Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ne znam koliko je sad teska, ali vidjeces sta je bitka dok jos poraste ovog dugonju jedva pohvatam, fakat...sav se izvije, znas kako kad pravis most, lezeci, pa se digne na glavu i tabane...dojenje lezeci vise nije uopste moguce...i to s (.) u ustima...rascupa me
Ola cure Mi se od jutros bas nahodale,opet vadile nalaze i pedijatrica me malo rastuzila,kaze da je mogla i vise dobiti na kilazi,za 20 dana dobila 400 gr. Ja joj se pohvalila da je minimalno na AD a ona mi kaze da joj pojacam I mi se pridruzujemo klubu nenaspavanih mamica,sinoc se skopodjica javljala svakih pola sata,u 3 joj oci k'o fildzani i smije se zenska,guguce Za vikend mi dolazi mama pa cu da se malo naspavam Joj da mi je blize Ja se ismijah ovim vasim (.),moje malice posebno desna pa jedva lezeci dojimo
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
cicibanko, gdje ti ides pedijatru? bas mi cudno, umjesto da te pohvali....a i 400gr nije malo za 20 dana,jos se dijete patilo oko te rukice, dobro nije smrsala sta su joj radili
U DZ Strai grad,a obzirom da je do sada dobijala oko 1kg mjesecno,dok je bila (.) + malo vise AD,sad ovim i nije bas zadovoljna. Nije za uzbunu ali ni za pohvalu Ma ne odustajem ja od svojih (.),samo cu joj sad poslie svakog dojenja ponuditi AD,ako je gladna jest ce.A cesce je ne mogu dojiti,kad visi svrcolina
Inace je vodi dr. Amra Junuzovic ali danas nije bila tu pa nas je primila druga,smedja kosa,nosi naocale,jako je fina dr.,bas smo se ispricale . jos me pitala koliko je dojim i ja kazem da je dosta cesto na grudima,izvagamo je i 400 gr..I ja sam se malo iznenadila ali evo procitah da nakon puna 3 mj. sporije dobijaju na kilazi.
helou zenice ma ciciban nemoj se ti brinuti,to je odlicno....moja pedijatrica kaze da je bebama za mjesec dana dovoljno i normalno 600gr pa sta bi ona??nje organizam u svakog isti tako ni u beba neka je ona zdrava i neka jede a problem bi bio da ona ne sisa nikako ...uzivaj
Ola cure Mi se od jutros bas nahodale,opet vadile nalaze i pedijatrica me malo rastuzila,kaze da je mogla i vise dobiti na kilazi,za 20 dana dobila 400 gr. Ja joj se pohvalila da je minimalno na AD a ona mi kaze da joj pojacam I mi se pridruzujemo klubu nenaspavanih mamica,sinoc se skopodjica javljala svakih pola sata,u 3 joj oci k'o fildzani i smije se zenska,guguce Za vikend mi dolazi mama pa cu da se malo naspavam Joj da mi je blize Ja se ismijah ovim vasim (.),moje malice posebno desna pa jedva lezeci dojimo
izvini cicibanko al me ovo frapiralo gore podebljano,ma pusti ti tu svoju pedijatricu ali ozbiljno pa moj Anes musko i krupan pa je dobijao mjesecno 400 gr jel ona normalna,pa nevalja da djete bude debelo poslusaj me,nemoj kljukati dijete da ti bude kao medvjed meni ovdje kazu vauuuu 400 gr mjesecno halo ba,sta je tim pedijatrima dole
ma z pravu si mersiha,sve zavisi od mlijeka.moje mlijeko je bilo tako kvalitetno i masno da je moja A dobijala mjesecno vise od kile tako kaze patronazna jer je patila nenormalno stolica...rodila sam je sa 3 kg,a kada joj je bilo 3 mjeseca imala je 6 i 250gr masanlla bas je bnapredovala,ali zato je mene osusila...mlijeko mi se samo povuklo sta sam radila uvijek mi bila na rukama...zato ciciban to je super ja bi voljela da je moja tako dobijala a da sam mogla jos dojiti
hej zenice da vas pitam da li radi pedijatrija po DZ subotom???????
kontam ovo sto nije kakila, danas nam 8mi dan da li da je vodim danas pedijatru ili da bar sacekam jos 2 dana radi virusa??? Pedijatrica nam rekla da inace cekamo 7 dana pa da joj se javimo ako ne kaki, ja sam mislila danas ce al nista
bebice zaseceri kamilicu slobodno i daj joj ako to nepomaze potopi suhe sljive u mlaku vodu,pa kad otpuste sok daj joj da popije nece joj nista biti nekontam ako doji samo,zasto? ali ako dodajes AD,e to ti je,zato
ma meni ona izgleda ok, kad place onda se grci, ima vjetrove koji uzasno smrde a evo danas je mirnija, ponekad stenje al pusta gasove inace sve kao i inace
do sad je cekala 4-5 dana najvise 6 a evo 8mi danas pa me malo vec nervoza hvata
doji samo RIIIIIIIIIIIIIJETKO joj dam 40ml AD a to je npr neku noc je sve posisala mlijeka pa povratila SVE od grceva pa opet pa povratila ono u mlazovima i TRAZI a meni dojke kao sto animagical kaze zvaka, sisala prethodna 4h, i ja joj dam ona vristi gladna i dam joj 40ml AD da se smiri a inace je ne dohranjujem dakle iskljucivo doji
Bebica11 - mislim da je normalno da beba tako dugo ne kaki, tj. znam da se pati, ali bebica moje prijateljice je znala ne kakiti po 10-tak dana, hodala je staaalno kod pedijatara i svi su govorili da je to normalno... nekad, kad je bas bas kriza, tj. kad beba duze ne kaki, ona je znala stavljati malo sapuna u guzu mislim... isto je kao i ti hranila bebu, uvijek dojila i nekada davala AD... mozes dati malo zasecerene kamilice... znam koja je to patnja i za tebe,a i za bebicu, ali normalno je to, koliko god glupo zvucalo... ustalice se kad bebica pocne jesti malo cvrscu hranu...
jao price o sisama strasno moje male uvijek bile nisu ni sad nesto povelike srednja zalost ali zato žnjuka prava jos kad isisa sve, dvije kese ostanu
ja danas isla malo na svoje radno mjesto trebala neke ispite odraditi ,nema ko ,a meni dobro doslo da malo macu ostavim da vidim kako ide svakako jos malo i vracanje na posao bila je dobra kod mame moje al zato kad je mene vidjela nije mi silazila iz naramka
posisala sike i sada zaspala ev kontam i ja snjom jednu turu
bebice ,moja nije cesto kakila ali kad bi presla 7-8dana ja joj pomognem malo toplomjerom i onda ocepi pa jedno vrijeme kaki normalno do 3 dana
ako doji nije to nista strasno samo sto je meni bilo zao pa joj malo pomognem i ok
jest da nije bas preporucljivo toplomjerom cesto ali eto ja jesam cestitamo ako ima sta jer nismo bas u toku
Dan i od mene, moj I slabo spava po danu pa vam se ne stignem ni javiti a navece sam vec mrtva umorna pa nemam snage Animagical i mog bebaca je vise nemoguce dojiti, u svim mogucim pozama bude dok jede i zvrce se i buni ko da sam mu ja kriva, a mostovi i izvijanja su nam sad glavna atrakcija, nigdje osim u kreveticu ga ne smijem ostaviti Bebice ja sam prosli put na vakcini pitala pedijatricu koliko dugo je normalno da beba koja samo doji nema stolicu kaze 15 dana je sasvim normalno, masiraj joj stomacic, mada kako rastu stolica vise nije tako cesto kao na pocetku Ciciban bravo za kilazu, ne sekiraj se to je ok, ne moze uvijek dobivati kilu i nesto Ostale mamice i bebice velikiiiiii Cickolini vec nas pomalo napustas, vidi se da tvoja cura prelazi na drugu temu ubrzo
ma meni ona izgleda ok, kad place onda se grci, ima vjetrove koji uzasno smrde a evo danas je mirnija, ponekad stenje al pusta gasove inace sve kao i inace
do sad je cekala 4-5 dana najvise 6 a evo 8mi danas pa me malo vec nervoza hvata
doji samo RIIIIIIIIIIIIIJETKO joj dam 40ml AD a to je npr neku noc je sve posisala mlijeka pa povratila SVE od grceva pa opet pa povratila ono u mlazovima i TRAZI a meni dojke kao sto animagical kaze zvaka, sisala prethodna 4h, i ja joj dam ona vristi gladna i dam joj 40ml AD da se smiri a inace je ne dohranjujem dakle iskljucivo doji
bebice s obzirom da sa grcevima prolazis isto sto i ja samo da ti dam jedan savjet, beba kad ima tako jake grceve htjela bi da doji 24 sata i to je super i normalno, ali tako non-stop hranjenje samo pravi jos vece grceve, jr ide hrana na hranu zrak na zrak a nije ni krenula variti ono prije sto je pojela nemoj me pogresno shvatiti tako mala beba treba stalno da doji ali pokusaj kad vidis da su grcevi najjaci ako je jela da je ljuljas bar pola sata prije nego joj opet das siku...to je meni rekao jedan pedijatar, probaj cak i cuclu da joj das mene je spasila a hvala Bogu beba je navukla sebi dovoljno mlijeka, kad je imala najjace grvece dojila sam je svakih 45 minuta ne cesce a i to je bilo cesto.....
Ma nije zena mislila nista lose. Nego prikupljamo te nalaze za op,gleda joj karton pita o ishrani i ja joj kazem kako sam joj skroz smanjila AD i nakon vaganja kaze da ipak malo povecam. Jer predhodnih mjeseci je oko kg dobijala. Obzirom da je rodjena sa 2200 njoj koji gram vise nije visak Bebice subotom ti ne rade svi DZ imas dezurne. A imas i ped. koji privatno dolaze kuci pa ako ti se beba ne vodi u dz imas i tu opciju.
Bebice, probaj izbaciti AD. Mozda joj smeta, ipak je mijesanje hrane za bebu s grčevima nepoželjno. Mozda joj ta vrsta AD-a ne odgovara, pa umjesto da mijenjas AD probaj joj uopste ne davati.
pa sta da joj dam kad se ispovraca od grcenja i trazi???? a meni svo mlijeko posisala i povratila??? ne razumije ko nije dozivio vristi i pocne sisat rukav ako je nosim, stavim je na rame da je smirim ona vristi i pokusava sisati rame, a uz to ona ne vristi sto kaze mm vec URLA dok joj se ne dadne da jede kad je gladna
probacu joj dati par kasicica kamilice da kaki bar tu brigu da smirim aBd
Imas ti u grudima uvijek rezervu, a ja sam u tim situacijama mijenjala dojku jednu pa drugu, dok ona doji na jednoj, ova druga se puni i sve tako. Znala sam po 5-6 puta promijeniti dojke dok se on ne najede i zaspi. Za stolicu, ima ona metoda sa toplomjerom u guzi, znam da nije preporucljiva cesto, ali ako je vec 8 dana proslo, mozda da probas. Malo kreme na toplomjer i u guzu joj umetnes i lagano provrtis.
zenice moje eno moja A nesto guce,trkelja u krevetcu... znaci mimikimi ti pocinjes raditi...ocel ti biti neobicno?sigurno da oce ali et sta bi.. nego ja imam problemcic ja sam svoju ostavljala par puta kod svekrve i macehe,kazu da place cim osjeti da me nema,zakocene se i ukoci.pa ne znam ziva sta i kako.ima jedno 20dana da nisam makela bez nje a ni ostavljala je jer mi tesko,znam da place,onda beze da sikiram sebe i druge ne idem nigdje...jestel vi muku mucile sa ovim...kako cu kad podjem raditi srce ce mi puci a citajuci mimikimi tvoj post ,rasplakao me,blago ti se pa imas mamu ipak su majke najsigurnije za cuvanje nase djece...meni je sad to najveci problem.ali ajde necu jos na posao tako da me malo smiruje....