|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  103 104 [105] 106 107   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Inseminacija
9.2.2012 22:19:10   
hmela
cicka jel rada počela raditi,imal posla s obzirom na stanje i koja ti je poredu ins.hvala i sretno draga

Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi
da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim.
Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu -
naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.

(odgovor članu CICIKA MICIKA 74)
Neposredna veza do poruke: 2601
10.2.2012 10:09:01   
CICIKA MICIKA 74
Hmela ,Rada je pocela raditi ,a meni je ovo druga inseminacija ,prvu sam radila u aprilu prosle godine ,nije uspjela .

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 2602
10.2.2012 11:30:37   
patrizia
choirgirl nadam se da si danas vadila betu i da  se pravooooo uduplala.Javi nam se sa lijepim vijestima...

7 IUI ,1X beta 50-biokemijska trudnoča ,ostale bete 0

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464
STIGAO SAV MOJ SVIJET 31.12.2012.
HVALA TI BOŽE NA USLIŠENIM MOLITVAMA !!!

Neposredna veza do poruke: 2603
10.2.2012 11:36:12   
choirgirl
Draga CICIKA, nadam se da je uspjelo!! Ali bas me cudi da je tako bolna inesmiancija bila, ja svoje nisam ni osjetila.. izuzev ove zadnje... bilo je malo bolnije i doktorica mi je rekla da se grlic nije htio otvoriti, pa je ona morala malo da ga stimulise, odnosno bocka onim katetrom da se otvori, da moze da udje u matericu... bilo je bas neprijatno...pitala sam je sta je razlog tome, kaze eto to je nekad jednostavno tako...Javi nam rezultate, da bude user posted image ako Bog da.

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 2604
10.2.2012 11:42:14   
choirgirl
Patrizia draga, jesam jutros radila betu, evo cekam....sta ima kod tebe? Ti se spremas za VTO, jel tako?

(odgovor članu choirgirl)
Neposredna veza do poruke: 2605
10.2.2012 12:02:43   
CICIKA MICIKA 74
choigirl javim svakako ,al sad imam najtezi dio da cekam sve ove dane ,ja se previse ne nadam ,umorna sam od ove borbe ,al eto nikad se ne zna,spermiogram je odlican ,ja sam imala dobru stimulaciju,pa cemo vidjeti ABD.

Neposredna veza do poruke: 2606
10.2.2012 12:09:57   
irisss
cicika kavu si stimulaciju koristila, klomifen ili

Neposredna veza do poruke: 2607
10.2.2012 12:20:22   
choirgirl
Jeste, najteze su one 2 sedmice izmedju inseminacije i bete, pogotovo zadnjih par dana, nervoza se moze makazama rezati.. znam kako jeuser posted image ...super ako je odlican spermogram, to je u biti najvaznije za uspjeh inseminacije....

(odgovor članu irisss)
Neposredna veza do poruke: 2608
10.2.2012 13:05:28   
BENU

IZVORNA PORUKA: pikac

benu jel to bila prva inseminacija

jest,prva i uspješnouser posted image

beta 100
beta 901

(odgovor članu pikac)
Neposredna veza do poruke: 2609
10.2.2012 14:03:58   
choirgirl
Moja beta danas samo 336 user posted image user posted image user posted image
Nisam se smjela nadati, nikako...

(odgovor članu BENU)
Neposredna veza do poruke: 2610
10.2.2012 14:21:50   
CICIKA MICIKA 74
Iriss da ti odgovorim,koristila sam po 1 ampulu Merionala od 3 do 7 dana ciklusa ,pa Pregnil 5000,na 13dc.juce urio mi je inseminaciju.

Neposredna veza do poruke: 2611
10.2.2012 14:24:02   
CICIKA MICIKA 74
choigirl zasto suze ,nisam u toku zar to nije dobra beta

Neposredna veza do poruke: 2612
10.2.2012 14:38:35   
irisss
choi nije mi jasno, kolika ti je zadnja beta bila, nisi pisala od one prve. drži se draga biće aBd dobro, možda se samo sporije raste, i to je moguće

Neposredna veza do poruke: 2613
10.2.2012 14:39:02   
choirgirl
Imala sam 102 prosli petak, danas je vec 25 .dan od inseminacije, trebala je biti preko 1000...
ponedeljak opet kontrola, poslije ko zna sta, nadam se samo da nije vanmatericna..uglavnom nije dobro... bila sam se zanijela previse, nisam smjela, iako sam trudila da se drzim nogama na zemlji... nije bas lako kad nakon 3 godine ugledas taj plusic prvi put, ostati miran, htjela sam biti bar malo sretna, i eto bila sam, citavih 10 dana....user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 2614
10.2.2012 14:44:10   
BENU
choirgirl nemoj mila tako,možda još nije sve izgubljeno,jer beta raste jeste pomala ali ipak ti nije opala od prošlog petka,mila glavu gore biče sve ok vidječeš,kad ideš na ultrazvuk,nemoj se rastuživat,imaš li bolove,jer meni je dr rekla kad sam je zvala pošto mi je dr kod nas reko da je možda vanmaterična i kad sam je ja nazvala ona kaže ako imaš jake bolove u karlici onda postoji mogućnost vanmaterične,smiri se ja imam osječaj da je to sve ok,a gdje si ti radila inseminaciju

beta 100
beta 901

Neposredna veza do poruke: 2615
10.2.2012 14:54:58   
choirgirl
choirgirl nemoj mila tako,možda još nije sve izgubljeno,jer beta raste jeste pomala ali ipak ti nije opala od prošlog petka,mila glavu gore biče sve ok vidječeš,kad ideš na ultrazvuk,nemoj se rastuživat,imaš li bolove,jer meni je dr rekla kad sam je zvala pošto mi je dr kod nas reko da je možda vanmaterična i kad sam je ja nazvala ona kaže ako imaš jake bolove u karlici onda postoji mogućnost vanmaterične,smiri se ja imam osječaj da je to sve ok,a gdje si ti radila inseminaciju

hvala ti Benu, ali ja ne vjerujem vise da ce biti dobro, ispocetka je krenulo naopako sve....
nisu mi spominjali uzv, trebala sam u srijedu na uzv da je bio rezultat danas dobar, posto nije ne znam.. samo su mi rekli da ponovim betu u ponedeljak...ne znam vise nista , ocajna sam, jedino zelim kuci da se isplacem, a valja provesti jos 3 sata na poslu, ovako ko zombi...
pravo me je strah vanmatericne, ali nemam ja bolova nikakvih, pa valjda nije to u pitanju...

A sto su kod tebe posumnjali na vanmatericnu uopste Benu, iz kojeg razloga?

(odgovor članu BENU)
Neposredna veza do poruke: 2616
10.2.2012 14:56:50   
choirgirl
a ja sam tacno osjecala do srijede simptome trudnoce, i neku napetost u donjem dijelu stomaka, i glad., i promjene na dojkama... i onda je naglo sve to nestalo...

Neposredna veza do poruke: 2617
10.2.2012 14:57:05   
BENU
pa ovaj dr kod nas u kaknju nije vidio plod i kaže možda je vanmaterična,a bilo rano da se vidi plod,kad sam balički otišla ona vidjela plod,
kod koga si ti radila inseminaciju

beta 100
beta 901

Neposredna veza do poruke: 2618
10.2.2012 14:58:07   
choirgirl
ja zivim vani, nisam u BiH radila...

(odgovor članu BENU)
Neposredna veza do poruke: 2619
10.2.2012 15:17:43   
ivanai
choirgirl mila zao mi je zbog bete al jos uvjek nije sve izgubljeno. znam da je glupo reci ti nemoj da se brines sacekaj ponedeljak pa da vidis sta dalje al probaj zbog sebe da to vrijeme do ponedeljka preguras na sto laksi nacin.

Neposredna veza do poruke: 2620
10.2.2012 19:14:14   
CICIKA MICIKA 74
choigirl kako si mogla raditi inseminaciju negdje a da ti nisu provjerili prohodnost jajovoda draga ,i nek mi neko odgovori mogu li se prohodni jajovodi odjednom zacepiti,hvala.Nemoj se sekirati za betu ,narasce sigurno do ponedeljka.

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 2621
10.2.2012 21:07:07   
san4
Cicika,ja sam imala radnu laparoskopiju,a ujedno mi je uradena i prohodnost jajovoda,to je bio jmoj jedini jajovod,jer je drugi skinut zajedno sa jajnikom radi endometrioticne ciste.
Znaci,uraden je hsg prilikom laparoskopije i jajvod je bio prohodan!
Poslije par mjeseci,ja sam imala vanmatericnu trudnocu!user posted image
Tako,dovoljna je manja upalica da ostavi priraslice i to je to!

Neposredna veza do poruke: 2622
10.2.2012 21:17:18   
Pingvina
Choi, draga...ne vidjeh ranije.user posted image user posted image Znam da ti je tesko sigurno.I ne znam sta da kazem..ali ja mislim da ce morati uraditi ultrazvuk.Pa pravilno se beta duplala..znam...svi smo je racunali. Zaista nemam rijeci...Ali ne prestajem se nadati-za tebe, za sebe..za sve trudilice.
Ja jos nisam stigla do ljekara..A nemam bas neke simptome trudnoce..Necu ni da se trgam.Bice kako je Bog odredio, ja tu ne mogu nista napraviti.
Tebi saljem puno zagrljaja i pozitivnih misli.Cuvaj mi se.user posted image

Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada...
05.03.2012.:(((
Moje drugo proljece, moja utjeha...mislila sam nikad vise....11.3.2014. :)))

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 2623
10.2.2012 23:05:59   
CICIKA MICIKA 74
san 4 ,ja sam radila dijagnosticku laparaskopiju prije 2 god.i bili su mi prohoodni,dakako nista prije toga nismo ucinili dok nije receno tube uterine prohodne,al ima eto raznih dr.pa urade belaj nekome .Treba sve pretrage uraditi prije mpo mislim,ipak.A desava se eto vidis i da se zapusi opet ,ma nisam pametna,abd da nam svima uspije .

(odgovor članu Pingvina)
Neposredna veza do poruke: 2624
11.2.2012 9:52:51   
san4
Cicika,slazem se s tobom da treba sve poduzeti prije mpo postupaka,ali isto,to ne mora bit neka garancija,samo sto covjeku daje sigurnost i lakse ulazis u postupak kad znas da je sve ok.
Treba biti pozitivan,to je najvaznije.
U zivotu nista nije sigurno,pa kad bi covjek tako razmisljao,gdje bi zavrsio.
Samo hrabro!
Choi,user posted image jos se ne predaji,nemas bolove i ne krvaris,to je dobar znak!

Neposredna veza do poruke: 2625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  103 104 [105] 106 107   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  103 104 [105] 106 107   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *