|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  157 158 [159] 160 161   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
15.1.2012 12:01:16   
Amam
pynki haha dobra si,ja ce ipak sacekati do sutra sa cestitkom.
Ma igram se ja s njim ali to nece ni sek .samo,cudoviste malo,elem uspjedoh sabrati dnevnu,dosta od mene user posted image
Bint vi vec veliki,nedostajat cete nam,onako padobranski
Bebix ja to isto deveram evo vec 9 mj.sinoc se budio 4x i 5x ustao,to je dobra noc user posted image
mamapcela,pa nije to strasno,ako njemu nije tvrd stomak,pij ti kompot od suhih sljiva,pojedi nesto kiselije npr naraance,ili kompot od visanja,masiraj mu malo stomak oko pupka u pravcu kazaljke

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 3951
15.1.2012 12:07:58   
animagical
IZVORNA PORUKA: pynki

hvala sensia,moras to sto prije rijesiti za spavanja da ne bude kasnije belajuser posted image znam kako ti je i ja muku mucim po danu,evo probudila se u pola 6,i jos nikako nije zaspala....vjeruj rucak znam praviti po 2 sata,a kada pitu pravim...jednom sam je stavila u kengur nije htjela lezati katastrofa,user posted image ,jedva cekam da podje sjediti bit ce lakse nadam se,kontam stavit cu joj igracki i zabavljat ce se,,

a da,vrijeme leti nenormalno,i ne znamo dok ne vidimo djecuuser posted image

mamina dusica 16.09.2011

ja ovako vrlo cesto kuham! ili ga stavim u ljulju pa dignem na radnu plocu...on gleda sta mama radi...i kolace tako pravimouser posted image   ali to nije nista strasno, nek su zdravi, pa nek se nosaju koliko hoce...ne znam da se ijedno udalo ili ozenilo a da se nosalo ili budilo nocuuser posted image meni je samo stres kad place i jauce, vidim da je nesto, a ne mogu da ugodim... a inace, kengura i picim u grad, sve pare skrsih po radnjamauser posted image
joj da se profoliramo stigle nam sinoc cizme nehodalice, od neke tete sa fb, obuci bebu je stranica-ja mislim...jos nase futrovane unutra, oblace se lahko, ne spadaju jer imaju neku gumu pa na dugmice...ma super su

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 3952
15.1.2012 12:11:48   
palachinken
Mi smo napokon kupili hranilicu jučer, jao sreće njegove goleme! Uvali se unutra i igra, baca igračke, mlati po tacni, uzivancija user posted image Čak je i ogromnu kolicinu povrtne kašice pojeo user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 3953
15.1.2012 12:14:31   
Selminja
IZVORNA PORUKA: Sensia

jutrooo

ja se mislim dal da narucim ovu gracovu ljulju pa cu pricekati koji dan da Anica proba pa da mi javi kako je D prihvatila user posted image
sve nesto kontam ovaj moj zbir to nece prihvatiti pa cu dzaba dati 200 KM al kako da znam

Selminja kod mene U nece bas odmah da zaspi nakon podoja a i mora podrignuti zbog grceva tako da ja navece moram da je ljuljam ali rekla sam jos nekoliko dana i onda cu krenuti sa metodom spustanja u krevetac pa kad se umori zaspat ce, nema druge, nekad nju i ljulajnje nervira, sinoc sam je npr ljuljala i ona kenjka mi je spustimo i ona zaspi za 5 minuta sama....
pynki sretan mali rodjendanko user posted image user posted image user posted image user posted image  i mi cekamo koji dan da napunimo ako Bog da 3 mjeseca.....bas vrijeme leti

Ja sam primjetila da moju E kad muci stomacic to je neovisno od toga dal je podrignula ili ne, ja nju podignem ali ona ne moze ni podrignuti jer spava, cekala sam po 15-ak minuta i nista, onda se rasplace i razbudi i nista ne dobijem time opet sve jovo nanovo. Tako da vise ne insistiram na podrigivanju, ona meni podrigne lezeci, stavim je na bok ili kad je dignem kad se probudi. Ja ne volim ljuljanje.  I ja bih volila da hoce zaspati sama u mraku ko na reklamama ali ne sumnjam da ce i to jednog dana.
Probaj i ti, vec su one "velike".
Za tu ljulju, ne znam sta bih ti rekla, ja sam isto nabavila svakakvih ljulja i probala milion metoda, ona kad nece spavat dzaba ti citav ringispil, ali isto tako, kad joj se spava zaspi sama na trosjedu bez icije pomoci. Kad je mirna zabavi se svojim rukicama i gleda u slike i cvijece po stanu,a kad place dzaba ti sve. Mislim znas vjerovatno sve, ali ja sam davno prekrizila kupovanje ljuljalica i sl pomagala koja "umiruju" djecu. Ona ako ce sutit, sutiti ce i u ljulji i na krevetu. Moje misljenje.

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 3954
15.1.2012 12:15:23   
animagical
joj vidjela sam sliku, bas uzivauser posted image gdje ste kupili, jel na piku? i mi smo u potrazi..sad se hranimo u ljulji...ima polulezeci i sjedeci, sva sreca

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 3955
15.1.2012 12:19:43   
palachinken
animagical, otisli u Bimacov KidiOz, kad tamo ova hranilica, a podesava se i naslon i po visini, snizena 50% jer se jedan šav malo rasporio. Mi nju fino kupimo, šav sredimo za minut i dobili jeftino super hranilicu.
A vjeruj da i ja mjerkam te čizmice, premedene su, a i oni bodići s kravatama :))

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3956
15.1.2012 12:24:30   
pynki
upravu si animagical,neka su samo zivi i zdravi a narast ce aBd,sve ce proci...sto moj tata kaze  A pravo slusa kakva si ti bila,ja nisam nikad zaspala sto me tata nije provozao koji krug u autuuser posted image kaze da je znao po citavu noc ili bi upali auto da radi pred kucom a ja u autuuser posted image user posted image zamisli....moja je zlatna onda za razliku od mene....

Neposredna veza do poruke: 3957
15.1.2012 12:26:11   
animagical
heheh vi prosli jeftino, znam da su te sa polozajima skupe... a cizme su super, bas su tople,nisu samo fol

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 3958
15.1.2012 12:47:30   
mamapcela
hvala na odgovoru,i sada mi je u rukama,malo pajki,malo place...ima strasne gasove...da ga ja ne hranim svasta bih pomislila,da jede tursiju ili tako nesto...samo da kaki...masirala sam pupu,tvrd ko kamen,pa mekan,pa opet gasovi i tako...hvala jos jednom

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 3959
15.1.2012 12:53:51   
animagical
a jesi probala espumisan, da to isprducka?

(odgovor članu mamapcela)
Neposredna veza do poruke: 3960
15.1.2012 13:00:22   
Daja_sa
IZVORNA PORUKA: Selminja

IZVORNA PORUKA: Sensia

jutrooo

ja se mislim dal da narucim ovu gracovu ljulju pa cu pricekati koji dan da Anica proba pa da mi javi kako je D prihvatila user posted image
sve nesto kontam ovaj moj zbir to nece prihvatiti pa cu dzaba dati 200 KM al kako da znam

Selminja kod mene U nece bas odmah da zaspi nakon podoja a i mora podrignuti zbog grceva tako da ja navece moram da je ljuljam ali rekla sam jos nekoliko dana i onda cu krenuti sa metodom spustanja u krevetac pa kad se umori zaspat ce, nema druge, nekad nju i ljulajnje nervira, sinoc sam je npr ljuljala i ona kenjka mi je spustimo i ona zaspi za 5 minuta sama....
pynki sretan mali rodjendanko user posted image user posted image user posted image user posted image  i mi cekamo koji dan da napunimo ako Bog da 3 mjeseca.....bas vrijeme leti

Ja sam primjetila da moju E kad muci stomacic to je neovisno od toga dal je podrignula ili ne, ja nju podignem ali ona ne moze ni podrignuti jer spava, cekala sam po 15-ak minuta i nista, onda se rasplace i razbudi i nista ne dobijem time opet sve jovo nanovo. Tako da vise ne insistiram na podrigivanju, ona meni podrigne lezeci, stavim je na bok ili kad je dignem kad se probudi. Ja ne volim ljuljanje.  I ja bih volila da hoce zaspati sama u mraku ko na reklamama ali ne sumnjam da ce i to jednog dana.
Probaj i ti, vec su one "velike".
Za tu ljulju, ne znam sta bih ti rekla, ja sam isto nabavila svakakvih ljulja i probala milion metoda, ona kad nece spavat dzaba ti citav ringispil, ali isto tako, kad joj se spava zaspi sama na trosjedu bez icije pomoci. Kad je mirna zabavi se svojim rukicama i gleda u slike i cvijece po stanu,a kad place dzaba ti sve. Mislim znas vjerovatno sve, ali ja sam davno prekrizila kupovanje ljuljalica i sl pomagala koja "umiruju" djecu. Ona ako ce sutit, sutiti ce i u ljulji i na krevetu. Moje misljenje.

Mozda ce Vam zvucati smijesno ali ja sam sa starijom pa evo sad i sa ovom smizlom, jednostavno pratila njen ritam kad spava a kada je budna i zapisivala sebi user posted image ...i uspjela sam nakon nekog vremena uhvatiti ritam koji je sama sebi odredila... Sad sa 4,5 mjeseca ima spavanje oko 11h i spava jedan satak...onda je sljedece oko 15h kada se sve tri "povaljamo" nakon rucka i tada odvali i po 2-3 sata...nekad se zna desiti da predvece onako odkunja jedno pola sata ali to joj ne remeti rutinu kupanja, flasice i spavanjca oko 21-21.30 :)...Nema ljuljuskanja...nego samo krevetac i to je to!

< Poruku je uredio Daja_sa -- 15.1.2012 13:03:10 >

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 3961
15.1.2012 13:00:46   
mamapcela
kapi koristimo od prosle sedmice,od kad smo izasli iz bolnice...

Neposredna veza do poruke: 3962
15.1.2012 13:07:11   
pynki
ovom smizlom, jednostavno pratila njen ritam kad spava a kada je budna i zapisivala sebi user posted image ...i uspjela sam nakon nekog vremena uhvatiti ritam koji je sama sebi odredila... Sad sa 4,5 mjeseca ima spavanje oko 11h i spava jedan satak...onda je sljedece oko 15h kada se sve tri "povaljamo" nakon rucka i tada odvali i po 2-3 sata...nekad se zna desiti da predvece onako odkunja jedno pola sata ali to joj ne remeti rutinu kupanja, flasice i spavanjca oko 21-21.30 :)...Nema ljuljuskanja...nego samo krevetac i to je to!

ma svaka cast...

Neposredna veza do poruke: 3963
15.1.2012 13:10:02   
Daja_sa

IZVORNA PORUKA: pynki

ovom smizlom, jednostavno pratila njen ritam kad spava a kada je budna i zapisivala sebi user posted image ...i uspjela sam nakon nekog vremena uhvatiti ritam koji je sama sebi odredila... Sad sa 4,5 mjeseca ima spavanje oko 11h i spava jedan satak...onda je sljedece oko 15h kada se sve tri "povaljamo" nakon rucka i tada odvali i po 2-3 sata...nekad se zna desiti da predvece onako odkunja jedno pola sata ali to joj ne remeti rutinu kupanja, flasice i spavanjca oko 21-21.30 :)...Nema ljuljuskanja...nego samo krevetac i to je to!

ma svaka cast...

Nije se ovo desilo preko noci da se razumijemo...vremena i cvrstih zivaca je trebalo :)...ali uspjeli smo user posted image

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 3964
15.1.2012 13:10:21   
Skvo RR
ahhah...evo sada citam...curetak i mm otisli da skijaju..a ja i momce...smo skuhali rucak, usisali, obrisali podove i prasinu...njega stfasno zabavlja kada ga nosam iz prostorije u prostoriju u lezaljci da radimo kucu...napominjem to je moguce samo bez umceta...ona nam pokvari koncepcijuuser posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 3965
15.1.2012 13:12:01   
Daja_sa

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

ahhah...evo sada citam...curetak i mm otisli da skijaju..a ja i momce...smo skuhali rucak, usisali, obrisali podove i prasinu...njega stfasno zabavlja kada ga nosam iz prostorije u prostoriju u lezaljci da radimo kucu...napominjem to je moguce samo bez umceta...ona nam pokvari koncepcijuuser posted image

:)...Skvo identicna situejsn...obozava zvuk usisivaca...gleda razgleda...samo sto je ja vozam u kolicima lakse miuser posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 3966
15.1.2012 13:15:30   
Skvo RR
a dobra ti fora za kolica...ja moja ostavljam na vlasicu, a za sa imam kengurce....pitam te na onoj temi koliko ti sada malena popije dnevno mlijeka, koja je to kolicina?

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 3967
15.1.2012 13:17:49   
mamapcela
ako nekom nesto padne na pamet neka tipka,provoricu poslije,sad se slomih,hranim ga,tipkam,starija smizla(nikad nije imala tih problema pa ne razumije)trckara okolo i zanovjeta pa se i njoj moram malo posvetiti....pozz

Neposredna veza do poruke: 3968
15.1.2012 13:28:28   
saritaa
pozdrav zemske user posted image , ja danas ko zombi, moja djeca sinoc dernecila do 1 sat user posted image , jadva ih muz i ja uspavasmo, i opet s H budio svako malo,zato evo sad spava ima 3 sata...a ja uspjela napraviti rucak a i kolac, a kad smo kod kolaca i slatkog opcenito ja metem sve pred sobom, gora sam nego kad sam bila trudna user posted image
Nemam vas kad citat, odoh izgorit ce mi kolac user posted image

Ako te jednog dana sustigne bijeda, ti ne govori Stvoritelju o tome kako imas jako veliki problem.Okreni se svojoj bijedi i reci joj da ti imas jako mocnog Stvoritelja.

mamina princeza 25.02.2008.
mamin princ 01.10.2011

Neposredna veza do poruke: 3969
15.1.2012 13:32:13   
Daja_sa

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

a dobra ti fora za kolica...ja moja ostavljam na vlasicu, a za sa imam kengurce....pitam te na onoj temi koliko ti sada malena popije dnevno mlijeka, koja je to kolicina?

Odgovorih user posted image ...a mene kolica spasavaju u kuci...nece dama u kengurka niti u onu sjedalicu...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 3970
15.1.2012 13:38:21   
animagical
moj nece u kolica..a da vas pitam,kad smije u polulezeci, i koji je to tacno polozaj? nasa kolica imaju 4 polozaja, ravni, neki blago nageti, neki kao sjedeci zavaljeni, i normalni sjedeci...smije li on u bilo koji osim taj ravni? mrzi ga....

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 3971
15.1.2012 13:40:48   
Daja_sa
ja svoju vec pomalo stavljam u taj neki polulezeci polozaj...pa ove lezaljke nemaju lezeci polozaj...ja njoj namjestila neki polulezeci polozaj kao malo gleda crtane sa sekomuser posted image ...i da to traje citavih 5 minutauser posted image

< Poruku je uredio Daja_sa -- 15.1.2012 13:47:43 >

Neposredna veza do poruke: 3972
15.1.2012 14:00:42   
Sensia
Kod nas kolica vec odavno ne pale osim kad smo vani user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  jedino ona stolica ljulja sa igrackicama cak ni baby gym nista jer je naravno polozaj da lezi user posted image user posted image user posted image user posted image

ja sam nesto raspolozenjem uzas user posted image  a nemam razloga biti, odoh pristaviti rizu

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 3973
15.1.2012 14:09:26   
Skvo RR
emirko je u polulezecem u lezaljci...voli i da lezi...u baby gym, a najvise se voli igrati u krevetu...bracnom...uma nije volila lezeci polozaj, ali on voli...uvijek se hrve sa igrackicama....pokretan i obrtljiv je dosta tako da mislim da je to jedan od faktora..zasto voli da se igra lezeci...za sada je tako...vidjet cemo...user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 3974
15.1.2012 15:26:51   
Sultaniija
pozz svima i mi smo sinoc dobro spavali jutros do 11 s tim sto je jutros oko 7h bila duza masaza da kaki i onda nastavio naravno budio se da doji user posted image user posted image primjetila sam da je bebac dosta mirniji kad mu ima nana punica user posted image user posted image ne znam sto stvarno se cudim dosta duze i vise spava user posted image user posted image    sinoc u snu se glasno nasmijao ja mislila place kad ja na licu osmijehuser posted image

Citala sam malo i primjetim da mnoge mame provjeravaju dise li beba ja sam mislila da sam ja jedina opterecena s tim ja to radim bas cesto i to iza sna pa i njeg probudim, mama mi govori da se smirim i opustim ali ja ne mogu bas zivim u nekom starhu da se bebi nesto moze desiti juce bio u kreveticu i ogrebao se malo i bas rasplako ja sam se tresla od straha doduse on se odmah smirio cim sma ga uzela user posted image bas sam razvukla s pisanjem ali moram negdje da pustim ventil user posted image user posted image

29.11.2011. 10:30h mamina ljubav, sreca i cijeli svijet :)

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 3975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  157 158 [159] 160 161   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  157 158 [159] 160 161   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

odkuhavanje vesa
almai

Perete li skupa unutrasnji ves i kuhinjske salavete??

da, naravno (58%)

ne, uvijek posebno perem (28%)

kako kad (14%)

Broj svih glasova: 131

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *