|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kiretaža ili Čišćenje
4.6.2011 23:36:41   
animagical
ivana jako mi je zaouser posted image tek sada sam vidjela sta ti se desilouser posted image ja poslije kiretaze nisam imala odnose nekih mjesec dana...a kosu sam oprala odmah sutradan, doduse nisam nesto obilno krvarila i nisam imala posljedica...poslije sam pila vrkutu i macinu travu jer su mi ciklusi iza kiretaze bili uzasno nepravilni, pa mi ih je malo uredilo...sad je li od caja ili prirodno, ne znam, ako hoces pokusaj...

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 251
6.6.2011 20:22:01   
ivanak
Animal a tako mi se dogodi. A šta je tu je, samo neka je sa božijom pomoći.
Naravno nisam ipak oprala kosu... još se čuvam, još krvarim...
sve me nekako strah da je nešto loše napravio jer pomalo ja to kapunjam. I ništa živo me ne boli. Ni oni dan. Boli me guzica od silnih inekcija.
Ali napravio je i vakum i strugo. Ispila sam sve tablete pa će valjda dobro biti.

Samo mogu reći da iduće trudnoće će mi biti užasno teške u smislu psihe.

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 252
6.6.2011 20:25:26   
gerberka
kad god neko ostavi post na temi kiretaža ja odmah protrnem i dolazimuser posted image draga ivanak, nazalost i ja sam to prosla i to s prvom trudnocom. Psihički je jako teško i razumijem te. Oporavi se, odmaraj. Ljubim teuser posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 253
11.6.2011 22:34:53   
ivanak
Ej ženice koje su imale kiretažu,koliko dugo su nakon zahvata krvarile.
Evo meni će skoro 15 dana i još uvijek točim.
Pa poludit ću.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 254
11.6.2011 22:39:45   
Sonja
draga ivanak bas mi je zaouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ljubi djecicuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 255
11.6.2011 22:41:08   
animagical
IZVORNA PORUKA: ivanak

Pa poludit ću.

meni je bilo 17 dana po malo...proci ceuser posted image ne daj se...

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 256
11.6.2011 23:09:02   
klemzi
Meni je bilo oko 15 ak dana, a nakon 22 dana od postupka sam dobila i menstruaciju. Žao mi je Ivanak...

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 257
14.6.2011 7:31:53   
ivanak
a šta je tu je. ma imam ići na redovni pregled nakon 15 dana, a što je sutra...a ja uvijek po malo.
Mislim se da šta nije kako treba, jer ne bi doktor rekao kontrola nakon petnest dana.

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 258
14.6.2011 9:28:49   
Anica1

Pa poludit ću.

Ja sam krvarila 2 dana, a nakon 28 dobila menstruaciju.
Jel ti dao dr antibiotike da pijes za prevenciju od upale?

< Poruku je uredio Anica1 -- 14.6.2011 9:29:09 >

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 259
15.6.2011 20:16:55   
ivanak
E žene moje drage ja više ne mogu izdržati da ne operem kosu. E brate ne mogu djetetu za rođendan biti šugave kose.
A mislim da se ne bi trebalo nešto dogoditi... ipak je kao da je zadnji dan menstruacije.
a osim toga, nisam bila na pregledu radi točenja tako da još ništa ne znamo šta je doli.

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 260
16.6.2011 23:14:11   
sporty mamaa
Draga Ivana zao mi je zbog toga sto se dogodilouser posted image user posted image
A mislim da mozes oprati kosu, zasto ne, jos je i dosta toplo vrijeme...user posted image

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 261
17.6.2011 15:49:12   
ivanak
Ej, sutra perem kosu.... nisam još. Strah me iz razloga, jer prije kad sam imala normalne stvari... ako sam oprala kosu 1 dan... znale su mu odmah nestati pa zato imam neki taj prezir prema tome.
pa kud puklo da puklo..... moram nekako.

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 262
7.7.2011 21:37:13   
ivanak
Ej ljudi da vas pitam.
Ja bila u ponedjeljak na pregledu kod doktora napokonnnn.
I kaže on meni sad će te brzo dobiti menstruaciju i odmah se nakon par sekundi predomislio i rekao da ću u biti nastupiti ovulaciji da kao vidi folikul.
Iskreno, nisam nikad bila na pregledu pa i ne znam kako to izgleda u vrijeme ovulacije. A opet mi bilo čudno jer sam imala bolove u jajnicima 7 dana prije pregleda i mislim se sto posto ovulacija. Kad on kaže da neće još menzes.
I ja se danas vratila sa posla kad tamo krv.... pa sad se mislim jeli on falio... zar je očoravio pa ne zna kud gleda ili šta je sad to odjednom.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 263
24.7.2011 8:40:24   
ivanak
Žene moje da vas pitam, jeli se kod vas promjenio ciklus nakon kiretaže...
Evo, ja ne mogu da vjerujem. Po svemu sudeći izgleda da su mi plodni dani počeli dva dana nakon završetka menzesa. Znači, od 9. i evo do danas, odnosno 13-og dana.
Ne znam, kako to provjeriti?
Nisam mjerila temperaturu... nego samo pratila sluz. Nemam namjeru minimalno godinu dana da radimo na bebici pa tako da se ni ne mislim oko tih stvari.

Pozdrav ženici, pomozite.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 264
25.7.2011 0:08:49   
milenium
draga ivanak,tako mi je žaouser posted image  slučajno uđoh na ovu temu i tek sada vidim,malo je reći da sam iznenađena.meni se ciklus promjenio nakon kiretaže,i inače nakon toga sve mi se promjenilo,ništa nije kao prije,nešto na bolje a nešto i na gore.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 265
25.7.2011 8:07:40   
vila_7
ivanak pitaj Djanu ona bas zna sve o tom pracenju ciklusa.

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 266
25.7.2011 20:54:09   
Lulu_08

Žene moje da vas pitam, jeli se kod vas promjenio ciklus nakon kiretaže...
Evo, ja ne mogu da vjerujem. Po svemu sudeći izgleda da su mi plodni dani počeli dva dana nakon završetka menzesa. Znači, od 9. i evo do danas, odnosno 13-og dana.
Ne znam, kako to provjeriti?
Nisam mjerila temperaturu... nego samo pratila sluz. Nemam namjeru minimalno godinu dana da radimo na bebici pa tako da se ni ne mislim oko tih stvari.

Pozdrav ženici, pomozite.

Eh draga, vidim spomenuse me haha. Ne mogu tvrditi da je to tako nakon kiretaze, ali nakon biohemijske, u mom slucaju, se ciklus promijenio. Naime, vec mjesecima mi se "poremetio" ciklus i duze mi je prva faza ciklusa trajala, ovulacija je bivala oko 17og dana, sto ranije nije bio slucaj. Onda se desila biohemijska, i nakon nje mi se ovulacija vratila na circa 14 dan. Eh nacin na koji pratim je kombinacija cervikalne sluzi i bazalne. Pisala sam rasnije o pracenju i promjenama cervikalne sluzi, pa da ne pisem u detalje ponovo, najjasniji pokazatelj je sluz koja je rastezljiva poput bjelanca. Sretno mila!

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 267
26.7.2011 8:07:58   
ivanak
Ej draga evo ja virnula a ono ti pisala.
Ma nema više plodne sluzi nikako - bila je tih 5 dana i to je to. Ali nakon 9 dana stvari su počeli po tome plodni dani i završili. Ma po tome gledam kad su pa da ništa ne radimo, jer nam je doktor reka da se pazimo godinu dana.
Iskreno, ne znam baš razlog -  nisam ga pitala.
Ali promjenio se na gore - meni je ovo gora situacija nego što je prije bila.
Prije sam točno znala kad i što - tako da mi je prva faza znala produljiti na max 5 dana, ali zadnja faza je uvijek trajala 14 dana pa kako god.
Mislim da sam jedina koja želi da što prije dobije stvari, ali tako je to.
Da se znam ravnati po nečemu.
Ovako, samo mogu biti zbunjena.
Pozdrav, pusa i velika hvala.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 268
26.7.2011 8:50:33   
Lulu_08

Ej draga evo ja virnula a ono ti pisala.
Ma nema više plodne sluzi nikako - bila je tih 5 dana i to je to. Ali nakon 9 dana stvari su počeli po tome plodni dani i završili. Ma po tome gledam kad su pa da ništa ne radimo, jer nam je doktor reka da se pazimo godinu dana.
Iskreno, ne znam baš razlog -  nisam ga pitala.
Ali promjenio se na gore - meni je ovo gora situacija nego što je prije bila.
Prije sam točno znala kad i što - tako da mi je prva faza znala produljiti na max 5 dana, ali zadnja faza je uvijek trajala 14 dana pa kako god.
Mislim da sam jedina koja želi da što prije dobije stvari, ali tako je to.
Da se znam ravnati po nečemu.
Ovako, samo mogu biti zbunjena.
Pozdrav, pusa i velika hvala.

Draga, moj ti je savjet da tražiš drugo mišljenje, kod drugog doktora. Naime, ako ništa bar ti treba malo više objasniti zašto godinu dana i razgovarati sa tobom o tim promjenama koje ti se dešavaju, pa ipak to treba propratiti do kraja, ne sviđa mi se to što te nije do kraja informirao. Sretno draga u svakom slučaju!

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 269
22.8.2011 23:15:41   
dajana28
ja bi trebala jedan odgovor. znate moja prijateljica je danas dobila testove papa nalaza,, i dr. joj je dao uputnicu za bolnicu i rekao da ima cin 2 i da treba da uradi biopsiju i kiretazu. ako iko zna da mi pojasni sta je u pitanju. jer trazile smo danas nesto i vidjele da je u pitanju karcinom. dal je to il ne, hitno. unapred hvala

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 270
22.8.2011 23:30:14   
Teddy Bear
Draga dajana28, ja sam radila biopsiju u sedmom mjesecu trudnoce kod dr Asotica na Jezeru, nije bolno samo je neugodno... meni je utvrdjen CIN1 i mislim da nema razloga za paniku, kao ni za CIN2 i da to nije karcinom, za kiretazu ne znam...u svakom slucaju bez brige i panike.pozdrav

(odgovor članu dajana28)
Neposredna veza do poruke: 271
26.10.2011 14:38:23   
Brineta26
Dobar dan,
Nova sam, ja imam jedno dijete 2 mu godine, trudnoca bez ikakvih problema prošla. Sad ostala trudna, u 7 sam nedjelji, kaze dr. zanijela blizance jedno izgubila (nisam krvarila sto je cudno), sad se borimo za drugo al jucer mi dr,kaze da izgleda i u drugom nema embrija, a bio prije 10 dana. Rekla mi je da je najbolje da se ocistim! To bi trebala radit na klinici Jezero, strah me pravo, kažu boli, porod mi je bio težak i oporavak, ne znam kako ću ovo proci. Ima li netko ko je ovo prosao nedavno, daju li anesteziju? Kažu da se radi vakumom...uf

Nada zadnja umire

(odgovor članu Teddy Bear)
Neposredna veza do poruke: 272
26.10.2011 14:52:43   
gerberka
draga brineta, ima nas nazalost jos sa istim ili slicnim iskustvima..ja sam prvu trudnocu morala ocistiti..radila sam to uz lokalnu anesteziju..da boli - boli, ali kratko traje...gora mi je ova bol u duši koja ne jenjava...sad sam hvala Bogu opet trudna, ali jednostavno cesto pomislim na svoje prvo pile user posted image
uglavnom, budi jaka, kiretaza traje nekih 15-20 minuta, nekom i krace, ja sam lezala nakon toga 2 sata i pustili me kuci...pusica mila i sretno

neka ti je na pameti da samo Jedan zna zasto je to dobro za nas...

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Brineta26)
Neposredna veza do poruke: 273
26.10.2011 18:58:07   
anitaMO
brineta i ja sam završila svoju prvu trudnoću sa kiretažom,nije bolilo apsolutno ništa 10 min sve trajalo,dobila sam inekciju u grlić i to je to.sutradan sam mogla sve kao da ništa nije bilo,sretno.ali u duši je najteže.sreća brzo sam opet zatrudnila .ali to je već druga pričauser posted image

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 274
26.10.2011 19:10:07   
animagical
ja bih ti od srca preporucila da trazis opstu anesteziju, sto zbog fizicke sto zbog dusevne boli.... vjerujem da na jezuru imaju tu mogucnost, ja sam kiretazu uradila iz istog razloga-propusteni pobacaj, u 9 sedmici... krvarenja ne mora biti, ako je missed...onda je nazalost kiretaza neophodna...  radila sam je u poliklinici Bosanes, dr Murtezic, jeste prilicno skupo, ali meni je vrijedilo tih para

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

patike

da li ko ima one patike sa polukruznim djonom (ortopedske), kazu da se mrsa neprimetno ima li ih neko i sta mislite

nemam (58%)

imam (1%)

ne vjerujem da se mrsa (36%)

nosim ih jer su zdrave za noge (5%)

Broj svih glasova: 76

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *