|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kiretaža ili Čišćenje
11.11.2011 15:27:16   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Brineta26

Hvala Klemzi!
Al prije tri dana sam bila na kontroli, vidjeli da sve nije ocišćeno, ponovo bila na kiretaži, ma užas živi... sad mi bilo gore psihički podnijet već prvi put, nadam se da ce sad sve bit uredu... jadne mi žene

znam kko je..zao mi je..ne daj seuser posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Brineta26)
Neposredna veza do poruke: 301
11.11.2011 22:56:00   
Brineta26
Što te ne ubije, to te ojača...

Nada zadnja umire

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 302
16.11.2011 15:22:00   
cirkus
pozzz,
jedno pitanje...dali je neka od vas imala pobačaj izazvan tbl za pobačaj?? meni moj ginekolog to preporuča jer sam imala anembrionalnu trudnoću i sada sam ''trudna'' 7 tjedana???
da li se netko od vas susretao sa takvim načinom ili nešto čuo???

Hvala

(odgovor članu Brineta26)
Neposredna veza do poruke: 303
16.11.2011 15:31:10   
gerberka
cirkus user posted image user posted image user posted image zasto ti to preporuca..jesi li imala anembrionalnu ili ti je sada anembrionalna trudnica???  

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu cirkus)
Neposredna veza do poruke: 304
16.11.2011 15:33:29   
cirkus
sada je......danas bila na UZv...mislim idem već tjednima, ali danas je 100% potvrđeno......

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 305
16.11.2011 15:50:01   
gerberka
zao mi je mila..nisam cula za tablete, ali ako je to bolja opcija od ciscenja onda je ok..mozda kiretaza ima manje posljedice po tijelo, to je ipak neka hemija koja izaziva pobacaj pa nisam pametna..bas mi je zao..i ja sam imala spontani...user posted image

daj sebi vremena...

(odgovor članu cirkus)
Neposredna veza do poruke: 306
16.11.2011 16:01:46   
cirkus
poslah ti privatnu poruku ali nemam pojma da li je otišla niti da li si je dobila...............

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 307
16.11.2011 16:02:38   
gerberka
nisam hajd probaj ponovo, nemam nista u pp user posted image de prob

(odgovor članu cirkus)
Neposredna veza do poruke: 308
16.11.2011 18:33:30   
anitaMO
mojoj prijateljici je dr.dala tablete da sa njima izazove ,znam da je dobro bolilo i da je stalno na wc morala gleadti koliko će izaći iz nje.ja kad sam pitala svoje dr .rekla je ni slučajno da mi ona ne bi dala jer se kod većih trudnoća ne preporuča to.ja sam bila 11 tjedana trudna.meni je kiretaža radjena,a moja prijateljica poslije toga nikad više nije zanjelauser posted image

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 309
16.11.2011 18:37:28   
gerberka
ne mora znaciti da zbog te tabletenije zanijela...al i jasam za kiretazu...

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 310
17.11.2011 9:12:04   
cirkus
kod mene je trudnoća 7 tjednaa, nema embrije, samo je gastacijska koja treba izaći van, zato mislim da ne bi trebalo biti problema.....a i gastacijska se svakim pregledom smanjuje.............user posted image ...i ja sam mišljenja da ako je malo starija trudnoća i ako je plod tu ide klasični oblik kiretaže, ovako nadam se da neće biti problema...idem danas oko 15-16h.....Čuvajte fige....

ja sam nekakako sigurna da će sve biti ok.........

a ovo sam našla na netu:

Medicinski abortus (do 9.tjedna trudnoće)

U razdoblju od petog do sedmog tjedna trudnoće učinkovite su abortivne tablete. Rani medicinski pobačaj uključuje uzimanje dvaju različitih lijekova u razmaku od 48 sati. Učinak lijeka će biti sličan ranom prirodnom pobačaju. Doktor će vam dati tabletu koja blokira hormon koji čini sluznicu maternice pogodnom za oplođeno jajašce. Dva dana poslije prve tablete dobit ćete drugi lijek, prostaglandin. U roku od 4 do 6 sati od uzimanja prostaglandina, sluznice maternice se razgrađuje zajedno sa embrijem, kroz krvarenje iz vagine. Ovaj dio procesa može biti bolan. Lijekovi koji se koriste tijekom ranog medicinskog pobačaja mogu izazvati povraćanje ili proljev a krvarenje može trajati u periodu od nekoliko pa do mjesec dana.

budem javila iskustva...........

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 311
17.11.2011 9:28:35   
anitaMO
nije zbog tablete,nego što su joj ostale priraslice,sa kitetažom se to  očiti sve ,zato je bolja kiretaža

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu cirkus)
Neposredna veza do poruke: 312
17.11.2011 9:54:31   
cirkus
Anita znam ja da ćeš ti meni čuvati fige..................:)

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 313
17.11.2011 11:07:12   
anitaMO
znaš da hoću,jer sam prošla to pa znam kako ti je.kod tebe će sve bitiu redu,a prijateljica je dobro starija 40 i koja .žena više u klimaksuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu cirkus)
Neposredna veza do poruke: 314
17.11.2011 14:06:32   
cirkus
meni je 33 i već imam jednu prekrasnu curu.......

hvala........

čujemo se vjerijatno sutra sa izvješćem kako je bilo

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 315
31.1.2012 14:17:54   
sunid
Nakon koliko dana nakon kiretaže se ide na kontrolu? Meni je nakon poroda ostalo posteljice pa sam morala na kiretažu,kad sam pitala dr kada da dodjem na kontrolu rekao je da svi pitaju za to ali na kraju sve bude uredu pa niko ne dodje na kontrolu i nije mi nista konkretno rekao. Kad sam poslije zahvata pitala koliko cu dugo krvariti rekao je 15 dana pa sam ja sama zakljucila da cu na kontrolu nakon 15 dana.Danas je peti dan nakon kiretaže,jucer sam prestala krvariti, a jucer sam i zavrsila s tabletama koje mi je dao da pijem. Sutra radi dr koji mi je to sve odradio pa sad kontam da li mi je rano sutra na kontrolu?

(odgovor članu cirkus)
Neposredna veza do poruke: 316
31.1.2012 14:21:42   
sunid
IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: animagical

ja bih ti od srca preporucila da trazis opstu anesteziju, sto zbog fizicke sto zbog dusevne boli.... vjerujem da na jezuru imaju tu mogucnost, ja sam kiretazu uradila iz istog razloga-propusteni pobacaj, u 9 sedmici... krvarenja ne mora biti, ako je missed...onda je nazalost kiretaza neophodna...  radila sam je u poliklinici Bosanes, dr Murtezic, jeste prilicno skupo, ali meni je vrijedilo tih para

i kod mene tako bilo...missed ab a u biti anembroionalna trudnoica i kod Murtezica odem priovatno u Bosanes

Kad si isla na kontrolu , nakon koliko vremena?

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 317
31.1.2012 22:05:11   
rose
IZVORNA PORUKA: sunid

ja bih ti od srca preporucila da trazis opstu anesteziju, sto zbog fizicke sto zbog dusevne boli.... vjerujem da na jezuru imaju tu mogucnost, ja sam kiretazu uradila iz istog razloga-propusteni pobacaj, u 9 sedmici... krvarenja ne mora biti, ako je missed...onda je nazalost kiretaza neophodna...  radila sam je u poliklinici Bosanes, dr Murtezic, jeste prilicno skupo, ali meni je vrijedilo tih para

i kod mene tako bilo...missed ab a u biti anembroionalna trudnoica i kod Murtezica odem priovatno u Bosanes

ako mene pitas mislim da sam isla nakon slijedece menstruacije (ovo je nakon kiretaze prve neuspjele trudnoce) a posto vidim da si ti imala kiretazu nakon poroda vidi sta ti pise u otpusnom pismu (mislim da kazu nakon mjesec dana)...kod mene poslije poroda nije bilo kiretaze i ja sam na kontrolu isla tek nakon 3 mjeseca

< Poruku je uredio rose -- 31.1.2012 22:08:16 >

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 318
31.1.2012 22:20:22   
Hanady RR
da vas pitam...jel zna ko kakav je praksa po domovima zdravlja u sarajevskom kanttinu...jel daju kakvu inkeciju da se ne osjeti da ne boli kad se kiretirauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 319
31.1.2012 22:30:58   
Miracle*3
Ja sam to radila na GAK-u, daju lokalnu anesteziju. Radili su sa onim vakumom, mislim da je to bolje nego ono klasicno kiretiranje. Trajalo je max 5 minuta. Kod mene je to bila izgubljena trudnoca, pa me dusa bolila, tako da sam kroz taj proces prolazila citav dan. Jer nisam radjala prirodnim putem, pa su mi morali staviti gel da bi se otvorila, da mogu prici sa instrumentima. Uglavnom lokalnu svakako dobijes. Samo ako mozes birati izmedju ova dva nacina, ovaj vakum ili usisivac kako ga vec zovu mislim da je bezbolniji

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 320
31.1.2012 22:48:36   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Miracle*3

Ja sam to radila na GAK-u, daju lokalnu anesteziju. Radili su sa onim vakumom, mislim da je to bolje nego ono klasicno kiretiranje. Trajalo je max 5 minuta. Kod mene je to bila izgubljena trudnoca, pa me dusa bolila, tako da sam kroz taj proces prolazila citav dan. Jer nisam radjala prirodnim putem, pa su mi morali staviti gel da bi se otvorila, da mogu prici sa instrumentima. Uglavnom lokalnu svakako dobijes. Samo ako mozes birati izmedju ova dva nacina, ovaj vakum ili usisivac kako ga vec zovu mislim da je bezbolniji

hvala...znam za Gak i opšu bolnicu al me zanima po domovima zdravlja...
user posted image
kažu nije tako...nema lokalne...mislim čudno mi pa zato upitah...a i da znam ako zatreba da namh uputu prma bolnicama tražimuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 321
31.1.2012 22:51:13   
taurus
dok sam bila trudna išla sam u skerlićevu radi bolovanja....pa sam u razgovoru sa jednom ženom saznala da su njoj radili kiretažu nakon spontanog i da nije dobila čak ni lokalnu anestezijuuser posted image

Neposredna veza do poruke: 322
31.1.2012 22:52:01   
Miracle*3
Nisam ni znala da se radi po DZ iskreno, nadam se da ce ti neko pomoci.

Neposredna veza do poruke: 323
31.1.2012 22:53:41   
animagical

IZVORNA PORUKA: sunid

ako mene pitas mislim da sam isla nakon slijedece menstruacije (ovo je nakon kiretaze prve neuspjele trudnoce) a posto vidim da si ti imala kiretazu nakon poroda vidi sta ti pise u otpusnom pismu (mislim da kazu nakon mjesec dana)...kod mene poslije poroda nije bilo kiretaze i ja sam na kontrolu isla tek nakon 3 mjeseca

i ja isto kao rose...
a ja bih na tvom mjestu otisla na kontrolu kod svog dr cim bude dezurni,jer ti je vec jednom previdio tu zaostalu posteljicu...cini mi se da su te kiretirali dugo nakon poroda,nekoliko sedmica poslije?

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 324
31.1.2012 22:54:05   
Hanady RR
Hvala vam na info već znam šta dalje ako do toga dođe user posted image
bolnica majka ...Dz bježim joj sa stolauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

RR!
peky

Zasto ste se prijavile na "Ringeraja"?? i od koga ste culi za njega?

odg (99%)

odg (1%)

Broj svih glasova: 75

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *