Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
zene koje ste se nedavno porodile u zeničkom porodilistu da mi date neke informacije. u 35. sam sedmici trudnoce ali se vec pripremam polahko, recite mi kakvo je stanje u porodilistu sto se tice higijene, doktora, sestara sve me interesuje. molim vas da mi kazete sta od stvari trebam ponijeti sa sobom, da li sestre na prijemu pregledaju stvari, sta se moze unijeti sa sobom po dolasku a sta mi mogu unijeti naknadno itd. Nisam nikada bila u bolnici ovo mi je prvo iskustvo i nemam pojma kako stvari funkcionisu pa vas molim za sto detaljnije informacije. I jos nesto interesuje me vase misljenje o dr. Šestiću i glavnoj sestri Senadi, cini mi se da se tako zove? Hvala vam unaprijed!
eee ovako moje iskustvo...porodila se prije mjesec dana... ako dodzes na lezanje mislim na trudnicko mozes ponjeti sta god ti treba sestre ne pregledaju stvari a ako dodzes sa bolovima za porod onda tu poneses osnovene stvari za higijenu... ovako za dr.sestica samo rijeci pohvale i za senadu sta god ti nije jasno mozes da je pitas mene je u bolnici vodio dr.sestic i porodio me je na carski mada je sve dao od sebe da ide prirodno...dr koji nije grub ni kad te pregleda ni nista bas nekako njezan sve ti fino objasni...
soraya, slobodno iščitaj ovu temu nekoliko stranica u nazad, vec smo spominjale situaciju u porodilistu i sta treba ponijeti. Higijena je sad OK, ljetos je porodiliste malo renovirano, novi kreveti, krevetići, madraci, okrečeno, nova stolarija, renovirana kupatila. Dr Šestića hvale, a tu sestru ne znam po imenu. Ja sam tamo bila kratko, porod i ono malo poslije i imam fino iskustvo.
Palachinken citala sam ja vas ranije i sta reci osim nazalost pa nam je zdravstvo takvo kakvo jeste i molim dragog Boga da moj porod prodje u najboljem redu i bez komplikacija. Rastuzila me prica forumasice sbsbs, nisam mogla vjerovati da se takav horor moze desiti. Uglavnom hvala vam puno na informacijama, puno ste mi pomogle.
eee ovako moje iskustvo...porodila se prije mjesec dana... ako dodzes na lezanje mislim na trudnicko mozes ponjeti sta god ti treba sestre ne pregledaju stvari a ako dodzes sa bolovima za porod onda tu poneses osnovene stvari za higijenu... ovako za dr.sestica samo rijeci pohvale i za senadu sta god ti nije jasno mozes da je pitas mene je u bolnici vodio dr.sestic i porodio me je na carski mada je sve dao od sebe da ide prirodno...dr koji nije grub ni kad te pregleda ni nista bas nekako njezan sve ti fino objasni...
pitanje jedno, posto cu i ja na carski 95 %, zanima me, posto je moja sestra cula da se ne daje vise totalna narkoza, da li je to istina?
moja rodica se porodila prije mjesec na cr..bila je u opštoj anesteziji...još je jeako kritično bilo zbog tlaka i tromboze..sad ne znam.. a šta fali da je spinalna..odmah dobiješ svoju bebicu..nije ti loše.... ja inače super podnosim anestezije..nije mi muka i to..ali osjećaš se ko da te neko dobro prebio, samo si pospana a beba kraj tebe... da sad trebam da roim odmah bi se potpisala na spinalnu...
moja rodica se porodila prije mjesec na cr..bila je u opštoj anesteziji...još je jeako kritično bilo zbog tlaka i tromboze..sad ne znam.. a šta fali da je spinalna..odmah dobiješ svoju bebicu..nije ti loše.... ja inače super podnosim anestezije..nije mi muka i to..ali osjećaš se ko da te neko dobro prebio, samo si pospana a beba kraj tebe... da sad trebam da roim odmah bi se potpisala na spinalnu...
pretplatila bih se na ovu temu, heheheheeh svaka informacija mi zlata vrijedi.
Moje prvo iskustvo je bilo manje više ok, ima more loših stvari ali i dobrih, na kraju krajeva kad sam dobila u naručje svoju bebu više ništa mi nije bilo važno, ionako sam sutradan odmah izašla iz bonice :))) Porodio me dr. Bojan.
Ej forumasice moje... samo da vam javim da jos uvijek cekam odgovor ministrice i evo sad sam kontaktirala Adnana Džonlića pa ce on objaviti u avazu ovo dana moju pricu pa nadam se da ce je to potaknuti da ih kazni za sve nepravilnosti u radu.a usput diyanna kod granica ti radi ovaj specijalizant (cula sam da je prije par dana zavrsio fax) Jasmin Hodžić koji je mene unistio na porodu,pa se cuvaj.
Svaka cast na hrabrosti! Nadam se da ce pravda pobjediti! Sramota kakve doktore imamo (svaka cast pojedincima kojih je jako malo). umjesto da nam taj dan kada treba da dobijemo svoje bebice u ruke bude najsretniji trenutak u zivotu mi prezivimo havariju... Sramota!
IZVORNA PORUKA: sbsbs
Ej forumasice moje... samo da vam javim da jos uvijek cekam odgovor ministrice i evo sad sam kontaktirala Adnana Džonlića pa ce on objaviti u avazu ovo dana moju pricu pa nadam se da ce je to potaknuti da ih kazni za sve nepravilnosti u radu.a usput diyanna kod granica ti radi ovaj specijalizant (cula sam da je prije par dana zavrsio fax) Jasmin Hodžić koji je mene unistio na porodu,pa se cuvaj.
Lana, ovdje ces naci 101 mišljenje pro i kontra svakog ginekologa, to je baš subjektivno. A i to da radi u bolnici ti nije garant ničeg, pogotovo ne nekog specijalnog tretmana na porodu.
Ma ja sam u prvoj trudnoći išla dr. Gvozdenoviću privatno, on me i porodio ali slučajno, jer se potrefila njegova smjena. Nisam nešto impresionirana... ali mislim da nebi bila ni sa jednim toliko oduševljena
sbsbs jesi li ti sigurna u tu inf da radi taj doticni kod dr Granica??? ja nemam tu informaciju ..A blize sam upoznata sa radom te ordinacije..a slucajno sam saznala i o tom dr.. gdje i kako radi..
kad sam bila trudna prvi put i morala sam se ocistit i to sam radila u zenici,vodio me dr ribic i jaaako sam zadovoljna,drugu trudnocu sam isto vodila kod njega do pola,poslije sam se morala prebacit u sarajevo...a meni je bio super i kao psiholog
ja sam jucer po prvi puta bila kod dr. Malika Sestica u Medicomu...iz istog razloga kao i vecna odlucila sam ici kod nekoga ko radi u bolnici i poradja... do sada sam isla u Medicus u Tesanj i iskreno jako sam bila zadovoljna ali sada mi treba vise informacija nekoga sa terena :-) Dojam koji sam stekla o doktoru Maliku je savrsen, strasno smirena osoba puna znanja i zelje da sve lijepo pojasni. Pregledao je svaki organ bebe, sve pojasnio sta se vidi, dao mi korisne savjete i zasita me iskreno smirio obzirom da sam na kucnom mirovanju.
ja sam zadovoljna i mislim da sam pronasla svog doktora za ubuduce a vjerujte mi da sam ih puno puno prosla u ranijim godinama...zivjela sam u Sarajevu i isla uvijek privatno kod najboljih ginekologa ali doktor Malik ima sve karakteristike dobrog doktora i najbitnije Covjeka...