Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 13:57:55
Hurma
IZVORNA PORUKA: megi
i ja sam koristila ove podloge za presvlacenje bebe i starno su super, mozes bebu svugdje spustiti pa odlicne
sto se tice vjezbica ja cu abd nekad u februaru na vojnicko to mi je najblize
hurma ja mislim da bi ti rekao strgo mirovanje da je mislio da stalno lezis, al ti ipak uspori malo, odmarajh, ne dizi, ne radi nista tesko, uzivaj koliko mozes ja sam sinoc adnu dizala pa me cijelo vece stomak zigao bas mi je bilo frka
pa evo sad pricam sa mm, kaze i on da je bas bas rizicno da bi rekao strogo mirovanje... ali evo dogovorili smo se, izlazak iz kuce svesti na minimum plus ici sa namjerom kupiti sta treba i nazad... nema setanaj po šopinzima, ionako znam svakom sta se gdje nalazi bas sam nesto nasekirana, uh... evo malo je gynipral smirio bolove, hvala Bogu dragom... izvinite ako smaram puno o svojim problemima...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 13:58:39
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Semica
Ola zene...
ja uletih da vas pozz pa vidim pisete o uloscima...ne bih vam preporucila sa mrezivom bilo koje...bez mrezice uzmite-mrezica se zalijepi za ranu pa problem odlijepiti...ja sam BONI obicne uloske koristila i super su mi bili-po 2 stavljala da napravim duzi ulozak........mada koji god uzmete proci ce vam krv na gacice sa strane ili na neki dr nacin...
Eto to je moj savjet...ljubim vas puno...vidim Silver je otisla u bolnicu...cekam lijepe vijesti :)
uzmite vi VIR80 radi upala i higijene, i to bas ono cisto vata i mrezica
MENI SE UPALILA RANA OD KRVI IZ MATERNICE IZ LOHIJA, ta krv je PUNA BAKTERIJA i sl i najbolje je CISTA VATA dole a mrezica se NECE ZALJEPITI ako ih redovno mijenjate
trust me
ako je iko imao osjetljivu ranu onda sam ja, samo VIR 80 dokle god KRVARITE, kasnije kad umanji moze i onaj VIR90 i sl kad rana ZARASTE
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 14:01:22
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Hurma
IZVORNA PORUKA: megi
i ja sam koristila ove podloge za presvlacenje bebe i starno su super, mozes bebu svugdje spustiti pa odlicne
sto se tice vjezbica ja cu abd nekad u februaru na vojnicko to mi je najblize
hurma ja mislim da bi ti rekao strgo mirovanje da je mislio da stalno lezis, al ti ipak uspori malo, odmarajh, ne dizi, ne radi nista tesko, uzivaj koliko mozes ja sam sinoc adnu dizala pa me cijelo vece stomak zigao bas mi je bilo frka
pa evo sad pricam sa mm, kaze i on da je bas bas rizicno da bi rekao strogo mirovanje... ali evo dogovorili smo se, izlazak iz kuce svesti na minimum plus ici sa namjerom kupiti sta treba i nazad... nema setanaj po šopinzima, ionako znam svakom sta se gdje nalazi bas sam nesto nasekirana, uh... evo malo je gynipral smirio bolove, hvala Bogu dragom... izvinite ako smaram puno o svojim problemima...
hurma i ja ne vjerujem da je 24h lezanje, al cim si na ginipralu onda bar 15h lezanje salim se, al ginipralusa ne treba skakati po sopingu, vjeruj sve ces stici samo se bar izvuci do 28 sedmice, kasnije se lakse i dise
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 14:17:18
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Semica
bebice ja sam stalno mijenjala...pa su mi se mrezice lijepile....a upale nece biti ako se rana pere cesto...ja sam npr prala svaka 2h-3h...
meni se rana upalila jer su je operisali dan poslije, rasili i zasili i bila je preosjetljiva i morala sam i ja svako malo da je perem i susim pa VIR 80 na nju
u bolnici i ne daju druge uloske, tako da nije to dzabe najbolji su
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 14:21:55
Semica
mah neka radi svako kako hoce..i ja sam zbog savjeta uzela vir kad sam kuci dosla iz bolnice- pa kad mi se svaki put zalijepio-ponovo pocnem boni koristiti....nama su dali boni u bolnici...bilo je da biramo ili vir ili boni....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 14:22:06
raja_ringe
Ja se od jutros zabavila sa svojim izvještajima i tortom paralelno. Uspjela tortu privesti kraju :) još onaj butter creme i fondan da razvijem pa vidjet ću hoću li crtati grb ili ne.
Mrgice ja u ta doba ustanem da popijem terapiju i onda nema više spavanja :( Nekda sam pila u 6, 12, 18, 24h pa mi ni ovo 24 nije odgovaralo onda ne mogu da zaspim do 3 ujutro, a onda sam pomjerila na 10, 16, 22, 4. Onda žmireći popijem, ne palim svjetlo da se ne razbudim nego sve napipam :). Žmireći i u wc idem :) nekada mi uspije i opet zaspim nekada ne. Bebica se jurtros od 4 do 5h mrdala :) zato mi je drago što sam bila budna, jer mi se u zadnje vrijeme ušutila.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 14:42:46
pauza
ama ja sam juce kupila jedno pakovanje Boni jer u DM-u trenutno nije bilo Vir80 i kad sam ih kuci uporedila (jer sam ranije kupila i vir80), oba su pamuk 100% i mrezica preko, jedino sto Vir80 imaju u sredini neki najlon, fino se osjeti pod rukom, suska, a Boni to nemaju... i da, ovi moji Boni su plavi, a ne ovi roze kao na zadnjoj slici.... gerba je nekad ranije postavila sliku tih plavih Boni.... pretpostavljam da zato Boni propustaju, jer nemaju taj najlon kao Vir80
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 15:01:40
megi
kd smo jos kod ulozaka meni je cimerka iz sobe iostavila neke veo, neo ili slicno ne mogu da se sjetim oni su bili odlicni isto pamucni pa bas su bili nekakvi udobni
mada sam ja kazem vam ove vir 80 paketa i paketa potrosila, vise od 5 vam sigurno treba
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 15:14:03
gerberka
hurma meni je receno krevet-wc..tvoja trudnoca je mala, trebas se pripaziti..veruj da sam jednom u trznom centru srela dr iz bolnice, stali mm i ja sa njim kaze meni dr sto ces ti ovdje..idi kuci..gledaj filmove na dvd, ne igraj se...
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 15:14:27
Anoniman
Zenice moje evo ja vam svjeze kuburim s tim uloscima, ranom, koncima, pranjem, susenjem, oblogama... uh...
Vir 80 su meni zakon! Evo deseti dan od poroda ja se ne odvajam od njih. Kupila 4 pakovanja prije poroda, jucer kupila jos 3 pak. pa cemo vidjeti do kada ce ova gadost ispadati
Meni je rana uredna, bez upale. Operem baby sapunom koji koristim samo ja i iskljucivo u svrhu pranja rane. Posusim, stavim oblogu od 3 % acidi borici sol (po preporuci koju sam dobila na kontroli neki dan), VIR 80 ulozak i tako 3x dnevno pranje i obloga, a mijenjanje ulozaka i cesce. Receno mi je da ne cekam da se ulozak natopi vec sto cesce da mijenjam da se bakterije ne nagomilavaju. 3 konca do sada (vanjska) vec pukla, a vidim zaraslo pa mi je malo lakse bar za hodanje po kuci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 15:20:55
Semica
Dinamitna je li s mrezicom?
Ne znam fkt ja sam plave boni koristila bez mrezice-nisu oni propustali ( da prodje kroz njih ) nego sa strane proed njih jer sam puno krvarila...isto mi se desavalo i sa vir sa mrezicom samo sto mi se ta mrezica lijepila na ranu...ne znam meni fkt nisu godili....puno sam usivena bila i mrezica se zalijepi za koncice i hoce mi nesto biti kada pokusam ulozak promijeniti...ma joj...kupite jednu vrstu-ako vam ne godi pokusate s drugom-kao sto sam i ja i to je to...naci cete sta vam stima ;)
< Poruku je uredio Semica -- 10.1.2012 15:22:32 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 15:55:52
AMELIC
Stigli nalazi KS i željeza...helem katastrofa: željezo 6 HGB 104 eritrociti 3,4 haman ne može biti gore Šta ste vi pile od prirodnih preparata da popravite željezo...bojim se da će me poslati na Venofer,jer je ovo baš anemija Heferol i te tabletice ne podnosi želudac, povraćam, a i sa zatvorom i bez njih imam užasnih problema
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 16:05:42
raja_ringe
Ameliciskreno hranom je teško popraviti krvnu sliku. Ja sada pijem Heferol + c vitamin i čini mi se da ga moj želudac dobro podnosi i više ih volim nego sirupe zbog zuba. Ali imaš baš dosta preparata željeza pa da pitaš u apoteci koji se najlakše podnosi?? Od prirodnog pijem sok od cvekle i jedem salatu od cvekle. Za eritrocite je dobra jetrica ali ja je ne uzimam jer sma čula da nije dobra za trudnice. U trudnoći je normalno da je krva slika slabija, jer se volumen krvi udvostručio ali samo ona tečnost, a zrnca su se povećala samo za cca. 30%.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 16:07:03
raja_ringe
eh da i čaj od žare, ali to se rijetko natjeram jer je pobljutav. Žaru imaš kupiti u onim narodnim apotekama, a ko da mi je neko rekao da ima i u butiku badem.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 16:12:41
megi
Amelic procackaj malo po temi neko je spominjao da je dobro sjeme od zare pomijesati sa medom i to jesti da je odlicno za zeljezo ja pijem pomalo cveklu, nekad salatu, jedem meso, zelenis
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 16:15:09
gerberka
kad ste išle na prvi ctg? treba mi odg..tnx
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 16:21:26
AMELIC
Hvala ženice ,malo sam progooglala,trpaću se cveklom,mrkvom,brusnicom i biftekom pa možda se i popravi tako...a i ja pijem heferol +CVit ali imam teške opstipacije,pa onda prestanem piti i tako u krug