hatepsut
|
Sbsbs puna podrska tebi,citala sam sta si ti sve dozivjela..ali da ti neko odnese bebu,ti ne znas gdje je i moras traziti "vezu" da saznas gdje ti je beba..malo je to previse,uglavnom su se sve zenice osvrtale na taj dio.To da su nemarni na stranu,jesu. Candy,jaoo izvini ali oni takve najvise vole,znas ti onu narodnu "koga je se molit,nije ga se srdit".nego sabur,naci ce oni caku kako da te dovedu pred savrsen cin. recimo dodje zena dere se,vrsiti,skace ,neke cak i bjeze..pa svi imamo porodjane bolove..porodi se,ostave ranu da se ohladi i onda je siju,a ona nemocna.a oni je jos vise rasjekli nego sto je bilo potrebe. Druga situacija,rodi zena na CR,usla ko dama ,naravno predhodno platila doktoru jer ona ne moze prirodno rodit,valda je strah ili je nesto bolja od zena koje prirodno radjaju,naravno nakon CR zena ima bolove,zove ona sestre,boli je rez.sestra u spricu naspe vodu i napise "analgin",ova i dalje kuka kako ce voda djelovat,dodje doktor sestra objasni kako je vec dala analgin i jos masa stvari. Treba biti tolerantan,ima jako bezobraznih i zena,ali i doktora i sestara.I ne brinu se o samo jednoj zeni.naravno ne treba nikom sutiti,za svoja prava.a ne treba ni izmisljati toplu vodu i praviti se pametan. Poslusaj me,ona bolnica lici vise na "klaonicu".I da ne branim ja doktore gore je vrlo malo izuzetaka i ja cu im gore za neka 4mj.samo sam naucila dosta s prvog poroda,jer sam gore navedeno vidjela svojim ocima. Mala86,moju drugaricu je prije godinu porodila neka mlada doktorica,ova moja kaze da je divna,ali joj ne zna ime .e sad misljenja su uvijek podjeljena.
"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao" 11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot... 27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !
|