|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  345 346 [347] 348 349   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
21.3.2012 15:14:13   
Daja_sa
danas sam je uzela pa cu joj skuhati u supici user posted image ....

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 8651
23.3.2012 8:47:21   
sweet insanity
Ja sam jucer N kuhala onu ABC obicnu tjesteninu za supu. Sve proslo OK pa kontam da onda i ne moram uzimati tu bezglutensku jer ionako vec jedemo gluten?

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8652
23.3.2012 22:24:45   
Daja_sa
Mi smo uveli gluten sa 6,5 mjeseci...
A ovu tjesteninu sto kupih u DM-u sam joj dala jer nema jaja...obicno ove druge u sastavu imaju jaje...i nije losa...barem se maloj guzi svidja...i nisam joj miksala vec joj samo ubacila u gotovu slanu kasicu user posted image ...nesto je kao zvakalauser posted image

Neposredna veza do poruke: 8653
23.3.2012 22:40:01   
zumbulcica

IZVORNA PORUKA: Daja_sa

I da vas pitam probah da nadjem 3 korn pahuljice u DM-u ali il sam corava ili smotana...ja ne nadjohuser posted image
Jesu one Alnaturine ili BabyLoveuser posted image

Baby Love,Ja ih danas uzela.

sunce mamino,21.08.2011.

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8654
23.3.2012 22:44:50   
animagical
ja samo da konstatujem da moje dijete sve slabije jede, fino lijepo mi kaze pfffffff na kasiku, svu hranu puhne s nje, usta nece da otvori, kasikom samo ceska zube i otvori da udje vrh kasike,a sva hrana vani...lupi mi rukom po kasici, gura je...i jos se fino protegne roviti po majici, kao daj sike zenska glavo, ko ti trazi bananu... jedino sto ej danas cvrsto pojeo su mrve hljeba, na tacni od hranilice i to jer se sam hranio, hvatao ih prsticima i jeo...a ja kad mu dam to isto nece... fino je to i lijepo,ali sipak ce neku kolicinu unijeti tako sam jeduci...

(odgovor članu zumbulcica)
Neposredna veza do poruke: 8655
23.3.2012 22:44:54   
Daja_sa
IZVORNA PORUKA: zumbulcica

I da vas pitam probah da nadjem 3 korn pahuljice u DM-u ali il sam corava ili smotana...ja ne nadjohuser posted image
Jesu one Alnaturine ili BabyLoveuser posted image

Baby Love,Ja ih danas uzela.

Hvala user posted image ...ja smota gledala na policama gdje su Alnaturini proizvodi...

< Poruku je uredio Daja_sa -- 23.3.2012 22:45:30 >

Neposredna veza do poruke: 8656
23.3.2012 22:48:20   
Daja_sa

IZVORNA PORUKA: animagical

ja samo da konstatujem da moje dijete sve slabije jede, fino lijepo mi kaze pfffffff na kasiku, svu hranu puhne s nje, usta nece da otvori, kasikom samo ceska zube i otvori da udje vrh kasike,a sva hrana vani...lupi mi rukom po kasici, gura je...i jos se fino protegne roviti po majici, kao daj sike zenska glavo, ko ti trazi bananu... jedino sto ej danas cvrsto pojeo su mrve hljeba, na tacni od hranilice i to jer se sam hranio, hvatao ih prsticima i jeo...a ja kad mu dam to isto nece... fino je to i lijepo,ali sipak ce neku kolicinu unijeti tako sam jeduci...

mozda zubiciuser posted image ...
mi nemamo jos ni jedan...ma ni na mapi zubica...

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 8657
23.3.2012 22:58:45   
zumbulcica

mozda zubiciuser posted image ...
mi nemamo jos ni jedan...ma ni na mapi zubica...

i mi bez zubauser posted image .A bali prstcem cese desni cini mi se od rodjenjauser posted image .Bila sam ubedjena da ce joj sa tri mj. iznici.

Animagical, citam neki dan,preporucuju da bebe pustamo da same rucaju, mozda mu je to neka trenutna furka.

sunce mamino,21.08.2011.

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8658
23.3.2012 22:59:00   
animagical
mozda zubi,mozda i zbog suneta,iako ga realno sad ne boli...nadam se da ce se projesti uskoro...

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8659
23.3.2012 23:03:06   
zumbulcica

mozda zubi,mozda i zbog suneta,iako ga realno sad ne boli...nadam se da ce se projesti uskoro...

Moja kad nece da ruca ja tanjir, nju u kolica i pred zgraduuser posted image mame koje ganjaju djecu sa kasikom su mi uvijek isle na zivce.

sunce mamino,21.08.2011.

Neposredna veza do poruke: 8660
23.3.2012 23:08:02   
Daja_sa
Mi jedemo dok se gleda Baby TV...hipnotizirano gleda a ja sopam kasikomuser posted image ...zasad tako funkcionisemo...a ko zna...mangupi su to mali...svaki dan novi folovi i nove faze...joj joj ...ja sve faze prolazim na kvadrat...user posted image user posted image ...jedne sa S a druge sa E...bas mi je onako veselouser posted image

Neposredna veza do poruke: 8661
23.3.2012 23:13:36   
zumbulcica

Mi jedemo dok se gleda Baby TV...hipnotizirano gleda a ja sopam kasikomuser posted image ...zasad tako funkcionisemo...a ko zna...mangupi su to mali...svaki dan novi folovi i nove faze...joj joj ...ja sve faze prolazim na kvadrat...user posted image user posted image ...jedne sa S a druge sa E...bas mi je onako veselouser posted image

user posted image
moju TV ne zanima.Ona bi samo skitala,Bas mi fino pojede dok smo vani, cak i ono sto kod kuce nece ni da primirise.

sunce mamino,21.08.2011.

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8662
23.3.2012 23:34:40   
Daja_sa
pokusavam da nadjem...sa koliko se daje spinat i cvekla?
ja na jednom forumu procitala da bebe sa 6 mjeseci mogu jesti i spinat i cvekluuser posted image ...to mi nesto rano bas...
I koje grozdjice dati bebi? ja koje god sam gledala pise da mogu sadzavati tragove kikirikija i ostale orasaste plodove? pa nisam pametna...
Nekako mi sve jednolicno jede...pa da se sta novo ubaci u jelovnik...user posted image

Neposredna veza do poruke: 8663
24.3.2012 8:50:44   
palachinken
animagical, ako već hoće sam da jede, da mu skuhaš povrće i na komadiće, pa nek lovi. Moj voli one 4-korn krekere iz dm-a, one što bilderi jedu. Oni se fino tope, a on sav bitan sam jede.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8664
24.3.2012 10:45:06   
sweet insanity
Daja_Sa, mi smo uveli spinat sa 9 mj zbog nitrata ali mnogi ga uvode ranije pa ti odluci :)
A tjestenina ta, hmm na ovoj ABC pise samo semolina wheat T-400, water, salt-ne pisu jaja. Ja koliko sam skuzila na onoj koja je sa jajima da pise da je sa jajimauser posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 8665
24.3.2012 11:16:14   
sweet insanity
Ispravka, nismo jos spinat nego smo blitvuuser posted image

Neposredna veza do poruke: 8666
25.3.2012 22:38:59   
Lavić

kod nas ista stvar bila prije 15-ak dana,tad su mu izasli zubici.
Ja ga uopste nisam forsirala,davala sam mu ono sto znam da voli,dojila kad nece da jede i sve super!
Sad nadoknadjuje propusteno,hehehe....

Lavić nam je stigao 1. augusta 2011. godine

Neposredna veza do poruke: 8667
26.3.2012 12:54:13   
sweet insanity
Sta dajete djeci za veceru? Treba mi ideja. Mi smo do sad one kasice koje u sebi imaju AD i prave se sa vodom. Mejdutim kutja 6KM a ona je pjede za 3-4 dana. Pa se kontam d ali da pocnem Lino ili Nestle sa obicnim mlijekom pravit, pa nekad udrobit plazme i sl. Stvarno nemam ideja, a eto to bi kao trebao biti mlijecno zitni obrok. Da li nam je rano da oravimo hranu s aobicnim mlijekom? Dojimo jos uvijek. Eto raspalite sa prijedlozima plsuser posted image

(odgovor članu Lavić)
Neposredna veza do poruke: 8668
26.3.2012 13:02:29   
bambi7
Mi jedemo line za veceru i za sad joj je najdrazi frutilino. Pravim sa obicnim mlijekom 3,2%mm. Ponekad i griz sa vocem ili sam.

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

Neposredna veza do poruke: 8669
26.3.2012 22:28:03   
mala_sa
Sweet ja sam sa 9,5mj pocela praviti obroke sa kravljim mlijekom. Nekad je to lino, nekad griz, nekad neke one zitarice i tako ukrug user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 8670
26.3.2012 22:29:49   
animagical

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Sta dajete djeci za veceru? Treba mi ideja. Mi smo do sad one kasice koje u sebi imaju AD i prave se sa vodom. Mejdutim kutja 6KM a ona je pjede za 3-4 dana. Pa se kontam d ali da pocnem Lino ili Nestle sa obicnim mlijekom pravit, pa nekad udrobit plazme i sl. Stvarno nemam ideja, a eto to bi kao trebao biti mlijecno zitni obrok. Da li nam je rano da oravimo hranu s aobicnim mlijekom? Dojimo jos uvijek. Eto raspalite sa prijedlozima plsuser posted image

predjes na babylove, one su ti jeftinijeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 8671
27.3.2012 10:31:35   
sweet insanity
Eh eto sinoc sam joj dala 8zitarica kakao sa tetrapakom i hB nista. Nije mi se dalo Lino jer ovaj kakao nema secera dodanog u sebi.Ja sve kontam kad prdne joj da nije od mlijekauser posted image Al eto imali smo 2 budjenja sto je relativno dobro, nema osipa tako da kontam da je ok proslo. I mi imamo malko jace od 9 i pol mjeseci pa kontam ajde nije prerano ,pogotov ako je dobro proslo. Sad cemo kombinovat nekad to nekad one koje u sebi imaju AD, cak sam joj razmisljala nekad napravit i sutlijasuser posted image Slaba sam sa idejama totalnouser posted image

Neposredna veza do poruke: 8672
27.3.2012 12:39:53   
animagical

IZVORNA PORUKA: Lavić

kod nas ista stvar bila prije 15-ak dana,tad su mu izasli zubici.
Ja ga uopste nisam forsirala,davala sam mu ono sto znam da voli,dojila kad nece da jede i sve super!
Sad nadoknadjuje propusteno,hehehe....

osim donjih jedinica, drugi zubi ne izlaze... on sada jede naizmjenicno, jedan dan nece nisa, drugi dan pomete sve redom... nekada jednu namirnicu bas voli, drugi put to isto nece ni da pogleda..i tako... ma nije meni do kila, on je hB bas povelika beba, nego da mi je unosi vise zeljeza... mislim da se malo zarumenio, pa je valjda i to boljeuser posted image

(odgovor članu Lavić)
Neposredna veza do poruke: 8673
28.3.2012 16:05:08   
Daja_sa
Nas dan izgleda ovako:
9h...150ml Aptamila
12h... Vocno zitni obrok (juce sam joj skuhala jabuku sa grozdjicama, izmiksala i dodala Millupine rizine pahuljice...)...nakon toga zalila vodom u kojoj se voce kuhalouser posted image
15h... 150ml Aptamila
17h...slani obrok ( probali smo piletinu i teletinu...od povrca brokula, karfiol, mrkva,krompir,blitva,buranija,grasak...juce sam u supici iskuhala paradajz i papriku uz persun i luk...) ...
Izmedju 20h-20.30h 180 Aptamila i spavanjacuser posted image ...
Ovih dana joj planiram uvesti mladi sir...pavlaku...jogurt vec jedemo k'o veliki user posted image

Neposredna veza do poruke: 8674
28.3.2012 16:07:31   
Amam
Joj moje dijete ovih dana bas slabo jede user posted image ,doduse prehladjen je.
Sad je pojeo onu kasicu riza-breskva veliku,ja se bas obradovala,ali opet nije to neki obrok,slano pojede samo par zalogaja user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  345 346 [347] 348 349   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  345 346 [347] 348 349   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *