Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
jutro bebice, to tako ide, moze i da zagnoji, A je da puta gnojilo i pucalo,tako se napravi oziljak, ne tretiras nikako ciciban sretno vam palacinko, pa cestitam, tetka hajd kupi tom bebcetu sta fino ziki, mi smo imali slicnu noc
jutro bebice, to tako ide, moze i da zagnoji, A je da puta gnojilo i pucalo,tako se napravi oziljak, ne tretiras nikako ciciban sretno vam palacinko, pa cestitam, tetka hajd kupi tom bebcetu sta fino ziki, mi smo imali slicnu noc
Animagical po ko zna koji put hvala na odg
i ja sam ispocetka dok se nisam navikla znala dan zaboraviti sve poslije cu poslije cu, mala kad hoce da jedne razvristi se,jedva dam espimusan i zaboravim D3, sad sam se uhodala, dajem joj d3 sa espimusanom uvijek drugi put izjutra kad doji, moja obicno doji prvi put ujutro izmedju 6-8h tad puno vristi prije dojenja i onda drugi put oko 10h i tad je neka "rutina" idem po kapi jer nije previse gladna pa manje vristi tad i nakapam prvo 3 kapi d3 pa onda U TO espimusan i tako ne zaboravljam, moras se natjerati da mislis na to, nemoj zaboravljati
Bebice11 mi smo bili malo zuti i mi smo se suncali i stalno kod prozora pa je malo nos nahladio nadam se da ce ti nalazi biti OK i kod mene ima bijela tacka ali bas je tvrdo kao mala loptica ptaj pedijatra i ja idem u petak ali ti ces prije , jesam porodila sma se na Jezeru
Moj bebac je spavao bas dugo, punih pola sata evo ga sad kraj mene i spiunira sta mama radi na netu
29.11.2011. 10:30h mamina ljubav, sreca i cijeli svijet :)
Cicibanko sretno vam, da sve sto prije zaboravite i vratite se kuci Mama pcela i meni se zna desiti da zaboravim d3. Ja ne dajem espumisan, ali d3 su mi slaba tocka. Sve govorim poslije cu i onda zaboravim Moram se disciplinirat. Jedino sto kod nas ima puno sunca pa setamo svaki dan. Ja ne znam jel vas poslije dojenja uhvati neka glad i zed Ja evo sve pojedo i popi
jutro i od mene zene mi tek sad ustale s tim da je jutros u pola 6 bila na nogama i do pola 8 me smorila ko da je dva popodne naimica je masanla ko med medeni slatka crnka mamina ciciban sretno vam zelimo da vam sve prodje u najboljem redu aBd
hej zene ja curim kao luda, samo vlazno po grudima nije ni cudo sto mi soor na grudima ne prolazi
ovako po citav dan i noc kapa ALI UVECER npr izmedju 18h-22h se smanji, a bebica tad najvise hoce da sisa, non stop da je na (.) sisa i bljuca, i nije joj dovoljno nemamo nikako mjere neke, pitacu Lejlu za to
E moja Bebice koliko je meni samo curilo, ma šta curilo, to su mlazovi tekli, a poslije tusiranja ko krava muzara šprica po pola metra u dalj. To je presmijesno bilo! Meni i sad, 6 mjeseci po porodu, iz jedne teče dok iz druge doji, a znaju se i prepuniti ako malac odspava duze.
Bebice11 Naimica je prelijepa masallah hej mozemo li se prijateljiti jest starija 2 dana ali nema veze i moj sin je crn ehhehe salim se da neko ne pomsili da u kolijevci zarucujemo djecu mislim znam ima i takve tradicije
Ej zar se mogu mjesat kapi ja to izbjegavam i uvijek zaboravim Sporty mamaa ma vise budem zedna, i u toku dojenja nekad ga Bgm znam ostaviti da se sta napijem toliko budem zedna ja svoju kafu jos nisma popila cekam da mi zaspi pa da cejfim
Mimikimi ooo vas dvije spavalice . Bebic znam da te to sad nervira ali procice dok se uspostavi ponuda i potraznja,stavi pelenu ili nesto dok se malo ne smiri. D3 joj ja dajem redovno 7 dana pa 2-3 dana zaboravim i sve tako . Moj hadzija zaspao,meni na krilu slusajuci Celine D.svidja mu se plaho. >Palachinko cestitam tetka,pomiruhni ga malo i za mene Sporty ja sam tako u pocetku 2-3 mj,samo jel' on krene dojiti ja gladna zedna,vapim,a sad me proslo,samo sto slatko jedem
moze sultanijo crni momcici dolaze u obzir a pitala sam te gdje si se porodila jer sam ja na Jezeru lezala 11 dana, morala se operisati pa smo se sigurno srele kroz hodnik bar
ovako po citav dan i noc kapa ALI UVECER npr izmedju 18h-22h se smanji, a bebica tad najvise hoce da sisa, non stop da je na (.) sisa i bljuca, i nije joj dovoljno nemamo nikako mjere neke, pitacu Lejlu za to
ovo ti je skroz normalno, uvece je kao sporiji tok mlijeka, negdje procitah...
hej zene ja curim kao luda, samo vlazno po grudima nije ni cudo sto mi soor na grudima ne prolazi
u poslijepodnevnim satima organizam je umorniji, pa tako i opuštanje mlijeka ide sporije..najveća količina mlijeka je u jutarnjim satima...a ako beba bljuca, ne bih rekla da joj nije dovoljno...vjerovatno samo posisa više+unese veću količinu zraka...koliko znam, kod vas nije dijagnosticiran reflux, tako da se ne moraš brinuti za bljucanje..vremenom će to smanjivati...
hvala na savjetu,vidis,nisam nikad ni pitala da li kapi mogu skupa,mislila zena da ne mogu...sad ce to biti jednim udarcem dvije muhe...sve hocu da pitam ali nikako(ili bebac u rukama dok tipkam,ili starija sestrica pita nesto...pa zaboravim)je li neko od vase djece primao krv?moj djecak je zaglibio u anemiju zbog prolongiranog zutila,uz to i ABOinkopatibilia,pa smo gostovali dva put u bolnici....inace je dobar ali primio je krv pa sad ni vakcine nece na vakat primati i tako to....
a za mokro oko sebe - žene su ti već rekle...možeš staviti tetra pelenu na grudi, pa da upija..imaš i u DMu kupiti one blaznice za grudi, a i od jedne naše forumašice možeš naručiti pamučne blaznice za tu namjenu (ovo ti je jeftinija varijanta, a ujedno je i učinkovita)...
Ja kuham malom onaj čaj od luka i jabuke, a kasnije cu mu i sirup napraviti, onaj od lovora i smedjeg šećera. Sad je dovoljno veliki da moze i to piti. Objavljujem rat šlajmu i kašljucanju!
Da se i mi padobranci prijavimo N opet pocela malo zezat sa spavanjem. Mislim, kad zaspi bude to ok al da utvrdi treba joj 3 sata, stalno se budi. Vise ni CIO ne pali a ni ljuljanje nego eto doslo joj tako. Zaspi i pocne plakit ja odem ona u kreveticu sjedi i place, a ako je ostavim pocne se trest i od toga sma odustala. Valjda se opet sredi. Sinoc je prvi puta sa mnom spavala al opet satima nije mogla da utvrdi. Dal je zub ili ne pojma nemam. Jos uvije smo krezavi. Ona mi je hB super inace pored tog. Pljeska rukicama tasun tasun ina pjesmice i ljulja s enaprijed nazad, izgovara slogove tipa ta-ta, ne-ne, da-da, de-de, ma sce osim MA-MA lopov mali Uglavnom eto igramo se, ucimo, pravimo haos po stani puzimo al jos uvije sporo i eto uvecer se borimo sa spavanjem.
Plachinken cestitam tetka! Amam hvala sto pitas za nas
Dženita Kurtćehajić, specijalista ginekologije i akušerstva,
Anketa
Drzavna protiv Jezera (MRSA) Sulty
Ovo pitam zato sto se trebam poroditi ako bog da u augustu, a jos ne mogu da odlucim gdje, pa molim mamice koje su rodile u 2012. godini u Sarajevu da mi kazu koliko vas je rodilo u:
drzavnoj i dobile Vi ili bebe MRSU (34%)
drzavnoj i niste ni Vi ni beba imale MRSU (30%)
jezero i dobile Vi ili beba MRSU (5%)
jezero i niste imale ni Vi ni beba MRSU (30%)
Broj svih glasova: 293
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!