Mrgica
|
Evo i nas da se tuspasimo,vidim vedro raspolozenje na RR, neka,neka to mi je drago vidjeti. Ja danas isla da vadim nalaze, sutra tek gotovi pa cekamo.Takodje otisla da opcine da pitam da li cu ,aBd imati pravo na porodiljsku naknadu, jer sam dosla iz drugog kantona, necu biti godinu dana prijavljena na ovoj opcini kad se porodim,a muz prijavljen u Sa kantonu ali na drugoj opcini N.grad, a ja Vogosca(sad tu zivimo) i kaze teta na salteru:Duso samo ti donesi od muza paire da je prijavljen tu duze od 1 god i imat ces pravo... Pa eto super, bolje 120km,vec nista.Inace, veoma sam iznenadjena, pozitivno, ljubaznoscu osoblja na ovakvim radnim mjestima, od opcine, preko CIPS-a, biroa, bolnice(izuzimajuci onog dr) i sl , u ovoj opcini gje ivim,jer navikla sam na drskost, neljubaznost i sl.ovi ovdje me bas ugodno iznenadise. A ova moja dr sto sam sad isla kod nje na pregled je super, uzela moj mob i slikala mi na UZ bebicu, da mm moze vidjeti, kaze slj. put ponesi kameru i povedi muza da snimite,pa da imate za uspomenu na trudnicke dane. A i danas u laboratoriji, bas svi ljubazni, i sto mi se posebno svidjelo, odvoje trudnice od ostalih pacijenata, i u drugu prostoriu ih uvode da vade krv, tako da uopste puno ne cekaju.Ma eto i ja se naskraba svasta, ko trudnica, male stvari je obraduju i rastuze... Selma Kikoebu kakve su cijene u FIS-u, krevetica, gegica i sl stvari? Mi smo tu negdje sa terminom. Ja nisam jos nista kupila, ali uskoro cu,aBd ,cekam 7mj,pa polako. Grlim vas sve...
|