Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Nacionalno neutralna imena 15.11.2011 16:27:08
ElmaB
Hvala ti, pa mi smo htjeli kratka. Moja želja je bila ako bude sin da bude Luka, ali prva bi kćerka pa odlučismo Tea. Bitno mi je samo da su kratka i zaista nacionalno neutralna, o tome smo i vodili računa.
RE: Nacionalno neutralna imena 15.11.2011 16:52:24
škorpija
meni su pravo lijepa kratkamuška imena s tri slova, ali sad sam po svom malcu skontala koliko je takvu djecu teško zvati po imenu (ono kad se dereš npr ja ajdineeeeeeee), jer on jadan takvim drugovima uvijek mora naći neki nadimak da bi mu lakše bilo
Smatram da ne postoje starinska imena.Svako ime je aktuelno cim ga nose nove generacije.Samo je stvar ukusa,sta ko voli.Meni se,recimo,ne svidjaju imena bez znacenja,ali neko voli i njegov izbor.
Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.
ja evo ne kontam šta su nacionalno neutralna imena ima li takvih uopšte? Ili se ovdje misli na narodna ili na izmišljena? Svako ime ima neko porijeklo il je grčko ili arapsko, meni su internacionalna ona koja svi daju npr. Benjamin, a ova od tri slova Žan, Pol, zar nisu francuska, meni je onda 100 puta ljepše čuti Vedrana ako je već narodno ili Mirna, a ova ostala što se navode slabo su neutralna.
ja evo ne kontam šta su nacionalno neutralna imena ima li takvih uopšte? Ili se ovdje misli na narodna ili na izmišljena? Svako ime ima neko porijeklo il je grčko ili arapsko, meni su internacionalna ona koja svi daju npr. Benjamin, a ova od tri slova Žan, Pol, zar nisu francuska, meni je onda 100 puta ljepše čuti Vedrana ako je već narodno ili Mirna, a ova ostala što se navode slabo su neutralna.
misli se na imena koja mogu i "vamo i tamo", koja obicno daju ljudi u mjesanim brakovima ili koji zive vani
ha joj kažu u miješanom braku Ela nije ničije vala ja znam da nije muslimansko , znam da ga nose u Hrvatskoj, slabo koje je ničije to mislim, Alen nije muslimansko ni Damir, ni Armin drugo je što se ljudima sviđaju ali vrlo malo ima tih neutralnih da su svačija evo Sanela nije muslimansko ali ga daju Bošnjaci, ja ne znam bih li mogla nabrojati 10 svačijih, mislim meni to nije bitno nego se imena predstavljaju ničijim ili svačijim, a uglavnom pripadaju nekoj narodnosti, lično prvo dajem prednost vjerskom, a onda mi je nekako pripadnost domaćem jeziku, nije mi litvansko, ili francusko u prednosti nad nekim ovdašnjim. pošto je ovo osjetljiva tema stvarno nisam nikom ništa ružno mislila ne zamjerite
ha joj kažu u miješanom braku Ela nije ničije vala ja znam da nije muslimansko , znam da ga nose u Hrvatskoj, slabo koje je ničije to mislim, Alen nije muslimansko ni Damir, ni Armin drugo je što se ljudima sviđaju ali vrlo malo ima tih neutralnih da su svačija evo Sanela nije muslimansko ali ga daju Bošnjaci, ja ne znam bih li mogla nabrojati 10 svačijih, mislim meni to nije bitno nego se imena predstavljaju ničijim ili svačijim, a uglavnom pripadaju nekoj narodnosti, lično prvo dajem prednost vjerskom, a onda mi je nekako pripadnost domaćem jeziku, nije mi litvansko, ili francusko u prednosti nad nekim ovdašnjim. pošto je ovo osjetljiva tema stvarno nisam nikom ništa ružno mislila ne zamjerite
pa cim nisu ni muslimanska ni katolicka spadaju u ta neutralna imena
ali tema su neutralna imena, da se razumijemo meni ne smeta to su katolička ali ne predstavljam ih neutralnim, aljudi se neto timbave reci mijeani smo brak dali katoličko ili Srbi smo i dali francusko, a ne neutralno evo zadnje 2 strane ko je naveo neutralno ime Adem, Marija Magdalena, Helena..
ma jesu katolička, Elvira čini mi se i Biblijsko , ali eto sad bi falio katolički teolog da to pojasni, nego meni to ko neutralna isto ko guranje prašine pod ćilim, ja sam jasno rekla šta mi je bitno ali mi nije jasno što drugi ljudi to ne priznaju nego govore narodna i ničija, mada zavisi može Francuzu i Švabici neutralno biti rusko, ali generalno ljudi ovdje pakuju pod neutralna i koja nisu, a meni ni iz džepa ni u džep.