Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 5.2.2012 15:34:12
Medić*
IZVORNA PORUKA: škorpija
a kolkiko je fatih iamo šavova, nama je dr rekao da vadimo u domu zdravlja konce, ma ok je on bio, samo je rana bila grozna, uhh čini mi se da sam kost vidjela, sad ne znam hoće li ga boliti kad se ohladi, smijem li mu dati protiv boliva nešto, trebam li posipati bivacinom, dr je rekao da ništa ne stavljamo
Meni su rekli da mogu dati paracetamol da ublazi bolove, on se porezao na keramicku zdjelu izmedju dva prsta, jako ruzno mjesto, bil je grozno, oziljka katastrofa, za srecu nije bilo tijela stranog unutra. Konaca je imao 4, nismo nicim mazali, bio je zavoj samo preko, nista mu nismo dirali, za 7 dana otisli na kontrolu i skinuli mi konce. Mozes dati paracetamol slobodno, ali nece ga to boljeti nista vjeruj mi, samo ce mu smetati i ciniti ga nervoznim.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 5.2.2012 15:42:18
teacher75
IZVORNA PORUKA: škorpija
Ajdin se maloprije okliznuo na stepenicama i razbio čelo, nije se onesvijestio, u hitnoj su mu sašili i stavili dva konca, ima li ko kakav savjet, trebam li se bojati potresa mozga, ima li neka krema za sprečavanje ožiljka ili barem da se manje vidi, vadimo konce za sedam dana , boli li to, gdje to radimo jel na dječijem, kod našeg pedijatra ili negdje drugo
a jooooj, bas i je zao zelim vam brz oporavak
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 5.2.2012 17:08:18
M kao Mama
Joj, draga škorpijo, mogu misliti, e na žalost i ovo smo prošli dva puta u 17 dana, nama je dedo kupio neku kremu protiv ožiljaka, ali bogami vide se, a za ovaj jomelop sam čula, to ti radi Šaljići iz Berana, ima u svakoj apteci 12 KM,
Daj mu slobodno kašiku paracetamola i velčeras da zaspe, i postoji mogućnost da ga rana svrbi, ali ne diraj te, mi smo išli svaki drugi dan na previjanje u hitnu
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 5.2.2012 19:24:19
škorpija
evo on se probudio, jeo je, igra se normalno, veseo, ništa ga ne boli koliko možemo primjetiti, samo prepričava kako je plakao kad ga je dr, pregledao (šio), nadam se da neće velik ožiljak ostati, mazat ćemo melemom, sad sam gledala jomelop e na netu i sjećam ga se od prije rata, tata ga dobio poslije neke operacije da maže ožiljak
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 5.2.2012 19:31:50
Leena
joj, škorpijo . Nadam se da ga ne boli puno... Ako ce te utjesiti, i meni su sili glavu sa 2 godine, pala sa bicikla... Nista mi ne fali, barem ja tako mislim Ljubi nam momka puno i nadam se da se uskoro vidimo!
i da, evo mm prica sa tm, imamo mi onu lampu zepter od koje nestaju oziljci mlađi od 5 godina, pa bujrum
< Poruku je uredio Leena -- 5.2.2012 19:32:42 >
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 5.2.2012 19:33:18
Visnja RR
skorpijo jomelopE je godinama poznat melem... mnoge zene sa RR a i inace koristile za uklanjanje oziljka od carsko reza... jako brzo nestaje oziljak... dobro je da je malo pile sad ok
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 5.2.2012 20:13:15
škorpija
čuuj lena ti sa 2 godine znala voziti biciklo, svaka čast , doci cemo na tretman čim konce skinemo , ma hvala bogu, da nije šta gore, ovo se sve podrazumijeva u rok roditeljske službe, samo me brine eto ožiljak, moja seka je u njegovom godinama isto pala, i ružan ožiljak joj je ostao, a što je najgore kako je rasla, spuštao joj se sa čela prema nosu i sad joj je na nosu tačno između očiju, ali eto on je dječak, ožiljak čak može biti i muževan
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 5.2.2012 22:29:16
Leena
čuuj lena ti sa 2 godine znala voziti biciklo, svaka čast ,
pa ono na tri tocka, samo ti zezaj
u pravu si, na muskarcima to bolje izgleda. Meni se taj od bicikla ne vidi, ispod kose je i mali, ali sam zato napravila drugi sa 8 godina igrajuci fudbala sa djecacima, e taj je iznad obrve i vrlo je muzevan
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 5.2.2012 22:43:17
ziki
Uh skorpijo, jesi se nasekirala, bas mi zao. Drago mi je da ga sad ne boli. Jomelop je super, ja sam se sa 9 god opekla po licu i ruci, jomelop me spasao(tad nije bio brendiran nego u bocicama od nekih sampona ), po licu ni jednog oziljka nemam, po ruci ima al tu se tkivo bilo ugljenisalo.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 5.2.2012 22:46:31
taurus
za stare ožiljke teško da može pomoći, jer su dublji slojevi kože već zarasli i "sastavljeni" su i nemoguće ih je naknadno korigovati jedino površinski mazanjem starog ožiljka koža postaje elastičnija, ali neke korekcije sa jomelopom E naknadno nisu moguće
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 5.2.2012 22:47:08
dinaa
Moj sin je tako pao kad mu je bilo 5 godina imao je tri konca i sad ima skroz mali oziljak jedva primjetan. Ma sreca nek nije nesto gore a oziljak ce valjda nestati a ako i ostane mali pa nek im to bude uspomena na djetinjstvo(sala)
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 5.2.2012 22:54:42
D_K
IZVORNA PORUKA: taurus
za stare ožiljke teško da može pomoći, jer su dublji slojevi kože već zarasli i "sastavljeni" su i nemoguće ih je naknadno korigovati jedino površinski mazanjem starog ožiljka koža postaje elastičnija, ali neke korekcije sa jomelopom E naknadno nisu moguće
hvala.. c urici je oziljak vec lijepo izblijedio i na takvom je mjestu da je tesko vidljiv.. pitala sam zbog oziljka od CR
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 5.2.2012 23:31:25
Medić*
Ja imam veci oziljak na celu, kao mala ( 6 god ) Isla kod nane na selu i pala sa balkona. Oziljak stoji, malo je vremenom zarastao ali ga ima. Dan danas se sjecam svega.