|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  105 106 [107] 108 109   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Inseminacija
15.2.2012 17:20:57   
ledy blue
choi zao mi je user posted image nadam se da ce sve zavrsiti najbolje sto moze za tebe user posted image Budi jaka ...ne znam sta drugo da ti kazem...

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 2651
16.2.2012 19:35:01   
BENU
choir girl mila nemam riječi,uz tebe sam i da se sve završi onako kako je najbolje za tebeuser posted image

beta 100
beta 901

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 2652
20.2.2012 12:01:39   
patrizia
choi girl mila,sta se dešava?Milsimo na tebe

7 IUI ,1X beta 50-biokemijska trudnoča ,ostale bete 0

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464
STIGAO SAV MOJ SVIJET 31.12.2012.
HVALA TI BOŽE NA USLIŠENIM MOLITVAMA !!!

(odgovor članu BENU)
Neposredna veza do poruke: 2653
20.2.2012 15:39:00   
CICIKA MICIKA 74
Ja zene mislim da meni ni ova inseminacije,inace tek druga nije uspjela,i zanimljivo vise ne mogu ni da se sekiram ,mislim da cu ako user posted image dodje ,lijepo da odustanem od svega,da dusu odmorim malo.Danas mi je 24dc.i zapravo ne znam ni kad cu dobiti da li 22 .2. ili 24.2. Strasno me smara ovo pokusavanje bez rezultata .

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 2654
21.2.2012 11:18:57   
choirgirl
Drage moje, evo da vam javim, moja trudnoca je zavrsena, juce sam imala naglo i obilno krvarenje, taman prije no sto cu primiti injekciju methatrexata...Ne zna se je l bila vanmatericna ili samo plod nije bio uredu,.Sad moram cekati koji mjesec da mogu na IVF, zbog te injekcije, jer navodno moze ugroziti slijedeci plod-razara u potpunosti rezerve folne kiseline u organizmu.

Smijem se samoj sebi kako sam se bila rastrcala da bude IVF odmah nakon zadnje inseminacije, ma cinilo mi se bice smak svijeta ako budem morala cekati ma samo jedan ciklus... izganjala milion nalaza i papira i sve sto je bilo potrebno... Ali eto sad moram cekati maj.. smijesno... nista mi tu ne mozemo drage moje sve je ovo Bozija volja..mi smo samo mrve... Ja sam odlucila u ovoj pauzi da se malo sebi posvetim da se maksimalno pripremim za trudnocu tipa kondicija, da se koja kila skine, da odem s muzem na godisnji,
da malo odem do Bosne da vidim svoju porodicu prije no sto pocnu postupci, pravo sam ih pozeljela, od avgusta tj. od prve inseminacije nisam bila.. I onda u maju ponovo u istu bitku...nicega se ne plasim...plase me samo moje godine...

Zenice koje ste na inseminaciji, ne odustajte, ma koliko ova moja prica imala crn kraj ima u njoj i nesto pozitivno - ja sam uspjela zatrudniti inseminacijom sa samo 2.4 miliona spermatozoida.. Nije ispalo dobro, ko zna zasto.. moj muz ima uzasno los nalaz morfologije, i kazu da je kod lose morfologije vjerovatno ugrozen DNA i onih spermatozoida koji izgledaju normalno..u sustini za losu morfologiju inseminacija i nije neko rjesenje...A onda nisam ni ja vise najmladja, mozda nije bila jajna celija OK. Ali kako bilo, ja sam odlucila da ove svoje user posted image koje sam prvi put ugledala u ove 3 godine ipak smatram pomakom i uspjehom...
Vidjela sam ih, i bila trudna citavih 7 sedmica...

Ljubim vas sve i zelim vam puuuno srece drage hrabre zenice!
I hvala jos jednom na podrsci!

(odgovor članu CICIKA MICIKA 74)
Neposredna veza do poruke: 2655
21.2.2012 12:33:58   
AAvalon
choi mila user posted image user posted image user posted image zao mi je sto je sve tako ispalo. ali kao sto kazes, sve je Bozja volja, On odlucuje, nase je da vjerujemo da je to najbolje za nas... drago mi je da ne gubis barem vjeru... a beba ce doci aBd, eto i sad kad si se najmanje nadala, barem na kratko je jedna mala beba usla u tvoj zivot i pokazala ti da je moguce... posveti se sebi i svom muzu, odmori se... a onda u nove pobjede... pa ces aBd jednog dana gledati u bebu u svom narucju i sjetiti se ove koja ti je dala snagu, hrabrost i volju da ides dalje...

ne daj se
user posted image user posted image user posted image

Dum spiro spero

(odgovor članu choirgirl)
Neposredna veza do poruke: 2656
21.2.2012 13:24:32   
smarija
choi zao mi je sto se sve tako zavrsilo ali je dobro sto si pozitivna i sto razmisljas o novim postupcima,nisi dozvolila da te obeshrabri ovo jedno tuzno iskustvo

jedan savjet nakon metotrexata ne smijes zatrudniti najmanje 6 mjeseci meni su bar tako rekli,jer je to najmanji period koji je neophodan da se organizam iscisti ja sam poslije tih injekcija pila dosta cajeva za jetru i pila surutku jer je ona dobra za ciscenje organizma

< Poruku je uredio smarija -- 21.2.2012 13:26:35 >

Neposredna veza do poruke: 2657
21.2.2012 14:03:18   
BENU
choi mila žao mi je,ali ti si naša hrabrica,sad odmori od svega,a bičeš akobogda nagrađena za sve ovo što si prošlauser posted image

beta 100
beta 901

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 2658
21.2.2012 14:49:59   
choirgirl
smarija to mi je bas korisna informacija, e vidis i ja sam procitala da treba cekati najmanje 3-4 mjeseca, eto tebi su rekli cak 6 mjeseci
ali ovi moji doktori ne smatraju da treba cekati toliko, vec kazu treba samo cekati da spadne hcg na nulu i onda jos jedan ciklus, i oni bi meni odmah radili IVF...
ali to je neki drugaciji mentalitet od naseg, jednostavno njima je sve to OK..
mogla bih ja vama sad knjigu napisati o tim nekakvim razlikama, ja kad citam po forumu kakav je pristup kod nas, Bosna, Hrvatska, Srbija nije bitno, i ovdje samo se cudim kolike su to razlike...
ali o tome cu nekad na nekoj drugoj temi, da ne zachatavam sad ovdje...
htjeli su oni meni tu injekciju dati jos od proslog ponedeljka, a ja sam se toliko borila i govorim necu, mozda ce biti spontani, dajte mi vremena da vidimo, a svi se doktori bukvalno smiju sto se toliko opirem, kao nije to nista...
ja ne volim ni tabletu protiv bolova popiti kad me glava zaboli a taj metotrexat, to je bukvalno ubica...

tako da sam ja za sebe odlucila da cekam 3 mjeseca, bez obzira sto oni kazu da nema nikakve potrebe za tim;
cekala bih ja i 6 mjeseci, ali ja sam napunila 36 godina, jednostavno ne usudjujem se toliko dugu pauzu praviti

< Poruku je uredio choirgirl -- 21.2.2012 14:51:12 >

(odgovor članu BENU)
Neposredna veza do poruke: 2659
21.2.2012 14:55:31   
AMELIC
Choigirl, tako mi je žao što si morala proći kroz sve to...ali ti si hrabra ženica i dobro je što imaš već planove za IVF...od srce ti želim da naredni pokušaj završi sa urednom trudnoćom i mirisnim zamotuljkomuser posted image kao šlag na kraju...ti si to zaslužilauser posted image

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

Neposredna veza do poruke: 2660
21.2.2012 16:45:06   
AAvalon
choirgirl, ja koliko znam, ceka se da beta padne na nulu, pa se onda moraju uzimati vitamini sa folnom kiselinom (tipa Prenatal) tokom barem 2-3 ciklusa... nakon toga je valjda ok da se ponovo zatrudni, nakon sto se obnove zalihe folne kiseline...

sretnooooo

Dum spiro spero

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 2661
21.2.2012 17:25:07   
smarija
razumijem ja tebe ali doktore nikako,ja sam primila 5-6 tih inekcija zato sto je kod mene bila cervikalna trudnoca koja se morala unistiti na taj nacin
e sad vjerovatno znas da su to cistostatici i da se primjenjuju kod osoba oboljelih od tumora i ono najgore je bar su meni tako objasnli da on stetno utice na plod moze dovesti do anomalija razlicitog tipa i da je to razlog sto se treba praviti pauza od minimalno 6 mjeseci

sad je na tebi da odlucis bez obzira koliko godina imas raspitaj se dobro

Neposredna veza do poruke: 2662
21.2.2012 17:53:57   
mina minka
choi bas mi je zao zbog trudnoce... ti se mila odmori, pa aBd u maju u nove pobjede

Šansa se uvijek pojavljuje u najnepovoljnijem trenutku

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 2663
22.2.2012 13:52:39   
ivanai
choi zao mi je sto je sve tako ispalo probaj sad malo da se opustis i nakupis energije za IVF. pingvina kako si ti jesi isla na pregled ,nejavljas nam nista? pusa.

(odgovor članu mina minka)
Neposredna veza do poruke: 2664
23.2.2012 13:47:03   
Pingvina
Evo mene zenice...
Mah, nama trudilicama je propisan konstantni stres cini mi se.
Prvi pregled:Trudnoca manja nego bi trebala biti.Plod se jedva vidi.Radila betu-dosta visoka.
Drugi pregled:Mrvica porasla, ali srce ne kuca..Ponovo beta-porasla.
Poslije tog pregleda prokrvarim.Strogo mirovanje i dabroston 3x1.
Pregled danas ponovo:Konacno hvala dragom Bogu srce kuca.I dalje sam ostala na mirovanju..ali to mi je manje bitno...samo da mrvica bude ok.
Eto drage moje.Najiskrenije vam hvala sto ste pitale za mene i mislile na mene..Nadam se da ce vas aBd kad ugledate svoje user posted image user posted image zaobici svi moguci problemi.
Saljem svima veliki user posted image .
Curama koje su u postupku i koje cekaju da prokletnica ne dodje-drzim fige.

Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada...
05.03.2012.:(((
Moje drugo proljece, moja utjeha...mislila sam nikad vise....11.3.2014. :)))

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 2665
23.2.2012 14:05:00   
mo girl
pingvina nisam upratila gdje si radila inseminaciju

(odgovor članu Pingvina)
Neposredna veza do poruke: 2666
23.2.2012 14:26:44   
Pingvina
mo girl, ja sam trebala raditi inseminaciju kod dr Sarica u februaru..a u januaru mi okasni user posted image ..i eto ugledam taj dugo iscekivani user posted image user posted image .
Tako da sam upoznala i ove divne zenice tu..i puno od njih naucila..ali eto Bog dade pa mi nije trebalo.Mada, sve je jos na dugom stapu.
Ti se spremas za insem???

Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada...

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2667
23.2.2012 22:38:33   
mo girl
ma znam da si govorila da ce s ici pa da vidim gdje si bila.ma ja sam se mislila gdje da krenem i odlucili smo se za split i sutra cu zvati da se narucim jer mi je i zelja bila ici dole a i nas doktor nam je preporucio split pa vidicemo.joj bas si me ugodno iznenadila super pa ti je uspjelo blago tebi

(odgovor članu Pingvina)
Neposredna veza do poruke: 2668
26.2.2012 22:41:39   
hmela
zdravo,mozes li mi rec jel u pitanju klinika cito u splitu i koji ti je dr.to preporucio molim te bila bi ti zahvalna,kao i to jesil se cula i sta su ti rekli,kakvo je stanje i ostalo,hvala i sretno.
Usput sutra je moja 3insem.nadam se i posljednja abd,pa vam se javnem

Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi
da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim.
Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu -
naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2669
26.2.2012 23:38:33   
CICIKA MICIKA 74
Sretno hmela,nadam se da ce biti treca sreca user posted image

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 2670
27.2.2012 22:03:03   
mina minka
moja prva iui uz femaru je uspjasnauser posted image user posted image user posted image

Šansa se uvijek pojavljuje u najnepovoljnijem trenutku

(odgovor članu CICIKA MICIKA 74)
Neposredna veza do poruke: 2671
27.2.2012 22:39:36   
Pingvina

IZVORNA PORUKA: mina minka

moja prva iui uz femaru je uspjasnauser posted image user posted image user posted image

Ja cu i ovdje da se rasplesem za srecu aBd user posted image user posted image user posted image !!!Cestitke od srca!!!ABd da se ovakav tempo i nastavi..

(odgovor članu mina minka)
Neposredna veza do poruke: 2672
28.2.2012 7:56:39   
hmela
Čestitam od srca sve naj naj naj supeeeeeeer.
Usput di si radila nisam u toku bila ???user posted image

(odgovor članu Pingvina)
Neposredna veza do poruke: 2673
28.2.2012 12:09:57   
ivanai
mina minka cestitke od srcauser posted image . nazalost moja treca nije uspjela user posted image radila test negativan. sad cekam da dobijem pa polako pocinjem sa pripremama za vantjelesnu.

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 2674
28.2.2012 14:37:01   
hmela
odakle si i di ces raditi?Zao mi je sto nije uspjela

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 2675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  105 106 [107] 108 109   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  105 106 [107] 108 109   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *