Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 15.3.2012 9:31:56
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: Vinetu
IZVORNA PORUKA: MALA1994
a jeli u pitanju dr knol?ona je radila u cemalusi i zasto ne odete tu kod nje da ne placate?mislim jati ovo govorim dobronamjerno jer sam ja svog starijeg sina vodila kod nje
A je li ona pedijatrica ili šta već? Ima li i ona privatno ordinaciju? Ne mogu da nađem info na internetu... ima samo KnoR a ne KnoL
greska sorry na nju sam mislila
meni u glavi logopedica koja se preziva knol izvini unesoh zabunu bezveze
< Poruku je uredio MALA1994 -- 15.3.2012 9:35:11 >
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 15.3.2012 9:39:34
Hanady RR
Vinetu Tanja Knor, dermatolog 061 509 104
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 20.3.2012 14:03:56
tajcika
imam isti problem Jusuf ne odnosi voznju,kada smo isli u januaru na more u apoteci pitala oni rekli da uzmem Dramina tablete i da dam cetvrtinu, a onda opet tamo negdje u putu mogu dati jos cetvrtinu...ja sad da ga ne sopam tabletama dala samo tu cetvrtinu i izdrzali smo do Neuma znaci pola tablete moze sigurno jer je Adna starija od Jusufa,a i ja cu ubuduce davati pola
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 20.3.2012 14:08:45
niki83
Megi, mi smo mladji malo od vas, ali ljetos kada smo isli do mora, ja sam joj dala 1/4 tabletice u caju, onaj Rodavan, ja ga isto godinama koristim,jer i sama imam problem
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 20.3.2012 14:41:06
megi
e hvala vam
Niki ljubi curicu
ma mi cesto se vozamo, a ide ljeto pa cemo jos cesce samo da nismo kuci a nju ta vozna bas iscrpi, bude poslije blijeda ko krpa, drhti, ma bas mi je bude zao odoh koliko sutra u apoteku
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 23.3.2012 16:06:50
Vinetu
Trebam kćerkicu voditi u ponedjeljak na testiranje za salmonelu. Nije ništa hitno niti opasno. Neko dijete prije dvije sedmice u vrtiću navodno je dobilo, pa roditelji poslali inspekciju. Iako je sve uredu, djeca se moraju testirati. Zanima me kako se obavlja taj nalaz... putem stolice, urina, krvi... Zna li neko?
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 23.3.2012 18:36:20
Vinetu
IZVORNA PORUKA: Vinetu
Trebam kćerkicu voditi u ponedjeljak na testiranje za salmonelu. Nije ništa hitno niti opasno. Neko dijete prije dvije sedmice u vrtiću navodno je dobilo, pa roditelji poslali inspekciju. Iako je sve uredu, djeca se moraju testirati. Zanima me kako se obavlja taj nalaz... putem stolice, urina, krvi... Zna li neko?
Već sam saznala da se radi preko uzorka stolice. Eh, sad... malena nema svaki dan stolicu, otprilike svaki drugi dan u poslijepodnevnim časovima, kad dođe iz vrtića. Zvala sam DZ i rekli su mi da moram donijeti svjež uzorak najkasnije do 12h, što znači da uzorak ne smije prenoćiti. Šta da radim???
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 23.3.2012 19:33:11
mama75
Vinetu ja znam da onaj uzorak stolice koji se testira na parazite smije prenociti ali na hladnom ( u frizideru npr ). E mozda za to specificno testiranje na salmonelu mora biti svjez. Jedino ti preostaje da cekas neku jutranju stolicu. Ne znam koliko ti je dijete. Ako jos kaki u pelenu to ti ne bi trebao biti problem. Odvedes ga u vrtic ili kod nekoga i zamolis da kada kaki uzme mali uzorak u onu bocicu. I onda da te zovu da odneses. Ili pokusaj sutra ujutro nekako da to obavis i odneses dole na Ilidzu (rade do 11h).
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 23.3.2012 20:44:42
Vinetu
Ma kakvi da čekam jutarnju stolicu... to bi moglo potrajati i godinama... Malena ima tri godine i taman smo se riješili dnevne pelene. Ona se u vrtiću stidi kakiti pa zato čeka da dođe kući i to obavi između 5 i 6h... a i to svaki drugi dan. Bila sam sad u apoteci i posavjetovala se. I oni misle da bi se moglo pohraniti u frižider, ali su me uputili da zovnem Higijensko-epidemiološku službu u Domu zdravlja Ilidža (gdje pripadamo) i da tamo iz prve ruke dobijem informacije.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 23.3.2012 21:02:01
felix
mi hb nismo bolesni al , ja neznam dje da pitam na kojoj temi advekatno da bi dobila odg . vezano za ovo . Moje djete ima ruznu naviku dernjaveeeeeeeeeeeeee vriskeeeeee sto me naprosto izludjuje . Neznam koji mu je klinac vise kak da to mu izbijem iz navike ajmo rec . Primjer on se igra il neznam sta vice me mama dodji amo, reko et me mama pere sudje (zadesi se da nesto radim ) .On opet mamaaaaaaa dere se vristiiiiii reko ne vristi et me vidis me nisam na kraj svjeta da me ne vidis, Onda trce ko muha bez glave i vristi iz cista mira ode na kraj stubista vice sveki dadaaaaaaaaaaa dozove je ona se javi on se nadere hahahhahahah vrisne (zna da ona to ne voli isto da ga opominje ) kao da namjerno radi i pobjeze . Kad smo van , baca kamencice ja vicem ne A. udariceš se ne smiješ to raditi ne valja on mi se u brk nadereeeeeeeeeeeeee vrisne . Ja sam luda iz cista mira se dereeeeeeeee vristiiiiiiiiiiiiiiiiii ko blesav Jel ovo faza il, sta vec ocel proci ovo dernjava Probala sam na sve moguce nacine da ga opomenem da to ne valja i puc, i rijecima al ne pije vode nijedno ...... Poslusa malo za sat ko da sam zidovima pricala . Imal još neko ovako sl. da mu se djete ponaša il se samo mi deremo tj.vristi iz bezzzz rezloga iz cista mira . Il kad mu nešto nije po volji .? .
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 23.3.2012 21:19:27
felix
uh nadam se da je faza majkemi Bog da me oprosti jedva cekam da zaspi samo da usta zatvori brblja kao da je jeo sto se kaze iz "ciganske torbe" al sve to kroz dernjavu . Neznam kak ga presvucem , kod njega nema ništa polako smireno sve nešto vrcavo , skoro pempu presvukla on fol nesto nabraja pjeva na svom jeziku na sav glas i + sa dernjavom na kraju HAHHAHAH bas mi ponekad trebaju cepici za uši
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 24.3.2012 6:45:01
Vinetu
Felix, pade mi nešto na um... ne znam jesi li pokušala i da li uopće djeluje (na moje učenike djeluje 100% kad se raspričaju neposredno prije početka časa) - kad on tako vrišti, umjesto da se ti nerviraš, pokušaj da šapćeš, da mu veoma tiho govoriš da to ne valja... ili bilo šta drugo... recimo da mu kažeš da ti moraš tiho pričati jer te boli grlo zato što si galamila... možda ne bi bilo loše da nagovoriš sve ukućane da tako govore!
Moja je curica bila promukla od prehlade i ja je tako nagovorim da počne šaptati... ahhhh meraka!!! Cijeli dan je šaptala!!! Njeno grlo se oporavilo, a ja uživala u tišini!!!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 24.3.2012 6:54:01
ElmaB
IZVORNA PORUKA: felix
mi hb nismo bolesni al , ja neznam dje da pitam na kojoj temi advekatno da bi dobila odg . vezano za ovo . Moje djete ima ruznu naviku dernjaveeeeeeeeeeeeee vriskeeeeee sto me naprosto izludjuje . Neznam koji mu je klinac vise kak da to mu izbijem iz navike ajmo rec . Primjer on se igra il neznam sta vice me mama dodji amo, reko et me mama pere sudje (zadesi se da nesto radim ) .On opet mamaaaaaaa dere se vristiiiiii reko ne vristi et me vidis me nisam na kraj svjeta da me ne vidis, Onda trce ko muha bez glave i vristi iz cista mira ode na kraj stubista vice sveki dadaaaaaaaaaaa dozove je ona se javi on se nadere hahahhahahah vrisne (zna da ona to ne voli isto da ga opominje ) kao da namjerno radi i pobjeze . Kad smo van , baca kamencice ja vicem ne A. udariceš se ne smiješ to raditi ne valja on mi se u brk nadereeeeeeeeeeeeee vrisne . Ja sam luda iz cista mira se dereeeeeeeee vristiiiiiiiiiiiiiiiiii ko blesav Jel ovo faza il, sta vec ocel proci ovo dernjava Probala sam na sve moguce nacine da ga opomenem da to ne valja i puc, i rijecima al ne pije vode nijedno ...... Poslusa malo za sat ko da sam zidovima pricala . Imal još neko ovako sl. da mu se djete ponaša il se samo mi deremo tj.vristi iz bezzzz rezloga iz cista mira . Il kad mu nešto nije po volji .? .
Felix, u pitanju je faza i kako ja volim reći, ifrizluk. Ja sam tri puta prošla kroz te faze i ignorisala sam. Jer kada ti galamišna njega on će još više. Ako pokuašš da ga smiriš, on ide u kontru, tako su radili moji. E ja onda kažem, hajd probaj glasnije, i okrenem glavu. I vjeruj mi nakon nekoliko dana, prestalo!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 24.3.2012 14:36:59
škorpija
baš smo mia i janedavno o tome raspravljali, nigej ,baš nigdje ne piše da ne smije kad dijete ima temperaturu, to je valjda neko usmeno predanje, od onoga da se ne smije svinjska mast mazati ili guščja, pa valjda ne smije ni ta
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 24.3.2012 14:47:01
hampsi
iskreno nije imala kad sam namazala, mozda 36,7 ali sad mjerim 38,4. Ne znam da nisam ja nesto pogorsala sa balzamom Nema mi druge nego to pokusati sto prije ukloniti s koze. Hvala vam skorpijo, tek sad vidim da si se javila, ma negdje am davno citala da je Apotekarka nekome pisala da smije ali znas kad si totalno nesiguran. Znam i ja da te masti ne smiju kad je temp prisutna ali na ovom bas nista ne pise. Evo se ubih tragajuci i nista
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 24.3.2012 15:02:53
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: ElmaB
IZVORNA PORUKA: felix
Felix, u pitanju je faza i kako ja volim reći, ifrizluk. Ja sam tri puta prošla kroz te faze i ignorisala sam. Jer kada ti galamišna njega on će još više. Ako pokuašš da ga smiriš, on ide u kontru, tako su radili moji. E ja onda kažem, hajd probaj glasnije, i okrenem glavu. I vjeruj mi nakon nekoliko dana, prestalo!
Bas ovakve stvari treba ignorirati. To je najbolja taktika! Niti objasnjavanje, niti pokusaji da je smirim ne funkcioniraju nikako. Treba bas ignorirati i ne obracati paznju