|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  320 321 [322] 323 324   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
11.1.2012 20:32:33   
Daja_sa
Kukuruz nema glutena...user posted image
Palachinken ti rizini krugovi su super...imaju i kukurzni ako me sjecanje sluzuuser posted image ...Znam da sam ih ponekad ubacivala i u slatki i u slani obrok da dobijem na gustoci...S nije bila pretjerano odusevljena da ih glodje jer su joj bili gnjecaviuser posted image ...joj skroz sam zaboravila na te neke "djidje" u ishrani...moram na popravni definitivno...a ima negdje i ovdje na forumu sto sam piskarala u vrijeme dok je starija smizla pocinjala sa novim okusimauser posted image

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 8026
13.1.2012 15:37:56   
bembela
kod mene na kasici od kukuruza ne pise nigdje da je bez glutena,pa zato pitam i za kukuruz,izmedju ostalog :)

27.06.2011. na svijet dosla mamina ljubav i sreca najveca :)

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8027
13.1.2012 15:50:21   
ziki
Sad pisah na temi bebe starijem sam uvela gluten kad je napunio 9 mj. Po nekim tabelama moze i sa 8. A zitarice koje ne sadrze gluten su riza, proso i kukuruz. U psenici, jecmu, razi ima

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 8028
14.1.2012 10:56:05   
Skvo RR
Mi smo za sada probali mrkvu, bananu, marelicu, brokulu, sljivu...Od svega najvise mu se dopada mrkva i banana.. a najmanje sljiva i jabuka.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 8029
14.1.2012 11:52:41   
animagical
danas na meniju-tikvica i brokula...nije bas hit,ali pojede...omiljena je kruska,a mrkvu najteze pojedeuser posted image mrkvu mijesamo sa kruskom, da bolje pojede a i zbog stolice...ili sutradan dam sljivu i rijesenouser posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8030
14.1.2012 12:00:30   
Daja_sa
Mi smo upravo pojeli brokulu i mrkvicu :) i cini mi se da vise gotivi povrce neg' voce :)
Do sada je probala bananu, jabuku, krusku...mrkvu, krompiric i brokulu...

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 8031
14.1.2012 12:04:35   
Skvo RR
Ja cu sutra probati krompiric...danas sam mu i dala onu breskva hipp kasu sto se muti sa vodom, pojeo je pola i zalio mlijekom. user posted image ....Zapravo ja forsiram kasice, jer moj bebac nije bas odusevljen sa mlijekom. Dajo..gdje si kupila aptamil rizu?

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8032
14.1.2012 12:05:04   
animagical
dajo koliko tvoja bebana pojede kolicinski? ja imam jednu veliku izjelicu....ako je nesto sto voli u pet minuta ode teglica od 190gr ili puna do vrha ona avent casa...kada mu je dosta vise nece da zine na kasiku i ja stanem...

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8033
14.1.2012 12:05:49   
Skvo RR
I da koliko pojedu kolicinski...kod nas nekada par kasikica nekada citava teglica..sa tim da ja imam problemcic, jer on nema mira..sve rukjamai nogama skace, dira dok jede budemo i jedno i drugo umrljani.

< Poruku je uredio Skvo RR -- 14.1.2012 12:07:06 >

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8034
14.1.2012 12:06:42   
Skvo RR

IZVORNA PORUKA: animagical

dajo koliko tvoja bebana pojede kolicinski? ja imam jednu veliku izjelicu....ako je nesto sto voli u pet minuta ode teglica od 190gr ili puna do vrha ona avent casa...kada mu je dosta vise nece da zine na kasiku i ja stanem...

user posted image user posted image isto pitale

Neposredna veza do poruke: 8035
14.1.2012 12:52:05   
Daja_sa
Ma s obzirom da je tek upoznavanje sa okusima ja nesto ne gledam kolicinu pojedenog...ALi vidim da hoce vise da jede okuse koje je vec probala...ja joj dajem koliko hoce da jede...Ali nije nikad prekoracila onu mallu teglicu od 90g.
Skvo kod mene je isto problem sa mlijekom...pravo me to muci cak sam je vodila i pedijatru...sve je OK ali ona nekad popije flasicu a nekad samo gucne i ostaviuser posted image ...A aptamil sam zbavila vani...Austrija...nazalost kod nas nema ni trecina izbora...ja kad sam vidjela naprosto me tuga uhvatila...posto sam i S davala te iste kasice onda sam i sa E odlucila isto...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8036
14.1.2012 12:54:28   
Skvo RR
ma i mi slabo pijemo mlijeko namaknemo dnevno jedva 650 ml - 700 ml mlijeka...iz 6-7X... i on varira od 60 ml do 180mluser posted image .

< Poruku je uredio Skvo RR -- 14.1.2012 12:56:55 >

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8037
14.1.2012 12:57:01   
Daja_sa
Ja sam pocela E da hranim u snu da bi popila predvidjenu dozu...jer spava cijelu noc bez budjenjauser posted image a preko dana mrljavi bas sa mlijekom...do unazad 15-20 dana je na svako 3-3,5 sata pila 180ml...a sad ako pipije 150ml ja sretna! Ja je sve poredim sa S kojoj je uvijek bilo malo user posted image ...ali cini mi se da ova smizla nece biti neka izjelicauser posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8038
14.1.2012 13:00:06   
Skvo RR
Ista stvar i ja mu pola utrpam pri uspavljivanjuuser posted image ..a uma je uvijek jela vise...shock za mene...user posted image On recimo da se on pitauser posted image ..moze napraviti razmak i od 5h i popije 120 ml.

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8039
14.1.2012 13:05:09   
Daja_sa
E pa zamisli prespava u komadu 10-11h i ne popije 180 koliko bi trebala vec smandrljavi nekih 150user posted image ...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8040
14.1.2012 13:09:43   
Skvo RR
A..znas kako daji joj cesce, a manjel..koliko joj je dnevna kolicina mlijeka..ja pravo opterecena sa tim, valjda poslije ume..pa mi sve malo.

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8041
14.1.2012 13:52:16   
animagical
IZVORNA PORUKA: Daja_sa

Ja sam pocela E da hranim u snu da bi popila predvidjenu dozu...jer spava cijelu noc bez budjenjauser posted image a preko dana mrljavi bas sa mlijekom...do unazad 15-20 dana je na svako 3-3,5 sata pila 180ml...a sad ako pipije 150ml ja sretna! Ja je sve poredim sa S kojoj je uvijek bilo malo user posted image ...ali cini mi se da ova smizla nece biti neka izjelicauser posted image

ma jel se ti ovo kao zalis??user posted image   moj mali smrad se budi jedno 15 puta, bez ikakvog preuvelicavanja...bukvalno po cijelu noc jede... a opet po danu spuca veliku kolicinu hrane...ja mislim da niko nema ovaj problem-da mu dijete previse jede?  

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8042
14.1.2012 14:26:03   
Skvo RR
animagical nezgodno je daji..kada beba malo jede po danu i noc prespava....a nemas problem...i moja i dajina starija su bile izjelice,user posted image

Neposredna veza do poruke: 8043
14.1.2012 17:15:28   
animagical
ma ja sam vidjela njenu curu na slikama, prava bucka ne bih rekla da joj je malo....user posted image nego, valjda nismo svi isti, pa tako ni bebe..neke vise jedu, neke manje i to valjda treba navici... evo moj prozdrljivac je mislim znatno mrsaviji od njene curice koja ne voli da jede...  

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8044
15.1.2012 13:30:31   
Daja_sa
Ma ne zalim se ja zbog spavanjauser posted image user posted image ...nego mi briga kako nije gladna jer preko dana ne popije svoju predvidjenu kolicinu mlijeka...trebala bi dnevno da pije 900ml mlijeka...ali mi jedva izguramo nekih 750 ml...Zato je ponekad pokusam u snu nahraniti kad ja krenem spavati...nekad popije a nekad gucne malo i to je to

Neposredna veza do poruke: 8045
15.1.2012 18:08:25   
mimikimi

Ma ne zalim se ja zbog spavanjauser posted image user posted image ...nego mi briga kako nije gladna jer preko dana ne popije svoju predvidjenu kolicinu mlijeka...trebala bi dnevno da pije 900ml mlijeka...ali mi jedva izguramo nekih 750 ml...Zato je ponekad pokusam u snu nahraniti kad ja krenem spavati...nekad popije a nekad gucne malo i to je to

900ml mlijeka jel ovo tacno ja ne vjerujem da je u mojim sisama bilo ovoliko u tom periodu???user posted image user posted image user posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8046
15.1.2012 18:53:30   
Daja_sa

IZVORNA PORUKA: mimikimi

900ml mlijeka jel ovo tacno ja ne vjerujem da je u mojim sisama bilo ovoliko u tom periodu???user posted image user posted image user posted image

Ma naravno da jeste...user posted image ...
Po ovim tabelicama bi trebala da pije 5x180ml...i eto ti ga 900ml...a posto ona prespava noc bas mi tesko ugajguliti da toliku kolicinu popije preko dana...zvuci previse haman pa litar mlijeka ...pa borba dok se to namiri user posted image

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 8047
16.1.2012 14:41:58   
Daja_sa
Danas je pojela mrkvicu,krompiric i tikvicu...uz kasiku baby rice...pa guza odusevljena...mljackala je kao velika user posted image .
Palachinken...hvala na pomoci i ideji user posted image

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8048
18.1.2012 18:07:37   
star
nama za 10 dana puna 4mj pa planiram pomalo dodavati stosta..moj bebac je na Bebelacu i nikad ne jede po sablonu..jedan dan jede svaka 3 sata 120ml, drugi dan po 150 svaka 4h, a ima dana kao danas npr da ne pojede ni jedan obrok veci od 80-90ml..svaka 2,5-3h...raspameti me..nekad bacim a nekad trcim da napravim jos :DDD a bucko pravi..vidim da vas dosta ne daje vodu..ja svom od 2.mj dajem poslije svakog obroka 2-3kasikice..i uvijek bi jos :DD caj od komoraca mu dajem nekad svaki dan a nekad preskocim dan-dva..izmedju 60-100ml popije..mislim da je vrijeme da pocnemo polako s dohranom jer bulji u moj tanjir kad god jedem i pocne automatski da guciiiiiiiiii :DDDD oblizuje se :DDD smijesan je...dala sam mu da lizne jabuku i napravila haos...cupa i rukama i nogama...hoce jos hahahahahaahah...

Palachinken
spremas se na posao? i ja cu aBd kad napunimo 6 mj..tako smo planirali..

pozz svim mamama i malim bebicama user posted image

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 8049
19.1.2012 13:35:23   
sweet insanity
animagical, pa tvoj momak pravo jede,masallah!user posted image I moja ti je ta koje bi samo jelauser posted image

Gluten, mi smo poceli sa 6 i pol. Po malo joj ubazim keksa mljevenog u kasicu, nije da mi je drago al mi najprakticnije mljevenim keksom dozirat. Jendom sma i onaj 3 korn. Kad sma joj dala koricu hljeba da glaba zagricnula se i od tad jok. To je uradila i sa jabukom pa smo pauzirali samostalno glabanje hraneuser posted image

(odgovor članu star)
Neposredna veza do poruke: 8050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  320 321 [322] 323 324   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  320 321 [322] 323 324   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *