|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  138 139 [140] 141 142   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
10.1.2012 0:22:05   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: animagical

hanady dodjes mi procenat  od plateuser posted image  

sad vdijeh...
dođem...platim ti na BB al d ami pirđeš hebo te pataka...pa opet s emi ne vidjesmouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3476
10.1.2012 0:24:49   
animagical
nisam ni bila, kod mene zatrpalo, mislim da sam u jedinoj sporednoj ulici kojom grtalica ne prodje nikaduser posted image jedino da stavim na BB da kupujem gumenjake i sankeuser posted image  

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 3477
10.1.2012 0:27:05   
lepetetka
drznice i mi smo kratkih resa...ni ja sinu nikad ne capnuh, ali čini mi se morat ću iako je povelik i on neka slova slabije izgovara, pogotovo r i l, ... Moj pedijatar kaže da je najbolje iza 6. mjeseca... Helem ja ću uzeti uputnicu za njih dvoje a možda i za mm user posted image user posted image ,... kod mene ćaćina genetika vodi meščini...

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

Neposredna veza do poruke: 3478
10.1.2012 0:28:05   
Hanady RR

nisam ni bila, kod mene zatrpalo, mislim da sam u jedinoj sporednoj ulici kojom grtalica ne prodje nikaduser posted image jedino da stavim na BB da kupujem gumenjake i sankeuser posted image  

user posted image

aaaa........
a ja san sišla...kako ne pitaj...

doduše..nama spas kafana...vazda prohodniuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 3479
10.1.2012 0:32:34   
mimikimi
evo ja pecem kokice za zenice u ova doba
user posted image
a gdje je pynky sada

dete vi osolite se  a ja ode budit cojka probudice mi dijete koliko hrceuser posted image user posted image user posted image

lahka vam noc user posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 3480
10.1.2012 0:32:44   
lepetetka
Ja se danas zadeverala da kontam sinu kakvu tortu da pravim za rođendan, a ne pravi mi se ma ništa, baš mi mrsko, i tako ja dumam kad me zove braco , kaže naručio on tortu ljubi ga seka, tako da ću ja neki sitni kolač, i slano..ma super.. Ma nije mi ni mrsko ni napraviti kad bi mi neko rekao e napravi to i to, nego mi mrsko razgledati recepte i kontati u koju avanturu da se upustim user posted image

Neposredna veza do poruke: 3481
10.1.2012 0:34:09   
lepetetka
mimikimi eno i moj hrče user posted image , on bi trenutno mogao i komšije probuditi user posted image

Neposredna veza do poruke: 3482
10.1.2012 0:38:53   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: lepetetka

Ja se danas zadeverala da kontam sinu kakvu tortu da pravim za rođendan, a ne pravi mi se ma ništa, baš mi mrsko, i tako ja dumam kad me zove braco , kaže naru�io on tortu ljubi ga seka, tako da ću ja neki sitni kola�, i slano..ma super.. Ma nije mi ni mrsko ni napraviti kad bi mi neko rekao e napravi to i to, nego mi mrsko razgledati recepte i kontati u koju avanturu da se upustim user posted image

user posted image user posted image user posted image za bracu...al da mu prensešuser posted image

< Poruku je uredio Hanady RR -- 10.1.2012 0:39:07 >

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 3483
10.1.2012 0:40:04   
mimikimi
pa to je za poludit kako slama a ja da ga probudim a on prebaci
eh treba sad zaspat user posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

Neposredna veza do poruke: 3484
10.1.2012 0:58:36   
lepetetka

user posted image user posted image user posted image za bracu...al da mu prensešuser posted image
Hoću Hanady, da znaš kako me obradovao, ma nije mi žao para nego se žena hoće da raščepelji da sve stigne a nemogu fakat nekad sam ni za šta... a ovako super razlog da ne pravim, kupio dajo hehe, a VOLIIIIIII ga pravo..

Neposredna veza do poruke: 3485
10.1.2012 1:00:53   
lepetetka
Jao i ja ko sova evo kontam sve sad će se probuditi, a ona ukunjala hehe , a nešto mi se i ne spava, insan proklet,..ode vala leći pa valjda će san na oči..
Laka noć!!!

Neposredna veza do poruke: 3486
10.1.2012 9:09:28   
palachinken
Ko ono o nenaspavanim mamama user posted image Onaj trik s večerom nije upalio, opet se milion puta budio. Svaki mogući šum ga budi. Kontam da nabavim kakav baby phone i ostavim ga samog u sobi, tad najmirnije spava, a mi ćemo madrace na pod u dnevnoj user posted image

minie, tako sam i ja primjetila na unutrasnjoj strani donje usne 3-4 tačkice i bijele naslage na jeziku, a bradavice su mi bile svijetlo roze i kad pocne podoj boljele su me. Daktanol gel je kod nas sve rijesio, s tim da sam ja kupila probiotik kapsule Biorela i pila, da mi se bakterije uravnoteze.

< Poruku je uredio palachinken -- 10.1.2012 9:10:03 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 3487
10.1.2012 9:17:46   
zumbulcica
Jutro zene.Htjedoh vam svasta napisati ali eno cujem scer mi se probudilauser posted image , neka je nek malo prica sama sa sobom.
Placinko u istim smo problemima, zubi...ja se nadam.

sunce mamino,21.08.2011.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 3488
10.1.2012 9:26:41   
mersiha 77
jutro zenice!
evo i mene u klub sestara po muciuser posted image
moj je A malo kao bolje spavao,ma nista pretjerano,ali nije imao mnogo budjenja mozda tri-cetiri
uh dobro je user posted image
mala_sa i mi muku mucimo sa zubicima nema ih jos ali se vidi nateknuto i cini mi se da ce dva odjednom izbiti,ali djete se bas muci
ni ovdje se ne snimaju kukovi samo doktor pregleda i meni je rekao sve je u reduuser posted image
tako da nisi sama user posted image
imas mene i Amam

(odgovor članu zumbulcica)
Neposredna veza do poruke: 3489
10.1.2012 9:44:52   
zumbulcica
Kukovi se snimaju samo na ovim nasim prostorima zato sto je na Balkanu to bas zastupljen poremecaj.
Trebali bi i na zapadu uvesti uz kukova posto je pola Balkana sada tamouser posted image

sunce mamino,21.08.2011.

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 3490
10.1.2012 10:00:10   
palachinken
Što je ovo tiho jutros, da to ne spavate vi sretnice user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 3491
10.1.2012 10:01:47   
drznica
Jutrooo,ja vam bas nenaspavana,ali nijeckrivo moje pile. imala sam upalu desne (.) uzas jedan...sve kao grudve,ploce tvrde u njoj. pa je mm kvasio peskir toplom vodom,stavljala obloge,a onda masirali. jutros je puuuno bolje jer je i Mak cesce dojio,boli kad doji ali sam istrpila.
zanima me vase iskustvo sa ovim,sta da radim,da li da i dalje masiram,razbijam tu tvrdocu. da li je pravilna masaza od ppcetka grudi masirati prema bradavici? ako postoji neka tehnika,savjet pisite bas me strah,bolilo je uzasno

Neposredna veza do poruke: 3492
10.1.2012 10:03:22   
animagical
jutro...glava mi je uh...ko da sam u kafani nocila...

Neposredna veza do poruke: 3493
10.1.2012 10:03:50   
palachinken
Prije podoja tople obloge ili vruć tuš, dok doji masiraj. Napipaj tvrdo mjesto i onda ga dlanom pritisni i tjeraj prema bradavici. Pritisni dok god mozes izdrzati bol. Poslije podoja listove kupusa, samo ne preko bradavice i drzi ih izmedju podoja. Sretno!

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 3494
10.1.2012 10:10:35   
animagical
imas pp...bas mi je zao...rijesi to sto brze da ne dobijes temperaturu....

Neposredna veza do poruke: 3495
10.1.2012 10:11:36   
palachinken

imas pp...bas mi je zao...rijesi to sto brze da ne dobijes temperaturu....

Hajd pogledaj PP :)

Neposredna veza do poruke: 3496
10.1.2012 10:16:16   
minie
Jutro,

I mi smo nocas malo slabije spavali. R se budio 3 puta.

Palacinken da li si ti isla po misljenje kod pedijatra ili si sama kupila taj gel? Jutros sam mu gledala na gornjoj usnici ima dvije tackice a na donjoj jednu. Sa unutrasnje strane obraza nisam primijetila, ali na jeziku ko da ima malo, ali bas malo. Mene bradavice bole kad doji, tako da je definitivno to.

Kontam da kupim taj gel, da ga ne vodim sad po DZ, virusa milion, a jutros citam da se pojavio i neki novi virus H3N1 user posted image . Znaci mazem taj gel njemu po ustima poslije podoja, ali i sebi na bradavice. Sinoc skinula one blaznice (koje sam jako cesto inace mijenjala) i porbudila se nocas oko 3 i sve je bilo mokro, mlijeko curi na sve strane. Kako se vi zenice borite sa curenjem mlijeka, evo ja sad stavila neke pamucne krpice, ali pravo brzo budu mokre.

Animagical pravo mi je zao sto te boli glava, probaj malo izmasirati dio izmedju obra, mozda malo prestane.

Drznice samo obloge, masiranje i neka beba doji, doji i doji. Meni je tako bilo samo sto sam ja uz sve to imala i temp 39,8, ali hB brzo je proslo.

Jos jedno malo pitanje. Vole li vase bebe da leze na stomaku? R bas nije odusevljen, izdrzi najduze 5-10 min, podize se na rukice i onda pocne lizati dekicu. Samo jednom je zaspao na stomaku i spavao mozda 30 minuta i to je to.

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 3497
10.1.2012 10:16:41   
sweet insanity
Jutro, da se prijavimo i mi nakon nekoliko dana.
Hvala na cestitkama sa zakasnjenjem i takodjer sretni propusteni rodjendancici sa zakasnjenjemuser posted image
Moja N u zadnje vrijeme zaspi oko pola8-8 i pocela je ustajat oko 5 pa sma sinoc pomjerila na 22h i ustale smo u 9, idealno bi nam cini mi se bilo oko 9 na spavanje al je sinoc fino u wrapu odspavala napolju nekih sat vremena i drzalo je do 22 h. Polako smo poceli uvoditi drugi obrok sada kad smo napunili 7 mjeseci ali i dalje imamo 2 budjenja minimalno no to mi je skroz OK.
Od novina smo probali pietinu i jogurt sa palentom, super je prihvatila, hB. Eh sad, ja sebi pravila pahuljice njenje s aobicnim mlijekom i smao joj onako dam dvije kasikice dok sam ja jela, onako nepune. Jel to znaci da podnosi obicno ako nije imala reakciju ili ta kolicina nije adekvatna za bilo kakvu reakciju.

Mala sa, Mersiha-kod vas nema uz kukova znaci? Mi isli sa3 mj i rrekli nam opet kad stabilno prohoda. Sad jr malko stavljam da stoji jer moram pratit dal se oslanja na prstice ili na stopala i jako cvrsto sada stoji uz krevet al se jos nije sama pocela dizat dok se zna spustit niz krevet. Stoji minut-dva i pljasne na guzuuser posted image

Neposredna veza do poruke: 3498
10.1.2012 10:17:26   
pynki
jutro zenice.....
eh ja sinoc cekala i cekala kad nikoga user posted image
a posolila sam kokice hehe bas su bile ukusne....ja sam se pravo naspavala moja dusica je pravo spavala tako da...

mamina dusica 16.09.2011 15:30

Neposredna veza do poruke: 3499
10.1.2012 10:31:27   
palachinken
minie, ja sam nazvala patronaznu i ona mi je preporucila daktanol, kao i LejkaKa. Evo ovdje sta su mi nasavjetovale:
http://www.ringeraja.ba/forum/m_6182/mpage_6/key_/tm.htm
Moras terapiju primjenjivati makar 7 ili jos bolje 14 dana. Pogotovo na bradavicama, jer se gljivice brzo vracaju. Takodjer, obavezno pranje ruku prije podoja, blaznice radije nemoj nositi nego neke pamucne krpice ako bas moras, ja sam mijenjala majice svako malo i hodaj golosisa user posted image Gljivice vole mracna i vlazna mjesta i blaznice u grudnjaku su im idealne za razmnozavanje.

(odgovor članu pynki)
Neposredna veza do poruke: 3500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  138 139 [140] 141 142   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  138 139 [140] 141 142   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *