|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  384 385 [386] 387 388   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
9.1.2012 12:10:41   
gerberka
evo i mene..naspavala sam se baš..jest da piškim po cijelu noc, ali sta se tu moze user posted image pronađi uživanciju u sitnim stvarima user posted image zato kazem mm uživam da piškim user posted image

kako ste mi trudnjače moje drage, okrugle, mekane? user posted image

vidim pisale ste o kupovanju stvari i odjeće..mene je mama pokušala slomiti da ne kupujem do devetog, pa kao najlakše je kupiti krevetic, kad ja izađem s bebom sve će čekati..ali rekoh mati najdraža ta praznovjerja ostavi za sebe user posted image Jel piše u Kur anu da trudna zena ceka termin= ne piše? e meni je Kur an vodilja i hajd sad iskešaj se ako ćeš kupovati krevetić i idemo..još da sam se držala praznovjerja fino bih i krevetić na sniženju propustila pa bih ga platila 140 KM više..sama sebi uskocila u stomak user posted image
moju mamu je vjerovatno bilo strah zbog gubitka prve trudnoce, pa kao da usporimo..ja sam čekala da uđem u sedmi i tad sve kupovala. Nismo montirali sobicu, jer cekam platu da kupim tepih user posted image

Dragi Bog odlučuje o svemu, a ne kupovanje benkice..ko razmišlja da mu kupovina odjece moze izmijeniti sudbinu - to necu ni da komentarisem..ali eto..pritisak okoline, kad se neko nakači na leđa..logično da trudnica nekad i popusti...

meni je napr ostalo iz djetinjstva da se utokom i petkom ( do džume ) ne valja prati kupati i rezati nokte..pitala sam ljude koji se razumiju i kažu da Islam ne priznaje ne rad..ali eto ostalo je, pa preskacem utorak..što mm kaže "ne valja ići subotom na pijacu iza 3 h, jer ne radi user posted image " e to ima logike...
napisah se ja svega user posted image

< Poruku je uredio gerberka -- 9.1.2012 12:12:01 >

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 9626
9.1.2012 12:15:31   
Selma Kikoebu

IZVORNA PORUKA: gerberka

evo i mene..naspavala sam se baš..jest da piškim po cijelu noc, ali sta se tu moze user posted image pronađi uživanciju u sitnim stvarima user posted image zato kazem mm uživam da piškim user posted image

kako ste mi trudnjače moje drage, okrugle, mekane? user posted image

vidim pisale ste o kupovanju stvari i odjeće..mene je mama pokušala slomiti da ne kupujem do devetog, pa kao najlakše je kupiti krevetic, kad ja izađem s bebom sve će čekati..ali rekoh mati najdraža ta praznovjerja ostavi za sebe user posted image Jel piše u Kur anu da trudna zena ceka termin= ne piše? e meni je Kur an vodilja i hajd sad iskešaj se ako ćeš kupovati krevetić i idemo..još da sam se držala praznovjerja fino bih i krevetić na sniženju propustila pa bih ga platila 140 KM više..sama sebi uskocila u stomak user posted image
moju mamu je vjerovatno bilo strah zbog gubitka prve trudnoce, pa kao da usporimo..ja sam čekala da uđem u sedmi i tad sve kupovala. Nismo montirali sobicu, jer cekam platu da kupim tepih user posted image

Dragi Bog odlučuje o svemu, a ne kupovanje benkice..ko razmišlja da mu kupovina odjece moze izmijeniti sudbinu - to necu ni da komentarisem..ali eto..pritisak okoline, kad se neko nakači na leđa..logično da trudnica nekad i popusti...

meni je napr ostalo iz djetinjstva da se utokom i petkom ( do džume ) ne valja prati kupati i rezati nokte..pitala sam ljude koji se razumiju i kažu da Islam ne priznaje ne rad..ali eto ostalo je, pa preskacem utorak..što mm kaže "ne valja ići subotom na pijacu iza 3 h, jer ne radi user posted image " e to ima logike...
napisah se ja svega user posted image

user posted image user posted image user posted image dobro jutro i tebi. tvojim se postovima uvijek smijem, vjeruj.
i usput, slazem se s tobom, Bog odlucuje o svemu, tako da kupovina stvari nista nece promijeniti, osim sto ce trudnicu ciniti sretnom.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9627
9.1.2012 12:17:02   
Hurma
user posted image user posted image user posted image user posted image hahaha... bas tako... sinoc ja sa sestrom, kaze nemoj mi sipati nisam popila, ne zelim da se dva puta udajem... jao user posted image user posted image user posted image ma najgore biti rob praznovjerju...

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9628
9.1.2012 12:17:49   
treće
petkom je baš lijepo urediti se pa i nokte odrezati,
a ti si mi super s uživanjem u običnim stvarimauser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9629
9.1.2012 12:18:23   
gerberka
vi se samo meni smijte user posted image user posted image user posted image

ko se meni smije danas će potrošit para, glava će ga zaboljeti user posted image user posted image user posted image

šta ima selma, kako si ti? svima user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu Selma Kikoebu)
Neposredna veza do poruke: 9630
9.1.2012 12:19:59   
Hurma
fakat valja mi potrositi para danas.... IDEMO NA PREGLED NAPOKON, PROŠLE 4 SEDMICE...user posted image a glava od treme me pocinje boljeti, tako da.... user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9631
9.1.2012 12:20:17   
Selma Kikoebu
ma super sam ja, osim sto me muci problem slican tvom. svako jutro me probudi potreba za piskenjem, i onda mi mrsko ustati, jer kad ustanem, onda mi se ne vraca u krevet, pa se ja onda jos malo prikunjim, probam zaboraviti i jos malo otkunjati. nekad upali, a nekad i ne user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9632
9.1.2012 12:21:06   
treće
gerbo da hoćeš ovoj maci klijeka dodti pitaju u mene djeca "a šta liže ova maca, je li gladna ?"

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9633
9.1.2012 12:21:41   
Selma Kikoebu

IZVORNA PORUKA: Hurma

fakat valja mi potrositi para danas.... IDEMO NA PREGLED NAPOKON, PROŠLE 4 SEDMICE...user posted image a glava od treme me pocinje boljeti, tako da.... user posted image

Hurma, ako gledamo termine, ti si trudnija od mene samo jedan dan, i dan ces prije mene grliti svoju bebicu abd

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 9634
9.1.2012 12:22:28   
Hurma

IZVORNA PORUKA: treće

gerbo da hoćeš ovoj maci klijeka dodti pitaju u mene djeca "a šta liže ova maca, je li gladna ?"

ovo je super... dok se naviknem i ja na mnozinu bice problem, jos nisam svjesna da cu imati aBd dvoje :) množinu :)

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 9635
9.1.2012 12:24:03   
treće
nećeš od trke imati vremena da se navikavašuser posted image
sretno na pregledu

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 9636
9.1.2012 12:25:22   
Hurma

IZVORNA PORUKA: Selma Kikoebu

Hurma, ako gledamo termine, ti si trudnija od mene samo jedan dan, i dan ces prije mene grliti svoju bebicu abd

super... ali moj ce malo ranije... valjda... :D malo malo...

Neposredna veza do poruke: 9637
9.1.2012 12:25:35   
teacher75
ma ni ja inace nisam praznovjerna al eto strah me da nesto ne bude kako treba pa da me docekaju sve te stvari- kontam bolje je ovako, nista me ne kosta, ionako imam nakon 1.mjeseca kada kupovati sve te silne stvari. i lana ne zna sta ce od stvari, nemam ih gdje drzati- azel mi preko puta zgrade, skoro nikad ne izadjem praznih rukuuser posted image a i mm je takav da ne voli nista unaprijed puno planirati, nece ni da predlozi ime bebi dok se ne rodi, a kamoli da kupujemo stvari, tako da idemo sve ko prosli put, zadovoljni kako je ispalo pa idemo po provjerenom receptuuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 9638
9.1.2012 12:27:42   
Selma Kikoebu
hej, mene stopala svrbe strasno, sa gornje strane, oko ovih vena, nikako da pocesem dovoljno, sve crveno od cesanja, to traje vec 2-3 dana. jel to normalno user posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 9639
9.1.2012 12:29:17   
gerberka

reci djecici da joj teta gerba uvijek dadne da jede, to se ona oblizuje..sviđa joj se mlijeko user posted image

hurma sretno draga user posted image vidis da mi se nisi i ti smijala sad nebi morala ici na pregled, a da ne pricam o tome da bi ti glava bila ko perce lagana user posted image

sve bude ok, to je zdrava trema user posted image

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 9640
9.1.2012 12:32:03   
Mrgica
Evo i nas da se tuspasimo,vidim vedro raspolozenje na RR, neka,neka to mi je drago vidjeti.user posted image Ja danas isla da vadim nalaze, sutra tek gotovi pa cekamo.Takodje otisla da opcine da pitam da li cu ,aBd imati pravo na porodiljsku naknadu, jer sam dosla iz drugog kantona, necu biti godinu dana prijavljena na ovoj opcini kad se porodim,a muz prijavljen u Sa kantonu ali na drugoj opcini N.grad, a ja Vogosca(sad tu zivimo) i kaze teta na salteru:Duso samo ti donesi od muza paire da je prijavljen tu duze od 1 god i imat ces pravo...user posted image Pa eto super, bolje 120km,vec nista.Inace, veoma sam iznenadjena, pozitivno, ljubaznoscu osoblja na ovakvim radnim mjestima, od opcine, preko CIPS-a, biroa, bolnice(izuzimajuci onog dr) i sl , u ovoj opcini gje ivim,jer navikla sam na drskost, neljubaznost i sl.ovi ovdje me bas ugodno iznenadise. A ova moja dr sto sam sad isla kod nje na pregled je super, uzela moj mob i slikala mi na UZ bebicu, da mm moze vidjeti, kaze slj. put ponesi kameru i povedi muza da snimite,pa da imate za uspomenu na trudnicke dane.user posted image A i danas u laboratoriji, bas svi ljubazni, i sto mi se posebno svidjelo, odvoje trudnice od ostalih pacijenata, i u drugu prostoriu ih uvode da vade krv, tako da uopste user posted image puno ne cekaju.Ma eto i ja se naskraba svasta, ko trudnica, male stvari je obraduju i rastuze...user posted image
Selma Kikoebu kakve su cijene u FIS-u, krevetica, gegica i sl stvari? Mi smo tu negdje sa terminom.user posted image Ja nisam jos nista kupila, ali uskoro cu,aBd ,cekam 7mj,pa polako.
Grlim vas sve...

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9641
9.1.2012 12:32:37   
Bebica11

ovo je super... dok se naviknem i ja na mnozinu bice problem, jos nisam svjesna da cu imati aBd dvoje :) množinu :)

blago se vama user posted image user posted image user posted image na terminu DJECAuser posted image user posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 9642
9.1.2012 12:33:12   
teacher75
odoh ja na kafuuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 9643
9.1.2012 12:33:18   
Mrgica

IZVORNA PORUKA: Selma Kikoebu

ma super sam ja, osim sto me muci problem slican tvom. svako jutro me probudi potreba za piskenjem, i onda mi mrsko ustati, jer kad ustanem, onda mi se ne vraca u krevet, pa se ja onda jos malo prikunjim, probam zaboraviti i jos malo otkunjati. nekad upali, a nekad i ne user posted image

Ista sam ti ovakva...user posted image

Neposredna veza do poruke: 9644
9.1.2012 12:36:31   
gerberka
tičerko, sve je hvala Bogu uredu zahvaljujući upravo Bogu Dragom i Njegovoj odluci, a ne provjerenom receptu user posted image
svako ima svoje, samo meni bude žao da se ljudi time muče...

evo danas ostaju ljudi bez posla masovno..i šta sad treba? nositi dvije različite ćarape dok ide na posao...izvini meni malo sve to bude smiješno user posted image ali ja jesam za to da čovjek čini onako kako mu je lakše...

ja sam npr na strogom mirovanju od 6 mj, otvorena od 6 mj..a od 7. mj sam počela kupovati stvari..i nisam se više otvarala..mozda bas zato sto sam isla u kupovinu user posted image Bože me oprosti, hvala Bogu, On odredio da doguramo do devetog user posted image

neću da razmišljam da nešto neće biti dobro, ja na to ne mogu uticati..nit sam kupovala stvari, nit sam činila nešto loše, a ode moja prva beba..ja to gledam kao iskušenje, a ne kao kaznu.i kao nešto sto se moralo desiti da se nebi desilo još nesto gore..i vjeruj mi kad tako gledam stvari ja sam rob samo Bogu, ničemu više user posted image

možda je moja teorija glupa, ali samo iznosim svoje mišljenje

pusica user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9645
9.1.2012 12:36:42   
Hurma
e sad odoh malo da spavam... duša mi je malo oko 12...user posted image rucak imam, ih ljepota... kiss vam!

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 9646
9.1.2012 12:37:55   
Bebica11
mrgice ja i mm upravo ganjamo papire za porodiljsku naknadu, i traze da su oba roditelja prijavljeni duze od godinu, znam jer mm je prije god i pol presao dokumentima u Sa iako je vec 10god tu, pa smo racunali, ne znam kako vama ta teta rece drugacijeuser posted image

a inace da ti kazem da su bas "cigani" jer za bilo koju drugu pomoc, doplatak, pa i ono za dojilju i sl ako jedno radi ne moze se ostvariti, to je bas za najugrozeniju kategoriju

a i za ovu porodiljsku traze brdo papira a ti nikakav u cetresnici neces sigurno ganjati, sreca pa je rok 60dana pa sam neki dan isla u PIO, pa do faxa i sl, bas puno papirologijeuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 9647
9.1.2012 12:38:23   
Hurma

tičerko, sve je hvala Bogu uredu zahvaljujući upravo Bogu Dragom i Njegovoj odluci, a ne provjerenom receptu user posted image

evo danas ostaju ljudi bez posla masovno..i šta sad treba? nositi dvije različite ćarape dok ide na posao...izvini meni malo sve to bude smiješno user posted image ali ja jesam za to da čovjek čini onako kako mu je lakše...

ja sam npr na strogom mirovanju od 6 mj, otvorena od 6 mj..a od 7. mj sam počela kupovati stvari..i nisam se više otvarala..mozda bas zato sto sam isla u kupovinu user posted image Bože me oprosti, hvala Bogu, On odredio da doguramo do devetog user posted image

neću da razmišljam da nešto neće biti dobro, ja na to ne mogu uticati..nit sam kupovala stvari, nit sam činila nešto loše, a ode moja prva beba..ja to gledam kao iskušenje, a ne kao kaznu.i kao nešto sto se moralo desiti da se nebi desilo još nesto gore..i vjeruj mi kad tako gledam stvari ja sam rob samo Bogu, ničemu više user posted image

pusica user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9648
9.1.2012 12:40:02   
Hurma

pusica user posted image

e to ja kazem... kad je covjek unutra sretan, sve dođe na svoje... u trudnoci je najgori stres i strepnja unutrasnja... ja sam se toga u ovoj trudnoci davno rijesila jer mi je lakse, imam sina, kako god bilo i zato mi je trudnoca hvala Bogu puno urednija ovaj put :) a javim veceras kakvo je stanje nakon 4 hefte :)

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 9649
9.1.2012 12:40:14   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Bebica11

mrgice ja i mm upravo ganjamo papire za porodiljsku naknadu, i traze da su oba roditelja prijavljeni duze od godinu, znam jer mm je prije god i pol presao dokumentima u Sa iako je vec 10god tu, pa smo racunali, ne znam kako vama ta teta rece drugacijeuser posted image

mozes li ovo pojasniti? ne razumijem uopće user posted image pls user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 9650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  384 385 [386] 387 388   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  384 385 [386] 387 388   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *