|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  159 160 [161] 162 163   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
15.1.2012 21:16:06   
Anoniman
Zenice, koliko caja od komoraca da dam malenom? Imam neki za bebace, pise da se smije davati od 15 dana.
Nismo do sada nikako davali nicega osim sike jer mu je tek 15 dana danas, a od juce ga love grcevi user posted image

(odgovor članu pynki)
  Neposredna veza do poruke: 4001
15.1.2012 21:21:42   
Sultaniija
Dinamitna mojoj bebi nije godio caj od komoraca dala sam mu par kasikica(nece flasice) nije htio vise kao da mu je bilo jos gore a da probas sa kapima Espumisan one mogu od prvog dana i masiraj bebu uljem bice joj dosta lakseuser posted image user posted image

29.11.2011. 10:30h mamina ljubav, sreca i cijeli svijet :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4002
15.1.2012 21:22:30   
mamapcela
buhtlica i ja vas pozz...idemo stariju sestricu spremiti u krpe i masirati buhtlici pupu,mozda nam se posreci pa veceras decko kaki...da se i to zavrsi.sto se tice grceva danas nam je blaza verzija,mozda zbog kapi a mozda i zbog toplih gaza i cesceg masiranja pupe,pa mama Sanja probaj tople gaze na pupicu,stvarno umiire...pozz

(odgovor članu mamapcela)
Neposredna veza do poruke: 4003
15.1.2012 21:22:31   
pynki
punky hvala ti od srca nekako imam osjecaj da mi je lakse, ovi su forumi spas user posted image user posted image moj bebac vec pomalo guce ne znam da li mi postoji ista ljepse na svijetu nego ga slusat voli ga mama najvise, samo da nam budu zivi i zdravi.

ma nema na cemu,,a jesu spas jedan veliki pogotovo kad si sam i kad nemas nekoga svoga u blizini da te posavjetuje i meni je ovo super,pa naravno trebamo pomagati jedni drugima,,,,a vidjet ces tek kad se podje smijati uhhh isto nema nista ljepse a mogu zamisliti kada podju izgovarati MAMA ,,,plakala sam uz prvi njen osmijeh a kada izgovori tu rijec potrosit cu paket maramica ja mislimmmmuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
a najbitnije je zdravlje samo toouser posted image

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 4004
15.1.2012 21:23:42   
Skvo RR
probaj sa espumisan kapima...jel dojis,,,ako dojis pij ti caj od komoraca.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Sultaniija)
Neposredna veza do poruke: 4005
15.1.2012 21:23:47   
Anoniman
Sultanija evo imam kapi spremne, cekam kad ce poceti s kenjkanjem, malo je zaspao.
Meni se cini malo previse tih kapi, pise 25. Svako koliko se daju?

Neposredna veza do poruke: 4006
15.1.2012 21:24:41   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

probaj sa espumisan kapima...jel dojis,,,ako dojis pij ti caj od komoraca.

kapi spremne user posted image a pijem hipov caj u njemu ima komoraca, je li to ok?

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 4007
15.1.2012 21:28:02   
Sultaniija
Dinamitna ja sam na pocetku davala kad pocnu vise sam masirala i sad masiram sad mu je mjesec i po i sad dajem kapi cesce slobodno 25 kapi i ja tako dajem i ja sma se brinula da nije puno ali nije svako tako daje ali vise masiraj malkim uljem, ja ne volim caj od komoraca i ja sam ga pila meni nije pomogao ali pokusaj mozda ti pomogne ja mislim da je mnogim mamama i bebama pomogaonismo svi isti user posted image user posted image

29.11.2011. 10:30h mamina ljubav, sreca i cijeli svijet :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4008
15.1.2012 21:32:10   
pynki
Zenice, koliko caja od komoraca da dam malenom? Imam neki za bebace, pise da se smije davati od 15 dana.
Nismo do sada nikako davali nicega osim sike jer mu je tek 15 dana danas, a od juce ga love grcevi

ma malo koja bebaca prihvata komorac,nije moja htjela odmah ,ali poslije je prihvatila...jedna zlicna kasikica na 100mlprokuhane vode,a ti bebi daj da popije oko 30ml-50ml nista joj nece biti,a i ti sebi napravi slobodno i pij....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4009
15.1.2012 21:36:48   
Anoniman
Mene sve ovo buni jer nam je prvi bebac user posted image

Evo u cemu je problem: maleni je imao 6,7 ukakanih pelena i to vecinom nakon dojenja.
Od jucer kako su ga poceli muciti grcevi ima dvije samo i to ova druga veceras nesto kao da je prducnuo u pelenu.
Ona prva je bila do vrata ali jutros user posted image
Bljucka cijeli dan usireno mlijeko i ne doji bas vremenski koliko je dojio prethodnih dana.
Sada su podoji kraci ali cesci.
Jadnicak moj maleni kenjka i dok ugrabi malo sna, pa se trzamo, a on zmiri i stenje user posted image

Neposredna veza do poruke: 4010
15.1.2012 21:51:57   
drznica
Samo brzinski,zanima me sta sve moze bit uzrok zuto-zelene stolice? Samo dojimo! i primjetila sam da to sad smrducka kiselo...prije i ne osjetim kad kaki,ali sad bas kisi user posted image Malo se o osuo po guzi, tacnije izmedju (na preklopu), crveni se.Nisam nista novo uvela u svoju ishranu.
On je malo nervozan kad kaki, mozda grcevi, samo ih dobro podnosi jer sav se zgrci, zacrveni a onda eksplozivno kaki.

Ima li neko ovaj slucajuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4011
15.1.2012 21:55:05   
drznica
Dinamitna, ako cesto doji, onda je najbolje da podjelis nekako kapi, ja sam tako. Treba od prilike 5 puta po 25 kapi. Ti sad to raspodjeli sa svojim brojem podoja. Trljaj mu stomacic, u smjeru kazaljke na satu meni je to pomoglo i sto smo stavljali djeciji termofor na pupu.
Zao mi je beba kad imaju te bolove user posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 4012
15.1.2012 21:58:00   
Anoniman
Drznice, od svega sto si navela mogu ti pomoci jedino oko tog crvenila na guzi. I D je jedan dan imao pravo crvenu guzu na preklopu i namazem mu Bepanten mast. Kupila sam je u apoteci jos prije poroda po preporuci za pelenski osip. Dosta je masna i nanosi se nakon svakog previjanja u tankom sloju. Za dan mu je guza opet bila super user posted image

Hvala za savjete user posted image

< Poruku je uredio Dinamitna -- 15.1.2012 21:59:26 >

(odgovor članu drznica)
  Neposredna veza do poruke: 4013
15.1.2012 22:01:47   
drznica
Ja mazala Penatenom i Nivea za pelenski osip al nista...inace bademovom se mackamo. Probaj malo sa termoforom bar navece da se lakse spava. Naravno nije ok stalno grijati nego bas kad vidis da ga muci...nece skoditi!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4014
15.1.2012 22:04:34   
Anoniman
Moj tata ima neke crvene flekice po glavi (covjek celav) i isao kod dermatologa, dala mu upravo ovu bepanten mast da maze i stvarno mu se ocistila koza user posted image
al mi je najsmjesniji bio kad je otkrio da na njoj pise da je namjenjena za pelenski osip dojencadi i za grudi dojilja user posted image

(odgovor članu drznica)
  Neposredna veza do poruke: 4015
15.1.2012 22:08:35   
drznica
E sutra cu i to kupit mozda mi pomogne mom licu sa tackicama hihihi

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4016
15.1.2012 22:08:44   
Amam
Dobra vam noc...

Malene bebice muce grcevi user posted image ,zao mi je,ali svi smo to prosli,manje-vise,nama je pomagalo nosanje,mazenje "tigar na grani",masaza i topla pelene,ponekad smo malo davali komoraca.

Drznice da ti nije malo prehladio stomacic,stavljaj mu toplu pelenu na stomak.

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4017
15.1.2012 22:10:35   
animagical
IZVORNA PORUKA: drznica

Samo brzinski,zanima me sta sve moze bit uzrok zuto-zelene stolice? Samo dojimo! i primjetila sam da to sad smrducka kiselo...prije i ne osjetim kad kaki,ali sad bas kisi user posted image Malo se o osuo po guzi, tacnije izmedju (na preklopu), crveni se.Nisam nista novo uvela u svoju ishranu.
On je malo nervozan kad kaki, mozda grcevi, samo ih dobro podnosi jer sav se zgrci, zacrveni a onda eksplozivno kaki.

to bi mogao sada biti soor tj krupica..te eksplozivne stolice, ojed..a opet i ne mora da znaci...vidi mu usta i sebi bradavice, da nisu onako kao pobijelile ili crvene, da ne probada kad doji?

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 4018
15.1.2012 22:11:46   
animagical
dinamitna,ako mu das 50ml caja, to ce mu napuniti stomak i zamijeniti podoj...ja ne bih tako maloj bebi caj...

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 4019
15.1.2012 22:13:46   
drznica
Animagical, pomislila sam i na to jer poslije podoja mi pobijeli vrh bradavice i brzo prodje...ne probada me dok doji ali probada poslije i prije sad ne znam jel to zbog ovog mastitisa, upale??? On na jeziku ima bjelkasto ali sasvim malo samo na jeziku. Pedijatrica gledala rekla OK.

hmmmm

Neposredna veza do poruke: 4020
15.1.2012 22:14:54   
mimikimi
vece i od mene
amam kako je tvoj decko
animagical jel se decko popravio jel mu mazes desni

potpisujem amam za grcice sve ce to proci to jednostavno mora tako pomogajte bebama koliko mozete i znate da im sto vise olaksate

mi dosli iz hodanja malo setali malo do kumova a cura ne pokazuje znakove za spavanje eno je krsi pa reko da se izmoriuser posted image

moja danas samo jednom sisala e pa bas mi panikauser posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

Neposredna veza do poruke: 4021
15.1.2012 22:15:17   
pynki
Samo brzinski,zanima me sta sve moze bit uzrok zuto-zelene stolice? Samo dojimo! i primjetila sam da to sad smrducka kiselo...prije i ne osjetim kad kaki,ali sad bas kisi user posted image Malo se o osuo po guzi, tacnije izmedju (na preklopu), crveni se.Nisam nista novo uvela u svoju ishranu.

sto se tice kakice mislim da je tvoje mlijeko dobro i kvalitetno zato ga pati stolica, bar je meni tako moja patronazna rekla dok sam je dojila a cim sam preestala prestalo je i mucenje,grcenje i crvenilo ,,a to sto je zelenkasta mozda je oxidirala,nista strasno nemoj brinuti...nego kako (.)????

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 4022
15.1.2012 22:17:05   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: animagical

dinamitna,ako mu das 50ml caja, to ce mu napuniti stomak i zamijeniti podoj...ja ne bih tako maloj bebi caj...

E toga me najvise i strah. Zato cu se ja jos uvijek truditi da se nalijem tih cajeva protiv grceva. Trebalo bi i njemu putem mlijeka malo bar pomoci. Za sada jos imam prostora za alternative jer su grcevi jos uvijek koliko toliko "podnosljivi".

Neposredna veza do poruke: 4023
15.1.2012 22:20:59   
animagical
drznice a vi bili na kotroli cini mi se prosle sedmice, ne pika seuser posted image hocu da kazem, moglo se to javiti sada, poslije... probaj daktanolom namazati i sebi bradavice i njemu dati da melja, po meni da je soor,ali nije to frka, nama proslo za dva dana i mazali ono sedmicu, da se ne vrati

mimikimi, mozda to onako, cini mi se curica od iman je isto bila sama prestala i to pet dana, pa nastavila... sta ces, ne mozes je nazor tjerati...ponudi,pa mozda htjedne pred spavanje?
ovaj moj smrad danas vristi, skontao da je glasan i cijeli dan vristi...mislim nije da place, ni kenjka,nego onako vristi... sinoc sam ga ljuljala nekoliko puta, nece da zaspi dojeci kad se probudi...mazemo i onim kapima, usuti mozda 15 min i opet...user posted image

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 4024
15.1.2012 22:23:00   
drznica
pynki, hvala na pitanju user posted image
(.) je bolje, stim da jos osjetim plocicu koja pluta unutra, jako je tvrda ali vise ne boli kao prije, mogu ruku dici, a nisam mogla. Međutim ovo probadanje kroz tu (.) me buni jer se tako pojavila upala...

E ne mogu vise bit pametna...sad sam mu zamjenila pelenu 3 puta u sat vremena...nadam se sad kad jede da ce zaspat, nesto mi je nervozan...sve je pocelo od ove upale.
Kupila sam skoljkice za grudi, super stvar da ne dira bradavica odjecu,bas sam se razrahatila...malo mi je nezgodno na ovoj upaljenoj (.) ali bolje nego trljanje od potkosulju i grudnjak.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  159 160 [161] 162 163   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  159 160 [161] 162 163   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

kucni poslovi
amaniamanic

U vasoj kuci ko radi najvise:):):Ti kao zena sve ili muz pomaze:):):)

da pomaze (51%)

ne sve ja radim (19%)

zajedno radimo (30%)

Broj svih glasova: 110

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *