Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ima jedna forumasica koja radi bas na naknadama za porodilje i ona je meni rekla, da oni od svih izaberu po nekom svom protokolu, sad ne sjecam se kojem ko ce dobijati sest mjeseci tih 280KM ne svi. Kao bas teski socijalni slucajevi . Ja samo kazem kako je ona meni rekla.
ja sam sa firmom sredila da mi ovjere papir na kojem sam uspisala (kako opstina trazi) da mi je prosjek plate 170 ili 270 km ne sjecam se tacno,ali sve je to bilo za djeciji doplatak,mlijeko sokove .... nistadrugo nisam podnosila. jer u sustini svako ko hoce djeciji doplatak i ovo ostalo mora istu proceduru proci tj imati ovjereno ovo gore naznaceno ili biti nezaposlen. uz to ide nemanje imovine na svoje ime... (mi sve preveli na moju mamu , a stan nam nije uknjizen bio jer je pod hipotekom) tako da mi nije jasno kako oni biraju jer svima su nam papiri isti....
Malenaa, ako mozes molim te da mi odg, naime ja primam naknadu s biroa, mlijeko i sokove i djeciji doplatak, medjutim ne primam tih 280 od grada Sarajeva. Da li postoji neka procedura za dobivanje, zahtjev ili sl?
Imene je ovo zanimalo,pitam u ime drugarice i ona i muz su na birou,muz joj je demobilisani borac i bas sam je jutros zvala da je pitam.i njen djecak je 2009g.ne znam jeli prosao voz ,ali bi joj to bas dobro doslo.
s obzirom da ja radim u općini mogu vam reci sa sigurnoscu ko je ostvario pravo na djeciji doplatak dobice 260 km od kantona ali tek nakon sto prodje godina dana narednih 6 mjeseci a nadam ste da ste dobile i onih 210km za opremu bebe to se dobije sa prvom naknadom...eto nadam se da sam bar malo pomogla ljubim sve bebe i mame :)
pa da i meni je jucer u opstini teta rekla da se nadam tek od ponedeljka,al vidim da su vec neki dobili pa sam htjela znati radi preventive za NG al u svakom slzcaju drago mi je da su nekki primili valjda ce mo i mi u ponedjeljak ABD. Samo da pitam posto je meni ovo prva uplata znaci cetiri mjeseca treba da primim jel zna neko odprilike koliki bi mi iznos trebao da bude u radnom sam odnosu unaprijed zahvalna
Zar od podnosenja prijave u opstinu za porodiljsku naknadu 4 mjeseca nista ne uplacuju pa onda retroaktivno isplate? Ja sam se porodila sredinom novembra i ne znam kad da ocekujem da ce meni krenui isplata
Anica 1 ja koliko znam ti bi trebala dobiti sad u januaru dobiti ako si na vrijeme predala papire jer ja sam dobila prvu u decembru a porodila sam se 12.10 eto pozzz
< Poruku je uredio tajra26 -- 15.1.2012 20:56:32 >
ali nije tako kod mene bilo,,, ja sam pocela dobivati to od treceg mjeseca kad je mali imao, znaci vrlo brzo
IZVORNA PORUKA: tajra26
s obzirom da ja radim u općini mogu vam reci sa sigurnoscu ko je ostvario pravo na djeciji doplatak dobice 260 km od kantona ali tek nakon sto prodje godina dana narednih 6 mjeseci a nadam ste da ste dobile i onih 210km za opremu bebe to se dobije sa prvom naknadom...eto nadam se da sam bar malo pomogla ljubim sve bebe i mame :)
a za koju je ovo opstinu??? jer ja u Novom Sarajevu nisam dobila tih 210 KM za opremu bebe?? jel to samo za nezaposlene ili?? pozz
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.