Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2012 8:47:21
sweet insanity
Ja sam jucer N kuhala onu ABC obicnu tjesteninu za supu. Sve proslo OK pa kontam da onda i ne moram uzimati tu bezglutensku jer ionako vec jedemo gluten?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2012 22:24:45
Daja_sa
Mi smo uveli gluten sa 6,5 mjeseci... A ovu tjesteninu sto kupih u DM-u sam joj dala jer nema jaja...obicno ove druge u sastavu imaju jaje...i nije losa...barem se maloj guzi svidja...i nisam joj miksala vec joj samo ubacila u gotovu slanu kasicu ...nesto je kao zvakala
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2012 22:44:50
animagical
ja samo da konstatujem da moje dijete sve slabije jede, fino lijepo mi kaze pfffffff na kasiku, svu hranu puhne s nje, usta nece da otvori, kasikom samo ceska zube i otvori da udje vrh kasike,a sva hrana vani...lupi mi rukom po kasici, gura je...i jos se fino protegne roviti po majici, kao daj sike zenska glavo, ko ti trazi bananu... jedino sto ej danas cvrsto pojeo su mrve hljeba, na tacni od hranilice i to jer se sam hranio, hvatao ih prsticima i jeo...a ja kad mu dam to isto nece... fino je to i lijepo,ali sipak ce neku kolicinu unijeti tako sam jeduci...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2012 22:48:20
Daja_sa
IZVORNA PORUKA: animagical
ja samo da konstatujem da moje dijete sve slabije jede, fino lijepo mi kaze pfffffff na kasiku, svu hranu puhne s nje, usta nece da otvori, kasikom samo ceska zube i otvori da udje vrh kasike,a sva hrana vani...lupi mi rukom po kasici, gura je...i jos se fino protegne roviti po majici, kao daj sike zenska glavo, ko ti trazi bananu... jedino sto ej danas cvrsto pojeo su mrve hljeba, na tacni od hranilice i to jer se sam hranio, hvatao ih prsticima i jeo...a ja kad mu dam to isto nece... fino je to i lijepo,ali sipak ce neku kolicinu unijeti tako sam jeduci...
mozda zubici ... mi nemamo jos ni jedan...ma ni na mapi zubica...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2012 22:58:45
zumbulcica
IZVORNA PORUKA: Daja_sa
mozda zubici ... mi nemamo jos ni jedan...ma ni na mapi zubica...
i mi bez zuba .A bali prstcem cese desni cini mi se od rodjenja .Bila sam ubedjena da ce joj sa tri mj. iznici.
Animagical, citam neki dan,preporucuju da bebe pustamo da same rucaju, mozda mu je to neka trenutna furka.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2012 23:08:02
Daja_sa
Mi jedemo dok se gleda Baby TV...hipnotizirano gleda a ja sopam kasikom ...zasad tako funkcionisemo...a ko zna...mangupi su to mali...svaki dan novi folovi i nove faze...joj joj ...ja sve faze prolazim na kvadrat... ...jedne sa S a druge sa E...bas mi je onako veselo
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2012 23:13:36
zumbulcica
IZVORNA PORUKA: Daja_sa
Mi jedemo dok se gleda Baby TV...hipnotizirano gleda a ja sopam kasikom ...zasad tako funkcionisemo...a ko zna...mangupi su to mali...svaki dan novi folovi i nove faze...joj joj ...ja sve faze prolazim na kvadrat... ...jedne sa S a druge sa E...bas mi je onako veselo
moju TV ne zanima.Ona bi samo skitala,Bas mi fino pojede dok smo vani, cak i ono sto kod kuce nece ni da primirise.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2012 23:34:40
Daja_sa
pokusavam da nadjem...sa koliko se daje spinat i cvekla? ja na jednom forumu procitala da bebe sa 6 mjeseci mogu jesti i spinat i cveklu ...to mi nesto rano bas... I koje grozdjice dati bebi? ja koje god sam gledala pise da mogu sadzavati tragove kikirikija i ostale orasaste plodove? pa nisam pametna... Nekako mi sve jednolicno jede...pa da se sta novo ubaci u jelovnik...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.3.2012 8:50:44
palachinken
animagical, ako već hoće sam da jede, da mu skuhaš povrće i na komadiće, pa nek lovi. Moj voli one 4-korn krekere iz dm-a, one što bilderi jedu. Oni se fino tope, a on sav bitan sam jede.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.3.2012 10:45:06
sweet insanity
Daja_Sa, mi smo uveli spinat sa 9 mj zbog nitrata ali mnogi ga uvode ranije pa ti odluci :) A tjestenina ta, hmm na ovoj ABC pise samo semolina wheat T-400, water, salt-ne pisu jaja. Ja koliko sam skuzila na onoj koja je sa jajima da pise da je sa jajima
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.3.2012 22:38:59
Lavić
kod nas ista stvar bila prije 15-ak dana,tad su mu izasli zubici. Ja ga uopste nisam forsirala,davala sam mu ono sto znam da voli,dojila kad nece da jede i sve super! Sad nadoknadjuje propusteno,hehehe....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.3.2012 12:54:13
sweet insanity
Sta dajete djeci za veceru? Treba mi ideja. Mi smo do sad one kasice koje u sebi imaju AD i prave se sa vodom. Mejdutim kutja 6KM a ona je pjede za 3-4 dana. Pa se kontam d ali da pocnem Lino ili Nestle sa obicnim mlijekom pravit, pa nekad udrobit plazme i sl. Stvarno nemam ideja, a eto to bi kao trebao biti mlijecno zitni obrok. Da li nam je rano da oravimo hranu s aobicnim mlijekom? Dojimo jos uvijek. Eto raspalite sa prijedlozima pls
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.3.2012 22:29:49
animagical
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Sta dajete djeci za veceru? Treba mi ideja. Mi smo do sad one kasice koje u sebi imaju AD i prave se sa vodom. Mejdutim kutja 6KM a ona je pjede za 3-4 dana. Pa se kontam d ali da pocnem Lino ili Nestle sa obicnim mlijekom pravit, pa nekad udrobit plazme i sl. Stvarno nemam ideja, a eto to bi kao trebao biti mlijecno zitni obrok. Da li nam je rano da oravimo hranu s aobicnim mlijekom? Dojimo jos uvijek. Eto raspalite sa prijedlozima pls
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.3.2012 10:31:35
sweet insanity
Eh eto sinoc sam joj dala 8zitarica kakao sa tetrapakom i hB nista. Nije mi se dalo Lino jer ovaj kakao nema secera dodanog u sebi.Ja sve kontam kad prdne joj da nije od mlijeka Al eto imali smo 2 budjenja sto je relativno dobro, nema osipa tako da kontam da je ok proslo. I mi imamo malko jace od 9 i pol mjeseci pa kontam ajde nije prerano ,pogotov ako je dobro proslo. Sad cemo kombinovat nekad to nekad one koje u sebi imaju AD, cak sam joj razmisljala nekad napravit i sutlijas Slaba sam sa idejama totalno
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.3.2012 12:39:53
animagical
IZVORNA PORUKA: Lavić
kod nas ista stvar bila prije 15-ak dana,tad su mu izasli zubici. Ja ga uopste nisam forsirala,davala sam mu ono sto znam da voli,dojila kad nece da jede i sve super! Sad nadoknadjuje propusteno,hehehe....
osim donjih jedinica, drugi zubi ne izlaze... on sada jede naizmjenicno, jedan dan nece nisa, drugi dan pomete sve redom... nekada jednu namirnicu bas voli, drugi put to isto nece ni da pogleda..i tako... ma nije meni do kila, on je hB bas povelika beba, nego da mi je unosi vise zeljeza... mislim da se malo zarumenio, pa je valjda i to bolje
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.3.2012 16:05:08
Daja_sa
Nas dan izgleda ovako: 9h...150ml Aptamila 12h... Vocno zitni obrok (juce sam joj skuhala jabuku sa grozdjicama, izmiksala i dodala Millupine rizine pahuljice...)...nakon toga zalila vodom u kojoj se voce kuhalo 15h... 150ml Aptamila 17h...slani obrok ( probali smo piletinu i teletinu...od povrca brokula, karfiol, mrkva,krompir,blitva,buranija,grasak...juce sam u supici iskuhala paradajz i papriku uz persun i luk...) ... Izmedju 20h-20.30h 180 Aptamila i spavanjac ... Ovih dana joj planiram uvesti mladi sir...pavlaku...jogurt vec jedemo k'o veliki
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.3.2012 16:07:31
Amam
Joj moje dijete ovih dana bas slabo jede ,doduse prehladjen je. Sad je pojeo onu kasicu riza-breskva veliku,ja se bas obradovala,ali opet nije to neki obrok,slano pojede samo par zalogaja