Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.12.2011 22:37:42
sweet insanity
odlucila sma da se pustim savjeta ove babice, i ne ukidam niti jedan podoj, ne ide nam ni uobrocavanje pa necu vise ni d apokusavam samo za to jer ona kaze da to tako treba. Kao i do sad neka siki kada god hoce, obicno i siki na 3 sata al desi se i par sati zaredom ponekad, nije mi tesko-sve dok sam kuci, a ne na poslu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.12.2011 0:37:39
new_mum
sweet insanity i ja sam isto imala dilemu da li da izbacim podoj kada joj dajem na kasikicu voce, povrse ili kasicu... Preko noci i ujutru doji, oko 11/12 joj dam taj obrok na kasikicu i onda poslije malo prokuhane vodice iz one casice sa kljunom... Poslije toga prema osjecaju i njenom ponasanju jos dam da doji, a ako ne zaspe to obicno bude za pola sata/sat, ali manje, kao da utazi zedj... Mozda je savjet te babice za postepeni prestanak dojenja, u slucaju kada npr. trebas poceti raditi? Koliko mjeseci ima tvoja bebica?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.12.2011 8:02:10
Mamalica
Mozete li mi reci kada ste vi poceli davati svojim mandarine, narandze i kivi???
I jos jedno pitanje: da li se reakcija na bjelance moze javiti dan poslije? Trebam li onda voditi dokt. ili da pricekam jedan period (i koliko) pa da mu probam opet dati???
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.12.2011 9:21:55
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: new_mum
sweet insanity i ja sam isto imala dilemu da li da izbacim podoj kada joj dajem na kasikicu voce, povrse ili kasicu... Preko noci i ujutru doji, oko 11/12 joj dam taj obrok na kasikicu i onda poslije malo prokuhane vodice iz one casice sa kljunom... Poslije toga prema osjecaju i njenom ponasanju jos dam da doji, a ako ne zaspe to obicno bude za pola sata/sat, ali manje, kao da utazi zedj... Mozda je savjet te babice za postepeni prestanak dojenja, u slucaju kada npr. trebas poceti raditi? Koliko mjeseci ima tvoja bebica?
Nije za prestanak dojenje, ona tako sve mame savjetuje koliko sma ja skontala. No jedino ne znam da nije jedna odredjena mama pozurila sa razlogom da ukine podoj. Elem bebi moja za 9 dana puni 7 mjeseci.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.12.2011 9:37:19
Skvo RR
mandarine, narandje sam pocela davati sa godinu...kivi nisam nikada davala, jer mi je mama imala anafilakticki sok od njega, tako da mi svi kolektivno ne jedemo kivi.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.12.2011 9:56:33
bambi7
Nije za prestanak dojenje, ona tako sve mame savjetuje koliko sma ja skontala. No jedino ne znam da nije jedna odredjena mama pozurila sa razlogom da ukine podoj. Elem bebi moja za 9 dana puni 7 mjeseci.
(
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Ja mislim da ti nije ona savjetovala da izbacis podoj, nego da je bebi sa haman 7mj malo samo dojenje i da ima bar jedan nemlijecni obrok. Znas da su nase cure u dan razlike, a moja vec ima dva obroka koja nisu dojenje, i treci koji dopuni sa sikom A pije i vodu i cajeve i sokove, ma ona bi flasicu odmah popila da joj dam. to joj sad samo daju dok ja radim inace ako je zedna doji.
< Poruku je uredio bambi7 -- 30.12.2011 10:01:39 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.12.2011 10:48:53
Skvo RR
a ja opet mislim da bebu treba uobrociti kasnije bude lakse...mi smo j tom periodu sa 7 mjeseci vec imali jedan slani, jedan slatki obrok...ostalo nam je bilo mlijeko.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.12.2011 10:51:46
Skvo RR
ali sam ja pocela sa probavanjem okusa od 4 mjeseca....uma je fino papala, pa nam je bio sve eksperiment...a emiru sam pocela sedmicu ranije, on zeza na mlijeku, tako da sam pocela malo ranije da bi sto ranije bar u 5 mjesecu imao jedan konkretan obrok.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.12.2011 10:56:48
bambi7
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
ali sam ja pocela sa probavanjem okusa od 4 mjeseca....uma je fino papala, pa nam je bio sve eksperiment...a emiru sam pocela sedmicu ranije, on zeza na mlijeku, tako da sam pocela malo ranije da bi sto ranije bar u 5 mjesecu imao jedan konkretan obrok.
Isto ovako, samo sto joj ja ponudim pred spavanje onu hippovu za laku noc, kontam da ce bole spavati, al nema neke fajde
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.12.2011 11:33:46
sweet insanity
ma malena uglavnom i sama trazi na neka 3 sata ali recimo zna dojit pa ruckat nakon sat pa nakon sat opet dojit, to mi se nekad cini puno ali ako njoj to tako treba neka izvoli.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.12.2011 11:41:48
bambi7
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
ma malena uglavnom i sama trazi na neka 3 sata ali recimo zna dojit pa ruckat nakon sat pa nakon sat opet dojit, to mi se nekad cini puno ali ako njoj to tako treba neka izvoli.
hahah isto i moja trazi ovako kad sam u kuci, ali izgleda da je to vise zelja da se mazi. nekad ne znam kako da racunam njeno dojenje, jer to nije ko prvih 3-4mj kad je stavim ona se nasisa i gtova. sad izvrce glavu, okrece se za svakim zvukom, grize i cupa bradavicu, ma bukvalno se igra. Tako da sam a najrahatnija kad ona nesto konkretno pojede, a sika joj je vazda dostupna pa joj i dajem cim pocne cupati za majicu, sto se ponekad desi sat vremena posle cijele teglice kasice- znaci samo da je zelja mine.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.12.2011 11:45:25
sweet insanity
tako nekako bambi.moja stvarno siki sama na ta neka 2i pol do 4 sata ali kad doje vrijeme za obrok i ona se zbuni pa bi nastavila dojit kao i uobicajeno. Nekad se desi da stvarno necu da reagujem, npr kada znam da je bas dobro dojila pa se javi kroz sat vremena, onda cekam da malo prodje jer nisam ni sigurna da je do sike dok sam prije na svaki plac dojila tj davala na zahtjev-sad vec uspijevam napravit razliku izmedju zahtjeva za dojenje i mazenje, a nekad joj ja sama dam siku da i ne trazi i ona naravno prihvati Znaci ta od kako se rodila nije se desilo da je siki okrenula glavu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.12.2011 12:57:21
mimikimi
IZVORNA PORUKA: Mamalica
Mozete li mi reci kada ste vi poceli davati svojim mandarine, narandze i kivi???
I jos jedno pitanje: da li se reakcija na bjelance moze javiti dan poslije? Trebam li onda voditi dokt. ili da pricekam jedan period (i koliko) pa da mu probam opet dati???
ja sam dala nesto prije devetog punog mjeseca i bas voli ali narocito madarine pojede nekada cijelu i ako je ljuta ne smeta joj nista ja se sva stresem na nju a skopodja jede ne pometa se
a narandzu iscijedim i dodam u vodu koju pije ali malo ne puno
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.12.2011 15:51:09
Daja_sa
Probali mrkvicu, jabuku i bananu...kasikicu dvije i nije nes' odusevljena . Danas probala Aptamilovu hapicu od rize i bome joj se svidja---valjda gdje je slican okus Aptamila al malo gusce pa je mljackala kao velika...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 31.12.2011 11:14:58
sweet insanity
Bravo za bebaru. MI smo danas jeli bananu izmiksanu sa kruskom i nestle riza kukuruz i jos malo prokuhane vode, pojela sve Ajde mame da i ovdje kao sto e prije tema bila zapocnemo dijeliti receptice i ko je sta ruckio da kupimo ideje jedni od drugih
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.1.2012 19:16:17
Lavić
Drage mame i bebe, svima od srca čestitam Novu godinu, a forumašicama katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti želim sretan Božić! A sad mi recite šta su bebe jele za vrijeme praznika?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.1.2012 18:58:15
Nina K
moja bebica ima 6 mjeseci i jos uvijek odbija slanu hranu na kasikicu pije mlijeko hipp od 170 ml i hippove teglice vocne hoce ali slabo slanu hranu. uvodim joj jedan obrok teglicu hipp vocnu.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.1.2012 22:53:51
new_mum
Hvala, Lavic, tebi takodjer sve najbolje Dobro ide, najvise voli hippove gotove kasice-one male teglice, a od onoga sto sam joj ja pravila jedino joj krompir nije nesto i ne pojede vise od 2-3 kasikice, a ostalo bi cini mi se do iznemoglosti jela Kako vama ide?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.1.2012 12:28:40
Lavić
Super, baš mi je drago što vam dobro ide ručkanje Nisam ni znala da ima puno mama koje se bore sa zbog hrane, tek sad kad je kod nas aktuelno hranjenje počeše žene da pričaju... I kod nas je dobro, s tim što voli više voćne kašice. Inače je dojio svaka dva sata, a sad umjesto jednog dojenja pojede kašicu. Kupujem Hipp u teglicama i miješam ih sa Baby rice, onu od šljive dajem redovno radi stolice. Osim toga mu kuham povrće i supu od telećih kostiju. Krompir sam samo jednom probala dati i, kao i tvoja curica, pojeo je samo nekoliko kašikica, baš ću probati ponovo.