|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  139 140 [141] 142 143   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
10.1.2012 10:32:30   
pynki
pozzz minie koliko sam skontala da te bole bradavice pa da ti predlozim jednu kremicu, imas u dm-u/baby love na njoj pise mama brust warzen salbe.meni je stvarno  pomogla.pa nije zgoreg da probas....user posted image

mamina dusica 16.09.2011

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 3501
10.1.2012 10:33:29   
palachinken
sweet, koji jogurt si davala? Ja jedva cekam da uvedemo jogurt, je ga mi pravo volimo, sad eto ne znam da li da mu dajem onaj zenički ili neki fensi šmensi ab kulture i to. Ovaj prvi je dosta kiseliji, a ovi drugi su mi, imam osjecaj, vise vjestački.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 3502
10.1.2012 10:37:10   
animagical
ta krema je za ragade, i dosta pogorsava soor na bradavicama....kod soora bradavice susiti, mazati daktanolom, i na sunce ih... meni je tako proslo za dan-dva, ali sam mazala sigurno 7, da se ne vrate

Neposredna veza do poruke: 3503
10.1.2012 10:37:35   
bebacha
moj savjet je samo obicno jogurt.bez tih kulltura i slicno.mi ili Gradaccci il Meggle

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Neposredna veza do poruke: 3504
10.1.2012 10:39:17   
sweet insanity
Mi probali jogurt Sensia, je rmi neko rece da probava bude super od njeg i da se stolica regulice, cak mi se ucinilo da je bebacha  to rekla al et haman nije. Ja ga planiram pravit jer imam onu spravu za fermentiranje mlijekaali nisam sad jer sma ubacila samo malicuk da probamo, a tamo se prave vece kolicine. Sensiu ja sebi kupila pa i njoj stavila.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 3505
10.1.2012 10:40:10   
minie
IZVORNA PORUKA: palachinken

minie, ja sam nazvala patronaznu i ona mi je preporucila daktanol, kao i LejkaKa. Evo ovdje sta su mi nasavjetovale:
http://www.ringeraja.ba/forum/m_6182/mpage_6/key_/tm.htm
Moras terapiju primjenjivati makar 7 ili jos bolje 14 dana. Pogotovo na bradavicama, jer se gljivice brzo vracaju. Takodjer, obavezno pranje ruku prije podoja, blaznice radije nemoj nositi nego neke pamucne krpice ako bas moras, ja sam mijenjala majice svako malo i hodaj golosisa user posted image Gljivice vole mracna i vlazna mjesta i blaznice u grudnjaku su im idealne za razmnozavanje.

Hvala puno na odgovoru i savjetima.

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 3506
10.1.2012 10:40:19   
sweet insanity
oprostite na pravopisnimuser posted image

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 3507
10.1.2012 10:41:46   
pynki
e minie ja ti ne odgovori na tvoje pitanjce....Ni moja bebacha ne voli pajkiti na stomaku mozda je samo jednom zaspala tako kao i tvoja..ali i ne tjeram je,okrenem je u toku dana par puta po koju minuticu izmasiram joj ledja i to je svee...user posted image

mamina dusica 16.09.2011 15:30

Neposredna veza do poruke: 3508
10.1.2012 10:43:17   
Daja_sa
Moja S od 7 mjeseca pa evo i dan danas (ima 3 god i 4 mjeseca) svako jutro uz dorucak popije Bioaktiv LGG...onu malu bocicu.
U pocetku je to bilo uz puru...a kasnije sam joj ubacivala voce...u blender i obozavala je te "sejkove"...a nista zdravije nije mogla da popijeuser posted image .
Sad je vec velika i to joj je pravi ritual nakon dorucka da zalije sa svojim "jogutom"user posted image

< Poruku je uredio Daja_sa -- 10.1.2012 10:44:45 >

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 3509
10.1.2012 10:47:41   
plava72
jutro ili dan pošto smo mi uranili user posted image

sporty mama,sarita ,ziki (sugrađanko user posted image ) drago mi je što ste riješile problem kukića i ja sam sa prvim dijetom imala problem i riješila vježbicama a bio je kandidat za kaišiće...ja ću pomalo mojoj curi raditi vježbice i stavljat ću joj široki povoj...sinoć čim sam je uzela za nogice ruke same počeše radit user posted image nismo zaboravili vejžbiceuser posted image

što se tiče krupice i moja cura ima samo bijel jezik i to prema grlu...pitala pedijatra kaže to je njoj od dojke user posted image ... doduše moje se sike redovno zrače,malo kad su u grudnjaku user posted image ja je dojim a kad ona zaplače ja samo skočim i počnem je nosati i sve tako dok me mm ne opomeneuser posted image

čestitke za male rođendane i od nas (kasnimo)user posted image user posted image user posted image

drznice žao mi je za resicu iako nije neki problem meni žao da se bebe diraju..kod nas je još pupak problem,pomalo kvasi user posted image  jedna divna pedijatrica nam rekla da čistimo alkoholom direktno pupak a juče ovaj na uz kaže to se nipošto ne smije user posted image user posted image user posted image

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 3510
10.1.2012 10:48:59   
Anja78
Prijateljica i ja pravimo obuću za bebe ... sve je ručni rad i prave se za svaku bebu posebno, ako je neko zainteresovan može pogledati proizvode na našoj FB stranici :

http://www.facebook.com/pages/Obuci-bebu-Dress-the-baby/254007607991274

Dobro došli ! :-)

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 3511
10.1.2012 10:54:32   
pahuljica_25
IZVORNA PORUKA: drznica

Jutrooo,ja vam bas nenaspavana,ali nijeckrivo moje pile. imala sam upalu desne (.) uzas jedan...sve kao grudve,ploce tvrde u njoj. pa je mm kvasio peskir toplom vodom,stavljala obloge,a onda masirali. jutros je puuuno bolje jer je i Mak cesce dojio,boli kad doji ali sam istrpila.
zanima me vase iskustvo sa ovim,sta da radim,da li da i dalje masiram,razbijam tu tvrdocu. da li je pravilna masaza od ppcetka grudi masirati prema bradavici? ako postoji neka tehnika,savjet pisite bas me strah,bolilo je uzasno

Jutrooo,
i ja sam u istom belaju drzniceuser posted image Samo što se meni ovo već treći put dešava i uvijek u desnoj dojci. Ja malo masiram,stavim toplu oblogu,dojim D što više i duže a poslije podoja stavim list kupusa na bolno mjesto i do sada je prolazilo nadam se da će i danas.user posted image

Šta je ovo sezona  "ne spavanja" kod djeceuser posted image Moj jučer nije bukvalno nnikako spavao,kenjkav,nervozan bio i tek sinoć oko 21h zaspao do 02h i opet dernekuser posted image evo sad mi spava na rukamauser posted image

03.11.2011.maleni princ obogatio naš život.....

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 3512
10.1.2012 10:55:04   
sweet insanity
E da, Dajo ti si mi rekla za jogurt pa smo i mi jucer sa 7 i jedan danuser posted image

(odgovor članu Anja78)
Neposredna veza do poruke: 3513
10.1.2012 10:56:05   
bebacha
Plava mi smo Ajli cistila alkoholom a Alenu samo stavljali Baneocin prasak.
ako sumnjas u dijagmozu vezano za kukice,u Ttesnju ima odlican doktor za te stvari.znam da je puno djece otislo njemu s dijagnozom da kukici nisu ok(od naseg pedijatra)a on de demamtovano svojim ultrazvukov.svi ga hvale.nama je nas doktor reko da kod AAjli nisu uredi i da mora nodit dupli siroki povoj(znaci maj mjesec,35 stepeni a ja njoj da stavim pampers,dvije tetra pelene i jednu svedsku).ja sam imala neki osjecaj da je sve ok,sa i ako nije da to nece pomoc nista i stavljala samo pampers.kontala ako bude kaze isto da idemo u Tesanj.na sljedecoj kontroli on kaze "viditi gospoda da je ona povijanje bilo uredu,sad su kukovi savrseni"user posted image user posted image user posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Anja78)
Neposredna veza do poruke: 3514
10.1.2012 10:59:03   
Daja_sa

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

E da, Dajo ti si mi rekla za jogurt pa smo i mi jucer sa 7 i jedan danuser posted image

user posted image user posted image ...vidjeces sa jogurtom milion kombinacija ! uzivajte

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 3515
10.1.2012 11:58:01   
palachinken
Mali zaspao, a ja, po belaju, sad ne mogu.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 3516
10.1.2012 11:58:42   
Amam
Jutro ja samo da mahnem dolazi mi prijateljica sa svojim bebacom od 6,5 mj pa ce biti veselo.
Od sinoc sam ostala duzna da dam neke odg.da zenice ne misle da sam ignere,negho mi nesto postovi nisu prolazili.
Jutros se probudio sav i zapisan i ukakio se,nesto mu stolica bas rijetka bila i sve proslo,a od zeljeza je zelono/crna ne znam kako cu ono kutarisati user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 3517
10.1.2012 12:03:00   
plava72
bebacha ne sumnjam ja u dijagnozu...onoliko koliko se ja razumim nogice kad saviješ u koljenima pa ih raširiš u kukovima trebaju da legnu skroz a kod moje Dž su malo odignute dok su kod H bile puno više ...ma sredit ćemo mi kukiće user posted image

animagical mene glava uvijek zaboli kad ležeći dojim pa se nalaktim tj.od nepravilnog položaja i uvijek mi pomogne masaža mada je mm negdje čuo da masaža treba da boli al izdržim nekakouser posted image user posted image

nama je danas 40 dana mashallah user posted image

< Poruku je uredio plava72 -- 10.1.2012 12:05:33 >

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 3518
10.1.2012 12:06:05   
Super Beba
meni rikn'o ručni blender :( tj. ona sječiva iskočila iz ležišta, a nemam odgovarajuće gedore da mogu napravit :( ne znam kako napravit djetetu obrok..haj voćni mi nije problem, dat' ću mu bananu, nju mi je lako izgnječit viljuškom...al mi je belaj slani..a po baksuzluku nemam ništa u zamrzivaču nit kupovnu slanu...a baš mi se ne izlazi po ovom snijegu vani nikako...samo kad pomislim da mi valja njega natrontati, pa u hladno auto, muka mi...

evo dijete mi je upravo sad natakl'o lavor na glavu i tako hoda..odoh prije nego se razlijepi po podu...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 3519
10.1.2012 12:08:55   
palachinken
Superbebo, što mu viljuškom ne zgnječiš? Krompir se dobro raskuha, pa malo pavlake ili mlijeka i eto obrok. Ili palenta?

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 3520
10.1.2012 12:14:26   
mersiha 77
palachinken Mahdi ima 5 mjeseci vec mu smijes dati jogurt
slobodno pa nema nista zdravije od naturel jogurta
moj Anes nece ni bananu bez jogurta
slobodno kaze moja doktorica da se smije jako rano dati jogurtuser posted image

< Poruku je uredio mersiha 77 -- 10.1.2012 12:15:33 >

Neposredna veza do poruke: 3521
10.1.2012 12:18:21   
Super Beba
IZVORNA PORUKA: palachinken

Superbebo, što mu viljuškom ne zgnječiš? Krompir se dobro raskuha, pa malo pavlake ili mlijeka i eto obrok. Ili palenta?

ma ovaj moj ne voli krompir, valjda mu previše škrobast..a ja već iskuhala karfiol i mrkvicu..al haj' probaću sa krompirom, hvala na ideji :) pa ako ne pojede on, poješću ja :)

Neposredna veza do poruke: 3522
10.1.2012 12:22:30   
taurus
super beba napravi mu puru sa sirom, pavlakom i sl
i to ti može zamijeniti slani obrok...ne mora svaki dan meso user posted image

a moe mu i u supicu dodati sredine hljeba i eto oborka

< Poruku je uredio taurus -- 10.1.2012 12:23:17 >

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 3523
10.1.2012 12:33:24   
sweet insanity
moja je evo prvi puta pojela teglicu od 190 gr,Bebivitina sljiva, samo zadnja kasika nije stala u usta, nije odustajala a tako se smije i mase rukama kao da pljesce kad vidi kasikuuser posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 3524
10.1.2012 12:46:52   
Super Beba
IZVORNA PORUKA: taurus

super beba napravi mu puru sa sirom, pavlakom i sl
i to ti može zamijeniti slani obrok...ne mora svaki dan meso user posted image

a moe mu i u supicu dodati sredine hljeba i eto oborka

ma pura mu je još gora od krompira hahaha...hoće brokule, blitvu, tikvice, skoro sve povrće, al po baksuzu ne voli ni krompir ni puru..neki dan mu baš dala puru sa sirom i mlijekom, jedino mu se sir svidio od svega :)

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 3525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  139 140 [141] 142 143   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  139 140 [141] 142 143   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *