Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ja sam mozda 2 puta od kako se rodila iz stana otrcala do granapa kad je lana spavala tokom dana, kad mi je bilo bas hitno a nije niko drugi mogao nesto da kupi, i to sam trcala nazad
malo sam se zbunula , 3KM je ova od 250ml i imaju rok, ova moja (fiziološka) do 2014...nama je teta u apoteci rekla da ne vadimo iglu da tako stoji sve dok upotrebljavamo, a sad ne znam koliko to može tako stojati ako se ne upotrebljava. Uglavnom možeš ukapavati koliko hoćeš puta na dan.
Ladyblue, stvarno svaka čast na hrabrosti I moja E. se sama uspavljuje, ne budi se, ja joj smetam u sobi, jer kad me vidi počne da ustaje, ... ali da je ostavim tako još nisam... neeee Padalo mi je napamet, ... pa sam imala noćne more kao izađem negdje, a ona u sobi urla, .. užas kako su to teski snovi bili, ... Nisi nemajka nego stvarno respect!
ma ja ne smijem radi lifta ni do granapa ...meni odmah film u glavi da se mogu zaglaviti a on probuditi i eto ti belaj
A ne sad fakat...mozda ja precerujem...al deder Hanady...barem bih ja to ladyblue...obrisite post...nikad ne znas ko cita i kakvih bolesnika ima...previse svakako detalja iznosimo...haman sve se zna...sto kaze ticerka...i meni odmah ona curica iz spanije u glavi...ako nista da ja mirno spavam
vecer.. mi citav dan bili na snijegu i bilo nam je prelijepo, danasnji dan smo stvarno divno proveli Nikola otkako smo bacili cuce nijednom nije upitao za njih al stvarno za nepovjerovati, presretna sam sto je sve to s cucom proslo bez ikakvih problema vidjet cemo jos sutra kako ce bez njih u vrticu.. felix želim ti da A. brzo ozdravi, razmisli da kupis neku malo bolju pumpicu jer mislim da bi ti puno pomogla
zapravo je curica i velike britanije a bili su na odmoru u spa....kako ne znas...prije par godina...elem dijete nestalo iz hotela...nikad je nisu pronasli
ma vala ne znam šta ladyblu čestitate na hrabrosti, po meni je to neodgovornost, hajde šta sve može biti sa djetetom, ali samo kad zamislim da se dijete iznenada probudi, zaključano u sobi, u mraku, u nepoznatom, nema roditelja, ufff, već mis e čini dobra trauma za čitavog života, al hajde, nismo svi isti. ja priznajem da sma frik kad je u pitanju dijete i da imam trauma iz djetinjstva zbog ostavljanja i tako toga, al opet mi je ovo malo too much
Ma Škorpijo, njeno dijete,,.. zna najbolje kako s njim.... nema tu šta neodgovorno biti.... nećemo je sad osuđivati...
Ja ne bih mogla tako, a svaka čast onom ko može...
ma znam, al eto džaba, iznervirah se bezezeze
a šta se to ti imaš nervirati oko mene i mog djeteta? valjda je znam kakvo mi je dijete i šta smijem a šta ne! ja nisam freak koji strepi nad djetetom a ni moje dijete nije vezano za mene da ne može bez mene. ne pada mi na pamet da strepim nad njom dok se ne uda! ona je beba koja je od rođenja sama svoja a sada ja tome doprinosim jer ne želim da imam dijete koje ne možeš ostaviti samu minutu. i sada bih ja tebi mogla na dugo i na široko ovdje pisati o svemu i svačemu ali onda ulazimo u temu odgoja a tu se svakako svi razlikujemo. tvoje je da svoje dijete držiš uz sebe i to poštujem a ja svoje želim da bude samostalno od malih nogu i ne vidim u čemu je problem. ne osuđujem ni ja ni jednu ženu koja nema svog života je za Boga ima dijete! svakom njegovo! ti budi odgovorna majka a meni pusti da i dalje budem neodgovorna!
ja mislim da bi pobudalila , kada bi ga ostavila , da se jadnik probudi pa da place dok bi ja dosla djete bi se isprepadalo a kuku nema sanse da bi to uradila pa kada bi COla u podrumu pjevao .
ladyblue i meni je ostavljati dijete samo u sobi neodgovorno,al naravno tvoja stvar.. ja se nikad ne bi usudila jer nikad ne znas kad ce dijete pocet plakat i sta mu može bit, meni je Nikola jednom u snu poceo povracat i nedaj Bože da nisam bila blizu i cula ga tko zna sta bi bilo
moje dijete se NIKADA nije probudilo u toku noći osim kada je bolesno i tako već više od godinu dana. nisam ja ni jednoj od vas rekla da ostavljate djecu samu. ja sam rekla da JA ostavljam. vi sjedite u kućama, spavajte sa djecom u krevetu, radite šta god hoćete i meni je to sasvim ok. svako zna svoje pa tako dozvolite, molim lijepo, da i ja znam šta radim. ipak sam ja starija od većine vas i nisam baš tako neodgovorna i neiskusna. nisam ni ja ove godine u havu sprcala!
Evo jos jedna nemajka da se pridruzi: ostavljala sam dijete u sobi na spratu, a ja u istom objektu u prizemlju. I imala onaj baby phone za svaki slucaj. To radila na Bjelasnici i na moru. Mladju nije bilo sanse da tako ostavim jer se do nedavno casto budila, pa nisam ni pokuslavala.
ma svak za se travu pase ha ja meni svjedno ko sta radi ja samo znam da ja od svog prdnit ne mogu neku noc kontam zaspo hrce cujem ga a mene nesto ba svjetlost smeta u hodniku, (gori svjetlo do jutra priskrinem vrata na pola samo da malo zracka ima u sobi) I sad, meni nece san nesto na oko jos svjetlost me pocen nervirat onak iz cista mira i ja sad cujem njega hrce zaspo vec odoh reko ustat da jos pritvorim ih smeta me et ja samo ustala dosla do vrata a on ce ko duh " mama taje bijo, kuda ces ti taje bijo taje to " mama sta je bilo kuda ces ti to sta je bilo Al u tom momentu me presjeklo ko nozem ispod stomaka znas kad te neko iznenda upita nesto ja kontala on spava Bjezi reko djete tam ak ti ja dam sta je bilo prepade me ja mislila ti spavas cccc tako je lakog sna boze sacuvaj Tako milion puta ustanem na wc.piskiti u neka doba ja nak sjedim na solji zmirim da se ne razbudim ja progledam moj A stoji na vratima od kupatila sta ti reko radis djete vidio me nema odma se digo na sve cetiri doso do kupatila i stoji a lila se ko pijanac izasna Voljela bi ja da je on bar malo tvrdjeg sna al et nije takav je lose gene pokupio od mm
i ja sam R jednom ostavila u sobi da spava, a mi bili u prizemlju na večeri...naravno poslije se malo dernečilo , a on je spavao u svom krevetiu iz kojeg ne može izaći jer je dubok i soba je bila zaključana tada je imao godinu i 5 mjeseci...iza toga nisam više imala prilike, jer ako smo negdje on nije htio u sobu sam, ve sjedi s nama ako treba do zore
pih ja sve pomjesala izgleda.ja sam negdje(mislim ovdje na forumu al neznam na kojoj temi)procitala da fizioloska otopina,kad se koristi za nos ima dug vjek trajanje,odnosno do onog roka koji pise na boci a ne par dana znaci korostis dok ne potrosis,sam mi nije jasno vise
za ostavljanje djeteta samog.hmm,svako zna svoje djete najbolje.ja to nebi mogla uradit,neznam et al nebi.a volila bi da sam drugacija,pa da se mogu opustit po tom pitanju.
nakon 8 dana vidjela Nou....kad crkla nisam....sunce moje....samo se ljubili,mazili, isli u setnju, pravili snjeska, igrali se sa cukom i hranili ga
ostaje jos jednu sedmicu....ja sam sad pod dojmovima, i uzasno sam tuzna, dusa me boli...
on je dobro ali poceo je da uzasno kaslje....zreli kasalj, slomi ga...i da, bali, nekad prozirno, a nekad su skroz izrazito zute sline....sta to znaci?
kaze sveki da je pocelo prije 2 dana....
sta da im kazem da kupe za kasalj???
tiki A je lopov i to veiki namazani idemo mi u krpe valja nam se rano dici , dok ga jos inhal. drzi ocepljen je lakse dise pa bjezimo uh mrzim raniti nisam navikla , al mora se jos kad znam da nije na nimalo lijepo mjesto jos k tome poned. guzva dje god okrenes Bolje da idem u krpe da ranije odemo, ranije sve zavrsimo lAKU noc svima Tiki, mislim da je L promjenila dosad deset snova ona je vec odavno u carstu snova dusa draga neka je ona je meni bila i ostala po tom pitanju najbolja
dadada, od rodice mala je garant alergicna jer su i ona i njen muz alergicni, a mala stalno bolesna,al alergo testovi nisu nista pokazali rekli joj da nakon 3.godine uradi privatno, ne znam zasto
zato što do 3 godine rade se tzv testovi iz krvi koji nisu 100% pouzdani... dok nakon treće rade se sa reganesima na nekoliko alrgena na dvije ruke ...e ti su pouzdaniji...
a brohitis ne mora značiti alrgene uopšte...
često kašalj i stisaknje u plućima jeste povezano s alaergnom odeđenim ali ni slučajno nije iksljučivo to...
moja F nije alergična recimo ni na što iz krvnih alergotestova ...a araman jeste na sve i svašta pa čak i polen i med itd...sara po krvim nalazima smao na grinje... tako da
ja ih radila u 31-oj---ovi kozni nisu nista pokazali a ovi iz krvi itekako + IgE mi je 2220