|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  343 344 [345] 346 347   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
17.3.2012 10:23:34   
sweet insanity
Kad razmisljam o broju obroka jedne devetomjesecne bebe ili bebe do godinu dana, stalno nailazim na razlicita misljenja.
Negdje vidim kako nutricionisti kazu da beba do godinu dana treba da ima 3 obroka i 2 uzine gdje vocna kaša spada u uzinu a ne u obrok. Kad idem sa tog gledista onda ne znam kad da Neli uvedem drugi dorucak. Ona sad doji po volji i ima vocnu kasicu kad ustane sto je obicno oko 10-11, nekad i radnije, doji pa onda povrce koje slabo jede pa nakon njega podoji i opet doji pa pred spavanje ona kasiva iz kutije koja u sebi ima AD i pravi se sa vodom i opet podoj jer ona ne zna zaspat bez sike( ako neko ima kakav prijedlog za ovo-bujrum!)

Eh sad po tom ja bi trebala uvest dorucak pa da izmedju rucka i dojenja dam voce-nista ne kontam user posted image Nit znam sta bih joj dala za taj dorucak nit znam dal trebam ili ne trebam i da za sad ostavimo ovako: voce, povrce,jaja,meso, mlijecno zitna i dojenje na zahtjev.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8601
17.3.2012 11:31:58   
animagical
sweet koliko sam cula, neke bebe doruckuju hljeb i sirni namaz, ili jaje s pavlakom i sl....

jedan jaako ukusan receptic, ja sve jedem sto ostane iza Auser posted image skuhala sam suhe smokve i saku grozdjica, u malo vode,samo jedan prst iznad voca, dok nije prokuhalo i nabubrilo...kad se ohladi izblendala sam kuhano voce s vodom u kojoj se kuhalo i s jednom svjezom kruskom, da ne bude preslatko, jer je dosta slatko kad se kuha u malo vode... i dodala sam kasiku 3korn zitarica,jer ih u sve dodajem...za prste polizati i zeljezo popravitiuser posted image

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 8602
17.3.2012 12:00:29   
bambi7
kod nas je dorucak neki sirni namaz ili jaja, mada varira, zavisi sta mi jedemo za dorucak pa i nju uklapam u to da ne pravim baska, pa vocna kasica, pa podoj pred spavanje. Kad ustane dobije povrce na mesnoj vodi i usitnjeno meso, nakon toga obicno rendana jabuka ili kompot. dva-tri sata pred spavanje smaze keksolino ili griz (u griz uglavnom ubacim neku vocku zavisi sta imam u kuci) i dojenje pred spavanje.
nekad joj dam kiflu ili plazmu da gricka...cajeve smo skroz izbacili, sok samo svjeze sijedjen, mlijeko iz tetrapaka u linu ili grizu, voda po potrebi, al uglavnom pomalo samo posle obroka da zalije... eheto:)

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 8603
17.3.2012 12:05:16   
animagical
moje dijete ne prihvata nikakvu tecnost osim sike...nije problem,osim kad sam na faxuuser posted image ja odem i sve kontam,kako ce on jadan zedan....nece ni vodu,ni sok,ni jogurt,ni caj, sve smo probali..i iz kasike, i flasice, i s vecom rupom, pa i iz soljice... ja izdajam preko noci pa mu ostavim nekih 60ml da popije i to hoce iz bilo koje ambalaze sada, ali kako mi izdajanje lose ide, bas se napatim i slabo naspavam, jer se i on budi x puta...

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 8604
17.3.2012 12:16:13   
Amam
Moj E isto jede voce za dorucak,ponekad u njeg dodam 1-2 kasike jogurta,ali to zavisi od njegovog raspolouzenja,jer ponekad odbije pojesti ako je s jogurtom,ili dodam zitarice ili to bude gotova kasica sa zitaricama,ugl to je dorucak.( oko 10 h).Samo ponekad je za dorucak hljeb s pekmezom ili eventualno jaje koje odbija user posted image
Oko 13 h ide spavti i tad malo doji,dok se ne uspava(ne znam drugacije zaspati)

Rucak povrtni s mesom je oko 14-15h
i onda opet spavanje+dojenje oko 17h

Oko 18-19h ima opet obrok(sad ovisi sta je jeo za dorucak da li slani ili vocni).

I spavanjac oko 21 i 30h +"pravo" dojenje.
Izmedju obroka,zna grickati jabuku,plazmu,hljeb ili poneki stapic.
Ja ne pratim puno niti nutricioniste niti tablice,slusam moje dijete,(ok pratim oko alergenih namirnica)

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Neposredna veza do poruke: 8605
17.3.2012 12:49:00   
Skvo RR
animagical ni moj nece vodu, caj, sokic,,,poslije cvstog obroka utrpam mu na prevaru par kasikica vode...ja sam kupila onu aventovu magicnu casicu,,i zna malo iz nje povuci..mozda par gutljaja...vise kroz igru.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 8606
17.3.2012 13:24:41   
mala_sa
Moj A ima ovaj raspored i sad zasad nam je super:

budjenje u pola 9 i odmah 120ml AD

oko 11h dorucak: voce sa zitaricama, jogurt sa vocem i ziaricama, baby musli, cimbur, kriska sa namazom...itd

oko 14h neki lino ili neka kasica sa mlijekom

oko 18h povrce sa mesom i supica

oko 20h malo griza sa grozdzicama ili hurmom

oko 24h flasica AD od 240ml

vodu pije stalno i otprilike 200ml dnevno

< Poruku je uredio mala_sa -- 17.3.2012 13:25:49 >

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8607
17.3.2012 13:28:02   
animagical
mala, hajd mi molim te reci taj baby musli, u kom obliku dodje, tj je li krupan kao za odrasle ili je u pahuljama, i s cime ga pravis, je li s mlijekom ili vodom? reko, da kupim pa dodajem s vocem?

mi sada vec imamo dva obroka, ujutru je budjenje i podoj oko 8, dorucak u 10-voce i zitarice, zatim ne znam ni ja koliko podoja do rucka koji je u 4, i tada ide povrce i zitarice s mesnom vodom ili bijelim mesom...do spavanja ide opet nekoliko dojenja...

< Poruku je uredio animagical -- 17.3.2012 13:29:02 >

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 8608
17.3.2012 13:50:30   
Skvo RR
a sto pojacavas povrtni obrok sa zitaricama, ako ima i meso...? Ja do sada nisam to radila...ja stavim recimo onu baby tjesteninu...

Neposredna veza do poruke: 8609
17.3.2012 13:52:44   
mala_sa
Joj evo pokusavala sam postaviti sliku al nesto nece.
Uglavnom proizvodi ga Alnatura i na kutiji pise Baby - Musli, nacrtane su jabuka, banana i zitarice. Sve je samljeveno i vide se bas komadici suhog voca, ali bebe sasvim normalno mogu progutati. Priprema se sa mlijekom, ali ti A mozes napraviti sa jogurtom.
Ja stavim npr pola kruske + ovaj musli i bude super dorucak.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

Neposredna veza do poruke: 8610
17.3.2012 14:02:40   
animagical

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

a sto pojacavas povrtni obrok sa zitaricama, ako ima i meso...? Ja do sada nisam to radila...ja stavim recimo onu baby tjesteninu...

pa ja mesa stavim samo mrvu piletine ili puretine, teletinu npr jos ne jede,umjesto nje stavim mesnu vodu...a i nizak mu hgb pa reko treba mu?
hvala mala, bas cu kupiti, svidja mi se!

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8611
17.3.2012 14:05:55   
Skvo RR
ja stavim oko dvije kasike supene sitno isjeckane piletine i sa povrcem u blender sa tri kockice pilece vode...nisam ni ja jos uvela teletinu...kada napuni 7 punih...onda cu mu prvo davati vodicu, da nauci stomacic..ipak je teleca vodica masnija.

Neposredna veza do poruke: 8612
18.3.2012 1:03:34   
sporty mamaa
E ovako da pitam nesto ako smijemuser posted image  Negdje sam procitala da bi dojenim bebama trebalo uvesti gluten vec sa 6 mjeseci( da je to idealno vrijeme jer je dojenje najintenzivnije), pa me sad zanim je li to istina. I sto da joj dadnem sa glutenom? Nema zube pa ne mogu koricu kruhauser posted image user posted image  Griz ili?? A griz se pravi sa mlijekomuser posted image

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 18.3.2012 1:04:24 >

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8613
18.3.2012 8:27:22   
zumbulcica

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

E ovako da pitam nesto ako smijemuser posted image  Negdje sam procitala da bi dojenim bebama trebalo uvesti gluten vec sa 6 mjeseci( da je to idealno vrijeme jer je dojenje najintenzivnije), pa me sad zanim je li to istina. I sto da joj dadnem sa glutenom? Nema zube pa ne mogu koricu kruhauser posted image user posted image  Griz ili?? A griz se pravi sa mlijekomuser posted image

Ja sam gluten uvela u neznanjuuser posted image .Uzela sam Hipp kasicu sa keksom, one u crnoj teglici, fol za laku noc.Tek kad je beba porucala skontam da je jela keks a da skoro svaki keks sadrzi u sebi gluten.A onda saznam da je ona davno prije toga probala gluten tako sto joj je dedo dao ,,mrvicu hljeba,,user posted image

sunce mamino,21.08.2011.

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 8614
18.3.2012 8:30:51   
zumbulcica

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Meni je dr. rekla da u svaki povrtni obrok dodam zitarice ili tjesteninu.Koja vam je to baby tjestenina?

sunce mamino,21.08.2011.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8615
18.3.2012 9:22:49   
Skvo RR
anellini pise na kutiji...ima neki kao vilenjak na njoj..kupila u DM.

(odgovor članu zumbulcica)
Neposredna veza do poruke: 8616
18.3.2012 9:37:20   
vjestica

ja sam griz pravila s vodom u prvoj godini života, jer je rperano bilo za kravlje mlijeko, a grehota mi dojenoj bebi davati AD u bilo kom obliku
isto tako sam joj pravila one lino proizvode sa vodom

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

Neposredna veza do poruke: 8617
18.3.2012 9:38:27   
vjestica
mada sam ja gluten uvela malo kasnije, dojenje je nama uvijek bilo intenzivno user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 8618
18.3.2012 14:43:02   
sporty mamaa
Ja izgleda ovom svom djetetu necu davati nista osim dojenja. danas skontam da sam joj zaboravila kupit obrokuser posted image user posted image  Ko kad stalno dojimo, jos kontam ajd kupit cu joj uz jabuku, krusku ili rizu da probamo, a kad sam dosla kuci skontala da sam zaboravilauser posted image user posted image  Valja mi sad opet u prodavnicu. Ma malo mi sad nezgodno, sutra pocinjem stazirat u bolnici, pa ce se muz i svekrva morati boriti s nadohranom. Kontam sta da joj napravim i ostavim u frizideru, jer ko ce se pouzdat u muza da ce on to dobro napravit. Pa ako ko ima prijedloga sta bi mogla ostavit u frizideru za dan poslije zahvaljujem se unaprijed.user posted image  Srecom, imam zamrznutog mlijeka, al opet bih da joj pomalo dajem i drugu hranuuser posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 8619
18.3.2012 14:54:41   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: animagical

sweet koliko sam cula, neke bebe doruckuju hljeb i sirni namaz, ili jaje s pavlakom i sl....

jedan jaako ukusan receptic, ja sve jedem sto ostane iza Auser posted image skuhala sam suhe smokve i saku grozdjica, u malo vode,samo jedan prst iznad voca, dok nije prokuhalo i nabubrilo...kad se ohladi izblendala sam kuhano voce s vodom u kojoj se kuhalo i s jednom svjezom kruskom, da ne bude preslatko, jer je dosta slatko kad se kuha u malo vode... i dodala sam kasiku 3korn zitarica,jer ih u sve dodajem...za prste polizati i zeljezo popravitiuser posted image

koliko smokavauser posted image  Nase bebe su samo par dana razlike, sad cu se vodit po tebiuser posted image

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 18.3.2012 15:01:20 >

Neposredna veza do poruke: 8620
18.3.2012 15:00:35   
sporty mamaa
Evo i od mene jedna kasica:
Staviti krompir i mrkvu da se kuhaju. Preliti 100 gr brokule sa kljucalom vodom i ostaviti nekoliko minuta da omeksa(Brokulu ne treba kuhati, jer na ovakav nacin se sacuva 75% C vitamina). Izgnjecite ili izblendajte povrce, a zatim dodajte 4 kasike mlijeka(svog ili AD), pa sve zajedno umutite. Dodajte 1 kasikicu maslaca ili maslinovog ulja. Pospite jelo sa malo narendanog trapista. Ovo mi je omiljeni recept ostao od starije djevojciceuser posted image

Neposredna veza do poruke: 8621
18.3.2012 15:29:48   
animagical
ako ste tek poceli s dohranom nemoj jos taj moj recept, da ne proba za jedan dan dvije nove stvari,puno joj je... ja stavila od oka, mozda tri smokve, suhe,oprane i saku grozdjica...

Neposredna veza do poruke: 8622
18.3.2012 15:31:07   
animagical
nego, sta si to ti po tickeru trudnauser posted image

Neposredna veza do poruke: 8623
19.3.2012 8:55:24   
palachinken

IZVORNA PORUKA: vjestica

ja sam griz pravila s vodom u prvoj godini života, jer je rperano bilo za kravlje mlijeko, a grehota mi dojenoj bebi davati AD u bilo kom obliku
isto tako sam joj pravila one lino proizvode sa vodom

Mi ne jedemo Line, ali griz uredno pravim s vodom i miješam sa voćem (tako smo probali gluten)

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 8624
20.3.2012 9:16:04   
sweet insanity
Ja se bas razmisljala da li da N stavim u obork tjestenine za suou i spagete i sl. al nemam pojma ima li il nema bjelanceta. Mada iskreno ne vidim neku razliku ako i bjelance proba sa nekih 10 mjeseci , a ne 12 no vidjet cemo, Ta Anelini tjestenina nije za bebe nego imaju cijelu liniju proizvoda bez glutena, od hljeba, čipsa,spageta,, stapica itd tako da ni za to ne znam za jaja pa nisam probala, a ne bjezim od glutena pa da bas nuzno to kupujem. Za sad u povrce i meso stavljam rizu ili palentu. Primjetila sma sto vise rize stavim to vise i pojede. Ali brate dragi brokulu ne zaobilazi, ne znam mozel se predoziratuser posted image
Ni ja N ne dajem Lina al cisto jer u frutolinu koji ide sa vodom ima narandza, a ovi idu sa mlijekom pa joj dam hipp fine apple il griz kukuruzni od humane i sl.
Ne znam zasto ad nesto lose o Linima cujem. Ne mojte mi reci da niste vi jele cokolino, ja ga brate uredno jedem od svojih 6 mjeseci i dan danas, a vjerujem i vecina vasuser posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 8625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  343 344 [345] 346 347   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  343 344 [345] 346 347   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *