|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kiretaža ili Čišćenje
26.10.2011 19:40:05   
gerberka
meni je dr rekao da uz opcu anesteziju imas vise sansi da se maternica osteti, ovako se ona grci, pruza otpor..ne znam sad user posted image sto kaze animagical dusevna bol, fizicka bol...izvagaj posavjetuj se sa dr..ugl da sto prije sve to bude iza tebe..ljubim te

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 276
26.10.2011 20:08:48   
klemzi
meni je dr rekao da uz opcu anesteziju imas vise sansi da se maternica osteti,

Joj nemoj me sikirati user posted image user posted image U Tuzli svima rade pod općom anestezijom...osim ako je visok pritisak ili neka sl.prepreka upitanju user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 277
26.10.2011 20:25:14   
rose
ma tamo gdje ne rade s opcom glavni je problem sto nemaju anesteziologa pa hajd struzi haman na zivo...ja sam svoju odradila u bosanesu, pod opstom i ne zalim...bar se ne sjecam nicega

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 278
26.10.2011 20:27:34   
rose
IZVORNA PORUKA: ivanak

E žene moje drage ja više ne mogu izdržati da ne operem kosu. E brate ne mogu djetetu za rođendan biti šugave kose.
A mislim da se ne bi trebalo nešto dogoditi... ipak je kao da je zadnji dan menstruacije.
a osim toga, nisam bila na pregledu radi točenja tako da još ništa ne znamo šta je doli.

ja jos uvijek ne kontam ovo s nepranjem kose...meni niko nije rekao nista o ovome u vrijeme moje kiretaze user posted image i nema mi logike da se ne smije kosa oprati...pa nisu mozak strugali

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 279
26.10.2011 20:32:24   
rose
IZVORNA PORUKA: animagical

ja bih ti od srca preporucila da trazis opstu anesteziju, sto zbog fizicke sto zbog dusevne boli.... vjerujem da na jezuru imaju tu mogucnost, ja sam kiretazu uradila iz istog razloga-propusteni pobacaj, u 9 sedmici... krvarenja ne mora biti, ako je missed...onda je nazalost kiretaza neophodna...  radila sam je u poliklinici Bosanes, dr Murtezic, jeste prilicno skupo, ali meni je vrijedilo tih para

i kod mene tako bilo...missed ab a u biti anembroionalna trudnoica i kod Murtezica odem priovatno u Bosanes

Neposredna veza do poruke: 280
26.10.2011 20:37:51   
klemzi
ja jos uvijek ne kontam ovo s nepranjem kose...meni niko nije rekao nista o ovome u vrijeme moje kiretaze user posted image i nema mi logike da se ne smije kosa oprati...pa nisu mozak strugali

user posted image user posted image user posted image Bože, da se nasmijem. Ni ja ovo ne kontam, nikakvu vezu između pranja kose i kiretaže ne nalazim user posted image user posted image Možda neko ima objašnjenje user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 281
26.10.2011 20:43:01   
rose
IZVORNA PORUKA: klemzi

user posted image user posted image user posted image Bože, da se nasmijem. Ni ja ovo ne kontam, nikakvu vezu između pranja kose i kiretaže ne nalazim user posted image user posted image Možda neko ima objašnjenje user posted image

jedni put kad su mi zabranili da perem kosu bilo je u februaru 93-e, al tad su mi se usta "okrenula" user posted image i jedva izdrzah 15 dana i dalje ne nalazim vezu ni s porodom ni s kiretazom i inim upalama koje pranje kose moze izazvati u urogenitalnom traktu user posted image

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 282
26.10.2011 20:43:42   
bananica

ja takodjer nisam cula da se kosa ne smije prati, prala sam je odmah poslije poroda(cim sam stigla kuci), perem je i kad dobijem , a prala bih je i poslije kiretaze da mi se desi

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 283
   RE: Kiretraža ili Čišćenje
27.10.2011 19:05:14   
ajde
Idem sutra na kiretžu, doktor mi je ustanovio da se plod dobro ne razvija u 9-om tjednu.......... neznam šta da očekujem?!?!?!user posted image

(odgovor članu mea83)
Neposredna veza do poruke: 284
27.10.2011 22:07:09   
klemzi
Ajde gdje ideš na kiretažu

(odgovor članu ajde)
Neposredna veza do poruke: 285
27.10.2011 22:12:46   
animagical
IZVORNA PORUKA: gerberka

meni je dr rekao da uz opcu anesteziju imas vise sansi da se maternica osteti, ovako se ona grci, pruza otpor..ne znam sad user posted image sto kaze animagical dusevna bol, fizicka bol...izvagaj posavjetuj se sa dr..ugl da sto prije sve to bude iza tebe..ljubim te

ovo nema smisla...prije ce te posijeci ako se vrtis pod lokalnom valjda...pod opstom ne mrdas, imaju vremena i mira da sve fino urade...meni iza opste nije ostala ni tackica oziljka...poslieje par mj isla na uzv...

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 286
27.10.2011 22:37:56   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: ajde

Idem sutra na kiretžu, doktor mi je ustanovio da se plod dobro ne razvija u 9-om tjednu.......... neznam šta da očekujem?!?!?!user posted image

Nisam nikad hvala Bogu imala to iskustvo, ali cula sam da nije bas ugodno. Ja bi ti u svakom slucaju preporucila opcu anesteziju, da se lisis stresa bar sto se tice fizickog bola. U svakom slucaju sretnouser posted image

(odgovor članu ajde)
Neposredna veza do poruke: 287
27.10.2011 22:46:58   
Dalil@

ovo nema smisla...prije ce te posijeci ako se vrtis pod lokalnom valjda...pod opstom ne mrdas, imaju vremena i mira da sve fino urade...meni iza opste nije ostala ni tackica oziljka...poslieje par mj isla na uzv...

Meni je dr ovo isto rekao. Kao, kada si budna reagujes na bol a kada te uspavaju nemaju osjecaj koliko duboko smiju strugati.

I. 01/2008
F. 04/2010

Neposredna veza do poruke: 288
27.10.2011 22:49:52   
klemzi
Meni je dr ovo isto rekao. Kao, kada si budna reagujes na bol a kada te uspavaju nemaju osjecaj koliko duboko smiju strugati.
Prag osjetljivosti na bol je različit od žene do žene user posted image Zar im to služi kao bilo kakav pokazatelj. Neko može jaukati čim malo zagrebu, a neko može trpjeti do nebauser posted image user posted image
Ma ubrinuste vi mene, nadam se da je kod mene sve ostalo u super stanju, jer rađeno je pod općom anestezijom..u Tuzli tako svima rade, meni je to humano.

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 289
27.10.2011 22:53:02   
madam x
Ja sam imala dva čišćenja pod opštom anestezijom u razmaku od 14 mjeseci, hvala bogu, nije bilo nikakvih posljedica, dva mjeseca nakon zadnjeg čišćenja sam zanijela i iznijela trudnoćuuser posted image .

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 290
27.10.2011 23:02:29   
Lejla Ka
Ja sam imala dvije kiretaže uz lokalnu anesteziju. Rađeno mi je privatno plastičnom kiretom. Nije bilo bolno, bilo je prilično neugodno, ali sad mislim da je ipak bolje raditi tako (kad to radi neko kome nisi jedan od mnogih na traci). Opća anestezija uvijek ima određene veće rizike od lokalne. A što se tiče duhovne boli, to ti nikakva anestezija ne može ublažiti, osim da te drže anestetiziranu neko vrijeme, a i to samo odlaže žalovanje.

Ono što bih uvijek preporučila, onima koji imaju bilo kakvu mogućnost je da na čišćenje odu nekom kome vjeruju, ko će u njima pri tom morati vidjeti i ženu u velikoj boli, a ne posao koji se mora otaljati. Jer u tim trenutcima je jedino važno da žena sebi što više olakša, i da se zahvat obavi što pažljivije i sigurnije. Tu i najmanje greške ostavljaju nesagledive posljedice.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 291
28.10.2011 0:16:35   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Dalil@

ja nocas pitala zbog drugih stvari i covjek mi rekao da manji rizik nosi lokalna anestezija i to bas sto si u grču i ne mogu zasjeći nego pokušaji - otpor, pokusaji - otpor...dakle maternica se "brani" od ostecenja..a onako kad spavas kad ihvate strugati.. e sad ko je radio pod opcom nemojte se bojati, to je samo misljenje doktora, a po meni je najvaznije ko to radi - sto kaze lejla ka - da imas povjerenja u osobu i da te vidi kao osobu u boli, da ti pristupi oprezno...
a vrtit se ne mozes, imas cijelu aparaturu i sestre koje asistiraju..da skocis - to je nemoguce...

< Poruku je uredio gerberka -- 28.10.2011 0:17:24 >

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 292
28.10.2011 0:19:57   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Dalil@

da, bas tako...jer zadto ostaju ostaci ponekad? ne sto dr namjerno ostavi vec sto nema uvida..on prolazi sa onim "usisivacem" pa je kontrola za 10 dana uzv-om..u tom čišćenju maternica pruza otpor i manja je šansa da je negdje ošteti...

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 293
28.10.2011 0:21:54   
rose

Prag osjetljivosti na bol je različit od žene do žene user posted image Zar im to služi kao bilo kakav pokazatelj. Neko može jaukati čim malo zagrebu, a neko može trpjeti do nebauser posted image user posted image
Ma ubrinuste vi mene, nadam se da je kod mene sve ostalo u super stanju, jer rađeno je pod općom anestezijom..u Tuzli tako svima rade, meni je to humano.

sad se zahvati uglavnom rade vakuum aspiracijom a ne kiretom pa su i manje sanse da se maternica osteti...ja nisam cak ni krvarila poslije...moyda dan dva

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 294
28.10.2011 0:24:20   
gerberka
klemzi mila bez panike..kja nisam cula da je ikom osteceno sta...ljubim teeee

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 295
28.10.2011 0:53:50   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ja sam imala dvije kiretaže uz lokalnu anesteziju. Rađeno mi je privatno plastičnom kiretom. Nije bilo bolno, bilo je prilično neugodno, ali sad mislim da je ipak bolje raditi tako (kad to radi neko kome nisi jedan od mnogih na traci). Opća anestezija uvijek ima određene veće rizike od lokalne. A što se tiče duhovne boli, to ti nikakva anestezija ne može ublažiti, osim da te drže anestetiziranu neko vrijeme, a i to samo odlaže žalovanje.

Ono što bih uvijek preporučila, onima koji imaju bilo kakvu mogućnost je da na čišćenje odu nekom kome vjeruju, ko će u njima pri tom morati vidjeti i ženu u velikoj boli, a ne posao koji se mora otaljati. Jer u tim trenutcima je jedino važno da žena sebi što više olakša, i da se zahvat obavi što pažljivije i sigurnije. Tu i najmanje greške ostavljaju nesagledive posljedice.

Ovo si u pravu. meni moja prijateljica kaze da je vise bolila kiretaza nego porod, kao porodila bi se jos sto puta, samo da ne mora to prolazit. A imala je dvije kiretazeuser posted image user posted image Sad hvala Bogu ima prekrasnog sincica i ceka drugo dijeteuser posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 296
28.10.2011 1:07:15   
Lejla Ka

meni je dr rekao da uz opcu anesteziju imas vise sansi da se maternica osteti,

Joj nemoj me sikirati user posted image user posted image U Tuzli svima rade pod općom anestezijom...osim ako je visok pritisak ili neka sl.prepreka upitanju user posted image

Da nešto nije bilo u redu do sad bi se to već vidjelo nekim komplikacijama zato nemoj sada brinuti.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 297
6.11.2011 13:54:05   
Brineta26
Drage forumašice, ja sam bila na čišćenju - kiretaži prije 5 dana, sve je dobro prošlo hvala Bogu, radili su mi pod lokalnom anestezijom, daju ti injekciju u grlić maternice, i odmah nakon toga počinju s kiretažom. Da Vam kažem da ne boli lagala bi, boli baš boli, ali brzo prođe, sad se oporavljam od svega toga, fizički sve brzo prođe al psihički kako ću se oporaviti još ne znam

Nada zadnja umire

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 298
6.11.2011 16:06:18   
klemzi
Brineta, biće bolje...proći će...grlim te user posted image

(odgovor članu Brineta26)
Neposredna veza do poruke: 299
11.11.2011 15:22:07   
Brineta26
Hvala Klemzi!
Al prije tri dana sam bila na kontroli, vidjeli da sve nije ocišćeno, ponovo bila na kiretaži, ma užas živi... sad mi bilo gore psihički podnijet već prvi put, nadam se da ce sad sve bit uredu... jadne mi žene

Nada zadnja umire

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

kuhanje
amaniamanic

Da li volite kuhati?

da (43%)

onako (24%)

moram (10%)

najvise (3%)

ne (18%)

kuhabje mi je hobi (2%)

Broj svih glasova: 124

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *