Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 15.1.2012 13:05:48
koka i po
hitno mi je porebna guscija mast(mast od sopane guske). molim sve forumasice koje je posjeduju ili znaju osobe koje je prodaju da mi se jave na pp. hvala.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 15.1.2012 13:14:51
Anoniman
Koko bila je anketa o guscijoj masti i neke forumasice su rekle da znaju gdje se ima nabaviti, sad cu pokusati anketu naci pa ti reci koje forumasice pa da im poruku posaljes.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 15.1.2012 23:05:06
M kao Mama
IZVORNA PORUKA: koka i po
hitno mi je porebna guscija mast(mast od sopane guske). molim sve forumasice koje je posjeduju ili znaju osobe koje je prodaju da mi se jave na pp. hvala.
Ja sam je dobila od priječanki, odnosno sa granice BiH i hrvatske, tamo to baš "uzgajaju", međutim, tata mi ne ide tamo jer je zimski raspust, e čula sam da je jedno vrijeme bilo po apotekama, baš sada ne znam kako da ti pomognem, ostala sam dužna i new mami, ali čim tajo krene na teren njoj čemo nabaviti, ali kako tebi da dobacimo
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 30.1.2012 17:33:09
babilon
hej drage mame :)
imam pitanje, bebici mi je preporucen linex prah da uzima... samo ne znma na koliko ml vode? NJemu su 3mj i 10 dana, pije 150ml Aptamila, pa me zanima u koliko ml vode da stavm kesicu ili da li mogu da pomijesam sa aptamilom kad mu pravim? Hvala vam :D
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 30.1.2012 19:04:31
MicoTico
Ponavljam što i druge - u malo prokuhane vode razmuti prah, povuci sve u špricu i tako daj. Ja svom sinčiću, iako ima 1.5 god i dalje tako dajem. Onda sam sigurna da je sve popio.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 4.2.2012 15:58:29
bebacha
jel se ventolin smije koristit po potrebiili mora ici ko antibiotik po odredenoj satnici.naravno nemislim ga inhalirat dva put u dva sata nego da ga inhalarim sad pa opet kad vidim da ima potrebem a da to nebude svako 6 sati.Ruzno kaslje,a pedijatrica je rekla da mogu ukljucit sama ventolin babyhalerom.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 4.2.2012 16:03:57
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: bebacha
jel se ventolin smije koristit po potrebiili mora ici ko antibiotik po odredenoj satnici.naravno nemislim ga inhalirat dva put u dva sata nego da ga inhalarim sad pa opet kad vidim da ima potrebem a da to nebude svako 6 sati.Ruzno kaslje,a pedijatrica je rekla da mogu ukljucit sama ventolin babyhalerom.
koristi jednom ujutro jednom popodne... 2 puta inhalacija vam je dovoljna...a razmak kao u DZ recimo na 8 sati..jutarnja u 10 večeranj u 18
koliko kapi stavljaš?
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 4.2.2012 16:16:40
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: bebacha
pumpicom,na baby haler.znaci mogu dva put dnevno.super
dva puta taman
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 5.2.2012 15:15:44
škorpija
Ajdin se maloprije okliznuo na stepenicama i razbio čelo, nije se onesvijestio, u hitnoj su mu sašili i stavili dva konca, ima li ko kakav savjet, trebam li se bojati potresa mozga, ima li neka krema za sprečavanje ožiljka ili barem da se manje vidi, vadimo konce za sedam dana , boli li to, gdje to radimo jel na dječijem, kod našeg pedijatra ili negdje drugo
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 5.2.2012 15:20:57
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: škorpija
Ajdin se maloprije okliznuo na stepenicama i razbio čelo, nije se onesvijestio, u hitnoj su mu sašili i stavili dva konca, ima li ko kakav savjet, trebam li se bojati potresa mozga, ima li neka krema za sprečavanje ožiljka ili barem da se manje vidi, vadimo konce za sedam dana , boli li to, gdje to radimo jel na dječijem, kod našeg pedijatra ili negdje drugo
oj duša draga
pa šta u hitnoj kažu kakav je udarac...savjetuju li praćanje...svakako ako krene povraćati ili primjetiš pospanost veću no inače...opet ga odvedite
a nisma ti siguran za konce...znam da nas velike ne boli vađenje konaca
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 5.2.2012 15:21:59
tekja
a joj skorpijo draga ...zao mi je Ajdinka..je l'' se mnogo prepao? ..konci mislim da se vade u pripadajucem dz...a, za oziljke znam da je dobro kantarionovo ulje, ali tek nakon sto se konci skinu...
vadjenje konaca mene nije boljelo...nece ni njega, al'' da ce plakat od straha, sigurno hoce ...sto se potresa tice, samo ga prati...
< Poruku je uredio tekja -- 5.2.2012 15:23:05 >
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 5.2.2012 15:23:44
škorpija
pa ne znam njemu je već uveliko prošlo vrijeme za spavanje i sad mu se jako spava, kažu u hitnoj ako se nije onesvijestio da je ok, ali spavat će u dnevnoj sobi, da ga mogu pratiti, uh teško smo došli do hitne ja policijski džip zaustavila da nas poveze, taksija ni za lijeka
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 5.2.2012 15:26:23
Medić*
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: škorpija
oj duša draga
pa šta u hitnoj kažu kakav je udarac...savjetuju li praćanje...svakako ako krene povraćati ili primjetiš pospanost veću no inače...opet ga odvedite
a nisma ti siguran za konce...znam da nas velike ne boli vađenje konaca
Zao mi je skorpijo
Moj maleni se bio posjekao na ruci dobro, sili mu i hitnoj, skidali konce za 7 dana, isto na hitnoj, On je plakao strasno, ali dr kaze to je onako ne sto boli vec sto daje otpor dr, ne boli stvarno nista, gotovo za sek. Ne plasi se, i ja sam se a li dijete nije ni osjetilo.
< Poruku je uredio medic slatki -- 5.2.2012 15:27:18 >
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 5.2.2012 15:30:05
škorpija
a kolkiko je fatih iamo šavova, nama je dr rekao da vadimo u domu zdravlja konce, ma ok je on bio, samo je rana bila grozna, uhh čini mi se da sam kost vidjela, sad ne znam hoće li ga boliti kad se ohladi, smijem li mu dati protiv boliva nešto, trebam li posipati bivacinom, dr je rekao da ništa ne stavljamo