|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Poslije epiziotomije, iskustva
1.9.2011 15:27:14   
Emmy
Ma ispasce, vidjet ces, to su samotopivi konci, jer da nisu oni bi ti rekli da dodjes na skidanje konaca.  Nece urasti sigurno. Samo se jos malo strpi i pocet ces ih brojati prilikom ispadanja (ja sam sama sebi bila smijesna jer sam sve kod tusiranja gledala ima li sta, tada su pomalo znali ispasti po komadic) i nakon odlaska u WCuser posted image

Mamina radost 20.12.2006.
Druga radost stigla 20.08.2010.

(odgovor članu Lavić)
Neposredna veza do poruke: 301
3.9.2011 8:44:01   
Lavić
Ja nisam više mogla čekati, pa sam sinoć otišla na GAK. Dežurni ljekar mi je za 5 min izvadio preostale konce. Sve je bilo apsolutno bezbolno, nakon čega mi je stavio sterilnu gazu natopljenu Rivanolom i dao uputu da i u narednim danima stavljam ovakve obloge. Što se konaca tiče, rekao mi je da su se ranije koristili neki (rekao mi je ime, ali se stvarno nisam trudila da zapamtim user posted image ) končići čiji je rok za resorpciju bio 7-14 dana, a sada koriste neke koji su kvalitetniji, ali se resorbuju u roku od 4-6 nedjelja.
Eto, možda će nekoj dami ova informacija biti korisna, ja sam sada konačno mirna user posted image

(odgovor članu Emmy)
Neposredna veza do poruke: 302
3.9.2011 14:54:44   
bina87
u Bihacu koriste jos one stare konce, brzo otisli hvala Bogu... Sreca pa nisu popucali,a bilo ih je uffff user posted image

Mamino malo zlato Ammar 09.12.2010
3.850 kg
52 cm

(odgovor članu Lavić)
Neposredna veza do poruke: 303
12.10.2011 23:01:50   
sbsbs
drage moje dame.. ja sam se porodila 21.05.2011. Rodila sam prelijepu djevojcicu 3,950 i 52 cm. Medjutim, porodio me je specijalizant dr Jasmin Hodzic koji nije polozio strucni ispit i napravio mi je komplikacije.Ustvari, od pola 1 ujutru do 5 imala sam kontrakcije svake 2 minute a nisam se otvarala za porod, a nikoga nije bilo.Stariji dezurni doktor je spavao,a takodjer i ovaj mladji dok jednoj gospodji nije krenulo dijete van... poslije nje meni je pukao vodenjak i bez pregleda poceo je porodjaj i kad je vidio da se ne otvaram uzeli su skalper i strasno me izrezali... iako 2h nakon poroda mi se kompletna desna strana oduzela niko nije htio da me pregleda neko su medjusobno konstatovali da mi se upalio zivac od teskog poroda i dali mi voltaren i sutradan me odpustili kuci iako sam uzas krvarila... kod kuce sam bila 3 dana nakon cega sam izgubila svijest, i ponovo u bolnicu na reviziju rane gdje su me jedva spasili... rana se upalila, ja iskrvarila, dobila trombozu, gdje su mi trombovi dosli do kosti kraljeznice,unutrasnje krvarenje... i na reviziji 3 doze krvi sam primila...lezala sam na gonekoloskom soku 4 dana i dosla kuci... u tome svemu moja bebica je zbog tog poroda dobila hematom na glavi,velicine svoje glave koji smo morali punktirati.Sto se mene tice bolove od epiziotomije sam osjetila tek nakon revizije rane, jer do tada me je bolio donji dio stomaka i i ledja na desnoj strani.Dr Bojan Gvozdenovic mi je radio reviziju rane i kaze da je sakama vadio trombove iz mene...Podnijela sam zahtjev za disciplinske mjere, trazila svoju historiju bolesti i smjene i dezure posto mi nisu htjeli reci ko je taj stariji dezurni doktor.Dobila sam jedva historiju bolesti, gdje se ustanovilo da su mi ispravljali nalaze ispalo je kao da je sve bilo uredu,disciplinke mjere odbijene jer kao nema osnova,a ustvari ( Jasmin Hodjic je rodjak od Haruna Hodjica koji je glavni u komisiji za te disciplinske mjere) i jos su dodali kao da sam ja anemicna bila... zelim ih tuziti... dizem krivicnu prijavu i molim sve mame koje su dozivjele nesto slicno i kojima su napravili komplikacije ponarucito ovaj mladi doktor da mi se jave... treba mi njihova pomoc. I savjet za buduce mame: KADA DODJETE U BOLNICU NEDAJTE DA VAS IKO DIRA MLADJI OD 40 GODINA... TO SU SVE NESTRUCNI LJUDI! SRETNO...

(odgovor članu bina87)
Neposredna veza do poruke: 304
12.10.2011 23:09:30   
gvendolina
draga moja,sta reciuser posted image user posted image user posted image
zelim vam sve najbolje i da budete dobro aBduser posted image

o ovim kasapima i neljudima nemam rijeciuser posted image ...gdje si se ti porodila?

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu sbsbs)
Neposredna veza do poruke: 305
13.10.2011 11:25:16   
sbsbs
u Kantonalnoj bolnici Zenica... uzas jedan sta rade... planiram da imam jos jedno dijete al neznam hocu li biti psihicki sposobna i za 10 godina, jer nakon revizije rane , kad sam se vratila i pogledala u ogledalo nisam mogla da vjerujem da sam u roku od 10 dana osjedila i obrve da su mi bijele po negdje sa svojih 26 godina...

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 306
28.12.2011 12:21:52   
sunid
Koliko dugo ste krvarile nakon poroda i epiziotomije?
Ja sam se porodila prije 20 dana, imala sam poprilicno tezak porod, rekli su mi da su me "dobro" isijekli. Konci mi jos nisu poceli ispadati, ali me nervira sto jos uvijek krvarim. Kad ce to prestati?

(odgovor članu sbsbs)
Neposredna veza do poruke: 307
28.12.2011 18:26:31   
animagical
ja punih 8 sedmica... svih 40 dana je skroz normalno...poslije ces primjetiti kako lohije mijenjaju boju i polako prestaju izlazeci na providno.... krvarenje zna na dan-dva stati pa opet nastaviti...

p.s. epi ne kravari, to je zasiveno....krvarenje je iz maternice

< Poruku je uredio animagical -- 28.12.2011 18:27:10 >

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 308
28.12.2011 19:51:34   
sunid
IZVORNA PORUKA: animagical

ja punih 8 sedmica... svih 40 dana je skroz normalno...poslije ces primjetiti kako lohije mijenjaju boju i polako prestaju izlazeci na providno.... krvarenje zna na dan-dva stati pa opet nastaviti...

p.s. epi ne kravari, to je zasiveno....krvarenje je iz maternice

Znam da je iz maternice:). Uh 8 sedmica:(, meni smeta jer imam osjecaj da mi ulozak smeta rani, ne moze da "dise".

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 309
29.12.2011 8:16:00   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: sunid

Ja sam se porodila prije 20 dana, imala sam poprilicno tezak porod, rekli su mi da su me "dobro" isijekli. Konci mi jos nisu poceli ispadati, ali me nervira sto jos uvijek krvarim. Kad ce to prestati?

ako je krvarenje on i off,to je isto normalno. ako je malo, kao zadnji dan menstruacije, isto tako je normalno. ja sam nakon prvog poroda krvarila vise i otisla sam dr. tek na prvu kontrolu (6 sedmica) i rekao je da sam trebala doci ranije zbog takvog krvarenja. navodno ostalo malo posterljice. sve se rijesilo bez problema i bez ikakvog zahvata tipa kiretaze iako jei to bila opcija ali nisam trebala cekati. bila sam slaba. otisla krvna slika totalno (ja mislim da je od toga), bila slaba za dojenje pa nestalo mlijeka u trecem mjesecu i tako. ne zelim te plasiti. zelim reci samo da provjeris ako bude jace krtvarenje :)

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 310
29.12.2011 12:04:03   
sunid
IZVORNA PORUKA: Alma_27

ako je krvarenje on i off,to je isto normalno. ako je malo, kao zadnji dan menstruacije, isto tako je normalno. ja sam nakon prvog poroda krvarila vise i otisla sam dr. tek na prvu kontrolu (6 sedmica) i rekao je da sam trebala doci ranije zbog takvog krvarenja. navodno ostalo malo posterljice. sve se rijesilo bez problema i bez ikakvog zahvata tipa kiretaze iako jei to bila opcija ali nisam trebala cekati. bila sam slaba. otisla krvna slika totalno (ja mislim da je od toga), bila slaba za dojenje pa nestalo mlijeka u trecem mjesecu i tako. ne zelim te plasiti. zelim reci samo da provjeris ako bude jace krtvarenje :)

Hvala na savjetu, u pocetku je bilo puno jace krvarenje, sad se pomalo smanjuje pa mislim da ne trebam paniciti. U svakom slucaju planirala sam nakon mjesec dana na kontrolu:)

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 311
2.1.2012 14:50:17   
sunid
Kako izgleda prvi pregled nakon poroda i epiziotomije?Pregleda li doktor vaginalno,ultrazvukom....?
Ja planiram ici za 10tak dana,nadam se da ce mi do tada ispasti konci,pa me interesuje sta ce mi raditi,nakon svega bas mi se ne da da me neko opet dolje cacka.........................user posted image

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 312
2.1.2012 17:07:34   
vjestica
prvi pregled na klinici, mjesec dana naon poroda je bio uzv (abdominalni) da se vidi jeli prazna materica, a 3 mjeseca naon poroda u dz sam imala vaginalni ručni pregled, dase vidi kakva je rana i grlić

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 313
2.1.2012 19:53:36   
Super Beba

Kako izgleda prvi pregled nakon poroda i epiziotomije?Pregleda li doktor vaginalno,ultrazvukom....?
Ja planiram ici za 10tak dana,nadam se da ce mi do tada ispasti konci,pa me interesuje sta ce mi raditi,nakon svega bas mi se ne da da me neko opet dolje cacka.........................user posted image

bo'me, kod mene je prvi kontrolni pregled (nakon mjesec dana od poroda) bio vaginalni..s tim da me je pregledala dr. koja me je porodila, pa je valjda znala šta radi :) Nakon 3 mjeseca sam radila PAPa test i isto je bio vaginalni pregled...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 314
3.1.2012 11:13:58   
Alma_27
ja sam prvi pregled imala nakon 6 sedmica i bio je vaginalni. pregled grlica i UZ. nije boljelo

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 315
3.1.2012 11:45:44   
sunid
:( bas mi se ne da vaginalno pregledati,ali tjesi me makar to sto kazete da ne boli.Ja imam neki glup osjecaj da kad mi uvali ruku da ce se sve unutra raspasti:),valjda nakon svega............

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 316
3.1.2012 11:57:18   
animagical
ja sam na prvi pregled otisla nakon tri mjeseca, jer mi je dr divanovic rekao da me ne trebaju roviti nakon samo 4 sedmice, i ja ga poslusala. tada mi je on uradio kolposkopiju, papa test i vaginalni uzv. nije boljelo, kao i nikad dosad,bas je pazljiv

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 317
4.1.2012 13:00:43   
sunid
Zene:), jeste li cijelo vrijeme dok ste krvarile koristile virove uloske ili nesto drugo?
Meni je nakon mjesec dana muka od tih ulozaka,kazu treba rana sto vise da se zraci,a ja imam osjecaj da mi je s tim uloscima rana kao u vakumu...:)

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 318
4.1.2012 13:14:04   
taurus
sa drugim ulošcima bi ti bilo još gore
ipak su vir najmekši

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 319
4.1.2012 13:15:06   
Alma_27

Zene:), jeste li cijelo vrijeme dok ste krvarile koristile virove uloske ili nesto drugo?
Meni je nakon mjesec dana muka od tih ulozaka,kazu treba rana sto vise da se zraci,a ja imam osjecaj da mi je s tim uloscima rana kao u vakumu...:)

meni vir nisu odgovarali jer imaju onaj neprozracni sloj u sredini. ja sam koristila boni uloske 100% pamucna vata. u plavim kesicama se prodaje

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 320
4.1.2012 13:19:19   
sunid
IZVORNA PORUKA: Alma_27

meni vir nisu odgovarali jer imaju onaj neprozracni sloj u sredini. ja sam koristila boni uloske 100% pamucna vata. u plavim kesicama se prodaje

Morat cu probati. Zadnjih dana i nema puno krvi pa sve kontam da prijedjem na dnevne uloske......

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 321
4.1.2012 13:21:11   
taurus
zavisi koje vir uloške koristiš
vir 90 i vir extra nisu tako mekani i imaju onaj nepromočivi sloj
a vir 80 je samo od vate i ima preko mrežicu

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 322
4.1.2012 13:24:28   
Anoniman
Ja sam ispocetka, dok je krvarenje bas bilo obilno koristila Vir 80(po 2-3 kom. odjednom), a poslije sam koristila pamucne(by Naida), poslije sam bila i na dnevnom...

(odgovor članu taurus)
  Neposredna veza do poruke: 323
4.1.2012 13:28:29   
balasgirl

moj prvi pregled bio je deseti dan nakon poroda, vaginalni + uz, nakon tri mjeseca, čini mi se, papa test, sve ok.

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 324
4.1.2012 13:30:15   
sunid
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Ja sam ispocetka, dok je krvarenje bas bilo obilno koristila Vir 80(po 2-3 kom. odjednom), a poslije sam koristila pamucne(by Naida), poslije sam bila i na dnevnom...

Mislim da mi je vrijem za dnevne:)Koje dnevne si koristila, da su mekani a da nisu parfumirani jer mislim da nije dobro na ranu stavljati nista sto ima miris/parfem u sebi,tako sam cini mi se nekad negdje cula?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *