|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  158 159 [160] 161 162   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
15.1.2012 17:33:05   
mamapcela
drago mi je da i drugi provjeravaju dise li beba,ja nekad imam osjecaj kao da prestane disati na sekund-dva pa onda duboko udahne.bila sam u bolnici s bebacem i sestre su me stalno opominjale sto spijuniram bebu a ja ustvari to provjeravala,nekim cudom u bolnici je spavao duze...tamo je dojio svako tri sata,s tim da nocu nije dojio od 12.hdo 6.h ujutro,eee to se izgubilo kuci,sad opet se hranimo kad mu je volja.Dva mjeseca bilo je 13-tog a jos nismo uspostavili ritam hranjenja!ima li ko kakav savjet???

(odgovor članu Sultaniija)
Neposredna veza do poruke: 3976
15.1.2012 17:39:41   
pynki
sultanija moras da se opustis malo,znam i ja sam bila takva...ali doce to samo od sebe...vidis ja sad jedva cekam 18h da zaspi da se malo i ja odmorim a ustanem kada bas zaplace,ak joj duda ispadne,ako guce ili nes pustim je da ocejfiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 3977
15.1.2012 17:42:13   
pynki
mamapcela ako dojis daji mu onoliko koliko on hoce bar moja patronazna tako kaze,eh sad da ga hranis sa AD to je vec nes drugo,svaka 2h....user posted image

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 3978
15.1.2012 17:49:43   
mamapcela
hranimo se samo dojkom i zato su seke imale primjedbe,kazu puno dobija na kilazi,za 8.dana dobio 500.gr sad ne znam koliko je dobio jer je primao krv pa...a inace za dva mjeseca dobio je tri kg,narastao 10.cm pa ja koliko sam upratila to je ok??

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 3979
15.1.2012 17:50:59   
mimikimi
cao zenice

ev mene satrana sinoc na konaku sestra i zet i dvoje djece njene puna nas kuca bila ,ma milina djecu u krevet a mi nastavili sijeliti a bome se i poppilo nesto pa i smijeha i zezancije bilo
zato nenaspavani katastrofa
pa pnda danas dodju svekar i svekrva sa mojim roditeljima ma stalno gosti bas sam se umorilauser posted image
moja nesto odbija sisu, opet joj naislo ne znam sta da radim ruzan mi  osjecaj skroz ali nadam se da ce je brzo to proci i da ce je opet sa uzivanjem cicatiuser posted image

ne da mi se citati vas masanla se raspisale pa vas lijepo pozdravljamouser posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 3980
15.1.2012 17:54:37   
mamapcela
ma izludi s ovim djetetom,s prvim nisam tupavo trepnula proslo je godina bez problema,bolnica,misljenja dr i sl....njoj je sada 5.godina a s djecakom sam ko podstanar u bolnici...valjda vise necemo biti ABD!!!

(odgovor članu mamapcela)
Neposredna veza do poruke: 3981
15.1.2012 17:57:58   
pynki
ja sam se bas pitala sto te nema mimikimi kad ono kod tebe dernek praviuser posted image
znaci i popila se koja e neka je vala, i treba...ah znam kako ti je,ja sam sve plakala kad je moja prestala dojiti...nekad je prislonim uz (.)tako mi ne dostaje nema ljepseg osjecajauser posted image ali ajde ako nece nece nemoj se opterecavati previse ha ja,,a fala Bogu kriza je prosla ona je vec velika user posted image

ljubimo te ja i moja A...mi same veceras mm dezurni i tak...sad cu da je uspavam i malo da kucu ovu uradim dok imam priliku,ajde na kafu,da ne pijem sama???user posted image

mamina dusica 16.09.2011

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 3982
15.1.2012 18:04:45   
mimikimi
IZVORNA PORUKA: pynki

ja sam se bas pitala sto te nema mimikimi kad ono kod tebe dernek praviuser posted image
znaci i popila se koja e neka je vala, i treba...ah znam kako ti je,ja sam sve plakala kad je moja prestala dojiti...nekad je prislonim uz (.)tako mi ne dostaje nema ljepseg osjecajauser posted image ali ajde ako nece nece nemoj se opterecavati previse ha ja,,a fala Bogu kriza je prosla ona je vec velika user posted image

ljubimo te ja i moja A...mi same veceras mm dezurni i tak...sad cu da je uspavam i malo da kucu ovu uradim dok imam priliku,ajde na kafu,da ne pijem sama???user posted image

mamina dusica 16.09.2011

eto me pristavi tako sam horna uh slomili me danas ma bilo bi sve ok da smo mi na vrijeme legli nego gospoda sjedila do tri a djeca u 7 na nogama pa et frka cijelauser posted image user posted image user posted image

prosla je kod nas kriza ali eto nesto bi mi bilo zao da prestane dojiti ne znam sta bih ja onda user posted image ma cudno bi mi bilo ma haj samo da bude faza pa da je prodje

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 3983
15.1.2012 18:04:49   
pynki
hranimo se samo dojkom i zato su seke imale primjedbe,kazu puno dobija na kilazi,za 8.dana dobio 500.gr sad ne znam koliko je dobio jer je primao krv pa...a inace za dva mjeseca dobio je tri kg,narastao 10.cm pa ja koliko sam upratila to je ok??

to je za masanlla...halapljiv puno,i moja je ista takva bila sta sam radila,uvijek mi je bila na (.),,,,svi su mi govorili da ja njoj puno dajem ali sta cu kada dijete hoce.,,,ja je nisam mogla slusati da place,da nije htjela okrecala bi glavu...nego strpi se cim malo bude jaci,bolje ce se najesti i duze ce spavati jos je on mal,on malo povuce i umori se dusa mala,ha ja...a ti saburauser posted image znam da nije jednostavno bilo je dana da se zaboravim umiti i zube oprati tek tamo iza podneuser posted image

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 3984
15.1.2012 19:24:49   
Sultaniija

to je za masanlla...halapljiv puno,i moja je ista takva bila sta sam radila,uvijek mi je bila na (.),,,,svi su mi govorili da ja njoj puno dajem ali sta cu kada dijete hoce.,,,ja je nisam mogla slusati da place,da nije htjela okrecala bi glavu...nego strpi se cim malo bude jaci,bolje ce se najesti i duze ce spavati jos je on mal,on malo povuce i umori se dusa mala,ha ja...a ti saburauser posted image znam da nije jednostavno bilo je dana da se zaboravim umiti i zube oprati tek tamo iza podneuser posted image

i moj bebac je sad za prvi mjesec dobio 2 kg i narastao 7 cm i meni je doktorica rekla puno ali sta mogu kad samo hoce da doji nece lazu (cucu) tako da znam dugo da ga dojim posebno kad ima grceve pa bude nervozan.

pynki da mi je se tako opustit i toliko ne razmisljat ali toliko sam opterecena da iza sna skacem (jednom dok je dojio malo mu ostalo crveno oko usta i ja sam zaspala i nekad provirila i meni se ucinilo da je krvav i pocela vristatuser posted image user posted image ) nadam se da ce to doci s vremenom ali sama sebe izludjujemuser posted image user posted image ljudska psiha je cudo.
mamapcela eto vidis i ja spiuniramuser posted image user posted image moja beba ima mjesec i po i stalno mijenja nekad spava ujutro fino nekad po danu a nekad cijeli dan skoro bude budan pa zaspi oko 12 i ne budi se do 5h ja mislim da tako bebe stalno mijenjaju i da je rano jos da to uskladimo mozda kad pocnemo dohranjivat oko 6 mjesecauser posted image .

29.11.2011. 10:30h mamina ljubav, sreca i cijeli svijet :)

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 3985
15.1.2012 19:30:56   
Anica1
IZVORNA PORUKA: Sensia

ja se mislim dal da narucim ovu gracovu ljulju pa cu pricekati koji dan da Anica proba pa da mi javi kako je D prihvatila user posted image
sve nesto kontam ovaj moj zbir to nece prihvatiti pa cu dzaba dati 200 KM al kako da znam

Sklopili smo ljulju i D je odusevljena user posted image Uzeli smo onu sa adapterom na struju a moze i na baterije, ima 10 pjesmica, zvukovi iz prirode, 6 brzina ljuljanja, meni se cini ok.  A kad smo D stavili u ljulju prvo je ono sirom otvorenih ociju gledala i stisnula sakice, nije proslo 5 min pocela je uzivati, sada paja user posted image Nadam se da cemo je dobro iskoristiti  user posted image

18.11.2011. - nasa sreca

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 3986
15.1.2012 19:34:22   
Anica1
IZVORNA PORUKA: Amam

Ja cu reci ovim mladim mamama,pustite djecu da spavaju,budite ih samo ako imaju zutilo ili ste u procesu navlacenja mlijeka!

A sad mi recite,posto procitah u postovima od par vas,zasto presvlacite djecu u toku noci?

Ja ako je pustim prespavace mi pola dana user posted image pustil bi ja nju ali me strah jel sve redu, ona je bas spavalica user posted image

Ja svoju presvucem oko 23-23,30 posljednji put i ne presvlacim do 8-9 ujutro (zavisno kad je ustajanje). I patronazna mi je rekla da je ne diram po noci ni slucajno da je presvlacim jedino ako je bas veliki nered napravila user posted image

18.11.2011. - nasa sreca

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 3987
15.1.2012 19:39:27   
Skvo RR
ne presvlacim po noci zaspe oko 19 do 19 30..ujutro kada se probudi isto oko 7, pola 8, presvucem....dok je kakio u snu presvlacila sam, sada nema potrebe,

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 3988
15.1.2012 20:03:01   
pynki
sultanijo  pa ne kazu stariji da bebe u ceterestini mijenjaju i to je tacno...poslije ceterestine sve ce se promijeniti...ne smijes biti takva,prestat ce ti mlijeko kao i meni  od gluposti i razmisljanja sam izgubila mlijekouser posted image kasnije ce ti biti zao boga mi.pa ja mislim da su sve pprvorotkinje takvee to nije nista strasn, normalno je da se brines dise li i tako te stvarcice koje meni sada izgledaju smijesne...moja majka od 83godine je izludila sa mnom,,,,inace sposobna zena sa toliko godina,,bila sa mnom u ceterestini pa zamisli u njeno vrijeme su se bebe nosile na njive,mos misliti kaze da sam ja bila takva ih sta bi bilo sa mnom...pa to se nije plasilo npr zmija.ona bi radila na njivi a beba u besici pa hej zamisliuser posted image user posted image user posted image ...nebi ja ostavila dijete i otisla raditi a pogotovo na sred livade gdje ima svega i svacegauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 3989
15.1.2012 20:14:48   
Sultaniija
punky ne znam sta bi bilo s nas da smo se zivile u tom vremenu ne znam kako ga ostavim u kreveticu cudi me da ga sve vrijeme ne drzim na rukama ali kontorlisem se malo mislim MM me kontrolise user posted image user posted image hvala ti pokusat cu da se malo opustim svi mi govore ali znas i sama da nije jednostavnouser posted image ali dat cu sve od sebe jer stvarno osjecam da slabim fizicki zbog te sikiracijeuser posted image jel tebe to proslo poslije cetersniceuser posted image

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 3990
15.1.2012 20:20:27   
palachinken
Sultanijo, ako samo dojis bebu, ona ne moze dobiti previse. I moj je prvi mjesec dobio 1,9kg i narastao 6cm i nije mi pedijatrica rekla da je mnogo. Nemoj se brinuti o tezini bebe sve dok ne podjete s gustom hranom.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 3991
15.1.2012 20:22:03   
pynki
punky ne znam sta bi bilo s nas da smo se zivile u tom vremenu ne znam kako ga ostavim u kreveticu cudi me da ga sve vrijeme ne drzim na rukama ali kontorlisem se malo mislim MM me kontrolise user posted image user posted image hvala ti pokusat cu da se malo opustim svi mi govore ali znas i sama da nije jednostavnouser posted image ali dat cu sve od sebe jer stvarno osjecam da slabim fizicki zbog te si
kiracijeuser posted image jel tebe to proslo poslije cetersnice

uh vjeruj da ne znam kako bi otidji do wc-a,da sam mogla i nju bi vodila sa sobom...pa kada dodje neko npr.zena koja je rodila dvoje djece ja je gledam kako ona nju drzi kontam ne zna ona to ko ja  ,,ali hej to je stvarno previse...sad jedva cekam da je ko uzme da malo odmorim ruke masanlla teska pravo.....a moras se opustit zato sto dolazi jos svasta nesto te krupica te osipi nekakvi ih  ....bit ce ti smijesno sve ovo za 2mj aBd a vidjet ces sto brzo prolazi....a to sa dudom pokusaj opet nije ni moja A htjela ali spasi me vjeruj...moja je oce samo kad krene spavati a inace joj ne treba user posted image

Neposredna veza do poruke: 3992
15.1.2012 20:26:10   
Sultaniija
palachinken  samo dojim meni doktorica rekla da umanjim dojenje i ja se zabrinula i onda sam procitala da ima jos beba koje su dobile 2 kg i nastavim kao i do sad necu bebu na dijetuuser posted image user posted image   ko bi to jos uradiouser posted image user posted image  

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 3993
15.1.2012 20:30:48   
Sultaniija
punky radujem se tim vremenima kad cu jedva cekat da ga nekom dam user posted image user posted image i ja slabo kome dajem bebu ma niko njeg ne drzi ko jauser posted image user posted image   ma nece dudu sve sam pokusala umoci u ovo umoci u ono varaj ga ovako ili onako nista izbaci i kao da mu se povraca ili kao da sam mu dala nesto ljuto smrkne se i ako mu uspijem zadrzat samo je drzi  gleda me smrknuto ne znam sta jos da uradim na pocetku nisam htjela jer sma bila ljubomorna na dudu user posted image user posted image a sad on nece user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 3994
15.1.2012 20:36:28   
Sonja
dobro vece

ja bas deveram sa Arianom ima grceve a mogu reci i da je vec lopovcic
izmori me jer samo na rukama spava..cim ga spustim probudi se i place
nocima ne spavam

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

Neposredna veza do poruke: 3995
15.1.2012 20:37:38   
pynki
ma nije ni moja A htjela,ali doduse kada je bila tako manja,velika bila duda za njena usta user posted image odmah kao povraca,,,ma nemoj ni forsirati zaspat ce on i bez dude ha ja....nego opusti se i uzivaj u tom malom stvorenju i bududucim danima,osmjesima ma svasta nestoi i neka spava a bogme i ti...cim on zaspe jastuk pod glavu i ti s njimuser posted image bebe napreduju i kada spavaju zato uzivaj....

mamina dusica 16.09.2011

Neposredna veza do poruke: 3996
15.1.2012 20:43:02   
pynki
dobro vece

ja bas deveram sa Arianom ima grceve a mogu reci i da je vec lopovcic
izmori me jer samo na rukama spava..cim ga spustim probudi se i place
nocima ne spavam

ih bas mi je zao,ali moras to promijeniti zbog sebeuser posted image ,,,,izmasiraj mu pupu i napravi caj od komoraca da ga umiri malo ili kamiliceuser posted image

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 3997
15.1.2012 20:54:48   
mamapcela
cim procitam da nije samo kod mene belaj odmah lakse....trudila sam se da ne doji,gurala dudu ali nije nesto odusevljen,glad je jaca tako da se mi hranimo,on sretan i samo sit hoce dudu,buhtlica medena uziva da jede i bljucka...nesto mi srce ko kanta kad cujem da im jos buhtlicauser posted image

Korisnici na ovoj temi: mamapcela, pynki, madame noire
hvala na podrsci...neka malo i pozitivnih komentara,dotukli me pesimisti bolnicki

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 3998
15.1.2012 20:57:55   
Sultaniija
punky hvala ti od srca nekako imam osjecaj da mi je lakse, ovi su forumi spas user posted image user posted image moj bebac vec pomalo guce ne znam da li mi postoji ista ljepse na svijetu nego ga slusat voli ga mama najvise, samo da nam budu zivi i zdravi.

Sonja i ja deveram sa grcevim svaki dan i tako sam mislila da je lopov ali skontam da ga pravo muci ja mu dajem plantex i espumisan pomazu mu jer duze spava ne bude ga stalno i sam je poceo da prduckauser posted image user posted image ali kad ga bas muci uzmem masiram stomak mlakim uljem i malo njezno guzu i ispusti vjetrove i bude mu lakse alii jedva cekam da prodju uff bas ih ne volimuser posted image user posted image

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 3999
15.1.2012 21:09:44   
pynki
mah neka on samo njopa mamapcela to je bitno..ah bolnica ko bolnica,ime joj sve kazeuser posted image

(odgovor članu mamapcela)
Neposredna veza do poruke: 4000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  158 159 [160] 161 162   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  158 159 [160] 161 162   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

prijateljstvo
new mama

Da li se druzite privatno da nekom forumasicom???

Da (57%)

Ne (37%)

Napisi komentar...... (6%)

Broj svih glasova: 121

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *