Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 13:09:13
gerberka
gdje ste kupile platnene pelene za široki povoj
i da..kad kupujete ove jednokratne provjerite da nije negdje pakovanje osteceno..kad uđe zrak i prasina to se osjeti na bebinoj kozi..moze se izasuti..svakakvih fazona ja naucih a Boga mi me pohvalise na vjezbama kako sam brzo previla bebu čelu , začas ja to, obrni, okreni
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 13:11:47
animagical
razlika je u tome sto alkohol koriste u zenici a u sarajevu hidrogen tj razlicito patronaza savjetuje, a jednako dobro ocisti...
meni je za mene, tj za ranu trebalo bivacin u spreju i rivanol, a kasnije kad su konci ispali i poceli ispadati i kantarionovo ulje da ne zateze i svrbi...kad je puklo par konaca sprej nije pomagao pa je tada trebao beonicin prasak, da stane krv...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 13:12:30
gerberka
ej koji deterdzent koristite za stvari
joj mene, isto onaj streber u skoli, samo pljuste pitanja ja kupila persil senzitiv, ali vidim u DM ima i za bebe neki njihova marka, u prahu..dal je neka probala
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 13:13:12
megi
ja se nesto ne sjecam da sam alkoholom ili hidrogenom cistila pupak cccccc ko da sam se porodila prije 100 godina znam da smo kupili baneocin za pupak i mnogo sterilnih gazica i pupak nam otpao 7 dan od ostalih stvari mi smo koristili krema za guzu kapi za grceve kad su se pojavili himeprmangan i alkohol 70 posto jer su nam se pjavile bvile neke bubuljice koje smo prvo skidali aloholom, prali se u hipermanganu i onda naprasili baneocinom ne znam je li nam jos sta trebalo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 13:13:30
gerberka
IZVORNA PORUKA: animagical
razlika je u tome sto alkohol koriste u zenici a u sarajevu hidrogen tj razlicito patronaza savjetuje, a jednako dobro ocisti...
ludo luda
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 13:14:58
gerberka
IZVORNA PORUKA: Sandrich
zenice imate na jednoj temi ako niste vidjele sta sve treba kupiti,sve na jednom mjestu,ja sam po njemu isla
to je onaj spisak gdje se trebas onesvijestiti odmah u kuci da nebi za kasom u apoteci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 13:14:59
megi
gerberka ja sam koristila prvo persil senitive al sam svu njenu robu dva put ispirala
sto se tice rane meni bivacin u spreju nije nikako odgovarao, ja sam prala samo cajem od hratsove kore i susila sto vise na zraku izbacim sve iz sobe i susenje gospodje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 13:16:28
gerberka
hvala megi!!!
ej ne zaboravite peglati bebeče stvari sa unutrašnje strane..voli vas vaša teta gerba
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 13:16:34
raja_ringe
Mrgice hvala ti, ali nešto ne znam da sam se puno žalila na kg. Mene je više brinulo oko strija jer mi je naglo stomak buknuo, a i nisu mi slike nove (najnovija je od 21 sedmice) :)) .. Javi nam dobre vijesti sa kontrole.
Btw, je li se javila dush? Mislim da sam juče i danas dosta pratila, ali uvijek mi ponešto promakne.
Uh evo ide copy paste za ovaj spisak. Svaka čast na njemu. Meni je to još rano, ali da ga imam kad zatreba :)). Žao mi je što nisma i prije napravila folder sa korisnim savjetima, poslije neće biti šanse naći. Ma naći ću ja vas na onoj temi od 0-1 godina :)))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 13:21:52
Sandrich
IZVORNA PORUKA: gerberka
gdje ste kupile platnene pelene za široki povoj
i da..kad kupujete ove jednokratne provjerite da nije negdje pakovanje osteceno..kad uđe zrak i prasina to se osjeti na bebinoj kozi..moze se izasuti..svakakvih fazona ja naucih a Boga mi me pohvalise na vjezbama kako sam brzo previla bebu čelu , začas ja to, obrni, okreni
eto te spremna si
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 13:25:00
gerberka
neću ni ja omeksivac .. hem recesija, hem nije zdravo
sandrich
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 13:28:07
gerberka
IZVORNA PORUKA: hatepsut
Gerbo ja sam te kupila na pijaci,eno ih ko nove
Nego jeli neka imala problem s visokim pritiskom u trudnoci ?Ja sam u prvoj zbog niskog pritiska i povracanja zavrsila u bolnici pa me uzasno strah
Inace i prije trudnoce mi se znao povisiti pritisak,uglavnom ako se nasekiram...
zar ima na pijaci??? super
a za pritisak..ja imala visok kad su bile one vrucine..pila aldomet...tj metildop..samo par dana...
inace se preporucuje cehna bijelog luka sa soljom jogurta
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 13:28:13
palachinken
Gerberko, najbolje platnene pelene, pčelica maja proizvodi, imaš u bivšoj Jugoplastici, na carini, izmedju Marsa i Reiffeisen banke. Pakovanje 10kom 19KM. Ako misliš široko povijati, kupi nekoliko švedskih, lakse je s njima nego onaj metod s vjezbi.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 13:30:11
anđelo
Ne reče niko zašta je rivanol?Sad se sjećam ,ovo što Pauza spomenu za pupak.Treba da pupak diše ,odnosno rana ,da što prije zaraste,pa ga ne treba umotavati.Tako sam ja svom sinčeku,i otpao je 2 dan nakon što smo izašli iz bolnice.Ubolnici bili 5 dana.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 13:30:41
gerberka
draga moja mentoriceee hvala tiii a mislis tamo gdje ima kupti i pidzama???
imam švedskih ( to su one sa konopcima sa strane ? )..hocu siroki povoj aBda..jel i ti malog tako povijaš?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 13:31:48
Arina
ja ne znam kako vi terminuse....ali ja nikako ne mogu vise da sjedim normalno...meni stomak sjedi u krilu..jednostavno ..da izvinete....moram noge rasiriti....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 13:32:14
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: gerberka
ej koji deterdzent koristite za stvari
joj mene, isto onaj streber u skoli, samo pljuste pitanja ja kupila persil senzitiv, ali vidim u DM ima i za bebe neki njihova marka, u prahu..dal je neka probala
mi smo ovaj koristili kad mi je curica dobila dermatitis s godinu jer je bas ultra sensitiv. nema nikakvog ali bas nikakvog mirisa. mada ja sada kontam da je i dobila dermatitis jedno vrijeme jer sam pazila na sve ... sto puta ispirala peglala iznutra s vana ...omeksivac nisam unijela u kuc i td. kad sam malo popustila sasvim i dermatitis je nestao vecinom:) mislim da je dovoljno persil sensitiv iili neki rugi sensitiv ine koristenje omeksivaca u pocetku i jedno dodatnoispiranje robe za male bebe.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.1.2012 13:33:21
anđelo
IZVORNA PORUKA: palachinken
Gerberko, najbolje platnene pelene, pčelica maja proizvodi, imaš u bivšoj Jugoplastici, na carini, izmedju Marsa i Reiffeisen banke. Pakovanje 10kom 19KM. Ako misliš široko povijati, kupi nekoliko švedskih, lakse je s njima nego onaj metod s vjezbi.
Koliko nam treba tih švedskih za široko povijanje?Ovih platnenin neko reče da treba 5 ,lahko je dokupi ako zafali