Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja sam organizovala cuvanje bebaca a starija ce samnom . Vecina Vas se poznaje... pa cemo mi upasti kao padobranci...ali meni srce k'o Amerika sto mogu pomoci ovom dragom djecaku...i sto sam dio nase RR :) Dolazimo oko 17.30h...
Evo ja kupila sljedece: velike pelene br 5 + maramice gratis, 6kg deterdzent za ves, 5L deterdzent za sudje, karton punomasnog mlijeka, karton dvojni C sokica, 2 velika pakovanja za kupanje/sampon za bebu, 2 velike kreme, sampon/gel za djevojcicu, skolski pribor (flomasteri, bojice, vodene bojice, par sveski, pernicu i sl.) za djevojcicu. Cuvamo u autu pa cu se cuti sa de_de kada ona krene da joj predam ovaj doprinos, plus jos dodatnih 50km cemo dati za ovaj put, samo za prvu pomoc da se pokrene ovo.
Da li neko ima jos neki prijedlog? Je li to od danas imamo i inhalator za bebicu ?
Evo prijateljica koja nije u mogucnosti pomoci finansijski zeli podijeliti stvarcice od njenog djecacica koji je malo stariji od malog Mehmeda, ja VOLIM ljude, ali ne volim nacin na koji ova drzava funkcionise .
da i provjerice zasto je bebi odstranjen bubreg???
Visnja od kantona do kantona je drugacije regulisano kod nas i nezaposlene majke porodilje primaju nadoknadu od 120km mjesecno dok u mnogim kantonima ne primaju isto tako je i za zdravstveno osiguranje
I u TK djeca imaju zdravsaveno osiguranje, treba oodnijet knjizicu da se ovjeri, jedinosto mi imamo dobrovoljno osiguranje koje se mora uplatit i ta markica je nekih 15 km. Bez obzira na ovo da djeca imaju pravo na osiguranje ako na salt_eru predas ne ovjerenu knjizicu i bez markice pregled placas za RR, ponosna sam sto sam dio ovog
< Poruku je uredio ziki -- 12.1.2012 13:09:17 >
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
DI sad sam u mojoj apoteci vidjela inhalator ...kompresorski ...ima dvije maskice za djecu i odrasle , spremnik za otopinu i bla bla...kosta 90 km... jel to to??? tj u apoteci ih nema ali u fimri koja nabavlja te stvari a koja je pored apoteke imaju i samo ce prebaciti u apoteku jer nam je hitno... molim te jel to taj inhalator ...dakle elekyricni kompresorki
jeste...jesi me zbog toga zvala..sory ja imala stranku
Ja sad imam jednu tuznu i ruznu vjest.... Covjek s portala Lukavac X je bio kod njih prije 10 minuta ...htio je da ih snimi za portal i napravi prilgo koji bi naravno cjela BiH trebala da vidi kako bi se ljudi sto vise organizovali i akko bi se nasao nacin za lijecenje bebe....medjutim mama Aida i njena mama ga nisu htjele primiti jer ne zele da bilo sta ide u javnost jer joj je njen muz koji ih je napusatio (ili je ona njega , nebitno) a koji zivi negdje u Hrvatskoj prijeti...da ce je petuci i bla bla.... cvjek sa Lukavac X sad ide u socijalni centar da sev prijavi jer ona jadnica ocito ne zna traziti ni svoja prava .... uglavnom neko sa RR je vec bio i donio mali prilog... Mi akciju mozemo sprovesti do kraja ona ce primiti pomoc....
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Boze dragi, pa stvarno strasno, em ne pomaze em prijeti
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
boze svasta , pitam se kako je onda uspjela ftv televizija snimiti ovo sto smo vec gledali o malenom .... svakavi oceva ima, to za mene nije nikakav otac boze
strasno. Ziki kod njih i jest problem sto nemaju ovjerenu knjizicu i nemogu je ovjerit ni dobiti markicu(koja kosta 20KM).oni bi trebali samo sebi uplacivat mjesecno.
a za oca fuj,fuj,fuj.nebi me cudilo da ode i uzme im pare koje dobiju za pomoc
Hej drage moje ako neko bude kupovao stvari neka kupi i neku kremicu za guzu (za ojede), baby stapice za usi, cesljic, pumpicu za nosic, otopinu za nosic, D3 kapi (mozda i dvije kutijice), termometar. Jer to su sve stvari koje trebaju jednoj bebici, a ne zna se ima li ta zena. Nisu skupe, a bolje uzeti mozda to nego da se duplaju neke druge stvari.
Treba ako neko ima i peskiric za bebiu, tetra pelene, mozda onu plasticnu baby kadu, igracaka, plasticnu zdjelicu i kasikicu za bebice. Bebac je sad vejiki i jede sad cvrstu hranu. Razmislite i vi mao sta treba jednoj bebici. Mozda ako neko ima neku hranilicu. Ovdje ima kupiti za 11 EUR hranilicu. Mogu ja kupiti pa ponijeti kad budem sad dolazila. ABd za 7 dana. Nije skupo, a sigurno ce valjati mami.
Ovu sad mozda manje potrebne stvari (tj manje potrebne od mlijeka), ali ako mozemo bilo bi lijepo i to da skupimo. Asoni ce danas donijeti i nase proizvode sto smo dobili u paketu sa Johnson kalendarima. Kaze da misli da ima ulje, kupka, sampon, krema i 2X maramice za bebu.
< Poruku je uredio Cickolini -- 12.1.2012 13:30:33 >
Nazalost cula sam za nasilnog oca, i bojala se takve reakcije kada je javnost u pitanju. Toj zeni treba HITNO neko iz socijalne pomoci doci, objasniti situaciju i objasniti joj koja su to njena prava.
Cickolini, ja sam neku higijenu za bebicu kupila, a kadicu imam viska i sama koju mogu pokloniti, samo tek nekada za vrijeme vikenda nazalost, nista ranije . (nije mi ovdje trenutno)