Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
sad vdijeh... dođem...platim ti na BB al d ami pirđeš hebo te pataka...pa opet s emi ne vidjesmo
drznice i mi smo kratkih resa...ni ja sinu nikad ne capnuh, ali čini mi se morat ću iako je povelik i on neka slova slabije izgovara, pogotovo r i l, ... Moj pedijatar kaže da je najbolje iza 6. mjeseca... Helem ja ću uzeti uputnicu za njih dvoje a možda i za mm ,... kod mene ćaćina genetika vodi meščini...
nisam ni bila, kod mene zatrpalo, mislim da sam u jedinoj sporednoj ulici kojom grtalica ne prodje nikad jedino da stavim na BB da kupujem gumenjake i sanke
aaaa........ a ja san sišla...kako ne pitaj...
doduše..nama spas kafana...vazda prohodni
Ja se danas zadeverala da kontam sinu kakvu tortu da pravim za rođendan, a ne pravi mi se ma ništa, baš mi mrsko, i tako ja dumam kad me zove braco , kaže naručio on tortu ljubi ga seka, tako da ću ja neki sitni kolač, i slano..ma super.. Ma nije mi ni mrsko ni napraviti kad bi mi neko rekao e napravi to i to, nego mi mrsko razgledati recepte i kontati u koju avanturu da se upustim
Ja se danas zadeverala da kontam sinu kakvu tortu da pravim za rođendan, a ne pravi mi se ma ništa, baš mi mrsko, i tako ja dumam kad me zove braco , kaže naru�io on tortu ljubi ga seka, tako da ću ja neki sitni kola�, i slano..ma super.. Ma nije mi ni mrsko ni napraviti kad bi mi neko rekao e napravi to i to, nego mi mrsko razgledati recepte i kontati u koju avanturu da se upustim
za bracu...al da mu prenseš
< Poruku je uredio Hanady RR -- 10.1.2012 0:39:07 >
za bracu...al da mu prenseš Hoću Hanady, da znaš kako me obradovao, ma nije mi žao para nego se žena hoće da raščepelji da sve stigne a nemogu fakat nekad sam ni za šta... a ovako super razlog da ne pravim, kupio dajo hehe, a VOLIIIIIII ga pravo..
Jao i ja ko sova evo kontam sve sad će se probuditi, a ona ukunjala hehe , a nešto mi se i ne spava, insan proklet,..ode vala leći pa valjda će san na oči.. Laka noć!!!
Ko ono o nenaspavanim mamama Onaj trik s večerom nije upalio, opet se milion puta budio. Svaki mogući šum ga budi. Kontam da nabavim kakav baby phone i ostavim ga samog u sobi, tad najmirnije spava, a mi ćemo madrace na pod u dnevnoj
minie, tako sam i ja primjetila na unutrasnjoj strani donje usne 3-4 tačkice i bijele naslage na jeziku, a bradavice su mi bile svijetlo roze i kad pocne podoj boljele su me. Daktanol gel je kod nas sve rijesio, s tim da sam ja kupila probiotik kapsule Biorela i pila, da mi se bakterije uravnoteze.
< Poruku je uredio palachinken -- 10.1.2012 9:10:03 >
jutro zenice! evo i mene u klub sestara po muci moj je A malo kao bolje spavao,ma nista pretjerano,ali nije imao mnogo budjenja mozda tri-cetiri uh dobro je mala_sa i mi muku mucimo sa zubicima nema ih jos ali se vidi nateknuto i cini mi se da ce dva odjednom izbiti,ali djete se bas muci ni ovdje se ne snimaju kukovi samo doktor pregleda i meni je rekao sve je u redu tako da nisi sama imas mene i Amam
Kukovi se snimaju samo na ovim nasim prostorima zato sto je na Balkanu to bas zastupljen poremecaj. Trebali bi i na zapadu uvesti uz kukova posto je pola Balkana sada tamo
Jutrooo,ja vam bas nenaspavana,ali nijeckrivo moje pile. imala sam upalu desne (.) uzas jedan...sve kao grudve,ploce tvrde u njoj. pa je mm kvasio peskir toplom vodom,stavljala obloge,a onda masirali. jutros je puuuno bolje jer je i Mak cesce dojio,boli kad doji ali sam istrpila. zanima me vase iskustvo sa ovim,sta da radim,da li da i dalje masiram,razbijam tu tvrdocu. da li je pravilna masaza od ppcetka grudi masirati prema bradavici? ako postoji neka tehnika,savjet pisite bas me strah,bolilo je uzasno
Prije podoja tople obloge ili vruć tuš, dok doji masiraj. Napipaj tvrdo mjesto i onda ga dlanom pritisni i tjeraj prema bradavici. Pritisni dok god mozes izdrzati bol. Poslije podoja listove kupusa, samo ne preko bradavice i drzi ih izmedju podoja. Sretno!
Palacinken da li si ti isla po misljenje kod pedijatra ili si sama kupila taj gel? Jutros sam mu gledala na gornjoj usnici ima dvije tackice a na donjoj jednu. Sa unutrasnje strane obraza nisam primijetila, ali na jeziku ko da ima malo, ali bas malo. Mene bradavice bole kad doji, tako da je definitivno to.
Kontam da kupim taj gel, da ga ne vodim sad po DZ, virusa milion, a jutros citam da se pojavio i neki novi virus H3N1 . Znaci mazem taj gel njemu po ustima poslije podoja, ali i sebi na bradavice. Sinoc skinula one blaznice (koje sam jako cesto inace mijenjala) i porbudila se nocas oko 3 i sve je bilo mokro, mlijeko curi na sve strane. Kako se vi zenice borite sa curenjem mlijeka, evo ja sad stavila neke pamucne krpice, ali pravo brzo budu mokre.
Animagical pravo mi je zao sto te boli glava, probaj malo izmasirati dio izmedju obra, mozda malo prestane.
Drznice samo obloge, masiranje i neka beba doji, doji i doji. Meni je tako bilo samo sto sam ja uz sve to imala i temp 39,8, ali hB brzo je proslo.
Jos jedno malo pitanje. Vole li vase bebe da leze na stomaku? R bas nije odusevljen, izdrzi najduze 5-10 min, podize se na rukice i onda pocne lizati dekicu. Samo jednom je zaspao na stomaku i spavao mozda 30 minuta i to je to.
Jutro, da se prijavimo i mi nakon nekoliko dana. Hvala na cestitkama sa zakasnjenjem i takodjer sretni propusteni rodjendancici sa zakasnjenjem Moja N u zadnje vrijeme zaspi oko pola8-8 i pocela je ustajat oko 5 pa sma sinoc pomjerila na 22h i ustale smo u 9, idealno bi nam cini mi se bilo oko 9 na spavanje al je sinoc fino u wrapu odspavala napolju nekih sat vremena i drzalo je do 22 h. Polako smo poceli uvoditi drugi obrok sada kad smo napunili 7 mjeseci ali i dalje imamo 2 budjenja minimalno no to mi je skroz OK. Od novina smo probali pietinu i jogurt sa palentom, super je prihvatila, hB. Eh sad, ja sebi pravila pahuljice njenje s aobicnim mlijekom i smao joj onako dam dvije kasikice dok sam ja jela, onako nepune. Jel to znaci da podnosi obicno ako nije imala reakciju ili ta kolicina nije adekvatna za bilo kakvu reakciju.
Mala sa, Mersiha-kod vas nema uz kukova znaci? Mi isli sa3 mj i rrekli nam opet kad stabilno prohoda. Sad jr malko stavljam da stoji jer moram pratit dal se oslanja na prstice ili na stopala i jako cvrsto sada stoji uz krevet al se jos nije sama pocela dizat dok se zna spustit niz krevet. Stoji minut-dva i pljasne na guzu
jutro zenice..... eh ja sinoc cekala i cekala kad nikoga a posolila sam kokice hehe bas su bile ukusne....ja sam se pravo naspavala moja dusica je pravo spavala tako da...
minie, ja sam nazvala patronaznu i ona mi je preporucila daktanol, kao i LejkaKa. Evo ovdje sta su mi nasavjetovale: http://www.ringeraja.ba/forum/m_6182/mpage_6/key_/tm.htm Moras terapiju primjenjivati makar 7 ili jos bolje 14 dana. Pogotovo na bradavicama, jer se gljivice brzo vracaju. Takodjer, obavezno pranje ruku prije podoja, blaznice radije nemoj nositi nego neke pamucne krpice ako bas moras, ja sam mijenjala majice svako malo i hodaj golosisa Gljivice vole mracna i vlazna mjesta i blaznice u grudnjaku su im idealne za razmnozavanje.