|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  160 161 [162] 163 164   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
15.1.2012 22:25:46   
animagical
IZVORNA PORUKA: Dinamitna

IZVORNA PORUKA: animagical

dinamitna,ako mu das 50ml caja, to ce mu napuniti stomak i zamijeniti podoj...ja ne bih tako maloj bebi caj...

E toga me najvise i strah. Zato cu se ja jos uvijek truditi da se nalijem tih cajeva protiv grceva. Trebalo bi i njemu putem mlijeka malo bar pomoci. Za sada jos imam prostora za alternative jer su grcevi jos uvijek koliko toliko "podnosljivi".

probaj espumisan, masazu stome u smijeru kazaljke, mozes izmasirati uljem, malo ugrijati pelenu... imao je i moj tako prvih mjesec,dva tih nekih mucenja probave, prduckanja, ali dok konacno prdne bas bi zaplaci,i bas bi se napati dok pokaki, ali ja to nisam smatrala grcevima...kontam, probava tek proradila..i stvarno, proslo s oko 2 i po mjeseca... izdrziuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4026
15.1.2012 22:29:43   
Amam
Mimikimi,moj zaspa slusali smo uspavanke i zabaci ga a zadnji puta spavao danas oko 16h,bili smo i vani.
Dobar je,smara kao i obicno user posted image ,a da ti kazem nije ni on s dojenjem ko prije,danas je 2x u toku dana dojio i evo sad pred spavanje,malo da zasladi.
Ma ja ponudim par puta,ali nece,a i kad hoce samo povuce 3-4x i ustane,pa nesto kao isprica i opet tako,pa nam dojenje traje k'o malim bebama.
Cak se zna zbuniti pa stavi palac i sise,pa onda skonta pa se zavali u krilo,ma sega.
Drznice ja sam imala soor na bradavici,to je ubijajuca bol,da izludis,mene je to bolilo toliko da sam plakala.
Cak se sjecam da sam jedan post pisala i vapila za pomoc od Lejle Ka ujutro oko 4-5h.

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 4027
15.1.2012 22:32:35   
Super Beba
IZVORNA PORUKA: Dinamitna

Mene sve ovo buni jer nam je prvi bebac user posted image

Evo u cemu je problem: maleni je imao 6,7 ukakanih pelena i to vecinom nakon dojenja.
Od jucer kako su ga poceli muciti grcevi ima dvije samo i to ova druga veceras nesto kao da je prducnuo u pelenu.
Ona prva je bila do vrata ali jutros user posted image
Bljucka cijeli dan usireno mlijeko i ne doji bas vremenski koliko je dojio prethodnih dana.
Sada su podoji kraci ali cesci.
Jadnicak moj maleni kenjka i dok ugrabi malo sna, pa se trzamo, a on zmiri i stenje user posted image

Sve je ovo OK...ne moraš očekivat da će ti mali uvijek imati 7 stolica dnevno, sasvim je normalno da ima samo jednu ili nijednu (ako isključivo doji) do 10-ak dana...što se tiče usirenog mlijeka, očito je uspio svarit dio i višak izbacit...sve dok samo bljucka - to je ok, samo nek je povraća...a za podoje - bitno je da vidiš da doji i da mlijeko ide (i onaj drugi, tzv. gust, hranjivi dio)... kod mene je mali uvijek dojio 10-ak minuta na svaka 2h..nije bio od onih koji je meljao sa klopom...i vas sada sljeduje skok u razvoju u 3 sedmici, pa budi spremna i na njega, pogotovo ako ti se mali naklati na (.) - da znaš da je to ok, samo navlači mlijeko...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4028
15.1.2012 22:37:57   
animagical
Sbebo, ta stolica svako sedam dana cini mi se moze kad je beba starija od 6 sedmica? beba od 15 cini mi se treba cesce da kaki...dinamitna pitaj ipak lejlu?  ili na fb imas grupu dojenje je in,pa postavi pitanje,javice se savjetnice za dojenje

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 4029
15.1.2012 22:44:54   
MajkaTereza
Joj grozote kad se sjetim... a kupila one skoljke za bradavice, ali me samo jedna bojela, pa jedna veca, jedna manja.. Pa stavim na obje, ali ispadnu iz grudnjaka i izgledaju siljate, isto Madona, pa sam imala osjecaj da svi bulje. Na kraju sam pocela hodati gola po kuci, pa mi preslo u naviku.. To je pomoglo, zajedno sa onom ljubicastom tekucinom.. Ne mogu da se sjetim kako se zove, ali to me je spasilo, ta bol je uzasna i paralizirajuca. Bebi je pomogao borax na jeziku par puta na dan, a bitno je da se oboje izlijecite kako ne bi prenosili jedno drugom... Sretno

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 4030
15.1.2012 22:47:56   
Anoniman
Zenice hvala user posted image

evo ga meskolji se, bit ce derneka od sad pa do ko zna...

Poslah upit u grupu na fb-u za uclanjenje pa cu priupitati.
Nisam ni znala da postoji user posted image hvala od user posted image

Neposredna veza do poruke: 4031
15.1.2012 22:48:17   
animagical
mene taj soor nije toliko bolio...jesu bile bradavice bolne onako bijele na sredini pa okolo jarko crvene, zigalo me dok on doji, ali ne sad da placem...ja mislim da sam ja to na vrijeme uhvatila, pa nije puno bilo? a njemu je bilo nekoliko tackica na unutrasnjoj strani usne, malo isto na obrazima, i malo na jeziku... daktanol nas kutarisao za dva danauser posted image  

(odgovor članu MajkaTereza)
Neposredna veza do poruke: 4032
15.1.2012 22:54:40   
Amam
IZVORNA PORUKA: animagical

mene taj soor nije toliko bolio...jesu bile bradavice bolne onako bijele na sredini pa okolo jarko crvene, zigalo me dok on doji, ali ne sad da placem...ja mislim da sam ja to na vrijeme uhvatila, pa nije puno bilo? a njemu je bilo nekoliko tackica na unutrasnjoj strani usne, malo isto na obrazima, i malo na jeziku... daktanol nas kutarisao za dva danauser posted image  

Kod mog E je soor krenuo i koristila sam nistatin kapi, 7 dana,stavljala sam i sebi mozda nekih 5 dana ,ali tad mi nije bilo nista.
Eh onda su mi poceli bolovi,ali nisam znala sta je,upocetku mislila da ga nisam fino stavila da doji,dok se nije pojavilo bijelo,uh onda su poceli bolovi,ma ne dao Bog nikome!
Tad smo poceli koristiti daktanol,njemu 7 dana a ja sam mazala 15 dana,uh...
Hvala Lejla Ka do neba i opet!

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Neposredna veza do poruke: 4033
15.1.2012 22:55:53   
pynki
e zenice da vas pitam sta je dobro za zacepljen nosic,upravo sam primjetila da joj smetaa pri disanju i vrti se,trlja rukicama nosic...
unaprijed hvalauser posted image

Neposredna veza do poruke: 4034
15.1.2012 23:00:00   
MajkaTereza
Drzi ga malo u naparenom kupatilu za nosic da procepi, a sutra kupi kapi ili sprej za nosic, nesto na bazi morske vode i prilagodjeno za bebe.. I nesto stavi ispod madraca da spava malo dignute glave, onda je lakse disati.. Ne brini brzo to prodje!

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 4035
15.1.2012 23:00:33   
animagical
caj od sljeza nakapati, ili fiziolosku, narezati luka pa staviti gdje spava....

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 4036
15.1.2012 23:01:00   
Silver
Moje prvo javljanje na ovoj temi user posted image

Pozdrav veliki od Davuda i mame user posted image

moze li mi neko reci sta je potrebno od dokumenata da se beba prijavi i da joj se zdravstvena izvadi ovdje u Sa???

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 4037
15.1.2012 23:02:35   
mamapcela
vece mame,moji spavaju...grcevi zavrsili za veceras,nadam se!!!!!za nosic ja sam koristila bijeli sljez i dobar je bio...a mozes i kapi SUNCE MOJE MALO!!!!

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 4038
15.1.2012 23:04:37   
animagical
otpusno iz bolnice, tvoja i tm licna, cipsove prijave -to za rodni list a za knjizicu treba rodni pa u socijalnom obrazac i onda nosi na posao da popune, ako se dobro sjecam?

silver, cestitke opet, javih se na fb,al mislim da je bio tmuser posted image   kako ste oboje?

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 4039
15.1.2012 23:06:20   
Amam
IZVORNA PORUKA: Silver

Moje prvo javljanje na ovoj temi user posted image

Pozdrav veliki od Davuda i mame user posted image

moze li mi neko reci sta je potrebno od dokumenata da se beba prijavi i da joj se zdravstvena izvadi ovdje u Sa???

Dobro nam dosli!Divno ime user posted image (imali smo ga u uzem izboru)

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 4040
15.1.2012 23:07:10   
drznica
Sad je dojio, nervozan na siki mozda nema mlijeka jos zacepljeno pa sam mu pomagala kompresijama. Pobjelio vrh bradavice to ne boli ali me svrbiuser posted image
E sad sam tek zbunjena...da li bi njega trebao bolit jezik, plakao bi?

Koji je 100% pokazatelj krupice?!  Da li to nasi pedijatri znaju prepoznati?

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 4041
15.1.2012 23:11:14   
animagical
vidi, zavisi koliko vas je uhvatilo, nas je bilo malo, odmah poceli s daktanolom i nismo se napatili, a evo amam plakala od muke... doduse kazu da taj nistatin slabije pomazeuser posted image   i nismo isli doktoru... probas sutra daktanol, a sike na sunce (bukvalno) i nemoj ih ostavljati mokre, tj umazane mlijekom... od soora beba moze i coktati dok doji, explozivno kakiti...ma najbolje i ti pitaj na dojenje je in, da ti sad ne pogadjamo?

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 4042
15.1.2012 23:16:18   
drznica
hvala Animagical, a moze li nam gel naskoditi ako to ipka nije soor???

Neposredna veza do poruke: 4043
15.1.2012 23:20:38   
animagical
po meni da ne moze! 

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 4044
15.1.2012 23:24:20   
mimikimi
silver dobro dosla sa svojim bebacem Davudomuser posted image

animagical imala je i ona prije taj neki period trajalo cini mi se dva dana ali ovo mi nesto sumnjivo skroz uzela je sad pred spavanje samo par puta povukla ustala okrece glavu ja da dam drugu nece ni da je vidiuser posted image

amam mozda su skontali da se mogu najesti druge hrane a ne samo da je sisa glavna
ma kako god nije lako

ajde da ne gnjavim vise sa sisom da vas pitam sta pijete od vitamina ja se mucim sa prenatalom imam od njega zatvor satra me nekad preskacem po par dana ne pijem pa opet i tako
koje bih druge mogla osim tih uzeti ako vec neko od vas pije da mi javi koji su okuser posted image

moja napokon zaspala a ja odmah za komp a imam vesa sloziti dvije ture i zategnuti malo user posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

Neposredna veza do poruke: 4045
15.1.2012 23:32:16   
animagical
ajde da ne gnjavim vise sa sisom da vas pitam sta pijete od vitamina

mene stid,ali ja nista ne pijem, ne sjetim se... imas pregnital, meni je on u trudnoci bio ok, ili npr one hipp vitamine, oni dodju kao sok,u flasi staklenoj

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 4046
15.1.2012 23:49:34   
mimikimi
ja se trudim da pijem zbog kose i noktiju ali me satra ovaj prenatal moram u apoteku pitat ima li sta dr
a ja mislim da je pregnital i prenatal isto iliuser posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

Neposredna veza do poruke: 4047
15.1.2012 23:57:16   
animagical
nije skroz isto,pregnital ima omegu u sebi... probaj ovo od hipp-a, palacinka ga je pila poduze cini mi se?

meni kosa pocela opadati mozda 5-6 dana i stalauser posted image ne kontam...

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 4048
15.1.2012 23:57:55   
Amam
IZVORNA PORUKA: mimikimi

ja se trudim da pijem zbog kose i noktiju ali me satra ovaj prenatal moram u apoteku pitat ima li sta dr
a ja mislim da je pregnital i prenatal isto iliuser posted image

Uff ja ti tu nisam redovna bila ni k'o user posted image ,a sad da i ne pricam.
Ponekad se sjetim hipp-a pa popijem po 1 bocicu.
MOzes piti pregnacare,pregnital,ovaj hipp,pregnavit, sve je to za trudnice i dojilje,a mozes i uzeti nesto sto je za kozu kosu nokete,tipa bevital,nesto od b-complexaa

A moja sto se moj najede i ove hrane,bruka ali sta je tu je user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 4049
16.1.2012 0:12:13   
mimikimi
vidjecu nesto ce se naci
svakako bolje taj sto ima i omegu

meni opada kosa ali za sada hB nije alarmantno a i dojenje iscrpljuje valja se malo namirit tim tableticama ili sokicima
amam moja pojede poprilicno hB ali eto opet mlijeko je mlijeko
u zadnje vrijeme u snu nesto prica brblja zove bas je smijesna ja odem do nje kontam ustala a ona spava a brblja
eno je meskolji se
ja odoh na spavanje zene moje zelim vam lijepe snove

laku nocuser posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 4050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  160 161 [162] 163 164   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  160 161 [162] 163 164   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Šamponi za djecu ??
Selma.A.M

Koji šampon koristite za bebe/djecu ???

Hipp (43%)

Jonson (10%)

Becutan (11%)

Kosil (6%)

Nivea (20%)

Baby love (10%)

Broj svih glasova: 167

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *