|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  156 157 [158] 159 160   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
14.1.2012 21:20:36   
animagical
evo ga sad galami i guguce ko da nije plakao cijeli dan... moze biti i da je neka faza, nego ja pomislila na zube jer su mu desni nekako zadebljale i pobijelileuser posted image

sultanija, ja se stvarno ne sjecam tih prestanaka u disanju...da ti pitas pedijatra za to?

(odgovor članu Sultaniija)
Neposredna veza do poruke: 3926
14.1.2012 21:34:49   
Anica1

IZVORNA PORUKA: Sultaniija

pozz svimauser posted image ja sma nova mama user posted image imam jedno pitanje moja beba ima mjesec i po i u posljednje vrijeme primjetim da beba cesto ostane bez zraka ( citaj nekoliko puta na dan), razumijem kad doji ali i kad ne doji ja ga drzim vidim da ne dise i onda naglo uzdahne ( kao kad ronimo duga pa dodjemo do zraka ili pijemo dugo pa uzdahnemo) ne znam jel to normalno i jel sve uredu mozda mu skrene pljuvacka ili bljucne pa ponovo proguta poprilicno sam strasiva user posted image user posted image jel ima jos beba da su ovako reagovale hvala unaprijed na odgovoruuser posted image

Sultanija da te smirim i kod moje bebi se to ponekad desava, ona cak malo i zaplace nakon toga, pedijatrica rekla sve ok

Ajnuru zelimo  sretan 4.mali rođendan user posted image

A nasoj Palachinken i njenom m sretna godisnjica braka i da ih jos punooooo docekate zajedno user posted image user posted image

Ova tema (ne)spavanje nam bas cesta user posted image Moja D sinoc zaspala u 21,00, ja je nahranila i presvukla u 23,30 i probudila se jutros u 05,30 i to pocela malo kenjkati. I pored toga nisam mirno mogla spavati vec sam se sve trzala da vidim dise li, jel mi sve ok sa srecicom mojom. Jel moguce da ona pocinje izbacivati nocne podoje, jel rano za to, tek su joj 2 mjeseca??

I da se pohvalimo, sutra nam stize ljulja graco, jedva cekam user posted image

18.11.2011. - nasa sreca

Neposredna veza do poruke: 3927
14.1.2012 21:36:56   
Sultaniija
Bili smo na sistematskom i sve je bilo OK, ali ja kontam da pokusa da bljucne pa ponovo proguta pa se malo zagrcne ne znam meni tako djeluje bas sam uplasena posebno kad se to desi. idemo sljedeci petak na vakcinu obavezno cu pitat.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3928
14.1.2012 21:58:58   
Sultaniija
Anice1 i on nekad pocne plakati poslije ma uplasim se uvijek, bas me uhvati panika podignem ga uspravno dodje sebi sa sekundu ali mene strah sto ostane bez kisika.

Moj bebac je zaspao neku noc oko 23 i 30 i nije se budio do 5h  ja ga pokusala probuditi oko 2 i 30 da doji nije htio samo spava( probudila sam ga jer mi je rekla patronazna da tako radim iako sam citala da pedijatri kazu da nema potrebe beba ce se probuditi ako je gladna pa sad ne znam on nije htio dojit jer mu se bas spavalo) i ja sam provjeravala da li dise user posted image user posted image   to mi se desilo i prosle sedmice da je dugo spavao ali jeste prije toga bio budan oko 4h ukupno mucili ga grcevi pa se valjda umorio user posted image

Neposredna veza do poruke: 3929
14.1.2012 22:08:22   
pynki
anice nista ne brini,bebe mijenjaju...Moja je isto tako kada joj je bilo 2mj znala prespavati haman citavu noc,dojila sam je tada...a vec sada sa 4 zna se buditi po 3 a cak i 4 puta sve zavisi...nije to nista strasnouser posted image .Ja sam jednu noc presjedila kraj krevetca i stavljala prst na njen nosic da vidim dise li,tolikko sam se prepala da sam i muza probudilauser posted image ...kaze pa ti stvarno nisi normalna....user posted image

Neposredna veza do poruke: 3930
14.1.2012 22:25:04   
Amam
Ja cu reci ovim mladim mamama,pustite djecu da spavaju,budite ih samo ako imaju zutilo ili ste u procesu navlacenja mlijeka!

A sad mi recite,posto procitah u postovima od par vas,zasto presvlacite djecu u toku noci?

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 3931
14.1.2012 22:27:28   
mala_sa
Animagical potpisujem sve sto je rekla Sbeba, i jos da dodam: sjecam se da smo se sve zalile na ucestala budjenja kod beba bas u tom periodu od 4mj (nekome je trajalo po 5-6 dana, a nekome i po 2-3 sedmice)...mislim da im je to neka promjena, pa zato tako reaguju...uglavnom, izdrzi - proci ce user posted image

Zene drage spavajtre dok vam bebe pajke, il se malo prisjecajte lijepih trenutaka sa muzicima user posted image , imat cete kad dezurati i dojiti po cijelu noc zbog mmilion i jednog budjenja user posted image

Palachinka nam veceras izgleda radi apsolutni rezime perioda zvanog asikovanje user posted image user posted image user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 3932
14.1.2012 22:53:17   
palachinken
user posted image user posted image Ah mala_sa, gdje me nadje user posted image Dijete ostavili kod muževih, toliko se izigrao, izmorili su ga maksimalno, tako da je zaspao u pola obroka. Vala sam i uživala u dejtu, ne pamtim kad smo zadnji put izašli solo. Ustvari nismo nikako kako se M rodio user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 3933
14.1.2012 22:56:13   
lepetetka
Veče!
Amam ja ne presvlačim, jesam možda dva puta kad je bila manja ako bi se ukakila po noći, ali to se desilo et dva ili tri puta u vrh glave...ujutro presvučem i sve OK user posted image

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 3934
14.1.2012 23:01:35   
pynki
ja sam svoju prije presvlacila u toku noci...bilo mi zaooouser posted image
ali sad uzimamo nocne pelene i ne brinemo se dali cemo biti mokri,tako da u 23h je posljednje presvlacenje i nista do jutarnjeg budjenja...
palachinken...neka si se ti lijepo provela to je bitnoooouser posted image bas mi drago....a kada cu jaaaaa,moja godisnjica prosla user posted image nista do slijedeceuser posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 3935
14.1.2012 23:22:11   
Amam
Palachinko user posted image ,ne sumnjam ja da si ti to fino odradila user posted image .
Ma to oko presvlacenja ja procitah kod mamica od manjih beba,ja svog ne presvlacim,mozda kao sto rece lepetetka ok je bio u onih prvih 15 dana,sad nista.
Nekad ga znaam i oko 20h zadnji puta presvuci i ujutro do 8-9h

< Poruku je uredio Amam -- 14.1.2012 23:23:35 >

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 3936
14.1.2012 23:27:57   
sporty mamaa
 Ja presvucem po noci kad se ukaki, prije je non stop, a sad hvala Bogu po noci ne kakiuser posted image
Nego da pitam jel se nekome desavalo da dobije onako smedkasto - crveni iscjedak? Meni evo vec drugi put, nemam pojma sta bi moglo biti? Ja mislim dobila, kad ono nista. Da napomenem da sam dva puta imala redovnu mjesecnicu, jednom nakon 20 a drugi put nakon trideset_ dana. A dojim. Da napomenem jos trudna nisamuser posted image

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 14.1.2012 23:29:06 >

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 3937
14.1.2012 23:48:09   
animagical
ja sam presvlacila nocu dok je bio skroz mali i kakio iza svakog podoja, pa je to bilo i tri kakanja za noc...sada mi ne pada na pametuser posted image nego da se pohvalimo, po danu i po kuci smo presli na platnene, pocket peleneuser posted image znate kako mu je guza svjetlija, nigdje crvenila, pa ni ono gdje se guza preklopi...ja odusevljena! nocu i za hodanje stavljamo baby love

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 3938
15.1.2012 8:30:11   
palachinken
animagical, bravo za platnene! Gdje ste nabavljali, imas li neki link da mi pp-aš?

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3939
15.1.2012 9:20:48   
drznica
Jutro uspavane mame,kako prodje noc?
Animagical,svaka cast za pelene,ja razmisljala o tome jer se Maku crveni guza na samom preklopu,a redovno se presvlaci,pere,maze :( Hajde ti napisi koje si pelene uzela,kakve su ove EKO BEBA SVIJET?
Sutra ce mi prikopcat grijanje napokon,pa bih mogla susit pelene.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 3940
15.1.2012 9:49:17   
Selminja
IZVORNA PORUKA: Sensia

IZVORNA PORUKA: Selminja

Bas stako Sensia, koliko god glupo zvucalo, bebama se mora uvesti neki red, ja sam s svojom kuburila za krevetic, samo sto je spustim- u dreku, samnom na bracnom krevetu zaspi odma. Spustim je u krevetic i tepam, ona place, i dalje tepam, ona pocne histerisat, ja je pustim da otplace, kad vidim da se umorila uzmem je uz sebe, tepam i stavim na siku, zaspi  iste sekunde preumorna, spustim je u krevetic. U pocetku se budila cesto u kreveticu, zadnjih mjesec dana je podojim, u polusnu spustim u krevetac i pokrijem. Cak sam i balkon verziju izbacila, sama spava dijagonalno od nas.

A kako je uspavas navece? hoce li sama da zaspi?

Stavim je na siku, tu redovno zaspi, kad zakunja spustim je, ako se probudi opet stavim na siku dok ne utvrdi.
Ni ja svoju ne presvlacim nocu, nisam ni kad se utrca malo, jedino bas ako je dozavrat, mislim cemu ove samoupijajuce pelene ako cu presvlacit dijete jel se popisa ili ukaki, nece joj nista bit sat vremena. Nikad se nije osula. To za platnene pelene je super stvar ali ja nemam zivaca niti vremena za toga, da mi je da ne ostanemo gladni, jos da perem i susim pelene, pa peglam user posted image Ono sto cu ja poduzet je sto prije je odvic od pelena.
Jutro user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 3941
15.1.2012 10:15:26   
Amam
Jutrooo, kod nas snijeg user posted image

Ja pokusavam da nesto radim po kuci,ali ovaj mali ne popusta,spustim ga na pod,vere se  fol hoce da puze,a sve ode nazad user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 3942
15.1.2012 10:20:35   
pynki
jutro zenice,i kod nas je snijeg user posted image
moja A lezi u krevetcu i guguce a ja ev ne znam kud cu prije...ovaj kucni posao mi vise ide na zivceuser posted image da mi je otici negdje u goste par dana da se odmorimuser posted image
mojoj dusici je danas puna 4mj masanllauser posted image ,Boze kako ovo vrijeme leti ih
amam ma prvo se izigraj s njim malo nece poslovi pobjeciuser posted image

mamina dusica 16.09.2011

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 3943
15.1.2012 10:42:00   
Sensia
jutrooo

ja se mislim dal da narucim ovu gracovu ljulju pa cu pricekati koji dan da Anica proba pa da mi javi kako je D prihvatila user posted image
sve nesto kontam ovaj moj zbir to nece prihvatiti pa cu dzaba dati 200 KM al kako da znam

Selminja kod mene U nece bas odmah da zaspi nakon podoja a i mora podrignuti zbog grceva tako da ja navece moram da je ljuljam ali rekla sam jos nekoliko dana i onda cu krenuti sa metodom spustanja u krevetac pa kad se umori zaspat ce, nema druge, nekad nju i ljulajnje nervira, sinoc sam je npr ljuljala i ona kenjka mi je spustimo i ona zaspi za 5 minuta sama....
pynki sretan mali rodjendanko user posted image user posted image user posted image user posted image  i mi cekamo koji dan da napunimo ako Bog da 3 mjeseca.....bas vrijeme leti

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 3944
15.1.2012 10:52:15   
pynki
hvala sensia,moras to sto prije rijesiti za spavanja da ne bude kasnije belajuser posted image znam kako ti je i ja muku mucim po danu,evo probudila se u pola 6,i jos nikako nije zaspala....vjeruj rucak znam praviti po 2 sata,a kada pitu pravim...jednom sam je stavila u kengur nije htjela lezati katastrofa,user posted image ,jedva cekam da podje sjediti bit ce lakse nadam se,kontam stavit cu joj igracki i zabavljat ce se,,

a da,vrijeme leti nenormalno,i ne znamo dok ne vidimo djecuuser posted image

mamina dusica 16.09.2011

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 3945
15.1.2012 11:08:30   
bint
jutroooo
eh premorena sam al sve za mog ljepotanauser posted image user posted image
da se zahvalim svima na cestitkama i lijepim zeljama H je bio super na rođendanu,pomalo iscrpljen jer je 'rođendan' tarajao vec 2-3 dana al to ga nije sprijecilo da se svojoj mami budi 4 puta noćasuser posted image user posted image user posted image znači i nakon godinu dana jos nikad noc nije prespavao,al nema veze nek je on meni zdrav,veseo,pametan a izdeverace mama..
hvala vam na cetsitkama i na fb...
aaaaa pa jel i mi vise ovdje 'ne pripadamo' zar smo na velikoj temiiiuser posted image s velikim zalom ovo pisem al viricu ja cesto,padobranski kao i do sad pisakratiuser posted image
ljubim sve bebareee a mamama veliko mahanje

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 3946
15.1.2012 11:18:08   
bebix
Jutro i od mene, I se sinoc budio toliko puta da se vise i ne sjecam, jutros u 6 je kakiouser posted image
Animagical  jel kod vas ista bolja situacija sa spavanjem sinoc bila, a da te pitam koje su pamucne pelene pocela koristiti..
Odoh mm vec komentarise kako pijemo kafu ja za laptopom a on sjedi samuser posted image user posted image

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 3947
15.1.2012 11:20:03   
lepetetka
pynki a zar nije sutra rođendanko, u potpisu ti stoji 16. user posted image Nema veze, neka je sretno !!!!user posted image user posted image user posted image

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 3948
15.1.2012 11:23:21   
mamapcela
jutro mame!!!!pokusavam se uklopiti i procitati koju ali ne mogu,bebac place...nije kakio 5.dana pa je nervozan...treba mi savjet,davala sam slatku kamilicu ali nista,inace samo doji i dva mu mj.

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 3949
15.1.2012 11:40:18   
pynki
drage zene ja sve mislim danas 16....nemojte zamjeritiuser posted image user posted image user posted image user posted image ali hvala unaprijedddddd

mamina dusica 16.09.2011

(odgovor članu mamapcela)
Neposredna veza do poruke: 3950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  156 157 [158] 159 160   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  156 157 [158] 159 160   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

MLIJEKO

Nakon godinu dana, koje je mlijeko zdravije dati dijetetu: domaće ili kupovno!

domaće mlijeko (56%)

kupovno mlijeko (44%)

Broj svih glasova: 125

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *