi nalaz štitne i šećera i sve ove nalaze za laparo., pa ću vas obaještavati...., a i vi mene.... Pozdrav za sve
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 15.3.2012 19:55:52
ena0002
Alfa Godinjak ne radi HSG...ti si vec bila na stimulisanim ciklusima i nije bilo uspjeha pa ti je po nekom redosljedu sljedeci korak i stepenica vise laparo da bi poslije toga mogla raditi inseminaciju. Laparo nije nista strasno sve skupa ostanes u bolnici 3 dana....nakon toga se par dana ipak malo trebas pripaziti i vec nakon 10-ak dana max si ko' nova . Tako da ne treba da te bude strah. Ja licno uvijek bi prije isla na laparo nego na HSG jer je laparo pouzdanija metoda
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 15.3.2012 20:10:04
Alfa
Hvala Ena, ma uradiću i ja tako....zamisli nadam se plodu prilikom ins., a ono nisu u redu jajovodi...pa to bi bila dodatna patnja. Pripremiću ovaj mjesec nalaze i idući dogovoriti sa dr God. za laparo.Jel ima neki određeni DC kad je to najbolje raditi???? Evo sad ću skrenuti sa teme..ali usput.. ono što me malo brine u posljednje vrijeme je ona plodna sluz, sad je uopšte nemam, mislim nemama je već neko vrijeme (kako je prije bila), od čega to može biti? (znam da ćete mi sad reći da o tome ima dosta na forumu -OK Pozzzzz
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 15.3.2012 20:26:16
ena0002
Alfa Godinjak ne gleda koji ti je dan ciklusa.....odradi kad prikupis nalaze i kad ima slobodan termin....a to za plodnu sluz fakat ne znam....ja odavno presatla da je pratim
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 23.3.2012 15:30:46
Bebironcic
Pozdrav svima!!! Dugo vas pratim i čitam, ali evo tek sada sam se učlanila.
Moj muž i ja pokušavamo 3 godine da dobijemo bebu, ali ne ide... Do sada sam išla kod dr. Mehmedbašića, ali iskreno nisam zadovoljna, pa sam odlučila da krenem kod dr. Godinjaka. Dosta sam ovde pročitala, pa samo ako neko može da mi kaže, jer sam naručena kod njega na Ilidži 29.03. to mi je prvi pregled kod njega, dal da nosim svoje dosadašnje nalaze, ili će mi on tražiti da radim sve ponovo i koliko je pristupačan, da li je spreman da sasluša i da li posveti dovoljno vremena pacijentu??? Eto toliko za početak. Unaprijed hvala na odgovoru.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 23.3.2012 19:18:37
ajla86
mila ja sam isla kod godinjaka na terme,narucis se i ponesi ti sve sto imas od nalaza mada on nepraktikuje da cita od kulina bana sve..... on ce te na uz pregledati i reci sta i kako mada na ilidzi ---koliko ja znam--- on obavi obicni uz pregled a ako treba nesto konkretnije naruci te kod sebe na gak... iskreno ti zelim svu srecu ovog svijeta...strucan jeste-pristupacan NIJE!!!!! moje misljenje....
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 23.3.2012 21:20:55
Bebironcic
Ajla mila hvala na odgovoru... Ma na kraju krajeva ne mora biti pristupačan, samo neka je stručan I da jel on prihvata nalaze koje si odradio do sada ili traži sve ponovo? Ja sam do sada radila hormone, ali samo FSH,LH,E2,PROLAKTIN (Mehmedbašić mi nije ništa drugo tražio), muž spermogram koji je uredan, radila sam briseve i radila sam HSG, oba jajovoda su mi prohodna. Ali ne dolazi do trudnoće. Onda sam bila na terapiji klomifenom i sada mi ne pucaju folikuli. Eto ukratko.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 23.3.2012 22:12:38
ajla86
strucan je jako,tako svi kazu nadam se da ce to kod tebe i dokazati. ponesi ti sve,meni licno (neznam za druge) nista nije pregledo...samo obavio uz i reko sta da uradim od nalaza i opet kod njega. ako imas osiguranje vidi da te ubace gore na sterilitet zamoli one sestre jer ces se nadavati para i para dok on odredi sta je i kako je..meni je napiso da uradim inzulinsku rezistenciju i naplatio 50 km jedna recenica u nalazu!!!! drugi put da uradim mr hipofize i opet 50 km ja frapirala se...halo de mi odjednom reci sta i kako da uradim a ne da me vozas vamo tamo. sto se tice mehmedbasica.....ja sam 8 ciklusa isla klamifenom-svaki put me furo da sam trudna 100000000000% naravno pareeeeee i paree uzeo a nista od toga. niti speriogram nije trazio tad sam otisla na gak na sterilitet i narucila se kod idrizbegovica on je godinjakov ucenik i konsultuje se sa njim o svemu (prisustvovala sam tome) meni je cak radio i inseminaciju ...doduse neuspjesnu ali lakse je do njega doci a super je dr
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 23.3.2012 22:21:49
Bebironcic
Nadam se da ćeš uspjeti u svojoj borbi i da ćeš ubrzo biti A zar se inseminacija radi ako je oligospermija? I reci mi molim te, pošto sam ja iz drugog entiteta, znači nemam osiguranje, da li znaš hoće li on mene svejedno uputiti na Koševo da odradim sve nalaze, s tim da platim naravno, ili će mi odraditi privatno?
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 23.3.2012 22:24:16
Bebironcic
I da se i ja nadovežem za Mehmedbašića, meni je rekao da pijem klomifen 6 mjeseci i ćao, ako vidimo se za 6 mjeseci, bez ikakvog praćenja, da vidi kako meni reaguje taj klomifen. Eto meni je to bilo dovoljno da prestanem ići kod njega.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 26.3.2012 12:33:07
nika83
Poz svima, dr.Godinjak ipak trazi da se urade nalazi na GAK-u u Sarajevu.Mom mužu je nalaz kod privatnika bio loš,ali mu dr.nije htio prepisati terapiju dok nije izvadio nalaze na GAK-U.Nalaz sa GAK je pokazao vrlo dobar nalaz.Moj muž takođe nema osiguranje,plaćaju se nalazi ali mnogo manje nego privatno.I eto samo da kažem da sam išla kod mnogih doktota,ali ovaj doktor je zaista odličan....
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 26.3.2012 13:47:09
nika83
Ja sam odradila hormone i briseve,to su standardni nalazi koje ti on trazi.Pošto ih ja nikad nisam radila,trazio je da budu sa GAK-a.S obzirom da ja imam osiguranje,nisam platila ništa,osim participacije kad su mi vadili hormone(to je 2 KM po hormonu)Koliko koštaju kad nemaš osiguranje zaista ne znam,ali je mužev spermiogram koštao 18KM na GAK-u(On nije osiguran) a kod privatnika 50KM.Najgore od svega je što su ta dva nalaza bila jako različita...Ja upravo danas idem na pregled,samo se nadam da neće predložiti operaciju,uh
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 27.3.2012 10:57:56
palma
Pozdrav. ja sam radila laparaskopiju kod Godinjaka, ništa posebno, jedan dan te prime u bolnicu, priprema za operaciju, poslije 15h ne jedeš ništa, sutra je operacija koja je kod mene trajala oko 40 min, odmah se budiš, malo ti bude muka od nerkoze, ležiš na intenzivnoj tu noć, nemaš bolove, i sutra kući, nemaš potrebe da se brineš zbog toga, to je rutinski zahvat...
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 27.3.2012 11:26:42
yasemin
Ne bih da kritikujem doktora ali moja drugarica je išla kod njega radila 4-5 inseminacija (to radi neki njegov asistent) sve su bile sa klomifenom kao i neuspješne. Nakon toga se pojavila Bahčeči klinika , u to vrijeme sam se i ja borila sa neplodnošču pa smo išle u Bachčeči (koja se sad otvorila preko puta Binga) i obe naa je šokirala turska doktorica koja je rekla da nipošto više ne uzimamo klomifen jer uzrokuje bujanje janika što može biti opasno . Ja sam u međuvremenu zatrudnila prirodno , kod muža se otkrio uzrok leukocita u spermi uzročnik bila klepsiela primao injekcije i sve OK u septembru saznali da smo trudy.drugarica se dugo borila sa lijevim jajnikom koji je bio malo buknuo. Želim Vam svima da što prije budete obradovane kao što smo ja i moj mm u septembru i akoBogda u junu sa pozzz svima
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 27.3.2012 11:59:09
palma
Ja mislim da je smiješno sumnjati u stručnost doktora Godinjaka, ja se borim sa sterilitetom nekih sedam godina, mnoge doktore sam promijenila, kod Godinjaka sam bila dvije godine, nije me uspio izliječiti ali je davao sve od sebe ipak nije čarobnjak, sad idem raditi ivf kod Balića....što se tiče klomifena svi doktori na početku liječenja ga daju, ali Godinjak prati svaki drugi dan situaciju tako ako bi primjetio nešto neobično prekidao bi terapiju, a sad kao dođe neka doktorica iz Turske i nama saopšti da naši doktori ništa ne znaju...a što se tiče inseminacije tvoje kolegice, nekome uspije iz prve, nekome pete, neko mora na ivf sve je to individualno, ja ako ne uspijem ne znači da trebam kriviti doktore...meni je drago što si ti uspjela i želim ti svu sreću, ali mislim da je Godinjak stručan iako meni nije pomogao..