|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
6.2.2012 0:06:05   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: D_K

IZVORNA PORUKA: doublemum

Pomaže li taj jomelopE za starije ožiljke?

i ja se pitam ovo..
zna li neka zena..

a skorpijo - ufff - zao mi je user posted image user posted image .. slicno smo prosli ali djeca to brzo zaborave.. bitno je da nema potres mozga a oziljci - eh - ko ih nema..

Moja je svekrva koristila jomelop 6 godina nakon operacije vilice ili sta vec bilo, nesto na vratu uglavnom i umanjilo joj je oziljak za mozda 30-40 posto...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1076
6.2.2012 8:04:35   
Emmy
IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: škorpija

Ajdin se maloprije okliznuo na stepenicama i razbio čelo, nije se onesvijestio, u hitnoj su mu sašili i stavili dva konca, ima li ko kakav savjet, trebam li se bojati potresa mozga, ima li neka krema za sprečavanje ožiljka ili barem da se manje vidi, vadimo konce za sedam dana , boli li to, gdje to radimo jel na dječijem, kod našeg pedijatra ili negdje drugo

a jooooj, bas i je zaouser posted image zelim vam brz oporavak

škorpija žao mi je što vam se to desilo. Moja je djevojčica pala nekad u novembru i rasijepila bradu tako da joj se kost vidjela, hirurg jooj je uhitnoj dva prsta zavukao u ranu. To je bilo strašno. Imala je 4 konca. Nama su preopručili previjanje svaki drugi dan kod njenog pedijatra, međutim kako smo uvidjeli da oni to traljavo rade - bez rukavica, bez sterilizacije, nisam vidjela da je sestra oprala ruke niti je koristila ikakav dezinficijens (DZ Saraj Polje) odlučili smo to sami kući uraditi. Kupili rivanol i sterilne komprese, flaster i sami previjali. Nakon dva dana smo otišli opet na hitnu, pošto nam se učinilo kao da se malo rana potparila i počela se odvajati, i onda su joj u hitnoj prevoj skinuli i rekli da je najbolje da se suši na zraku. Mislim da je to najbolji recept. Nakon dva dana smo opet otišli u hitnu da joj skinu konce, ma čas posla, ona nije plakala i to ne boli. Nešto mu obećaš što najviše voli i nemaš brigeuser posted image , ustvari najbolje sama znaš kako to funkcioniše sa tvojim malenim. Također koristimo Jomelop E još uvijek, ožiljak je dosta vidan, ali mislim da za to treba puno više vremena. Mi sada mažemo kad se sjetimo, ali nećemo prestajati. Želim vam brz oporavak

Mamina radost 20.12.2006.
Druga radost stigla 20.08.2010.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1077
6.2.2012 9:50:28   
D_K

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

i ja se pitam ovo..
zna li neka zena..

a skorpijo - ufff - zao mi je user posted image user posted image .. slicno smo prosli ali djeca to brzo zaborave.. bitno je da nema potres mozga a oziljci - eh - ko ih nema..

Moja je svekrva koristila jomelop 6 godina nakon operacije vilice ili sta vec bilo, nesto na vratu uglavnom i umanjilo joj je oziljak za mozda 30-40 posto...

hm.. nedavno se jedan doktor zijanio kad je vidio koliki mi je oziljak ostao od CR - voljela bih makar da omeksam malo kozu.. hm.. ako se sjetim ja cu ipak kupiti tu kremicu, makar neka malo omekasa kozu da se se osjeti pod rukom prelaz a ako jos izblijedi oziljak jos bolje..

Onaj pogled :))))

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 1078
6.2.2012 9:53:29   
D_K

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Ja imam veci oziljak na celu, kao mala ( 6 god ) Isla kod nane na selu i pala sa balkona. Oziljak stoji, malo je vremenom zarastao ali ga ima. Dan danas se sjecam svega. 

ja zenu da utjesim a ti tako - 'sjecam se svega i dan danas' user posted image
user posted image user posted image
Merjema se zna sjetiti kad je bila na sivenju ali nema neke traume od toga.. bar ne pokazuje..

Onaj pogled :))))

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1079
6.2.2012 13:08:51   
Vinetu

Kad sam uklonila mladež sa glave, rečeno mi je da koristim jomelopE dok mi ožiljak ne izblijedi, tako da nisam sigurna da li djeluje na starije ožiljke.

Neposredna veza do poruke: 1080
6.2.2012 13:17:45   
pocahontas

pa ne znam njemu je već uveliko prošlo vrijeme za spavanje i sad mu se jako spava, kažu u hitnoj ako se nije onesvijestio da je ok, ali spavat će u dnevnoj sobi, da ga mogu pratiti, uh teško smo došli do hitne ja policijski džip zaustavila da nas poveze, taksija ni za lijeka

ovog se ja samo bojim ovih dana..srce drago user posted image
i to bas pod ovakvim uslovima da se to desi...user posted image kad nemas ni auta, ni taksija, pa ni hitne user posted image
kako je danas?

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1081
6.2.2012 13:22:41   
Ilhana RR

i ja se pitam ovo..
zna li neka zena..

hm.. nedavno se jedan doktor zijanio kad je vidio koliki mi je oziljak ostao od CR - voljela bih makar da omeksam malo kozu.. hm.. ako se sjetim ja cu ipak kupiti tu kremicu, makar neka malo omekasa kozu da se se osjeti pod rukom prelaz a ako jos izblijedi oziljak jos bolje..

Probaj draga, neces nista izgubiti jer ja kad sam gledala slike moje sveki prije nego sto je se mazala i sada drasticna se razlika vidi... ja sam ispod oka uklonila nesto, pa ne znam kako da ti kazem sta je bilo jer ne znam ni kako se zove al imala od rodjenja i kako sam bila starija sve vise me mucilo tako da sam u 20-toj godini ukinuli i nevidi se nista... a bas sam redovno mazala to tada..

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1082
6.2.2012 14:25:03   
Medić*

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Ja imam veci oziljak na celu, kao mala ( 6 god ) Isla kod nane na selu i pala sa balkona. Oziljak stoji, malo je vremenom zarastao ali ga ima. Dan danas se sjecam svega. 

ja zenu da utjesim a ti tako - ''sjecam se svega i dan danas'' user posted image
user posted image user posted image
Merjema se zna sjetiti kad je bila na sivenju ali nema neke traume od toga.. bar ne pokazuje..

Da, da sjecam user posted image ali isto tako sjecam se da nista nije boljelo, nista strasno  user posted image Evo moj maleni se ne sjeca kada su  u sili, nicega se ne sjeca ( imao 2,5 god ) user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1083
7.2.2012 22:09:30   
Mamalica
moze li mi neko molim vas reci koliko cesto smijem davati voltaren cepice djetetu od godinu dana? temp. je bila 39.2 pa sam dala pola cepica od 12.5mg u 21h pa me zanima kad opet smijem dati?ovo je nasa prva temp. pa smo user posted image

Moj mali princ - Adi 13.01.2011.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1084
7.2.2012 22:12:48   
Ilhana RR
Neki doktori kazu svako 6 sati a neki svako 4 sata...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Mamalica)
Neposredna veza do poruke: 1085
7.2.2012 22:13:27   
mamina cura
Ovisno o kilazi, mislim da ide na 12h, imate uputstvo uz svaki lijek. 

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu Mamalica)
Neposredna veza do poruke: 1086
7.2.2012 22:14:47   
Lulu_08
Ako se ne varam za taj period ide mg po kili djeteta, znaci ako to dijete od godinu dana ima npr nesto manje od 12,5 kg onda ces proporcionalno i skratiti cepic i dati, ide ta kolicina na 24h, znaci po nesto manje od pola cepica na 12h.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 1087
7.2.2012 22:14:53   
mamina cura

to vazi za paracetamol ili dalsy koji ide nakon navrsene godine

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

Neposredna veza do poruke: 1088
7.2.2012 22:16:12   
felix

nama su rekli svako 6 . sati al jest imao dvije godine tad.
Procitaj upustvo pise ti , nadam se da vam se tura nece vracati

Neposredna veza do poruke: 1089
7.2.2012 22:17:14   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: Mamalica

moze li mi neko molim vas reci koliko cesto smijem davati voltaren cepice djetetu od godinu dana? temp. je bila 39.2 pa sam dala pola cepica od 12.5mg u 21h pa me zanima kad opet smijem dati?ovo je nasa prva temp. pa smo user posted image

Diklofenak , odnosno Voltaren (u obliku čepića) bi trbao biti lijek zadnjeg izbora. To je lijek s najviše nuspojava od navedenih, i može se primjenjivati isključivo rektalno, u ovoj dobi. Dati ga djeci 2 (najviše 3) puta dnevno. Voltaren od 12, 5 miligrama... (ja dajem pola -prerezem po duzini )...

vise na temi
Temperatura

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Mamalica)
Neposredna veza do poruke: 1090
7.2.2012 22:24:03   
Medić*

Mamalica posto je bebica mala, eto vec si dala voltaren, ako temp opet naraste radije daj paracetamol ili dalsy. Volatren je jak a bebica mala. Mislim da je za tako malu djecu jedan cepic dnevna doza.

< Poruku je uredio medic slatki -- 7.2.2012 22:25:13 >

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Mamalica)
Neposredna veza do poruke: 1091
7.2.2012 22:25:05   
Hanady RR

voltaren čepić je 12,5 mg
uputa o lijeku kaže na 8 ili 12 sati
po kologramima koje ti dijete ima vidi dali daješ cijeli ili pola...pročitaj u uputi o lijeku kako računar jer je on tek nedavno godinu napunio
pošto je to vaša prva tura evo ti teks koji nije dug a može vam pomoći
http://www.ringeraja.ba/forum/Temperatura!!!/m_412228/tm.htm

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mamalica)
Neposredna veza do poruke: 1092
7.2.2012 22:40:33   
taurus
mamalica evo već si dobila odgovore
za vašu kilažu ide pola čepića i kao što ti je višnja rekla uvijek se polovi po dužini

kod predoziranja najveća opasnost je od hipotermije (što nije ni malo bezazleno), tako da minimalni razmak mora biti 8 sati, u međuvremenu ako se tura vrati koristiš paracetamol i ostale alternativne načine snižavanja temperature

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1093
8.2.2012 15:56:57   
gvendolina

Ajdin se maloprije okliznuo na stepenicama i razbio čelo, nije se onesvijestio, u hitnoj su mu sašili i stavili dva konca, ima li ko kakav savjet, trebam li se bojati potresa mozga, ima li neka krema za sprečavanje ožiljka ili barem da se manje vidi, vadimo konce za sedam dana , boli li to, gdje to radimo jel na dječijem, kod našeg pedijatra ili negdje drugo

e joj,sta nam se to desilo imenjaku,bas mi je zaouser posted image

kako je sada,boli li ga,treba li previjatiuser posted image ....pa kud bas po najvecem onom kijametu,kako to tako hoceuser posted image

ja sam koristila jomelopE nakon karabega,ne primjeti mi se puno oziljak iako ja nisam bas bila dosljedna i redovno mazala...pokusajte trebalo bi mu pomoci, ipak kod djecice bolje zaraste i ne bi trebao ostati oziljak aBd

ljubimo dusu dragu user posted image

< Poruku je uredio gvendolina -- 8.2.2012 15:57:44 >

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1094
8.2.2012 18:58:01   
chuci
škorpijo baš mi je žao što se to desilo. moj brat se operisao neki dan i dr koji mu je prijatelj mu je rekao da se konci navodno vade kod svog dr ali da on dođe na neurohirurgiju gdje su ga operisali da mu gore izvade konce jer ovi nisu tako dobri. desi im se da im ostane konac, a i sterilizacija i ostalo je upitno.
ja ti savjetujem da ga ne vodiš njegovom pedijatru nego na hirurgiju dječiju (ne znam kako se zove odjeljenje ili šta već) da mu to gore kako treba odrade i provjere

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 1095
9.2.2012 11:49:12   
felix
KOLIKO smijem kesica baby linexs davati ???? jednu dvije trije iko???????

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1096
9.2.2012 11:54:26   
chuci
idi na temu proljev odgovorila

max 2 u hladan napitak, ne smije u vruć

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu felix)
Neposredna veza do poruke: 1097
9.2.2012 12:04:30   
Rabi
jutros sam kod Ajsice primjetila neke bijele naslage na jeziku i usnoj supljini...posebno po usnama sa unutrasnje straneuser posted image  ja nemam predstave sta bi moglo biti.....user posted image user posted image
Morala sam na posao, a inace bih je vodila dr. mislim svakako otici danas, posle posla! ali, rekoh da vidim znate li vi sta bi moglo bitiuser posted image  I jos sam primjetila da joj je nosic od jutros procuriouser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1098
9.2.2012 12:13:33   
chuci
rabi da nije od mlijeka?

mene interesuje zna li neko gdje se ima kupiti kung fu panda. ili neki drugi panda? igračka ne mislim pravi panda user posted image

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1099
9.2.2012 12:15:07   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: Rabi

jutros sam kod Ajsice primjetila neke bijele naslage na jeziku i usnoj supljini...posebno po usnama sa unutrasnje straneuser posted image  ja nemam predstave sta bi moglo biti.....user posted image user posted image
Morala sam na posao, a inace bih je vodila dr. mislim svakako otici danas, posle posla! ali, rekoh da vidim znate li vi sta bi moglo bitiuser posted image  I jos sam primjetila da joj je nosic od jutros procuriouser posted image

da joj nisu aftice od pada imuniteta?

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

krema za suncanje
vila_7

Da li cete ili ste vec mazale bebe do godine dana kremom za suncanje? Ne znam je li gore da mazem ili ne?

da, sa .... (77%)

Ne do godine dana (23%)

Broj svih glasova: 64

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *