Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
e ovako..ukratko,ta naknada nema veze sa porodiljnom naknadom. ja sam dobivala naknadu na porodiljnom 400-450 jer sam bila zaposlena, ali mi je moj poslodavac izasao u susret i napisao da primam minimalna primanja u prosjeku 160 km mjesecno :))) a ta potvrda je potrebna za ostvarivanje prava na djeciji doplatak u iznosu od 33 km, muz mi nije prijavljen na poslu sto znaci za njih ne radi :) i nemamo nekretnina na svoje ime. sto znaci da sam tada ostvarivala pravo na djeciji doplatak,pomoc u mlijeku i sokovima 6 mjeseci i dodatno od grada Sarajeva 280km 6 mjeseci. znaci da sam im uzela sve sto se uzet moglo ( i dr put cu opet ako Bog da...) nadam se da sam malo pomogla pojasniti. kiss
IZVORNA PORUKA: Miimy
Hvala Ti na odgovoru ovo se licno ne tice mene ja sam na birou i znam da me ceka 120 km al jedna osoba i moj blizoj familiji juce govori mom suprugu a napominjem isto je na birou kaze da je od nacelnika opcine ilidja dobila 300km tj 3x300 kao kad se beba rodi nacelnik daje, a plus dobiva sa biroa kao nezaposlena, meni je to malo bilo cudno jer prvi put to cujem pa reko bas da provjerim jer vi zenice znate... ja sam opcina novo sarajevo an birou a imam jos do poroda Ako Bogda
Malenaa, ako mozes molim te da mi odg, naime ja primam naknadu s biroa, mlijeko i sokove i djeciji doplatak, medjutim ne primam tih 280 od grada Sarajeva. Da li postoji neka procedura za dobivanje, zahtjev ili sl?
pa da i meni je jucer u opstini teta rekla da se nadam tek od ponedeljka,al vidim da su vec neki dobili pa sam htjela znati radi preventive za NG al u svakom slzcaju drago mi je da su nekki primili valjda ce mo i mi u ponedjeljak ABD. Samo da pitam posto je meni ovo prva uplata znaci cetiri mjeseca treba da primim jel zna neko odprilike koliki bi mi iznos trebao da bude u radnom sam odnosu unaprijed zahvalna
pa nikad nije isto, tako da ti ne znam tacno reci kolico ces dobiti, prosli mjesec naprimjer bilo je 469, a pretprosli 444 pa eto otprilike skontaj koliko bi ti moglo biti . otprilike preracunaj :D pozz
A sto se tice ove prve i ja sam dobile za 4mj.odjednom i dobila oko 2000, par markica manje! Bas sam racunala koliko bi ofrlje moglo biti love pa doslo vise nego sto sam se nadala!
nije mi zaista jasno kako ne primas??? jer to ide automatizmom... ne predaje se nista vec samo dolazi ,njima opstina proslijedjuje i odmah si na tom spisku nemam pojma...
IZVORNA PORUKA: lelusa
Malenaa, ako mozes molim te da mi odg, naime ja primam naknadu s biroa, mlijeko i sokove i djeciji doplatak, medjutim ne primam tih 280 od grada Sarajeva. Da li postoji neka procedura za dobivanje, zahtjev ili sl?
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.