Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
nismo jer su nam fasadne peci,nisu radijatori.a moja sestra npr ima i alternativu-lozenje i kuma ali zato jer im je pec u podrumu,a tetka struju i kaze da joj se vise isplati a ja stvarno ne znam
Jutrooo , bujrum kafa....Ko se nije naspavao i i za one koji jesu da si dodju sebi....Sva sam na vrhovima prstiju ocekujem odgovor za kucicu, a izgleda cu se morati biti za nju.... Drzite nam fige, Adi je ok, hb projeo se, neko vece sam strepila od straha da mu sta ne bude. pojeo 8 frikadela casu jogurta, krisku hljeba, banannu....Mislila sam u hitnoj cemo zavrsiti..Mene je nesto ustaklo u mjestu na tijelu izmedju kuka i kicme taman negdje na sredini , ne mogu da sjedim , da to nije isijas kojim slucajem, boli ko djavo...Nemam sta izmasirati jer je tu kost ispod kosti me boli..Bas sam rahljava i i rahiticna....
leona mi placamo jos oko 60KM struje,a imamo samo mali protocni bojler u kuhinji, a veliki plinski je u kupatilu i to je stavarno pozitivna srtana plina jer imas toplu vodu uvijek.
ma da je ovo moj stan pa hajde nego od zaove,ima mnogo prozora i visoke plafone pa ode toplota van katastrofa,da su prozori drugaciji bilo bi bar 30 posto manje
ma ona ne zeza, ne jede ni kuci ni u vrticu, neke stvari joj se stvarno gade, probali smo joj podvaliti ali nema sanse, npr u supi, blendali da ne skonta al jok...ja joj mlijeko stavljam u ustipke, muffine, razljevak i sl pa ga ipak nekako unese, i jede u pudingu domace kravlje, mama joj pravi od tapioke. pravimo joj vecinom domace kolace od rogaca ili maka i to pojede, a vecinom u njih stavljam kravlje ili kozje mlijeko pa ne skonta. jede ostale mlijece proizvode normala. problem je u povrcu i ribi, od povrca pojede samo mrkvu svjezu ili u supi, stavim joj svaki put celer, persun, crni i bijeli luk i to pojede...al inace nista, ni grah, grasak, karfiol, patlidzan, tikvice....nistaaaa. paradajz i papriku samo u jednoj varijanti i to joj podvalim. ribu nikad nije htjela. nije prije jela ni meso a sad ga jede, i srecom ponekad pojede kuhano jaje.
ista sam ti ni ovaj moj nece ribe, mlijeka, povrce ponekad kad ga zeznem i govorim banana , banana za svaku kasiku.... Jogurte svake vrste hoce ali slatko ni pod razno, pa mu ja onda stavim jagoda ili borovnica , nesto ko milk sejk, to popije bez problema ....Ribu ni na slici ne voli vidjeti....Inace je cudan krompir voli ali samo u tavi isprzen, ako ga napravim u tepsiji ili pire ma sta ti je vriska ga stoji ....
leona mi placamo jos oko 60KM struje,a imamo samo mali protocni bojler u kuhinji, a veliki plinski je u kupatilu i to je stavarno pozitivna srtana plina jer imas toplu vodu uvijek.
ma da je ovo moj stan pa hajde nego od zaove,ima mnogo prozora i visoke plafone pa ode toplota van katastrofa,da su prozori drugaciji bilo bi bar 30 posto manje
kod nas uvijek ukljucen bojler osim po noci zbog redukcije vode...i plus stari grad, austrougarska zgrada, stari stanovi, nama ode 50 posto vani...i opet nije strasno toliko...
marina ne daj se...tu ti je najbolje malo hladnog obloga staviti ako nemas nikoga da te izmasira
Imam specijalnu masersku masaze masinu i dobra je ali ne moze ispod kosti da masira, bas me nesto podkocilo jedva hodam a a sjedim ni pod razno ..Imam osjecaj da mi se kuk iskrivio nekako ili da mi se meso ili zivac ispod te kukne kosti ukljestio
znaci da predjemo na stuju, prije se vise isplatio plin i ljudi ga uvodili kao alternativu struji a sad ces jos poceti se grijati na struju umjesto na plin. a koliko vam je stan leona?
..ona nama i kuci jos pravi probleme s jelom ali mi je bitno da bar pojede supu s dosta mesa i jede dosta voca...vecinu povrca ni pod razno, ribu, krompir, mlijeko ni u ludilu
ista sam ti ni ovaj moj nece ribe, mlijeka, povrce ponekad kad ga zeznem i govorim banana , banana za svaku kasiku.... Jogurte svake vrste hoce ali slatko ni pod razno, pa mu ja onda stavim jagoda ili borovnica , nesto ko milk sejk, to popije bez problema ....Ribu ni na slici ne voli vidjeti....Inace je cudan krompir voli ali samo u tavi isprzen, ako ga napravim u tepsiji ili pire ma sta ti je vriska ga stoji ....
moja je jela do godinu dana sve, kad nije znala sta je sta...jela ko luda sve te bljutave stvari tipa kelerabu i sl...sad nista...krompir ni u ludilu, pojela je 2 put u zivotu po komadic pomfritai to je sve, nece ni kuhani, ni przeni, ni u rerni, ni pire, cak osjeti u supi i ostalim jelima, ja joj probala u ustipcima podvalit ma jok...
ma i moja je opasna po pitanju hrane ta bi samo jela rio mare, suho meso, sudjuk, viršle, jaje a od napitaka čaj joj je i mlijeko No1 mrkvu hoće hB a sve drugo povrće vješto izbjegava , e da voli mandarine i bananu zna pojesti Al obzirom da u vrtiću sve jede ja često odnesem nešto od voća i povrća da joj dadnu, i tamo sve smaže tako da se nekako krpimo
nama stvarno perfektno grije, ja sma uvijek bosa i skroz lagano obučena takodje imamo toplu vodu a opet nam struje dodje oko 60 KM, mašina za veš se kod nas haman pa ne gasi
ista sam ti, ja ne mogu da vjerujem kad mi neke zene kazu peru 2-3 puta u sedmici ves...kontam ja pretjerujem ali sta cu
heheh baš tako ja svake sedmice perem posteljinu i deke sve a svakodnevno imam hejbet mojim, Ajšinim i odjeće mm-a Iako kod mene muž ne rijetko opere svoje stvari ručno
znaci da predjemo na stuju, prije se vise isplatio plin i ljudi ga uvodili kao alternativu struji a sad ces jos poceti se grijati na struju umjesto na plin. a koliko vam je stan leona?
60 kvadrata, i gubi se puno jer su prozori i vrata losi i stari, ali nije nas stan, a svakako smo ulozili u njega vec bruku, tako da nam ne pada napamet to da mijenjamo...nadamo se da cemo u toku ove godine poceti rjesavati nase stambeno pitanje, ali zato gledam sad opcije, mislim da su toplane onda najbolje...
ja sam svom djetetu dotužila, dajem mu kiseli kupus, luk, kuhano povrće i sve na priču to je zdravo, nećemo ići doktoru... te mi je jučer rekao "neću to da jedem hoću da idem doktoru"
ista stvar se desila mom kolegi koji ima blizance, malena mu se istrgnula iz ruku i pala na beton, fraktura lobanje...uzas, li srecom bez vecih posljedica, sad je ok. ovo je strasno.
nikako, al eto mi kad gledamo stanove nismo prije toliko razmisljali da li je plin ili toplane, moj drug koji zivi na dobrinji, njima je fenomenalno, 72 km placa cijelu godinu a vruce u stanu uvijek...
Adi voli sir i voce, svo voce , nisam mu jos ananas davala ni narandze, kivi, ostalo po dva puta na dan jede voce, banana poslije dorucka obavezno i poslije mu napravim vocnu salatu , kruske , jabuke, sumsko voce, sve pojede . nekad mu i mrkvice isjeckam ili skuham kukuruza, ili onaj mini tajlandski kukuruz ....Crveno meso slabo jedino fasirano, Poli salame bi jeo non stop ili hrenovke , ali nema brale , nedam svaki dan...Ja napravim rucak. veceru pa ako nece da jede , ok nema nista drugo , pa onda kasnije kad guza ogladni trazi cira i beba i same(salame)