Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Bebice ja sam sa straijim prosla jake grceve sa maldjim malo manje tako da te u potpunosti razumijem, al nemij mijesat dojenje i AD ako beba vec dobro napreduje. Probaj par dana da vodis dnevnik ishrane svoj, mojim momcima je smatalo mlijeko ako ja pijem, bijeli luk, a o grahu da ne pricam. Mlijeko sam tek sad pocela da pijem po malo al kad sam vidjela da smeta prestala. Znam da si i ti vise preumorna od svega al jos malo, nosaj mijenjaj dojku, daj pipu cuclu. Bebe koje imaju grceve takodje vole malo tamniju sobu, probaj da joj staVIS I TERMOFOR NA STOMACIC ILI TOPLU PELENU ZAGRIJ U MIKROVALNOJ ILI POD PEGLU
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Joj zene, kako me nasikirala ona priča iz Lukavca. Sto je najgore, takvih prica ima jos, a da se ni ne zna. Danas šetam gradom i na tri mjesta tri kutije za pomoć za troje različite djece. Tuga. Bože, samo zdravlja!
juhu, kako ste? ja uhvatila dok je mm besposlen pa u grad, iset_ali se, ovo malo se konacno smirilo, valjda ga zrak osamutio...i onda otisli u mercator na kafu, i uspjeli popiti na miru, igrao se zveckom ovo je prvi put da odemo na kafu-s njim
za grceve, ne znam sta da vam kazem probajte malo vani pronasati bebe, budu bolje kad uzmu zraka, a i mame da ne polude u kuci...ja duze mogu pod vodom nego u kuci...
Evo da mahnemo i mi,moje dijete je smor pravi,ne da mi maknut,vise ne znam kad ce se pomiriti s tim da nismo jedno. U zadnjih 2-3 dana poceo odbijati dojenje,pa tako zna samo 2-3 x dojiti u toku dana. Eno ga place
pozdrav , jao jedva me muz pusti na kompjuter gleda neki film,mi ne odosmo danas na vakcinu nije bio pedijatar u savjetovalistu pa cemo slijedece sedmice, ali zato smo iskoristili ovaj prelijepi dan i seeeetalliiii
imam jedno pitanje, ja danas posla da kupim ogrlicu od cilibara H, kaze muz sta ce ti kad imas Sarinu,eh sad ona je nosila do trece godine stalno, pa kontam jel se mozda istrosila , nemoj te mi se smijati ali cini mi se meni neko rece da se kao isprazni, pa ne djeliuje [sm=jezicek.gif
Mahanje od upaljene (.) Vise ne znam bil plakala, smijala se...Pa sta mi rođeno dijete uradi sa grudima, ccccc. Citav dan se trljam, grijem, hladim, dojimo...Sad cekam opet Azru da dodje eh kad me ona safata, nema dalje. Kaze trebace nekih 10 dana da se ovo smiri...wow kako divna vijest. Naravno sve moram sama masirati, a poprilicno sam smotana stim.
Najbolje da se lupim onim cekicem za snicle, mozda razbijem ovu "grudvu"
Primjetila sam da mi Mak poslije jela sad vise bljucka,a dok je na siki podrigne Poslije svega toga pocne se jako trljati rukama po licu, bas nervoza neka, pa ja pricuvam ruke da moze zaspati. A onda ide....BUM u pelenu..i tako u krug. Jel neki znak ovo trljanje, veliko bljuckanje???
ja sam nova tu, pa ne znam tacno gdje da postavim pitanje. beba od 7, 5 mjeseci mi ima temperaturu, po prvi put. sta da radim? Necu u bolnicu, nije jos kriticno. 37,6 na celu, 37.9 u uhu. Sta vi radite kad vase bebe dobiju temperaturu?
Majka Tereza to je niska temperatura i ne treba jos nista da radis. Ja do 38.5 ne dajem nista. Tek onda dam paracetamol cepic i on vrlo brzo djeluje. Mozes pokusati i sa kaladontom na nogice, super djeluje. Unosite tecnosti dovoljno. Dok se god beba fino ponasa sve je OK i bez brige.
Mjeri temperaturu ispod pazuha. Meni su rekli da u uhu cesto nije bas precizna temperatura tj cesto je veca. 37.6 je bas niska temperatura. Doktoru nemas potrebe da ides osim ako se beba ponasa neubicajno i nesvakidasnje. Pusti bebicu da se malo bori s temperaturom. Tu temperaturu vjeruj mi ja i ne smatram temperaturom.
I nemoj bebu pretopljavati Meni je pedijatrica rekla da je to prva greska. Temperatura treba da izadje iz tijela, a ne da se zadrzava ili povecava.
< Poruku je uredio Cickolini -- 12.1.2012 18:08:54 >
pozdrav , jao jedva me muz pusti na kompjuter gleda neki film,mi ne odosmo danas na vakcinu nije bio pedijatar u savjetovalistu pa cemo slijedece sedmice, ali zato smo iskoristili ovaj prelijepi dan i seeeetalliiii
imam jedno pitanje, ja danas posla da kupim ogrlicu od cilibara H, kaze muz sta ce ti kad imas Sarinu,eh sad ona je nosila do trece godine stalno, pa kontam jel se mozda istrosila , nemoj te mi se smijati ali cini mi se meni neko rece da se kao isprazni, pa ne djeliuje [sm=jezicek.gif
ja mislim da je dovoljno da je samo operes i stavis malo na sunce, al valjda se javi neko iskusniji tko zna bolje
Ne ponasa se normalno :-( Mirniji je puno nego inace, djeluje pospan iako je spavao dva puta danas... Kenjkav je iako inace nije.. Ne znam sta mu je Inace mu je temp 36.2...
Majka tereza meni je pedijatrica rekla da ne obaram nista ispod 38. Ako je povisena,sto vise tecnosti bebi,malo je raskomotiti i da prostorije budu prozracene. To zaista nije visoka temp,a znas i po sebi da bas ta malo uspavljuje. Moja cura je jednom imala temp i oborili smo je Paracetamol sirupom. Dobro dosla na ovu temu Jao drznice sto me nasmija . Zenska bi cekicem za meso opalila po (.) . Zaduzi muza da to masira Ja cim kazem boli on jedva doceka
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
Gdje mi je moja Palachinken .... jesi li ono ti zaduzena za torte. Ne znam radis li ti tortice sad ili znas li nekog ko bi mogao uraditi ovakvu tortu. Ja sam po malo zahtjevna i voljela bi da torta bude savrsena tj. precizna hahahahaha Pomozi draga... vidjela sam tvoje torte predivne su, ali ne znam da li ti radis torte po narudjbi i ako radis radis li sad kad imas bebanu :)
Mahanje od upaljene (.) Vise ne znam bil plakala, smijala se...Pa sta mi rođeno dijete uradi sa grudima, ccccc. Citav dan se trljam, grijem, hladim, dojimo...Sad cekam opet Azru da dodje eh kad me ona safata, nema dalje. Kaze trebace nekih 10 dana da se ovo smiri...wow kako divna vijest. Naravno sve moram sama masirati, a poprilicno sam smotana stim.
Najbolje da se lupim onim cekicem za snicle, mozda razbijem ovu "grudvu"
Primjetila sam da mi Mak poslije jela sad vise bljucka,a dok je na siki podrigne Poslije svega toga pocne se jako trljati rukama po licu, bas nervoza neka, pa ja pricuvam ruke da moze zaspati. A onda ide....BUM u pelenu..i tako u krug. Jel neki znak ovo trljanje, veliko bljuckanje???
Moja I se trlja po licu kad joj se spava a veliko bljucanje nakon velikog sisanja sigurno malo vise pohapa pa izbaci visak, ne brini (.) ti se nije pokvarila,bez obzira na kvrzicu.Ja sam imala slicnu situaciju, samo neka beban sto vise sisa.
Gdje mi je moja Palachinken .... jesi li ono ti zaduzena za torte. Ne znam radis li ti tortice sad ili znas li nekog ko bi mogao uraditi ovakvu tortu. Ja sam po malo zahtjevna i voljela bi da torta bude savrsena tj. precizna hahahahaha Pomozi draga... vidjela sam tvoje torte predivne su, ali ne znam da li ti radis torte po narudjbi i ako radis radis li sad kad imas bebanu :)
Sad ja ne radim torte, neJmam kad a ovo čudo je prekrasno, ali moras naci nekog ko ce to izvesti ovako pedantno. Ja se osipam od traljave fondanke. Meni naupada Mya81, Niobe i rokoko, od forumašica, pa vidi ako hoces s njima. Mya ima na FB, Slatka Tajna čini mi se, vjerovatno imaju i ove dvije, ali ih ja nemam u raji
juhu, kako ste? ja uhvatila dok je mm besposlen pa u grad, iset_ali se, ovo malo se konacno smirilo, valjda ga zrak osamutio...i onda otisli u mercator na kafu, i uspjeli popiti na miru, igrao se zveckom ovo je prvi put da odemo na kafu-s njim
za grceve, ne znam sta da vam kazem probajte malo vani pronasati bebe, budu bolje kad uzmu zraka, a i mame da ne polude u kuci...ja duze mogu pod vodom nego u kuci...
mi dosli kuci od mame pa sad priprema za spavanjac
pynky meni danas sve oko srca nesto tesko sto sam je ostavila ali eto mora se i jos malo ce aBd ali mi imamo tetu cuvalicu jer majka ne moze posto radi a poklapaju nam se smjene