|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  146 147 [148] 149 150   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
18.1.2012 15:17:59   
brinetyca
draga moja valjda neću:) ali eto odrazi se i takvih misli, kontaš s vremenom bože mili evo me već kao lud sta ce biti domalo..ali ipak u dubini negdje znam da nije tako. Ja sam danas dosta dobro,malo sam se šetala, hodala i tako i lijepo sam se osjecala..al i ja kako kad:)znam da me opet ona kucka(panikafobija)sta li je nezz ni ja,da ce me scepit negdi na ulici,al neka,ko je šiša,mozda jednom prode i zauvijek. sve vas ljubim puno user posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3676
19.1.2012 10:06:06   
Alma_27
ja sam imala napade panike i nocne more nakon smrti bliske osobe. ma to je bila porodicna tragedija i jako me je pogodila. prvi put kad mi se to desilo (nakon dzenaze), mislila sam da cu umrijeti. nakon nekoliko takvih napada, na svoju ruku sam otisla kod neuropsihijatra i trazila da mi da kakve tablete. sta god, samo da prodje. prepisala mi je tablete (ne znam kako se zovu. znam da imaju slovo x u nazivu) i preporucila psihoterapiju. odustala sam od tableta. psihoterapija mi je pomogla. nakon deset_ak terapija, bila sam mnogo bolje. doduse, kod mene je to bio akutni stres. i vjera mi je puno pomogla. tada mi je jedna gospodja dala malo zemzem vode i rekla da klanjam dva rekata i da popijem tu vodu i da zamolim Boga da mi olaksa te napoade i vjerujte da je tada ko rukom odneseno.
i nije se pojavio niti jedan takav napad do neki dan. valjda sam i ja preumorna. i ne izlazim cesto napolje zbog bebice, preuzela sam vecinu kucnih poslova na sebe jer i muz se prihvati djece cim dodje s posla. uhvatilo me i znala sam da je to ali u kuci nisam imala tabletu za smirenje! i pravac doktoru. urade mi EKG, provjere pritisak. sve manje vise ok. i prepise mi kutiju lexaurina. kaze moze 1-2 sedmicno i nece stvoriti ovisnost. kupila sam ja i persen ali od njega mi se samo spava. ma komiram se user posted image
kaze mi muz da samo trebam cekati da taj napad prodje i da ce svaki sljedeci biti blazi. njegova drugarica je to isprobala i nakon tri takva postupka, vise se nisu ni javljali. taj sam savjet nasla i na internetu. jeste li vi isprobali tako nesto?
da, i narucila sam se kod psihologa. za svaki slucaj user posted image danas idem. nesto kontam da je bolje da odem nekome ko zna svoj posao nego da sama trazim uzroke i dijagnoze :) jer stvarno ne znam sta bi ovaj put mogao biti razlog...

< Poruku je uredio Alma_27 -- 19.1.2012 10:07:54 >

(odgovor članu brinetyca)
Neposredna veza do poruke: 3677
19.1.2012 10:13:05   
Anoniman
Almice svakodnevni stres utjece na psihu , nespavanje itd pogotovo zenama koje imaju djecu, obaveze oko djece...Ipak mislim da nije lose sto si se obratila strucnom licu jer nakon svog iskustva sa anksioznoscu kad nisam reagovala na vrijeme mislim da je dobro da se covjek malo istrese ....Ja znam kako je meni bilo nakon poroda  koji je bio tezak , pa beba pa ovo ono tacno mi je iscrpilo snagu i fizicku i psihicku pomalo me pocelo hvatati stanje panike , ali sam ja onda popustila mnog eåoslove, uzela brigu samo oko bebe i kad on spava spavala sam i ja , jer od prasine niko nije umro

(odgovor članu Alma_27)
  Neposredna veza do poruke: 3678
19.1.2012 10:23:57   
Alma_27
Marina, ma znam. i morat cu malo popustiti :) ja zaista imam svu pomoc oko djece. i od muza i od njegove i moje porodice ali opet on i ja imamo najvise posla oko djece. normalno. kod mene je problem i sto sam neko vrijeme sve drzala u sebi. hajde, necu da pricam muzu jer i on ima dosta obaveza i brige, necu drugarici jer i ona ima malu bebu, necu roditeljima jer i oni previse brinu za mene. treba nekome ispricati. imam divnu djecu ali i pozitivan stres je stres, zar ne? i jos, moja tuga zbog gubitka nikad nije popustila. tako je to valjda kod svakog ko izgubi dragu osobu... pa kad god se nesto lijepo ili ruzno desi u mom zivotu je mislim na nju i tugujem.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3679
20.1.2012 19:19:03   
dana123
Curke drage da vas pozdravim i da kažem da u utorak idem na razgovor za posao njegovateljice.A samo da kažem gdje u psihijatrijsku bolnicu ma zamislite meneuser posted image .Nema veze upće me nije strah baš sam presretna samo da me prime držite mi fige.Sve vas puno pozdravljam i šaljem jedan velikiuser posted image

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 3680
20.1.2012 20:31:47   
brinetyca
dana :) sretno! drzmo ti fige. uhh hrabra si mogu ti reci :D user posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3681
20.1.2012 20:42:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Alma_27

Marina, ma znam. i morat cu malo popustiti :) ja zaista imam svu pomoc oko djece. i od muza i od njegove i moje porodice ali opet on i ja imamo najvise posla oko djece. normalno. kod mene je problem i sto sam neko vrijeme sve drzala u sebi. hajde, necu da pricam muzu jer i on ima dosta obaveza i brige, necu drugarici jer i ona ima malu bebu, necu roditeljima jer i oni previse brinu za mene. treba nekome ispricati. imam divnu djecu ali i pozitivan stres je stres, zar ne? i jos, moja tuga zbog gubitka nikad nije popustila. tako je to valjda kod svakog ko izgubi dragu osobu... pa kad god se nesto lijepo ili ruzno desi u mom zivotu je mislim na nju i tugujem.

Nisam upratila kolika su ti djeca, tj kad si se porodila, ja sam imala malo smetnji poslije poroda i bojala sam se poznajuci sebe  poslijeporodjajnog sindroma..Mlao sam citala o tome oko depresije , odbijanja djeteta i kad sam skontala da ja tih simptoma nemam nastavila sam svakodnevnicu, medjutim nakon nekih pola godine  ljudi oko mene siu poxeli da govore kako sam jako nes´zgodna osoba postala tj sto se tice malog, mada ja to nisam primjecivala ali nisam dala nikome da mu pridje osim seke npr da ga presvuce ili kad bi ga neko uzeo mene su znojevi oblijevali, stalno sam govorila pazi glavicu, drzi za ledja, elem i to je jedan vid poslijeporodjajnog simptoma...Ali kad je mama dosla sa njom sam malo pricala na tu temu i proslo me je ....Ja sam dok sam se borila sa anksioznoscu imala i psihologa ali ipak najvise mi je pomogla mama, seka , tata i moj  tadasnji momak...Ja sam mnogo toga nosila u sebi , od rata pa nadalje i nikad nisam o tome pricala vec jednostavno skupljala u sebi do mjere da sam postala anksiozna...Ako ne zelis da opterecujes svoju familiju, muza prijateljicu ti uzmi sebi  neku svesku i kad ti je tesko istresi to sve na papir...Od-do vjeruj mi lakse ce ti biti

(odgovor članu Alma_27)
  Neposredna veza do poruke: 3682
21.1.2012 19:22:20   
mo girl
sto ovo nema nikoga?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3683
21.1.2012 22:31:20   
marsupilami
mo girl, šuti, bolje da nema nikoga, to znači da je situacija bolja ovih dana, i da ne zaboravim poželjeti dani sreću na poslu, sad će nas moći bolje tješiti user posted image user posted image user posted image

Božja volja nikada nas neće odvesti negdje gdje nas Božja milost neće zaštititi.
beba je stav Boga da svijet treba i dalje postojati......

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 3684
21.1.2012 22:57:12   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: MarinaDK

Nisam upratila kolika su ti djeca, tj kad si se porodila, ja sam imala malo smetnji poslije poroda i bojala sam se poznajuci sebe  poslijeporodjajnog sindroma..Mlao sam citala o tome oko depresije , odbijanja djeteta i kad sam skontala da ja tih simptoma nemam nastavila sam svakodnevnicu, medjutim nakon nekih pola godine  ljudi oko mene siu poxeli da govore kako sam jako nes´zgodna osoba postala tj sto se tice malog, mada ja to nisam primjecivala ali nisam dala nikome da mu pridje osim seke npr da ga presvuce ili kad bi ga neko uzeo mene su znojevi oblijevali, stalno sam govorila pazi glavicu, drzi za ledja, elem i to je jedan vid poslijeporodjajnog simptoma...Ali kad je mama dosla sa njom sam malo pricala na tu temu i proslo me je ....Ja sam dok sam se borila sa anksioznoscu imala i psihologa ali ipak najvise mi je pomogla mama, seka , tata i moj  tadasnji momak...Ja sam mnogo toga nosila u sebi , od rata pa nadalje i nikad nisam o tome pricala vec jednostavno skupljala u sebi do mjere da sam postala anksiozna...Ako ne zelis da opterecujes svoju familiju, muza prijateljicu ti uzmi sebi  neku svesku i kad ti je tesko istresi to sve na papir...Od-do vjeruj mi lakse ce ti biti

ja sam takva bila sa prvim djetetom user posted image nemam postporodjajnu melanholiju. doktor potvrdio a i ja znam. kod mene su "samo" panicni napadi. jeste definitivno lakse kad ispricas sta te muci. ako da materijalizujes osjecanja i onda se s njima lakse nositi user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3685
21.1.2012 22:59:40   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: mo girl

sto ovo nema nikoga?

ja sam dezurna user posted image user posted image user posted image
cekam sljedeci panicni napad i spremna sam da ga pobijedim tehnikom disanja za koju sam cula. samo sto on nikako da dodje user posted image
salu na stranu, sa strepnjom ali i sa vecim samopouzdanjem ocekujem panicni napad user posted image javicu sta god da bude user posted image

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 3686
22.1.2012 8:47:22   
dana123
Brinetica i Marsupilami hvala puno.Meni je puno bolje i dobro se osjećam i jedva čekam da se zaposlimuser posted image .Iskreno ovog posla me uopće nije strah valjda sam ga prevladala,a mislim da se treba suočit s onim čega se bojiš.Eto cure moje veliki pozdrav i svako dobro javim vam rezultate.

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 3687
22.1.2012 11:42:24   
mo girl
alma pa koliko su ti cesti napadi jel to svaki dan il samo ponekad?ma dosla si na pravo mjesto ovde ces naci utjehu i savjete zena koje to prolaze.mozda si jednostavno premorena od svega pa ti se tako ispoljava.pokusaj povezat ima li neki uzrok koji ti izazove napad mozda neka osoba il dogadjaj.ma ovo ti je samo da nisi rahat i gotovo

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3688
22.1.2012 12:47:28   
Alma_27
samo dva od nove godine. ja mislim da je kod mene razlog to sto mi se previse i lijepih i ruznih bitnih stvari dogodilo za kratko vrijeme. hvala na podrsci, drage moje user posted image

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 3689
22.1.2012 16:49:59   
nadez
evo i mene citam vas svaki dan do sada je sve uredu sa trudnoci i sa bebu ja se hvala bogu dobro drzim psihicki zunjena sam imam onaj strah od poradjaja ne toliko od to nego da me ne uhvti nekoj napad panike to me najviiise plasi sa te moje fizicki simtomi kao probadanje oko srca i gusenje user posted image to me najvise plasi sinoc tako sam se prepala dok sam lezala me probodilo ali na sekund je bilo,probam se uzdrzavati ali opet imam taj strah u mene u cetvrtak sam vadila krvi bilo ok talk je ok EKG sam radila pre 2 meseci nadam se da nije nista srasno da ce sve biti uredu i samnom i bebu ljubim vas sveuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 3690
23.1.2012 18:53:46   
biba26
evo i mene drage moje, sve vas čitam, zbilja se nešto slabo javljate, bit će da je svakim danom sve bolje, hB ako je tako, dana bravo, čestitam, hrabra si ti naša heroina!! Pozdrav i puse svima!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 3691
23.1.2012 21:26:09   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: nadez

evo i mene citam vas svaki dan do sada je sve uredu sa trudnoci i sa bebu ja se hvala bogu dobro drzim psihicki zunjena sam imam onaj strah od poradjaja ne toliko od to nego da me ne uhvti nekoj napad panike to me najviiise plasi sa te moje fizicki simtomi kao probadanje oko srca i gusenje user posted image to me najvise plasi sinoc tako sam se prepala dok sam lezala me probodilo ali na sekund je bilo,probam se uzdrzavati ali opet imam taj strah u mene u cetvrtak sam vadila krvi bilo ok talk je ok EKG sam radila pre 2 meseci nadam se da nije nista srasno da ce sve biti uredu i samnom i bebu ljubim vas sveuser posted image user posted image user posted image

sto se tice straha od porodjaja, kao neko ko se dva puta poradjao. mogu ti reci da bih se sada radije porodila nego prosla kroz jos jedna napad panike. ne pretjerujem, ozbiljno! porod boli ali te ne hvata taj strah jer znas da porodjajni bolovi ne znace da nesto nije u redu nego naprotiv. napad panike je meni mnogo strasniji. i nece te uhvatiti napad panike na porodu. neces znati ni kako se zoves user posted image

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 3692
24.1.2012 11:06:29   
nadez
hvala ti puno Alma naovaj ljepi odgovor nadam se da ce biti takouser posted image kao sta kazes pozdrav do svi ostali user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 3693
25.1.2012 14:48:03   
sreća35
Moje heroine kako ste mi.....Nešto slabo pišete daj bože da je to znak da ste dobro....Ja eto onako guram nedam se jednostavno se pokušavam pomiriti da je ova kučka dio mene ,i eto pokušavam joj nedozvoliti da mi upravlja životom jednostavno kažem kada mi se za ovoliki period hvala Bogu nije ništa desilo neće ni odsad aBd....Vidim imamo novih ženica dobro nam došle na pravom ste mjestu,ovo je klub dobrih ženica koje uvijek pružaju nesebičnu podršku,valjda nas je naša osjetljivost i dovela ovdje gdje smo sada,ali eto to smo mi....nadez mnogo pozzz za tebe i tvojuuser posted image ....lajlac gdje si nam ti nedostaješšš.....jano jano piši...blur kako bebica.....alma,dana,rabi i sve ostale mnogo pusssica mnogo mi značite jer ja sam odavno prestala pričati sa bilo kim o ovom problemu sem sa vama jer vi jedine i razumijete.......user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 3694
25.1.2012 15:39:57   
dana123
E cure ima jedan dobar članak pa ga pročitajte www.24sata.hr/psihologija napadaji -panike-nakon-poroda-ne-daju-mi-živjeti.Pozdrav svim curama, Nadez sretno u trudnoći sve vas punouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 3695
25.1.2012 15:50:51   
brinetyca
pozz svima user posted image a i nije baš da smo odlično pa se ne javljamo, dobro zavisi kako kod koga:) čitam vas svaki dan ali se ne javljam stalno, jer bi vam dosadila svaki dan s istim kukanjem:) kod mene bude bolje par dana, pa opet posustanem al valjda je to tako. Evo npr danas sam odsrednja, stalno razmisljam o tome kako nikako da me prođe u potpunosti strah od izlaska i kretanja po gradu i među ljudima..ali opet nije loše, jer ne moze to tek tako da se rijesi.pa me muci malo strah i napetost u grudima, ponekad mi je toliko muka i osjecam se zarobljena, a nekad super budem.mah....user posted image sta sad, nista ne traje vjecno:) sve vas puno user posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3696
25.1.2012 20:24:40   
Aminna
cao svima i lijep pozdrav. malo sam gledala po netu u vezi moje bolesti pa sam se nasla ovdje medju vama i kontam da se ipak prijavim da malo se naucim i da mogu da dobijem po neki savjet. eto vec prije cetri mjeseca me kao iz vedra neba uhvatila vrtoglavica dok sam kupovala neke namirnice sve kontam da sam trudna dal je moguce il ne izludila sam od testova i ginekologa i svega. nije proslo 5 dana samo neki strujni trnci kroz cijelo tijelo srce lupalo uzasne nesanice umor dehidriranje bockanje po cijelom tijelu mucnina povracanje itd itd ima toga do ranog jutra za nabrajanje . ponekad me prodje na koji dan ali pretezno svaki dan osjecam umor i neku vrtu vrtoglavice i u ocima mi cudno . planiram i bebu udata sam vec godinama tijelo mi je jako slabo na to sve sam omrsavila i 20 kg koje je tijelo navelo u jos veci sok sad me strah da nebolujem od neke invalidske bolesti itd. svi nalazi super ct snimanja mizdga srce itd sve je super al eto tesko je povjerovati da je ovako loshe a da mi nije nista?? SAD KOLIKO je pametno na ovo sve i da ostanem trudna il da pricekam koji mjesec kad sam vec cekala par godinama da malo tijelo bude jace pocela sam da treniram zdrava ishrana pa da vidimo .... raspisa se ja ali eto nesto malo ukratko =))) LIJEP POZDRAV

Neposredna veza do poruke: 3697
25.1.2012 21:11:11   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: Aminna

cao svima i lijep pozdrav. malo sam gledala po netu u vezi moje bolesti pa sam se nasla ovdje medju vama i kontam da se ipak prijavim da malo se naucim i da mogu da dobijem po neki savjet. eto vec prije cetri mjeseca me kao iz vedra neba uhvatila vrtoglavica dok sam kupovala neke namirnice sve kontam da sam trudna dal je moguce il ne izludila sam od testova i ginekologa i svega. nije proslo 5 dana samo neki strujni trnci kroz cijelo tijelo srce lupalo uzasne nesanice umor dehidriranje bockanje po cijelom tijelu mucnina povracanje itd itd ima toga do ranog jutra za nabrajanje . ponekad me prodje na koji dan ali pretezno svaki dan osjecam umor i neku vrtu vrtoglavice i u ocima mi cudno . planiram i bebu udata sam vec godinama tijelo mi je jako slabo na to sve sam omrsavila i 20 kg koje je tijelo navelo u jos veci sok sad me strah da nebolujem od neke invalidske bolesti itd. svi nalazi super ct snimanja mizdga srce itd sve je super al eto tesko je povjerovati da je ovako loshe a da mi nije nista?? SAD KOLIKO je pametno na ovo sve i da ostanem trudna il da pricekam koji mjesec kad sam vec cekala par godinama da malo tijelo bude jace pocela sam da treniram zdrava ishrana pa da vidimo .... raspisa se ja ali eto nesto malo ukratko =))) LIJEP POZDRAV

ako su nalazi dobri, nema brige ni da ostanes trudna. meni licno se u trudnocama nisu javljale takve stvari. ako bi se nesto slicno dogodilo, pomislila bih da je to u trudnoci i normalno jer srce tada zaista radi jace i pumpa vise krvi, naravno da ne mogu udahnuti punim plucima posebno kad se najedem jer je beba skoro dosla do pluca u osmom ili dvetom mejsec, noge bole svakako ako je napolju vruce i tako. ma milina s kojom se svaka trudnica susrece. i vrtoglavice su u trudnoci normalne. trudnoca ce ti uljepsati zivot ali o fizickoj formi se moras brinuti i sada i nakon poroda.
mozda je to kod tebe reakcija tijela na naglo mrsavljenje. jesi li radila nalaze stitne zlijezde i jesi li isla da ti izmejer dioptriju?
ja sam licno iskusila koliko tijelo fizicki moze da boli nakon jako stresnog dogadjaja. sve me je boljelo. i ruke i noge i zeludac i stomak i glava. smirilo se nakon 3-4 mjeseca ali kod mene je bio smrtni slucaj u pitanju pa je stres zbog toga.

(odgovor članu Aminna)
Neposredna veza do poruke: 3698
25.1.2012 21:14:37   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: brinetyca

pozz svima user posted image a i nije baš da smo odlično pa se ne javljamo, dobro zavisi kako kod koga:) čitam vas svaki dan ali se ne javljam stalno, jer bi vam dosadila svaki dan s istim kukanjem:) kod mene bude bolje par dana, pa opet posustanem al valjda je to tako. Evo npr danas sam odsrednja, stalno razmisljam o tome kako nikako da me prođe u potpunosti strah od izlaska i kretanja po gradu i među ljudima..ali opet nije loše, jer ne moze to tek tako da se rijesi.pa me muci malo strah i napetost u grudima, ponekad mi je toliko muka i osjecam se zarobljena, a nekad super budem.mah....user posted image sta sad, nista ne traje vjecno:) sve vas puno user posted image

tebe strah da izlazis medju ljude a mene opet strah kad me uhvati to nesto a ja sama u kuci s bebom. bas je sarolik ovaj nas poremecaj user posted image kad sam s ljudima, ja se fokusiram na posmatranje ljudi ili pokusavam pratiti pricu ili, doduse rijetko kad, jednostavno kazem da mi je lose pa dok neko prinese casu vode ili sta vec, mene prodje user posted image

@sreca35, pozdrav i tebi user posted image

Neposredna veza do poruke: 3699
25.1.2012 21:30:03   
brinetyca
Jest baš je šaroliko ovo stanje.. Ma meni je valjda trema da se ne obrukam pred ljudima ili ne ispadnem luda, neznam ni ja, sama sebi nisam jasna kamoli nekom drugomuser posted image zanimljivi su mi ovi smajlići dok pišem pa svšta nešto ubacivam, nemojte se čuditi hehe, vesele me nešto user posted image

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 3700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  146 147 [148] 149 150   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  146 147 [148] 149 150   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *